ברוכים הבאים ,חדשים

Wing Chan

New member
שלום, אני חדש ../images/Emo13.gif

אני מתעניין כבר כמה שנים בפגאניזם, אבל פחות בדתות הפגאניות עצמן ויותר בהיסטוריה ותרבות של העמים הפאגניים. מקווה להשתלב.

hagakora

New member
היי, אני חדש

שלום, קוראים לי בן ואני גר בחיפה. בערך בגיל 9 התחלתי להתעניין בהילות, אחר כך בדרואודיזם, קצת בוויקה, ועכשיו גם כאוס מג'יק. תוך כדי זה אני גם מתעניין בפילוסופיה המזרחתי ומתאמן בקראטה דו וטאואיזם. אפשר לומר שאני מחפש איזה משהו שיקשר את הכל. חייב להיות איזשהו גורם משותף. בתודה מראש, בן

ברוך הבא לפורום ../images/Emo13.gif

תרגיש בבית
הגורם המשותף, הוא זה שאתה תחליט עליו יום אחד
אולי עצם הבחירה שלך והמשיכה שלך לנושאים הנ"ל, היא שמהווה את הגורם המשותף. בכל אופן, זה לא מה שחשוב.. העיקר שאתה עושה ולומד מה שאתה אוהב ורוצה. יום נעים

hagakora

New member
המ

בעיקרון אפשר לומר נגיד ש"קי" זו האנרגיה שזורמת לפי העקרונות של הטאו, ובעצם כל דבר זה ביטוי אחר לאנרגיה הזו. אבל באותה מידה אני יכול לומר שכל העולם בנוי מעגבניות והחלקיקים מבטאים את מצב הרוח שלהן. בעייתי.

הנקודה היא

שאתה מנסה להגיע לאלוהות, בדרך האישית שלך. בדיוק כמו כולנו.. לא צריך לחפש לזה שם..

hdawn

New member
נכון, אבל

אם אתה מחפש ודאות של 100%, תוכל למצוא אותה רק במתמטיקה. אני מתפשר על 99.9% הוודאות שהחוויה הדתית האישית מסוגלת לתת לאדם. ברוך הבא לפורום!
היו ברוכים. Heathen Dawn

hagakora

New member
אשמתי?

ככה אני, תמיד רוצה וודאות של 100%, תהרגו אותי, מה אני אעשה. אפילו חשבתי להתיג את זה בתור נוסחאות. ונעזוב את הוודאות בצד. יש כל כך הרבה בולשיט שמסתובב לו וכל כך הרבה מידע צולב וחופף, שאתה יכול לקרוא שני דברים שנכתבו על ידי שאני אנשים שונים בתקופות שונות חסרי כל קשר זה לזה ולמרבה הפליאה הם ידברו על אותו דבר רק בשמות שונים. זה פשוט מבלבל, זה הכל.

hdawn

New member
זה מזכיר לי...

בתנ"ך יש הרבה סתירות - פסוקים שסותרים זה את זה, כמו אחד שאומר שמלך מסוים נולד בשנה כזו ואילו אחר אומר שאותו מלך נולד בשנה אחרת. עכשיו, גם במיתולוגיות הפגאניות יש הרבה סתירות. יש למשל במיתולוגיה המצרית כמה סיפורים על האל אנוביס שכולם סותרים אחד את השני, כלומר לא יכול להיות שאנוביס היה כמסופר גם בזה וגם בזה. המצרים ושאר הפגאנים חיו ועודם חיים בשלום עם כל הסתירות האלה. היהודים והנוצרים, לעומת זאת, שוברים את הראש כבר מאות שנים על יישוב הסתירות בספרים שלהם. למה? כי היהודים והנוצרים גורסים שהספרים שלהם הם סיפור מדויק וממשי, נראטיב שצריך לקבל אותו פשוטו כמשמעו, ואילו הפגאנים מאז ומעולם התייחסו למיתוסים שלהם בתור אלגוריות שמשמשות כצופן למשמעויות עמוקות יותר. במיתולוגיה הפגאנית פחות חשובה המשמעות החיצונית של המיתוסים מאשר הלקח הפנימי שהם מלמדים אותנו. ולפיכך אין שום בעיה עם סתירות בין הסיפורים. אני מקווה שעזרתי במשהו בהוצאתך מהבילבול ומהצורך בדיוק ובוודאות מוחלטים. היו ברוכים. Heathen Dawn

hagakora

New member
לא חסר מה לומר על יהדות וצביעות

כל הדתות הפגאניות העתיקות היו מלאות בחוכמה ובכל אחד מהסיפורים היה משהו ללמוד, והן היו משמשות גם מעין חלון להבנת החברה. קח לדוגמה את הנצרות. הם כל כך מונוטאיסטים, שכמות הקדושים שלהם עוברת את כמות השירים שיש לי על המחשב, יש להם אני לא יודע כמה מלאכים, אב, בן ורוח קודש..אמ..ביחד זה 3, לא? יהדות. תקרא את פרק א' בספר יחזקאל. אם זאת לא נחיתה של חייזרים, אז אני אבוקדו קדוש (ואני לא).

Wing Chan

New member
המממ

"כל הדתות הפגאניות העתיקות היו מלאות בחוכמה" - ודתות המונוטאיסטיות לא? אני לא מדבר איתך על עובדיה יוסף או כול מיני רבנים של הזמנים האלה, אני מדבר איתך למשל על רמב"ם, שהיה אחד האנשים הכי חכמים בעולם בזמנו. הוא הקדים את נושא הרפואה בהרבה זמן, המטמטיקה, ועוד נושאים. אי פעם קראת חלק מהגמרא או משהו מאותו סיגנון\זמן? כי תוכל לראות שבאותם זמנים רבנים היו מאוד חכמים ובעלי השכלה. ולא, אני לא דתי בשיט.

hagakora

New member
לא ניסחתי את עצמי טוב

התכוונתי שעצם המיתולוגיה עצמה, הייתה הכוחמה של העם. התנ"ך, מה הוא בשבילנו, מעבר לכאב ראש? קובץ חוקים. וסיפורי הסטוריה. באותה מידה אנחנו יכולים לשאול את עצמנו מה יש ללמוד מהם. דווקא יפה שהיו הרבה פרשנים וכיו"ב. תתפלא כמה הם לא קשורים. אל תאכל גדי בחלב אמו - אל תאכל בשר בחלב? גאדמיט, זה מוסרי! לא איזה חוק טפשי. אני מכיר בעובדה שגם ביהדות יש הרבה חוכמה, אבל גם יש הרבה לבוז לו.

hdawn

New member
זה לא המסר שהתכוונתי להעביר

לא ירדתי על דת מסוימת, אפילו לא על קבוצה של דתות, אלא העברתי ביקורת על גישה מסוימת לעניינים. לא חסרו בעבר גם פגאנים שהתייחסו למיתוסים פשוטם כמשמעם, ומנגד, יש הרבה מונותאיסטים שחוקרים את פנימיות דתם (כמו המקובלים היהודים, המיסטקנים הנוצרים והמוסלמים הצופים). אם מה שלקחת מהדברים שלי זה השבח לפגאניזם והגנאי למונותאיזם, אז החטאת את כל הנקודה שלי. דבריי הם דברי שבח להסתכלות המיסטית בפנימיותם של מיתוסים וגנאי להיצמדות למשמעותם השטחית. היו ברוכים. Heathen Dawn

hagakora

New member
שנינו לא הבנו זה את זה

הייתה אי הבנה. הסיבה היחידה שאני חש בוז מסויים לדתות המונוטאיסטיות זה בגלל האבסולוטיזם. אני גם בעד ההסתכלותו פנימה, וההבנה, אבל יש גבול בין הבנה ולקחים לבין ניפוח.

Wing Chan

New member
כמישהו שמתאמן באומנויות לחימה גם כן

ועוד אחת אחת סינית (טיבטית במקור, אבל לא ניכנס לזה עכשיו, בשבילך שיהיה סינית
), הצ'י (או "קי" ביפנית) או זרימת הצ'י או איך שלא תקרא לזה, לא מבוססת על הטאו טה צ'ינג והסינים בכלל לא מגדירים את הצ'י כאנרגיה של ממש, אלא פשוט כמשהו ש-"נמצא" בגוף. בדיוק כמו שיש לך נוכחות של דם ומח עצם, ככה יש לך גם צ'י. הוא פשוט שם. לצ'י אין הגדרה של ממש. אפשר בעזרת תירגולים שונים לתעל את זה למקומות שונים בגוף, להבריא את הגוף (כמו למשל תרגול נכון של צ'י קונג), ועוד.

hagakora

New member
למה לא לקרוא לזה טיבטית?

אומנויות לחימה זכאיות לכבוד שלהן ואם הן מטיבט אז נגיד טיבט, לא סין! לא אמרתי שהתאוריה של ה'צי מבוססת על הטאו או משהו בסגנון, אלא שהתאוריה של הטאו בעצם משמשת מעין הסבר לאיך שהצ'י מתנהג בעולם. אתה לא חייב לקבל אותה. עד עכשיו מבחינתי היא מסתדרת מעולה.

למעלה