ברזל ובטון ... כמה צריך ...

אני 27

New member
ברזל ובטון ... כמה צריך ...

קיבלנו בשעה טובה תוכניות עבודה , הכנו כמה עותקים לתת למספר קבלנים שראינו . אבל בעיה ... איך אני מחשב את כמות הברזל והבטון הנדרש מתוך תוכניות הקונסטרוקציה ? יש הרבה מספרים ציורים וסקיצות ... אבל סה"כ כמות ... אין . .. הקונסטרוקטור אומר שזה לא כלול , ושיש תוכנה מאוד יקרה שמחשבת את זה ... מה עושים ? הרי חייבת להיות דרך לחשב . תודה ..

Z ליאור

New member
קוראים לזה כתב כמויות (סיגל עכשיו אני...

מבין ) אמור להיות חלק אינטגרלי מהתוכנית ההנדסית !

צביקי5432

New member
כנראה התכנון עלה מאד בזול- תכנית בעפרון

ולכן לא כולל רשימות ברזל. בתכניות שעושים עם מחשב בלחיצת כפתור מקבלים רשימה עם כל הברזלים בתכנית ומשקלם. אם התכניות אכן שורטטו במחשב, אז כנראה שהקונסטרוקטור פשוט מנסה לחלוב עוד כסף. את כמות הבטון צריך לחשב איש כמויות עבור תשלום. באופן כללי, אני בזמנו בקשתי מהקבלנים הצעות מחיר ללא חומר ואז בשלב זה עדיין לא צריכים כמויות מדוייקות.

mister500

New member
כתב כמויות

הקונסטרוקטור מכין כתב כמויות שכלול במחיר לקונסטרוקטור . כמה טון ברזל כמה קוב בטון כמה קוב בלוקים ואיזה סוג התוכנה באמת יקרה , אבל הרי אינו רוכש את התוכנה רק בגללך. רק שיהיה לך מושג בבית של 200 מ"ר (ללא מרתף) 2 קומות נכנס בערך 14- 16 טון ברזל 230-260 קוב בטון .

אני 27

New member
אתה זוכר במקרה גם ...

כמה בלוק נכנס ? ומה אמור להיות כיסוי במטרא'ז של קוב בלוק ? תודה ..

אני 27

New member
תודה ... ו ....

הקונסטרוקטור מגיע דרך האדריכל , חוץ מהתוכניות אין לי נגיעה אליו , האדריכל אחרי לכל מה שקשור אליו . גם ברמה של להביא אותו . התוכניות סורטטו במחשב , אבל עדיין לטענתו אין לו כיצד לתת כתב כמויות . אפילו לא ברמה של הערכת ברזל / בטון / בלוקים אני אנסה להוציא את זה מהאדריכל . הבית , 165 מטר , מפלס 1 ללא מרתף .. ושוב תודה לעונים ...

בינא

Member
תפקידו של הקונסטרוטור = אחראי לתכנון השלד

אין זה מתפקידו לספק כתב כמויות אם לא משלמים לו על זה בנפרד. מותר לאדריכל לחתום עם לקוח כולל תוכניות קונסטרוקציה. יש הרבה מאוד אדריכלים שמשתפים פעולה עם מהנדסים ובכך משלימים זה לזה את התכנון והלקוח נהנה משיתוף הפעולה בין המתכננים. יקר או לא יקר? מי אתם שתקבעו? כמה שווה אחריות של מהנדס? אין ניתן לאמוד מחיר של תכנון? לפי טון ברזל? לפי כמות בטון? מי שרוצה שיבצעו לו כתב כמויות לצורך קבלת הצעות מחיר לפי הכמויות, שישלם לחשב כמויות שעוסק בזה. רוב המתכננים לבתים הפרטיים אינם יודעים לחשב כמויות וזה כולל גם אדריכלים וגם מהנדסים...מהסיבה הפשוטה שהם לא עוסקים בזה. מי שיודע לחשב כמויות במהירות וביעילות הם האנשים העוסקים בניהול-בצוע של פרוייקטים (גם בית בודד זה פרוייקט), כמו המפקחים למיניהם... לא צריך שום תוכנה כדי לחשב כמויות של ברזל או בטון...אבל מותר להשתמש בכזאת אם היא קיימת ומותר לדרוש עבור השימוש בה כסף, בדיוק כמו שדורשים עבור תכנון שמבוצע עם תוכנת התכנון.

Z ליאור

New member
הגעתי למסקנה שלעיתים קופץ לך הבינא ...

משלל תגובתיך המלומדות מדי פעם קופצת לך תגובה מלאה בחשיבות עצמית וסיסמאות אך ללא שום תוכן אמיתי מלבד מסר קטן שכדאי לפנות לבינא מנהל הפרויקטים הוא הוא יתן את כתב הכמויות המיוחל ,המציאות מתעוותת נוכח הצרכים הרגעים שלך . קונסטרטקטורים נותנים כתב כמויות באופן קבוע וזה הכלל ,היוצא מן הכלל הוא המקרה מעלה

פעמים הוא גם צודק..

לידיעתך, ליאור, כתב כמויות איננו "ניתן באופן קבוע", אלא על פי דרישה. למדתי מעבודה צפונית שעשיתי (צפונית לשרון, הכוונה) שגם קבלנים וגם מפעלי הברזל אינם מקבלים הזמנות ללא כ"כ מדוייק. זה היה אחרי הרבה שנים של עבודה "דרומית" יותר בה הקבלן נתן הצעת מחיר "למטר" . כלומר על פי הניסיון שלו ובנתו את התכניות ומפעלי הברזל קיבלו תכניות ו"הוציאו" מהן את הברזל. לא בכל מקום הדברים עובדים עם כ"כ. וחבל. אגב, גם אני, בתור אדריכלית לא נדרשת בד"כ לעשות כתב כמויות ולאחרונה התחלתי להשאל על כך. זה לא פועל יוצא של העבודה. זה עוד חלק ממנה ואם סוכם ושולם עליה - היא צריכה להתבצע ואם לא - אז לא. ובאופן כללי - בהסכמי שכר טרחה כנגד שירות עו עבודה, חשוב מאוד לא לקחת שום דבר כמובן מאליו או "הגיוני". יש לברר בדיוק אם כולל הובלה, אספקה, מע"מ. אם כולל פיקוח צמוד או סתם פיקוח עליון? אם כולל כ"כ או לא? כולל חשמל ונישות? כולל עיצוב פנים? האם כולל פינוי הפסולת? האם כולל צביעת משקופים?וכ"ד.

Z ליאור

New member
וזה גם מה שכתבתי

שמדי פעם.... כל חברי שבנו כ- 15 חברה כולם קיבלו ללא יוצא מן הכלל כתב כמויות כחלק מן התוכניות ההנדסית העלות באזורנו היא כ 6000 ש"ח זה הבסיס מכאן במידה ורוצים לחסוך אפשר להוריד אופציות (ואני לא מבין למה עושים זאת איך אפשר לצאת למכרז קבלנים ללא כתב כמויות ,) מדובר על כמה מהנדסים כולל איתי דנגור

אני 27

New member
ואתה מהמרכז ...

כמו שרשמו כאן , אני מהדרום , וכאן הנוהג של כ"כ , מסתבר , לא כל כך נפוץ . לא היה אדריכל / קונסטרוקטור אחד שישבנו איתו שדיבר על כתב כמויות זה לא עניין של לחסוך בקונסטרוקטור או באדריכל , פשוט אלו שרצינו ובדקנו , לא הציעו את זה .

בינא

Member
מדוע בכל נושא נוצר ויכוח מיותר במקום דיון...?

כתב כמויות זו עבודה לא קטנה ולא פועל יוצא של משהו. על עבודה כזאת נדרשים לשלם תוספת. לא כל המהנדסים מוכנים להכין כתב כמויות או לחשב כמויות כי הם לא עוסקים בכך או כי זו עבודה שחורה או מכל סיבה אחרת. אין שום דבר אוטומאטי בעבודה של מהנדסים... נכון שיש מהנדסיםשגובים מראש עבור כתב כמויות כי כך הם למדו לעבוד ולתת שירות. יש מהנדסים שבגלל התחרות על המחירים, הורידו את המובן מאליו ואינם מספקים כתב כמויות ללא תוספת מחיר וזה בעיקר באזורים בהם הקבלנים עושים את הכמויות בעצמם או משלמים לחשבי הכמויות במפעל הברזל שיבצעו עבורם את הכמויות ואת ההזמנה וגם זה בסדר. יש קבלנים שניסיונם מאפשר להם לתת הצעות מחיר לפי קו"ב בטון של כל אלמנט (כלונסאות ; קורות יסוד ; רצפה ; קירות ממ"ד ; תקרה וכיו"ב) כשהם מעריכים את כמויות הברזל בקירוב של אחוזים בודדים ובכל מקרה יש ביכולתם לקחת את עודפי הברזל למבנה הבא ... מי שמבקש לקבל כתב כמויות מהמהנדס שלו, כל שעליו לעשות הוא לבקש זאת בעת בקשת הצעת המחיר לתכנון וחזקה על המהנדס שהוא כבר ייתן מחיר לזה בהצעה ואם אינו עוסק בכך, יודיע ללקוח שילך למהנדס אחר או שייקח חשב כמויות בנפרד...גם זה קורה.

ליאור, זו שאלה של נוהג מקומי...

בצפון קבלנים לא מוכנים לתת הצעת מחיר בלי כ"כ ובדרום (מחדרה, אני חושבת) זה כבר ממש לא נהוג. כשאני עובדת עם איתי באזורים ה"דרומיים שלי" אני מזכירה לו שזה בלי כ"כ
(באמת בפעם הראשונה הוא היה בהלם מזה....)

נראה לי שבנגוד לפרוייקט צבורי שבו עורכים

כתב כמויות מפורט על בסיס ספריית סעיפים , בבית פרטי זה עלול לפעול כבומרנג ולייקר את השלד. כי כל חריגה בכמויות הקבלן ידרוש תוספת מחיר, ואלו בהצעה פאושלית לשלד לא מתחשבנים על כמויות. מה שהייתי מצפה מהקונסטרוקטור ללא כל תשלום נוסף זה את סך הכל הזיון בפרוייקט וכמות הבטונים באומדן של עד 10% סטיה. מכיוון שגם בית פרטי זה פרוייקט הייתי מצפה שמפקח שמכין ללקוח כתב כמויות יכין אותו במחשב בתכנה מקצועית עם ספריית סעיפים מקובלת, שגם ניתן להפיק טבלת השוואת מחירים של הקבלנים, אלא אם כן, ידוע כבר מראש מי הוא הפייבוריט שייבחר, ואז באמת לא צריך טבלאות השוואות ו"חפירה" של הקליינט. לגבי הנוהג שהמהנדס עובד דרך האדריכל ולדייר אין הסכם עם המהנדס זה עלול לסבך את האדריכל במקרה של פאשלות הנדסיות. אין כל מניעה שהאדריכל ימליץ על קונסטרוקטור, אבל לדעתי ההתקשרות עם הדייר צריכה להיות ישירה.

זו העבודה של הקונסטרוקטור.

או שהקבלן יעשה לעצמו חישובים כדי לתת הצעת מחיר. אבל, אם לא בהסכם שלך עם המהנדס לא כלול כ"כ אז אתה צריך לשלם לו על העבודה הנוספת. מה סגרת עם המהנדס ומה הוא התחייב לתת זה א.ב. בינכם.

בטח היה זול הקונסטרוקטור הזה...

על זול משלמים ביוקר... אתה צריך לקחת כמאי שיעשה לך כמויות (אני יכולה להמליץ לך במסר, אם מעניין אותך) תמורת תשלום. או למצוא קבלן שיודע לתת הצעת מחיר בלי כ"כ, אבל זה בד"כ יוצא לרעתך...

אני 27

New member
האמת שלא כל כך זול ....

הייתי בטוח שזה כלול בעבודה שלו מסתבר שטעיתי.. בכל מקרה , תודה על העזרה

tomyboy88

New member
פתרון לבעיות שלך!!!

אם אתה רוצה קבלן מקצוען אמין ומקצוען a-dganim.co.il קבלן ללא תחרות

למעלה