ברוכים הבאים ,חדשים

Wing Chan

New member
אהלן

ברוך הבא גם אני חדש =) אגב, אם הניק שלך אמור להיות בעצם השם של ספר הסמוראים מאת ימאמוטו טסונטומו - "האגקורה", אז הניק שלך אמור להיות Hagekure

hagakora

New member
סליחה!

אני יודע שזה מה שברחתי, ואני מתנצל, אם רק היה לי אותו באנגלית, גאדמיט! אתה יודע איפה אני יכול להשיג אותו באנגלית, ובאותו הכסף גם את ספר חמש הטבעות של מיאמוטו מוסאשי?

Wing Chan

New member
אין על מה להתנצל...

מי שלא ראה\למד לא יודע, אין פה על מה להתנצל. מאיפה להשיג אותו באנגלית? ממ אני מניח שמאמאזון או כול חנות ספרים אחרת בחו"ל באינטרנט...הסיכוי שתמצא אותו באנגלית בארץ היא נמוכה מאוד. ספר חמש הטבעות של מוסאשי? Book of five rings באנגלית ידוע לי שיש תירגומים לעברית של שניהם של הוצאת "אסטרולוג", הם תירגומים די טובים.

Wing Chan

New member
ממ, שאלה לי..

מה לגבי אמונה באלים העתיקים? אני לא מדבר לאו דווקא על פאגאניזם כאילו, אני כן ז"א, אמונה באודין, ת'ור וכול החבר'ה. בזמן האחרון אני ממש נמשך לכול הסיפור. האם איכשהו מישהו יכול להגדיר את עצמו כמישהו שמאמין ועובד אותם?

TheBlueOne

New member
המממ יש מצב

שאולי Lestat יוכל לעזור לך בנושא. (עד כמה שאני זוכר..)

Wing Chan

New member
הוא מכיר

פחות או יותר את העסק הזה של לעבוד את האלים הנורדיים והכול? מגניייייב
אייכה לסטאט?

טלה בר

New member
כל האלים

האלה קשורים בכוחות הטבע ואם אתה עובד להם אתה פגאניסט.

Wing Chan

New member
אבל אם למשל...

אני לא הכי מתחבר למשל לטבע (למרות שאני אוהב אותו) ויותר לחלקים אחרים ולאלים עצם ומה שהם מייצגים... מה אני אז? פגאניסט לייט?

טלה בר

New member
אני חושבת

שהיצגת כאן בעיה אמתית הקשורה בפגאניזם המודרני. קודם כול שאלה - איזה חלקים אחרים ושל מה? שנית, הבעיה קיימת בקשר בין אופיים של האלים (בייחוד כשההתייחסות אליהם היא ברבים) ובין הטבע. בימים קדומים כל האלים היו קשורים בטבע בדרך זו או אחרת. הייחוד של הדתות המאוחרות יותר היא הניתוק בין האלים לבין הטבע, ובכך הפחתת ערכם וסילוף אופיים של האלים (תן לי דוגמה לאיזה אלים אתה נמשך ואסביר לך את העניין). שלישית, אם אתה אוהב את הטבע אין בעיה להתקשר אליו. פשוט, צא יותר אל מחוץ לעיר, הצטרף לטיולים של הגנת הטבע או של נשיונל גיאוגרפיק, ובמהרה תלמד שהקשר שלך לטבע מתחזק ומתעצם. הבעיה היא שרבים מהפגאנים המודרנים הם עירונים ונפגשו מעט מאוד עם הטבע כפי שהוא, מחוץ לעיר (כי גן זה טבע מעוות, כמו כלב מבויית), ופעמים רבות הם גם לא טורחים לתקן את הבעיה. הפגאניזם התחיל עם הקשר עם הטבע, עם החיים מחוץ לעיר, ולשם הוא צריך לחזור, אחרת אין בו טעם ואין לו משמעות. ההגדרה של פגאנים אינה ריבוי אלים אלא אלים הקשורים בטבע ובלי זה לא תוכל לעולם להיות פגאן אמתי (ויאמר ג'סטין מה שיאמר להיפך!).

למעלה