הרשה לי להסביר.
טוב, יכול להיות שכיוונתי התקפה מוצדקת למטרה לא מוצדקת. אני באמת לא יודע מה יהיה בכנס שם. יכול להיות שיהיו שם גם תומכים באבולוציה. ובכלל, זה נראה כדיון תיאולוגי ולא מדעי, מה שהופך אותה באמת למשהו שאין טעם להתלונן לגביו הרבה. הבעיה עם הבריאתנות היא כזו. מדובר בתפיסת עולם שבאה ממקום דתי אמוצינלי, אבל כהסבר לקיום החיים נדחית לחלוטין ע"י אנשי המדע. זה יוצר בעיה, כי הרבה אנשים למדו להעריך את המדע ככלי לבחינת המציאות. והציבור שהולך מאחוריהם היום עשוי לפרוש לכיוון של דתות ליברליות יותר -שלא לומר אתאיזם- אם הם לא יצליחו לערער את הפרדיגמה המדעית הזו. אז האנשים האלה, שלא יכולים למצוא תמיכה מדעית להבליהם, מנסים להמציא אותה. איך? הם פשוט בוחרים בפתרון האמריקני הידוע של "לזרוק כסף על הבעיה". הם מוצאים כל מיני אנשים איזוטריים וכל מיני מאמינים משכילים מדעית, ושוכרים אותם כדי "להפריך" את האבולוציהץ הם מקימים להם "מכונים למחקר הבריאה", עוזרים להם לפרסם ספרים "מדעיים", ובאופן כללי משקיעים הרבה מאוד כסף והשפעה פוליטית כדי לנסות ולגרום לציבור האמריקני (וגם הישראלי כתופעת לוואי) להאמין בכזב לפיו יש פה עימות מדעי אמיתי. התקווה היא לנצל את העובדה שרוב האמריקנים הם נוצרים מאמינים שרוצים להאמין בתנ"ך, כדי לגרום לשינוי "מבחוץ" בתפיסה המדעית. כלומר לפלוש פלישה מכוונת לעולם המחקר מכיוון הדת והפוליטיקה. אני מכיר את הטיעונים הבריאתניים, ולא רק שאין בהם כלום שמזכיר מדע, מה שיש בהם הוא הרבה יותר גרוע ממה שאין. הם מלאים בשקרים, הטעיות, עיוותים, כשלים לוגיים וכו'. מהבחינה המדעית אפילו להעמידם בהתמודדות מול התפיסה המדעית יהיה בגדר כבוד מוגזם לטיעונים דתיים/פוליטיים כאלה. יש מדע, ויש שאינו מדע, והבריאתנות אינה מדע.