ברוך אתה אדני אלוהינו מלך העולם

ברוך אתה אדני אלוהינו מלך העולם

אשר קידשנו במצוותיו וציוונו להגיע לשטח בשבת בבוקר לטיולים בנופים מדהימים ועל כך אנחנו <אני> ממש מודים לך שהמצאת לנו את האופניים <במיוחד סקוט..> ונאמר אמן. אמן. <מנשק את המעביר האחורי> אז זהו,גמרתי איתו את ההתחיבות. . . כמו חללית זוהרת היא עמדה בשמים. תמונה של רגע חולף ואיננו עוד. גלשנו לתוך שוויצריה הקטנה, ערפילי הבוקר עוד לא נמוגו ממולנו ניצבת ברוב הדרה אוניברסיטת חיפה. מכוסה בערפילים,רק הקומות העליונות נראו והבהיקו בעצמה כמו חללית בשמים בדקות הקטנות של הזריחה. שניות מופלאות של חסד התמזגו עם ניחוחות של בוקר בחיק הטבע. ממש מושלם. שבוע טוב לכולם יורם

clemente1

New member
ברוך אתה ה' בורא הדרדרות והעליות...

ותודה רבה לחברי איזי ריידר היקרים לשריף איתי נחשון על מסלול האקסטרים לשמש הקופחת שעזרה לחוסר במלחים\ סוכרים\עודף חומצת חלב- דיאגנוזה מרופא תשלח למעוניין לשחר דני ודן על החברות וסיפורי האימה רגע לפני העלפון ולכוווווווווווולם על הרכיבה המדהימה והאנושיות התאוששות נעימה אופיר סגל רח' גלגל קידמי\ ללא ג'יפה שכונת חומצת חלב ארץ הדרדרות כדור הארץ????????

clemente1

New member
הוצאת " הדרדור המאוחד" מציגה:

מדריך איתי נחשון למטייל ההוזה: ראשי פרקים: 1. עלייה מישורית= כוס על האמו של האמא של העליות , לא נגמרת, דרדרתית,שיפוע קיצוני. ראות ותצפית מעולה למישור החוף. יתרונות- לא רואים את סופה, היא תמיד תהיה שם. 2. 400 מטר= 4\5 קילומטר של בני הארץ המעונינים יכולים לרכוש את הספר עם שבוע אשפוז במחלקה לפי בחירתכם במחיר הכרות איתי מקווה שתיקח בהומור מהיכן הכוחות????? תענוג לרכב אתך אופיר

steiff

New member
כולה 7 ק'מ (הוצאת הקוץ הארצי)

7 ק'מ - זה מה שהספידומטר שלי הראה בסוף המסלול. דרך אגב, יש למישהו מושג מה זה החוט-חשמל הקרוע הזה שתלוי בצד הימני של המזלג? והתובנה העיקרית מהמסלול אתמול: במסלול מעגלי יש תמיד יותר עליות מירידות. אין כמו
בקיץ.

tal bs

New member
אני הייתי משנה את שם ההוצאה...

ל"פסגת הפחד"
תודה לאיתי הבלתי נלאה על המסלול, התמיכה הנפשית ושלל העצות לרכיבה נכונה בקטעי העלייה שרכבתי מאחוריו הייתי בטוחה שהוא מחביא איפה שהוא מנוע..... תודה ליורם על התה המדהים*2 שהיה בהחלט מחייה נפשות (והיה מה להחיות...בהחלט היה!) וכמו תמיד תודה לאיזיים על החברה הנעימה. עקיבא, טניה, ויקטור,ושי ....חסרתם לי והכי חשוב אופיר מה שלומך ??? אולי נלך על ספר משותף משהו כמו "אימה ופחד בשביל חומצת החלב..." :)) להתראות בשבוע הבא טל נ.ב נשאר אצלנו בלון גז כתום של אמגזית...בעליו החוקיים יקבלו בשבוע הבא

איתי נ

New member
כמה תובנות עבור ידידי

קודם כל, תודה לכל מי שהיגיע. מי שפיספס (או מי שסתם רוצה מועד ב') אפשר לתאם איתי לאמצע השבוע או ליום שישי. א. מהתיבשות לא מתאוששים כלכך מהר. סחרחורת וטשטוש זה סימפטום של נפילת סוכא או "הופוגלוקומיה". הפתרון בדרך כלל ארוחת בוקר טובה לפני יום רכיבה. המלצה לא ממומחה - ארוחת בוקר שתכלול פחמימות מרוכבות (עמילנים) חלבונים ושומניםת אבל להפחית את מינון הסוכרים. לרכיבות קשות במיוחד אפשרי גם להעזר בחטיפי אנרגיה או סתם פרי (אפשר גם פירות יבשים) בזמן הרכיבה. מומחי התזונה יוכלו להרחיב על זה. ב. מבוא לעליות. העליה ברכס מיתלה לא תלולה וגם לא טכנית. בתחילת הקייץ הנוכחי עלה עליה בולדוזר (מישהו אמר שבשליחות רשות שמורות הטבע) וטחן כמה סלעים מוצקים לחצץ דק שלא מספק אחיזה נאותה לצמיגים. בשביל לשרוד צריך למצוא את שווי המשקל בין פרפור של גלגל אחורי להרמה של גלגל קדמי. אם גלגל קדמי יוצא משליטה מטים גוף קדימה (או מחליקים קדימה על המושב). אם גלגל אחורי מחליק - משקל אחורה. לשמור קו כמה שיותר ישר, וכמה שפחות שימוש בכידון. מבט קדימה. פידול "עגול" ובקצב אחיד. לשמור מרחק מרוכבים אחרים (בעיקר כאלה שנוטים לזגזג). אמצעים מכניים מקלים: צמיגים טובים, פדלים SPD.

kanshoof

New member
עכשיו אתה נזכר לחלק עצות !?!? ../images/Emo8.gif

סתם... עצותיך היו מועילות ביותר ועזרו לי מאד ! תודהה רבה על הכל !

Tweenies

New member
דבריך קצת מזלזלים ואינם מתחשבים -->

אני חושב שיכולתה לבטא את עצמך בצורה קצת אחרת, ללא פגיעה באחר ובשונה. כן לפתוח את סיכום הטיול באמרה כזו להבנתי היא קצת לא מתחשבת.

אני מתנצל אם פגעתי.

אינני נוהג לפגוע לא באנשים ולא באמונתם. אבל לפעמים הדברים מקבלים זוית שלא חשבתי עליה קודם. הדברים נכתבו ברוח של שמחה וחיוך. וחוץ מזה אין לי ספק שבורא עולם סלח לי. איך אני יודע? אם הוא סלח לדרעי הגנב ולעוד כמה "צדיקים" אני בטוח נקי.
. . . בבקשה לא לקחת אותי יותר מדי ברצינות...
ולמה לא? מכאן הכל התחיל. אתמול בטיול איתן רחל ואיך קוראים לו..שכחתי. עשו חושבים עם הערכות זמן עד סוף המסע. ממשיכים,לא ממשיכים. תוך כדי חישובים גיאומטריים של מסלולי חיתוך,שחר שטייף הקיבוצניק !!, מתחיל לפלוט - השד יודע למה - קטעים מתוך חזון העצמות היבשות של הנביא יחזקאל שעל פי השיר הידוע הוא בומבה של נביא. פתאום,כמו באורח פלא כולנו התכנסנו במבנה של מניין עוצמים את העיניים ומקשיבים לחזון הנביא מפי החזן שחר שטייף. ככה באמצע הטבע ..על האופניים. יום שבת בבוקר,על הבוקר חזון העצמות בא לנו מייד אחרי שוויצריה הקטנה. שאלתי את שחר,מאיפה הידע המופלא הזה והציטוטים שקלחו מתוך מוחו? שחר הפנה את מבטו לעבר שילדת הרוקי החדשה תוך כדי מלמול של תפילת חרש לא ברורה ואז הוא תקע בי זוג עיניים חייכניות וסלחניות.. "אני נצר של האר"י הקדוש".. חטפנו שוק ותכף ומייד כולנו שכבנו על הקרקע נשקנו את האדמה שמתחת לגלגלים של הרוקי, מה זה נשיקות...חבל"ז. הפה שלי התמלא חול,גם הפה של איתן. ואז נסגר לי מעגל,כי עפר היית ואל עפר תשוב. איזה באסה,החול הזה לשם צריך לחזור? אז מה הפלא שבאתי מלא קדושה. בין השיניים נשאר לי חול מאדמת הקודש והכל בגללו. זה שחר,הוא זה שהרעיף עלינו דברי נביאים. בסוף הם לא המשיכו בגלל החבר. מי? איתן ורחל וההוא ששכחתי איך קורים לו. על הקבר שלו הוא ביקש שיכתבו כך: "כאן קבור אחד שלא הצליח להבין את אשתו" זה החבר של איתן. אשתו רוצה שיהיה רזה. הוא יוצא לטיולי אופניים,בשביל להיות רזה. אבל היא אומרת לו למה אתה לא איתנו בבית במזגן ליד המקרר והאוכל? את הטקסט למצבה הוא כבר קנה ונתן אותו לאיתן. מה שבטוח.
יורם

steiff

New member
מן המקורות

יורם, כדי שתבין מאיפה נחה עלי הרוח: "העם ההולכים בחושך ראו אור גדול יושבי בארץ צלמות אור נגה עליהם" (ישעיהו ט' פסוק א) - הכוונה, כמובן, לבניין האוניברסיטה שאורו נגה עלינו. נמשיך לחרקים שקיבלו את פנינו ברכס מתלה: "והיה ביום ההוא ישרוק ה' לזבוב אשר בקצה יאורי מצרים ולדבורה אשר בארץ אשור ובאו ונחו כולם בנחלי הבתות ובנקיקי הסלעים ובכל הנעצוצים ובכל הנהללים". (ישעיהו ז' פסוק י'ח-י'ט). מה ששבר אותי סופית היו קבוצת רוכבי כביש גלוחי רגליים שראינו בצומת דמון שנאמר "ביום ההוא יגלח ה' בתער השכירה בעברי נהר במלך אשור את הראש ושער הרגליים וגם את הזקן תספה". (שם, פסוק כ'). ולפיכך: "מה נאוו על ההרים רגלי מבשר... כי לא בחיפזון תצאו ובמנוסה לא תלכון כי הולך לפניכם ה' ומאספכם אלהי ישראל" (ישעיהו נ'ב פסוקים ז'-י'ב) ולגי המאסף... ואידך זיל גמור.

tiranm1

New member
ואם כבר אנחנו במקורות......

אז.. איך בונים אופנים ? ובכן, הנה חלק מהוראות הבניה. מלכים א' פרק ז' פס' לב'-לג : "וְאַרְבַּעַת הָאוֹפַנִּים, לְמִתַּחַת לַמִּסְגְּרוֹת, וִידוֹת הָאוֹפַנִּים, בַּמְּכוֹנָה; וְקוֹמַת הָאוֹפַן הָאֶחָד, אַמָּה וַחֲצִי הָאַמָּה : וּמַעֲשֵׂה, הָאוֹפַנִּים, כְּמַעֲשֵׂה, אוֹפַן הַמֶּרְכָּבָה; יְדוֹתָם וְגַבֵּיהֶם, וְחִשֻּׁקֵיהֶם וְחִשֻּׁרֵיהֶם--הַכֹּל מוּצָק. " ולגבי טיולי אופנים, הנה ההשראה לטיול האופניים הראשון בהיסטוריה האנושית..... יחזקאל פרק א' פס' יט'-כא': "וּבְלֶכֶת, הַחַיּוֹת, יֵלְכוּ הָאוֹפַנִּים, אֶצְלָם; וּבְהִנָּשֵׂא הַחַיּוֹת מֵעַל הָאָרֶץ, יִנָּשְׂאוּ הָאוֹפַנִּים. : עַל אֲשֶׁר יִהְיֶה-שָּׁם הָרוּחַ לָלֶכֶת יֵלֵכוּ, שָׁמָּה הָרוּחַ לָלֶכֶת; וְהָאוֹפַנִּים, יִנָּשְׂאוּ לְעֻמָּתָם, כִּי רוּחַ הַחַיָּה, בָּאוֹפַנִּים. : בְּלֶכְתָּם יֵלֵכוּ, וּבְעָמְדָם יַעֲמֹדוּ; וּבְהִנָּשְׂאָם מֵעַל הָאָרֶץ, יִנָּשְׂאוּ הָאוֹפַנִּים לְעֻמָּתָם-כִּי רוּחַ הַחַיָּה, בָּאוֹפַנִּים." לדעתי, זה הציטוט שצריך להופיע ככותרת הפורום.

yasigal

New member
איזה יופי! לא ידעתי שהמילה"אופנים"

נלקחה מהמקורות בכלל. תודה על המידע המעניין.

זו הוכחה שאופני ההרים קדמו לכביש.

בלכת החיות יהלכו האופנים... הנשאם מעל לארץ" - ברור שהכוונה לטיול בשטח, כשחלק מהמסלול דורש הליכה (כנראה לא היה עוד ש"מ). "וחישוקיהם וחישוריהם הכל מוצק" - רמז לאופני FR.

clemente1

New member
ישונה שמו של " הפדלאה" לאלתר!!

עודד זהו השם הזה כבר לא מתאים לך אולי " מעלף העליות"???????? " האננס המטפס"???????? אולי בכל זאת "הפדלאה" ככה אנו אוהבים אותך מה קרה להשתנות ככה פתאום? לקרוע את העליות? להשאיר אבק בירידות? מה קורה פה לכל הרוחות.? אני הוזה?? מוקירך א. נ.ב אחלה צילום שלך מי הצלם? אני צריך לדבר איתו

clemente1

New member
היי אלונה..........

היכן ההרצאה??????? ושוב תודה על טיול ליל הירח אופיר

למעלה