ברוכים הבאים
לכל

cottoneyejoe

New member
:) אני חושב שאני יקשיב בעצתך

ויעבור לחיי נזירות! סתם לא באמת... כיף לי עם כל האקשן שמתרחש פה.. שמעתי שיש אתרים שמתארים בדיוק את אומנות הק"בניות וההשתמטות, אולי אתה מכיר במיקרה כמה טובים? איך הוא הפנה את עצמו ליפן? מאיפה בא לו הרעיון? מה כאילו הוא ראה מודעה בעיתון שמנוסחת בסיגנון כזה - "אוהב סושי?! אבל חסר כסף בבנק? אז בוא תעבוד אצלנו ביפן ותרוויח גם סושי וגם כסף בבנק!" איך צץ לו הרעיון...? זה כדאי בכלל? מיכללה...מה זה? ואיפה אני יכול לקבל מידע כולל על כך? אני בן תשע עשרה...מי ירצה "ילד" בן תשע עשרה שיסתובב לו בדירה וינגן כמו משוגע..., אבל אני אנסה את זה... איך מוצאים ואיפה כדאי להשכיר? אין לי חברים בגיל שלי שבכלל חושבים בכיוון הזה, בשביל זה צריך עבודה... אם אני אשלם את כל הדברים האלה... איך אני אשלם לימודים? איך אני אכסוך קצת כסף? אומרים שזה קשה, האם זה אפשרי בכלל?

subotaj

New member
תשובות...

א. הוא חזר אחרי שנה מדרום אמריקה...הלימודים שלו מתחילים רק שנה הבאה אז הוא אמר "למה שאני לא יעבוד ביפן?" (ובאמת למה לא?) ב. מיכללה - נפלתי על צעירות עם ה-י' הזאת! ג. אם הילד בן 19 הזה ישלם את החלק שלו לשכר דירה...אז למה שלא ירצו? (אני עברתי לגור לבד נראה לי בסוף גיל 19...והשותף שלי היה בן 24 עכשיו אני בן 21 והשותף שלי בן 26 ולפעמים מתנהג כמו ילד בן 4) ד.אין חברים, יש אינטרנט, לוחות מודעות, מדורים בעיתונים למחפשי שותפים (סתם טיפ...לך לאזור עזריאלי-הקרייה ותמצא מלא מודעות כאלה, על כל מני עמודים) ה. אם אתם 4 אנשים בדירה יצא לך לשלם 150$ בחודש...נראה לי אתה תסתדר עם הסכום הזה! בהצלחה!

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif לכל

המצטרפים החדשים! כנהוג כאן אני מציעה לכל אחד ואחד מכם כוס
חמימה (מהסוג העגול שכיף לחפון בידיים, כשתיכף נהיה קריר...). אני משרשרת לכאן את הודעותיכם משום שמה שקורה הרבה פעמים הוא שהודעה בודדת עם מעט תגובות לא גוררת תגובות נוספות, אבל שרשור עשיר יותר יעודד אנשים לענות לכם ולעוץ עצה או לחלוק מחשבה.

וואו, הרבה מידע

ואיכשהו לפעמים המון מידע לא הופך דברים לברורים יותר, אלא להיפך, לפעמים זה קצת מערפל את שדה הראיה. יכול להיות שאני טועה וזה לא כך, אבל מה שנורא בלט בהודעה שלך היה הרעיון של אימפולסיביות: שדברים יקרו מהר, ועכשיו. גם כשתיארת את המעבר שלך לארה"ב וההתנהלות שלך שם, וגם בשקילה שלך את תכניות העתיד. אני באופן אישי מאמינה שתמיד כדאי לשקול דברים, שוב ושוב ושוב. להפוך בהם מכיוונים שונים ולראות לאן עשויים להתגלגל פני הדברים. לכן הדבר הראשון שהייתי מציעה לך זה לקחת נשימה ממש ממש עמוקה ואז להתחיל לחשוב: * סרטטנות כמקצוע: האם באמת אתה נכון לקבוע בכזו אימפולסיביות את עתידך המקצועי למשך שנים רבות רק על סמך העובדה שמישהו אמר משהו בקשר למשכורות? מעבר למוזיקה, לאילו מקצועות יש לך משיכה? אילו מן עבודות היו נראות לך מעניינות לעשות? מתחילים מהנקודה הזו ואז מתחילים לחשוב על לימודים. * היכן אתה מעוניין לגור: מהודעתך לא הבנתי אם בסופו של דבר אתה מעוניין לגור בארץ או בארה"ב. להחלטה כזו, לכל כיוון, יש השלכות מעשיות רציניות. * עבודה ולימודים: זה לא קל לשלב בין השניים. אפשרי, אבל לא קל. כמו שאמרו, ברגע שהדרך מתבהרת ומבינים יותר מה רוצים לעשות, יש מקום לשקול לעבוד למשך תקופה באופן מרוכז (ואז גמישות השעות פחות חשובה) ולחסוך כסף. ישנן עבודות לסטודנטים במגוון תחומים, רובם לא זוהרים בשום מובן. אפשר לעבוד בשמירה (ואפשר לחסוך כך ימבה כסף, זאת אני יודעת ממקור ראשון שעוסק בכך), או במלצרות. אפשר לחלק עיתונים בשעות בוקר מוקדמות, אפשר למצוא עבודות שונות במשמרות. הנקודה שאני מנסה להבהיר היא שכדאי לך לעצור ולחשוב לאן אתה רוצה לקחת את החיים שלך. אני חושבת שזה ציטוט מניטשה (אבל לא סגורה על כך): ברגע שיש את הלמה, יש את האיך : ברגע שיתבהר כיוון, שתתבהר אסטרטגיה, תוכל באופן מדוד להחליט לגבי עבודה, וכסף ללימודים, וכסף לדירה. ברגע שברור סוג האינפורמציה הדרוש (מה מסלולי הלימוד, איפה, כמה עולה, אילו מלגות, איך סטודנטים אחרים ממנים את לימודיהם, מעונות, איפה אנשים גרים, כמה זה עולה להם), להשיג אותו זה כבר לא בעיה. בקיצור, תקרא את זה, תהרהר על זה קצת, ומשם אפשר יהיה לבנות תכנית יותר מפורשת.

cottoneyejoe

New member
מרוב ספקות אפשר לטבוע

המחשבות שלי אימפולסיביות, אני מסכים, הכל מתחיל ככה, אבל הן לא קומפולסיביות, הן לא נוטות להשתלט על ההחלטות שלי, שהן לדעתי מאוד שכולות, בכל אופן, שכלתי, ללכת לצבא עכשיו ולהשתעבד למדינה, ניראה לי מאוד לא הכריחי עד כמה שהרבה אחרים יחלקו עלי, למי אני יעזור אם אני יהיה מש"ק ממטרות..., ובקשר למקצוע, ציינתי שכל ענייני במקצוע הוא תלוש המשכורת, לקחתי בחשבון, שאני לא בכריח אמשך אל אותו מקצוע, אבל, אני גם לא יעסוק בו כל חיי כמו שאת חושבת, אני רוצה להיות בעל מקצוע, ובמקביל לעסוק בענייני, וברגע שיתאפשר לי, מבחינה כלכלית, אני מתכוון לזנוח את אותו מקצוע שאלמד, לטובת הקדשת זמני לעיסוקיי העיקריים, שבראש ענייני היא מוזיקה, רק שבנתיים אני לא מאמין שאוכל להסתדר בלי מקצוע מנפיק מזומנים, לטווח הארוך, הייתי רוצה ללמוד מוזיקה, כרגע אני מחפש עבודה לא אהבה, כדי שאוכל לעבוד במקביל לאהבה שלי. עקרונית... יש לי משיכה למקצועות החברה התקשורת והטלוויזיה... אבל אני לא מכיר את השטח, ואני בספק אם אצליח למצוא משהוא בכיוון, אל תשכחי שיש לי רק 11 שנות לימוד ושום רקורד תעודתי, מי יקבל אותי למוסדות אקדמאים? איפה אוכל ללמוד תקשורת ויוצא בזה, ומי יקבל אותי לעבודה? אין לי רקע ועבר מזהיר, לא עסקתי ולא ככבתי בנושא, ואני חסר נסיון לחלוטין, אז בקיצור, אניברסיטה, א. יקר, ב. נמנעה ממני ההצתרפות. אז ככה שמקצוע אקדמאי... (X).... אם הייתי מקצר את הסיפור הייתי כותב את זה ככה: "איך אפשר לצאת מהבית ולשכור, לצאת מהצבא, לעבוד בעבודה שמכסה את ההוצאות, ללמוד, ובו בזמן לנגן גיטרה ואף להשאיר ראש לאירגון להקה וחיים צדדיים? ובזמן הכי קצר?"

ailag

New member
הערה

בקשר לצבא.. "למי אני אעזור אם אני אהיה מש"ק ממטרות" א. הרבה אנשים הם לא מש"קי ממטרות. אתה עכשיו קורא הודעה של אחת שלא היתה פקידה
ואפילו השיגה את התפקיד ממש בקלות. אגב, זה גרם לרזומה שלי לתפוח במידה מרשימה, אז זה לא שהצבא לא נותן כלום. ב. מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה בצבא - אם כל אחד כמוך יתעצל לעשות אותה, היא לא תיעשה. בנוסף, הצבא ידוע בהגיון הלא קיים שלו אבל גם אם הוא "מבזבז" חלק מהאנשים על תפקידים לא חשובים .. אם יתגייסו פחות אנשים, הוא יקצץ בתפקידים הכן חשובים. ראיתי את זה קורה. לכן הטיעון שלך לא משהו. ואם כבר, בקבע עם מקצוע טוב מרוויחים 4000+
בקשר לאוניברסיטה, המקום היחיד שאתה יכול ללמוד בו בלי בגרות מלאה הוא האוניברסיטה הפתוחה.כך יהיה לך גם הרבה זמן (אגב, יש גם אנשים שלומדים שם בזמן הצבא) אבל זה דורש משמעת עצמית גבוהה.

cottoneyejoe

New member
ניתן לדלג על הכל ולקרוא את הפיסקה ה

אחרונה,:) חשבתי שאנשים אוהבים לקרוא סיפורי ראליטי.... :) אני אוהב לספר ולבטא את עצמי, אני מבין שלא כולכם לקחו תסבלנות וקראו, וזה בסדר גמור, לא ציפיתי שאף אחד יקרא את כל זה, אבל כתבתי בכל זאת בכדי להנציח, מתוך התחשבות באנשים אחרים שגורלם היה מקביל לשלי והיו רוצים לקבל מקור להזדהות או רעיונות אחרים. עכשיו בקצרה, רציתי לדעת בעיקר בקשר להכשרה מיקצועית וצה"ל, האם יש פה משהוא שיודע איך להשתמט וקיצת על מה כדאי ללמוד בהכשרה מקצועית, או האם יש אופציה עדיפה אחרת? וכן אני רוצה לעבוד לחיות בארצות הברית.

אiרית

New member
Take it

One day at a time. דעתי האישית - קודם כל - תמצא עבודה, כל עבודה. אני לא חושבת שיהיה לך קל למצוא עבודה שבתור התחלה תכניס לך 200$ בשבוע, אבל צריך להתחיל מאיפהשהו. וכרגע, אם אין לך מקצוע - קח מה שיתנו לך. (כל עוד זה לא מתחת למינימום). אני לאיודעת איפה אתה גר, אבל יש המון מוקדים של ספקים סלולריים / ספקי אינטרנט שאפשר למצוא בהם עבודה גם אם אין לך הכשרה למקצוע כלשהו. כמובן שתמיד אפשר גם למלצר. אם רוצים לעבוד, מוצאים עבודה. מה אתה צריך לעשות כדי לקבל הכשרה מקצועית? תלוי במה. אם אתה מתכוון ללמוד באוניברסיטה אולי כדאי קודם כל להשלים בגרויות. לדעתי בתור מקצוע לחיים כדאי לעסוק במה שאתה אוהב. לכן, לדעתי הדרך שבה אתה צריך לבחור כן צריכה להיות בכיוון של מוסיקה. אם תעסוק במקצוע שאתה אוהב, ותהנה ממנו, תהיה טוב והכסף יגיע, אני בטוחהשיש אנשים שיחלקו עלי בעניין הזה, אבל זו דעתי. מגורים - כשאתה עובד למחייתך, מגורים הם עניין של מה בכך. את התלות בהורים לא צריך לקחת כעניין מובן מאליו. והצבא - לך לקב"ן או משהו. בהצלחה.

למעלה