בריאה עצמית (הריגת כינה בשבת)

גוססי2

New member
פרשנות זו "אולצה"...

לאור הידע המדעי המודרני, אין לה כל ביסוס בכתובים ומטרתה היחידה היא לכסות את ערוות בורותם של חז"ל בנושא. ראיה ברורה לכך נמצא במשפט "מינא הוא דמיקרי ביצי כינים", כלומר חז"ל סברו כי ביצי כינים הן מין בפני עצמו ולא ידעו כי כינים בוקעות מביצים.

"לא נעים לריב בתוך המשפחה"

למר נטעים! בא ונדון בסוגיא לעומקה, ונראה האם נפסקה הלכה כרב יוסף. לענ"ד משתמע מהתלמוד ומהרבה פוסקים, שמותר להרוג רק כינה, ולא בסמכותנו לקבוע איזה בעל חיים פרה ורבה, ואיזה בעל חיים אינו פרה ורבה. יתרה מכך, הסברו של רב יוסף נאמר כדי לאסור הריגת שאר שרצים ורמשים, בנגוד לדעת ר' ירמיה. וזו הסיבה שהסוגיא מתנהלת ב "שמונה שרצים" ולא ב "יציאות השבת". כשתעמיק בדברים תראה שאין הכרח שרב יוסף אמר את דבריו כדבר מוחלט, יתכן ואמר את דבריו כדיחויא בעלמא כנגד דברי ר' ירמיה. לכן משתמע שדברי בית הלל הלכה למעשה לכתחילה, למרות שהנימוק לא מוחלט. אינני מסכים להודות שחז"ל קבעו נחרצות שכינה אינה פרה ורבה, הדבר אינו נכון, ומספק שלא לצורך חומר בעירה לאנשים ידועים וידעונים. בע"ה בקרוב נוכיח דברים דומים לגבי היתר אכילת דבש.

פלסטיק

New member
אני מחפש אמת ולא "אמת"

מי שמחפש "אמת" בדרך כלל מתעלם מעובדות או מדעות של צד מסויים באמת (כמו מחיקת הודעותיו
) ולעניין: למרות המלל הרב שהעתקת לכאן עדיין לא הבנתי מה רבותא כינים מחרקים אחרים שביציהן אינן נראות והם פרים ורבים גם מרבית בתולין (ויש רבים כאלה). כמו כן אין הסכמה כזו שכינת הראש היא החרק הפרזיטי ביותר, גם בכך היא איננה יחודית (אפילו אם כותבים את זה באנגלית). אז אם לא קשה לך במקום להעתיק לי בכל פעם את אותה תשובה בדיוק אנא בטובך ענה לי מה יחודיות הכינה לעומת חרקים אחרים הפרזיטיים באותה המידה שביצהן אינן נראות ויכולים להתרבות ברבית בתולין. לגבי לשון הרע שלך עלי אני מניח שהיית בעידנא דריתחא ואני כמובן מוחל לך

giingiit

New member
פריה ורביה בחז"ל נחשבת רק אם ע"י

זכר ונקבה לצורך הענין

פלסטיק

New member
עדיין זה לא מסביר דבר

אז בואי נדבר רק על פריה ורביה 1. יש המון חרקים שמסוגלים לרבית בתולין מה מיוחד בכינה בעניין הזה? 2. האם את הכיבשה דולי (שוכפלה לא ע"י זכר ונקבה) ודומיה מותר להרוג בשבת?

giingiit

New member
אין לי מושג מה ההלכה קובעת לגבי

הכבשה דולי. צריך לשאול מומחים בדבר. מה שכן, זה לא סותר את מאמר חז"ל על הכינים בשבת. בזמנם של חז"ל לא היו כבשים משוכפלות ולכן הם לא התיחסו ישירות לסוגיא זו. אם ברצונך לדעת תשובה, תשאל רב מוסמך בנושא.

Governor

New member
כינים נוצרות מפריה ורביה מינית.

הנקבה מזדווגת פעם אחת בחייה ומקבלת מן הזכר מטען זרע המשמש אותה כל מהלך חייה (כ- 30 יום). חז"ל לא צפו ברציפות בנקבות והן הזדווגו שעה שחז"ל "שברו" שמירה ונרדמו בה...

למעלה