ברוכים הבאים ל"שואה הנצחה ותיעוד"

talia olav

New member
צ'חנוביץ נמצאת בפולין,

ואילו צ'רנוביץ בבוקובינה, רומניה. ואם כבר - אין לבלבל את צ'חנוביץ שבמחוז לומזה, עם צ'חנוב שבמחוז פלוצק - מקור שם המשפחה צ'חנובר.

moshe0410

New member
צ'חנובייץ

מדובר על פולין. צרנוביץ,לעומת זאת, אם אני לא טועה, זה ברומניה.

תודה SORRY

צ'רנוביץ שייכת כיום לאוקראינה, [לפי הויזה בה השתמשתי
]

moshe0410

New member
למען הדיוק

צ'רנוביץ, חבל בוקובינה: שם נולד, בשנת 1932, הסופר אהרן אפלפלד. כוונתי, כאמור, למקום אחר: צ'חנובייץ, מחוז נובוגרוד-לומז'ה_ פולין. מצורפת מפה.

../images/Emo140.gifבהצלחה

אני תלמידה כעת בכיתה י"א ואתמול התחלנו ללמוד בספרות מחזה מאוד מעניין בשם "ילדי הצל". הספר עוסק על שני ניצולי שואה, אחד ניצול ילדי טהרן ואחד היה שוטר יהודי בגטו ושניהם מנסים לדחוק את העבר. כל הענין עורר בתוכי משהו, ועכשיו שאני רואה שנפתח פורום שקשור לשואה אני מאוד הסתקרנתי ונכנסתי. אני אמשיך להכנס לפורום
במהלך השנה אני מקווה לנסוע לפולין מסע מבית הספר. בהצלחה על הפורום וישר כוח

I Was Hoping

New member
ברכותיי ../images/Emo65.gif

אני הילה, מנהלת פורום ערוץ ההיסטוריה, וכותבת מאסטר [תואר שני] בנושא השואה. מאחלת המון בהצלחה ומברכת את הרעיון והביצוע

הילה ברוכה הבאה לפורום

בטח יהיו הרבה דברים משותפים נשמח שתשתתפי בפורום שלנו באופן קבוע. בברכה

Annie46

New member
בני היקר ../images/Emo140.gif

אני מאחלת לך המון הצלחה בניהול הפורום החדש שהקמת. זה רעיון מצוין. פה אפשר יהיה לדבר על הכל - גם על הנצחה וגם על לבטים וכו'. אני מציעה לשנות את שם הפורום - שואה - דור שני ושלישי, ואת הפורום הישן, לשנות את השם ל-"שואה - דור שני - תמיכה". בברכות חמות, אנני

אנני ברוכה הבאה לפורום

הדגש בפורום זה תיעוד והנצחת השואה בדרך כלל יש מוזיאונים, אבל כאן החומר יגיע ישירות מהניצולים, דור שני ושלישי. סיפורים ותמונות שלא הגיעו למוזיאונים ולא נחקרו ע"י חוקרי שואה. כאן יהיה אפשר לשמור תמונות משפחתיות מלפני השואה. כאן נוכל להציג (אם יש) תמונות של הקהילה או הבית מלפני השואה, ותמונה איך נראה היום. כאן לא יהיו דגשים בבעיות של דור שני, לא מעניין מה מצב המשפחתי של דור שני או שלישי, גם לא התפיסה הפוליטית. אנו נעסוק באיסוף החומר, נבנה אנציקלופדיה וירטואלית של השואה שרוב החומר מגיע מאיתנו. מקווה לראותך גם אלינו בפורום.

למעלה