ברזל ובטון ... כמה צריך ...

ומה יתן לך לדעת כמה ברזל ובטון יש ?

המחיר של הקבלנים מתיחס למטר מרובע אלא אם יש אלמנטים מיוחדים כמו קרניזים חיצוניים ופרגולות

רצוי מאד שמי שבונה יידע כמה בטון צריך

להכנס בבניית הבית וכמה טון זיון. במידה ומספקים לקבלן חומר אז הבקרה בין כמות תיאורטית עפ"י התכניות לבין כמות בפועל נובעת משתי סיבות : פחת , "שנוע חומרים " לאתר אחר. כלל אצבע מאד לא מדעי במ"ר בניה (אדריכלי ) יכנסו 60-70 ק"ג למ"ר לא כולל עבודות פתוח.

ובנוסף - זה יכול לשמש בקרה על מהנדס

הקונסטרוקציה ששוכרים בזול, והוא מכניס לכם, כמויות זיון מההפטרה, כי הוא חוסך זמן חשוב סטטי . חסכתם בשכר המהנדס תשלמו בכמויות ברזל ובאקסטרות.

מבט קצר בתכנית ורואים מה המהנדס עשה

אצלי דווקא היה הפוך לטעמי היה חסר מסה בברזל מספקים חומר לקבלן כי : אין לו אשראי הוא לא קבלן רשום לא סומכים עליו ומשלמים על החומר בכדי לא לשלם לו ישירות כי הוא יקח את הכסף לשלם חובות , על קבלנים כאלו צריך לפקח בשבע עיניים בכל מקרה גם על החומרים ועוד יותר על העבודה

אני 27

New member
חשוב לי לדעת ...

בדיוק מהסיבה שכשאתה קונה מוצר אתה רוצה לדעת מה הוא מכיל . בשביל בקרה טובה יותר שלי על מה שהולך . ובשביל לקבל יתרון במשא ומתן מול קבלנים .

קורן401

New member
בית של 170 מ"ר

אצלי נכנס 21 טון ברזל הרבה הלך לממד שהקירות שלו והגג הם 50ס"מ

alonp7

New member
אין צורך לדעת את הכמויות

תסגור אם קבלן מחיר כולל חומר (שלי מומלץ אם אתה באזור השרון) והמהנדס יבוא בכל שלב לבדוק את התפסנות כך שאין לך צורך לדעת כמה ברזל נכנס בפועל אלון.

למעלה