ברור שכר

מצב
הנושא נעול.
ברור שכר

ברור שכר
שלום רב,

אני עובדת בחברה פרטית. כעת בחופשת מחלה 4 חודשים אחרי השתלה. אני עובדת לפי שעות 45.25 ש"ח לשעה. כעת אני רוצה להתחיל לחזור לאט לעבודה ואמרו לי שהשכר יהיה 40 ש"ח לשעה. כאשר שאלתי מה פתאום ענו לי כי עשו חישוב לפי שעות עבודה. האמת לא מבינה את השטות הזו מה קשורות שעות עבודה לשכר של שעת עבודה? גם בעבר אם עבדתי פחות שעות או יותר ממה שסוכם קיבלתי שכר לפי שעת עבודה. האם זה בכלל חוקי? תודה עבור תשובתך

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
מעסיק גילה 'טעות'

ברור שכר
שלום רב,

אני עובדת בחברה פרטית. כעת בחופשת מחלה 4 חודשים אחרי השתלה. אני עובדת לפי שעות 45.25 ש"ח לשעה. כעת אני רוצה להתחיל לחזור לאט לעבודה ואמרו לי שהשכר יהיה 40 ש"ח לשעה. כאשר שאלתי מה פתאום ענו לי כי עשו חישוב לפי שעות עבודה. האמת לא מבינה את השטות הזו מה קשורות שעות עבודה לשכר של שעת עבודה? גם בעבר אם עבדתי פחות שעות או יותר ממה שסוכם קיבלתי שכר לפי שעת עבודה. האם זה בכלל חוקי? תודה עבור תשובתך
מעסיק גילה 'טעות'
1. שינוי מנוהג העסקתך כפי שהיה עד כה, לא משנה באיזה טיעון משפטי - יהווה הרעת תנאים כמשמעותה בסעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים.
2. גם אם המעסיק "גילה טעות", הרי נוהג העסקתך גובר על כל "טעות" (מה גם שלדברייך, בצדק, כלל לא ברורה הטעות והנימוק לחישוב המחודש).
3. עם זאת, למרבה הצער, בהעדר הסכם קיבוצי הקובע אחרת, ומששכרך ממילא מעל לשכר המינימום, רשאי מעסיק לבצע הרעת תנאים ולהפחית את שכר העבודה השעתי. בפועל הדבר אינו מקנה לך עילת תביעה ו/או זכות אכיפה של התנאים הקודמים, לכל היותר תוכלי להתפטר בדין מפוטר בשל הרעת תנאים זו.
4. כן בעניינך יתכן והמעסיק עובר על הוראות "חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות", וזאת בשל השלב בו הינו בוחר לבצע לך הרעה זו (לאחר ניתוח השתלה).
הרבה בריאות

מצב
הנושא נעול.
למעלה