ברוכים הבאים

Queen Of Rain

New member
new girl on the block..:)

אהלן כולם קוראים לי נועה בת 19 מאשדוד וכמו שהצלחתם להבין ע"פ הכותרת - אני חדשה פה קולולולוללילילייי:) פינק פלוייד היא הלהקה המועדפת עלי להקות הפרוג-רוק שאני שומעת אבל בוא נשאיר את זה בצד לעתה אוהבת מוזיקה טובה , לנגן , תחומי אמנות מסויימים , ים , לישון כמובן(בזה אני מומחית):) והשאר בפרטים שלי יש לי גם 2 שאלות - 1. מתי יש הופעות מחווה קרובות לפ"פ ואם אתם עורכים שם מפגשי פורום וכאלה 2.אם יש אייקון שלהם שאפשר להוריד לפלאפון אבל אייקון טוב, לא בררה תודה ויום טוב לכולם

dj 470W

New member
ווואאאווווו

אחלה פורום... אני חדש פה אז בלי קריאות גנאי.. וכרגיל אין אין אין על פינק פלויד !!! שמח שסוף סוף יש אנשים שמבינים באמת במוסיקה .... http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=71972 הנה הבלוג מוסיקה שלי.. תעיינו תהנו ותגיבו !

thezanani

New member
אני חדש ובלה בלה בלה

פורום חמים וטעים יש לכם פה,ובזכות גלישה לא מכוונת אל תוך מעמקי המאמרים של ציףציף החלטתי לפתוח את הדיסקים המוזרים של הלהקה הזאת ותאמת,פשוט התמכרתי. הביוגרפיות על הטירוף והשגעון של בארט ושות' מאוד נעמו לי אך לא ידעתי שכל כך אסחף מהמוזיקה כזאת,ובעקבות כך יש לי מס' שאלות על פינק פלויד: 1.האם היה לפינק פלויד תקדים במוזיקה העולמית??? אסביר את השאלה: איך יתכן שללהקה כ"כ בועטת ונושכת ולא מתלקקת וציבורית כמו פפ הגיעה למרכז המיינסטרים בעולם??? הרי לרוב ברור שלפינק פלויד יש רצועות שכלל לא נעימות לשמיעה ראשונית? וכל יצירה שלהם דורשת הבנה מסוית ועומק אז איך לעזאזל פתאום הציבור נתן את אוזנו ללהקה שמשתוללת עם המוזיקה שלה ועושה בה כרצונה בין אם זה רצועה של 20 דק' ובין אם זה משפטים מסתוריים ברקע של השירים היה לכך תקדים במוזיקה??? איך 100 אלף איש באו לאצטדיון לשמוע מוזיקה כ"כ מחתרתית??? 2.שמעתי רבות על הופעות החומה,האם אתם יכולים לספר לי משהו?

Queen Of Rain

New member
תיקון קל..

היא הלהקה המועדפת עלי מבין להקות הפרוג רוק ובכלל.. בלה בלה בלה...

שלום thezanani

וברוך בואך לפורומנו המתרחב.
שאלתך הראשונה היא שאלה טובה; אולי, לפני שלושים שנה, היא לא היתה מועלית, אבל כיום היא מובנת, בעיקר מפי דור שלא גדל בתקופה בה הפלויד התחילו לפעול. באותם ימים, פעלו במרכז העשייה האמנותית והמוסיקלית להקות ואמנים רבים שהיום לא היו זוכים כלל לבמה או, במקרה הטוב, היו נחשבים לאמני-שוליים. למעשה, כל השמות הגדולים של שנות השישים, לא היו זוכים היום לתשומת לב מצד מרבית הציבור, מלבד אולי הביטלס. להערכתי, ההבדלים בין אז לבין היום נובעים משילוב של כמה גורמים, ביניהם מבנה תעשיית המוסיקה, הערוצים דרכם ניתן לצרוך מוסיקה, תחרות מצד מוצרי בידור אחרים, והבדלים דוריים. אין לי כרגע זמן להרחיב, ולכן אני משאירה לכם לדון בכך, עד שיהיה לי זמן להרחיב. אבל, העובדה היא שהפלויד אכן היו להקה מאוד פופולרית, בעיקר לאחר DSOTM. כאשר הם התחילו, למרות שנחשבו לאוונגרד (פשוטו כמשמעו: חיל החלוץ), הם היו להקה "נחשבת" בקרב קובעי הטעם (המבקרים, ואמנים אחרים) ושכבת האינטליגציה - לאו דווקא בקרב הציבור הרחב. וגם אז, הקהל בהופעות שלהם ברובו ישב בשקט, והקשיב במשך שעות לנגינה. יתכן שזה היה בגלל שהם היו מסטולים, ויתכן שזה היה בגלל שהיתה להם סבלנות, וסקרנות אינטלקטואלית, להאזין למוסיקה חדשה וחדשנית. אולי הצעירים של היום נעדרים את שני המרכיבים האלו. ואולי זה משהו אחר בכלל?

thezanani

New member
ייתכן

מסתבר ביותר שהאבולוציה הנוכחית שלנו מובילה אותנו חזרה לאכילת כינים. גם אני שומע את לחן גני הילדים של הלהיטים באמ טי וי ומקבל ג'אננה. אבל זה לא המקום לבכות על הבינה שנגוזה. שאלה שנובעת משאלתי הראשונה מיוחסת למשפט הייחודי שאמרת "יתכן והם היו מסטולים"... איך???????? בהופעות ששוברים חומות,חזירים מתעופפים לך מעל הראש ואתה מואר כמו ילד שגר ליד הכור בדימונה,איך לעזאזל יושבים בשקט ושמעים שעות מוזיקה??? איך??? האסוסיאציות שלי על הופעות מטורפות עם קוקים על הבמה ומכות בקהל אינן קשורות לפינק פלויד??? כאמור היום זהו היום השלישי להתוודעות שלי למוזיקה שלהם, אז אנא מי שיכול יעשירני נא... ונ.ב. יש כאן דיונים על כל סינגלון שיצא לפינק פלויד ופרשנויות נרחבות על כל מילה בכל תקליט אפשרי שקשור לסיד בארט אך למרבה ההפתעה ל"THE WALL" אין פרשנות כתובה והסבר לשלל הצווחות בדיסק המצוין הזה,אם יש איזשהו הסבר על עלילת הדיסק תוכלו בבקשה לקשר אותי אליו???

צריך להבחין בין תקופות שונות...

אבל קודם כל: זה היום השלישי שלך להכרות עם הפלויד?? וואלה.
הקהל שהולך (והלך) להופעות רוק, אינו קהל אחיד. יש בו גילאים שונים, אנשים מרקעים שונים, וטעמים שונים. אנשים הולכים להופעות מסיבות שונות ומחפשים דברים שונים. אין התנהגות אחת, שהיא מקובלת בכל הופעה שהיא; זה משתנה עם הגיל, המקום, התרבות, סוג המוסיקה, סוג המקום בו מתקיימת ההופעה, ומרכיבים נוספים. ניקח כמה דוגמאות: כאשר הפלויד התחילו להופיע, הם הופיעו - כמו הרוב המוחלט של הלהקות בתקופתם - בעיקר באולמות ריקודים. אז קראו לזה ballrooms, אחר כך "דיסקוטקים" והיום "מועדונים". העקרון זהה. במקומות האלו, הלהקות היוו רקע להתרחשות החברתית על זירת הריקודים. הקהל בא לרקוד, לשתות בירה ולפגוש את חבריהם ואנשים חדשים. להקות כמו הפלויד - ולהקות אחרות שעשו מוסיקה לשם האמנות - לא מצאו עצמם במקומות כאלו. הקהל לא הבין אותם והם לא ממש יצרו קשר עם הקהל. לפלויד יש סיפורים מסמרי שיער על "קבלת הפנים" לה זכו כאשר הופיעו מחוץ ללונדון, וניגנו את הג'אמים הארוכים שלהם וקטעים נסיוניים, וסרבו לנגן את ה"להיטים". הקהל זרק עליהם חפצים, בקבוקים, מים - מה לא. סיד המסכן היה המטרה העיקרית, כנראה. בעיר לונדון, הסצינה הפסיכדלית החלה להתפתח סביב כמה מועדונים, שהתמחו בתרבות הזו. התרבות הפסיכדלית הכתיבה צורת התנהגות מסויימת במועדונים אלו, שהיתה שונה מאוד ממה שהיה מקובל במועדוני ריקודים. לא היה מדובר בהופעות מוסיקליות נטו, אלא "התרחשויות" (באנגלית - happening). היו שם הקראות שירה, מיצגי אמנות, הקרנות סרטים ועוד כהנה, בנוסף על השמעת מוסיקה ע"י להקות חיות. הקהל היה חלק מהמופע, חלק מההתרחשות. הוא נדרש ללבוש בגדים היפיים/פסיכדליים, לפי קוד אופנתי נוקשה (אחרת לא היו נותנים להם להכנס); חלק מהם רקדו לצלילי המוסיקה, ריקודים חופשיים (היינו, לא בזוגות), אחרים ישבו והאזינו. הרוב היו מסטולים על LSD וחומרים אחרים, והמוסיקה היתה רק חלק - חלק לא גדול - מה"טריפ" שלהם. זיכרו גם את התאורה המיוחדת שהפלויד הביאו לסצינה, ושהיתה מוקד לתשומת לב לא פחות (ואולי יותר) מהלהקה עצמה: אורות צבעוניים, ש"נשפכו" על הבמה, התחלפו והתשנו כל רגע, כאילו לצלילי המוסיקה. אפשר לראות איך זה נראה, בסרט tonight let's all make love in london, שצולם בחלקו במועדונים הפסיכדליים, כגון ה-UFO. עם גוויעת הפסיכדליה הבריטית כשנה לאחר מכן, וסגירת המועדונים, עברו להקות כמו הפלויד לנגן בפני הקהל ה"טבעי" שלהם - הקהל שהיה פתוח יותר לרעיונות מוסיקליים חדשניים, ושפחות התעניין בריקודים - היינו, סטודנטים. סיבובי ההופעות של הפלויד בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים התמקדו בעיקר בהופעות באוניברסיטאות ברחבי בריטניה. ואפשר להציג את זה גם אחרת: הקהל של הפלויד באותה תקופה היה לפחות בחלקו מסטול על גראס ולכן נעדר-אנרגיה לרקוד ולהתפרע. הם באמת ישבו בשקט על הרצפה במשך שעות, והאזינו למוסיקה. אבל גם הם, כמו קודמיהם, לא ממש הסתכלו על הבמה, והפלויד נשארו אנונימיים לחלוטין. המצב השתנה רק לאחר ההצלחה הפנומנלית של DSOTM, בעיקר בארה"ב. הקהל האמריקאי היה שונה מאוד באופיו מהקהל האירופאי. הוא היה מורכב בעיקר מצעירים בגיל העשרה, שבאו להופעות באולמות ואצטדיונים ענקיים, על מנת לשמוע את ה"להיטים", לשתות בירה ולהתפרע. לא שונה בהרבה מהקהל האמריקאי היום, לצערי. הפלויד לא ממש ידעו איך לאכול את זה, ובמיוחד זה הפריע לרוג'ר ווטרס. פעמים, הוא התחנן בפני הקהל להיות בשקט ולהקשיב לשירים; פעמים הוא גער בקהל, ולפעמים הוא איבד את הראש והתעמת אתם. בסיבוב הופעות בקנדה בשנת 1977, ווטרס ירק על צעיר מהקהל, לאחר שזה התפרע בעת שהפלויד ניגנו. הארוע הזה נתן לווטרס את הרעיון ליצירה "החומה": ווטרס רצה ליצור חומה - ממשית - שתחצוץ בינו לבין הקהל, שהתנהגותו עלתה לו על העצבים. אולי באופן בלתי מודע, אחת התוצאות היתה השקעה גוברת והולכת של הפלויד בתפאורה ותאורה, אולי מתוך רצון למשוך את תשומת לב הקהל, ולהשקיט אותו: מסך עם קליפים המוקרנים עליו (שנקרא mr. Screen), בובות המתנפחות, ואפקטים שונים - כל אלו נועדו ליצור את אפקט ה"וואו" אצל הקהל, ולמנוע ממנו להתפרע. כמו בתחילת דרכם, האפקטים משכו את תשומת לב הקהל מהבמה, והלהקה נשארה אנונימית, כשהיא מנגנת רוב הזמן בחשכה. יחד עם זאת, לצערי נמשכה גם המסורת של התמסטלות בקונצרטים שלהם, בעיקר בצפון אמריקה, גם בסוף שנות השמונים ובשנות התשעים. רבים בקהל ראו את זה כחלק מהעניין, כי הפלויד התקשרו אצלם עם סמים. הלהקה לא אהבה את זה, בלשון המעטה, אבל לעומת ווטרס הם שמרו על שתיקה יחסית. זה רק חלק קטן ממה שניתן לומר על הנושא, ואשמח לקרוא גם תגובות של חברי פורום נוספים, כי זה נושא מעניין, אפילו חשוב: מה אתם מצפים מהופעות, כאשר אתם הולכים אליהן? כיצד אתם מצפים מעצמכם, ומהקהל, להתנהג? מה הייתם עושים בהופעה של הפלויד? באשר לשאלתך השניה, יש בפורום דיונים על "החומה" כל יומיים-שלושה. היו המון דיונים כבר בעבר, ויהיו המון בעתיד. חפש בעמודים קודמים, ותמצא הרבה דברים. כמובן, שהיינו רוצים לשמוע גם ממך.

weird dust

New member
הקשר לחומה

יש בוטלאג מפורסם מהאירוע של היריקה. למי שיחפש קשה לשמוע את היריקה, בכל זאת הוא לא ערס שכונתי (הוא לא עושה וואכקט טוו), מה שכן אני יודע שאומרים שזה היה רק אחת מהסיבות לכתיבת החומה. יש את העיניין שאביו של רוג'ר נהרג במלחמה, דבר שהכעיס מאוד את רוג'ר הקטן. ויש את עולם המוזיקה שאוכל אנשים בעודם בחיים והחברה וכל העולם האכזר, שגם עזרו לו לכתוב את החומה. ומקודם דיברו על חזירים מעופפים וחומות נופלות - זה מתקופה מאוחרת שלהם בהתחלה למיטב ידיעתי לא הו כאלו "אפקטים" גדולים אלא אפקטי אורות די נחמדים עד 73 שהתחילו המופעי לייזר ואז ב77 החזירים המעופפים וכ'ו. (בקשר להופעה ב77 - 1977Who Was Trained Not To Spit On The Fan - CD 1 שיר 5 - In the minet 16:59 Roger Waters "Spit On The Fan")

FloyDviR

New member
וולקאם וולקאם ../images/Emo24.gif

הצטרפת לאחלה של מקום... ! אני רואה יש כמות לא קטנה של אנשים פה בפורום מאיזור אשדוד (אני ביניהם).. כבוד! 1. ההופעה הכי קרובה היא של שליחי הבלוז (שאם עדיין לא היית- אז חובה!), והיא בבארבי בתל אביב.. בתאריך 23/12/2004 ... סתכלי על עוד פרטים באתר שלהם. 2. אין לי שמץ של שמץ של מושג...

flowerboy69

New member
חחח עברית זה!

ההופעה של השליחים היא לא של הפינק...הם עושים בחנוכה הופעה לדלתות ולאחרים.ההופעות הקרובות של להקות הצדעה הם של "המכונה" ושל "think floyd" ושל "להקת הליזרים האוסטרלית" וכולם כמובן לא יקרו בארץ למרות שאני בדיונים עם סולן "המכונה" להביא אותם שוב לארץ להופיע בתל אביב הם להקה מדהימה והם התאכזבו מהבלגן מפעם קודמת ועכשיו אולי הם יבואו שוב ואז יהיה שמח...

oribarak

New member
ברוכה הבאה מלכת הגשם...

אני ממלא את מקום המשפט המקובל של ציף ציף, המנהלת האגדית של הפורום(בלי להעליב מלנכולי) אז קחי כיסא ושבי על הרצפה ותתדייני איתנו בפינק פלויד

Queen Of Rain

New member
חחח תודה תודה...:)

חשבתי בהתחלה שכתבת שבי.....ותזדייני איתנו בפינק פלוייד (?!?!?!) חח לא יודעת מה עבד לי בראש:) הממ...וואללה תודה לכולכם השגתם לכם עוד חברה לפורום
וואלק מי מי עוד מאערס-שדוד...!?!??!|פרצוף קשוח|
הופעות של להקות ישראליות גם מקובל כי אני מניחה שעד שלהקה כלשהי מח"ול תסב פעמיה לפה אני כבר אהיה נשואה בת 30 + 2 ילדים הממ אתם מוזמנים לשאול עוד שאלות או לחלופין להלעיט אותי בעוד מידע וכאלה לילה טוב:)

One Echoe

New member
כמה אנרגיה ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה... בקשר לשאלות שלך, אין לי מושג מתי יש הופעה לשליחים אבל גם אני מחכה לזה בקוצר רוח :] כי הפסדתי רת ההופעה ב5 ל 10...אעע... אני חייב הופעה :) קיצר, תהני!

Rinor

New member
נועה

ברוכה הבאה גם ממני, לא ערס אבל מאשדוד... בסוף נשתלט על העולם והפסיכודילים ישלטו welcome to the machine
יום מקסים לכולם

Queen Of Rain

New member
ונמגר את הרשע מהעולם

וממוזיקה מזרחית...!! נשמע כמו חזון אחרית הימים:) אבל עכשיו ברצינות:)....... נחמד לדעת שיש עדיין אנשים ששומעים מוזיקה נורמלית בעיר שלי למען האמת כבר התחיל להימאס לי מכל השלומי שבת וחברים הממ...מישהו במקרה יודע לגבי אייקון לפלאפון..? יום טוב

Rinor

New member
שלומי שבת?

באיזה איזור בעיר שומעים אותו? שנדע להחרים את האיזור לצאצאים לעתיד

melancholy man

New member
כבר היה כאן מיני ויכוח על זה

לפני שבוע בערך, לכן אני רק אביע מחאה שקטה...

למעלה