בריכה, סכנה או לא?

Boston Guy

New member
אסור להשאיר בריכה ריקה- היא תתמוטט

הקירות של הבריכות האלו אינן בנויים להחזיק מעמד בפני עצמם - המשקל והלחץ של המיים בבריכה זה ה"קונטרה" של המשקל והלחץ של האדמה שמהצד השני של הקיר.
אם הבריכה ריקה - אין "קונטרה", ומספיקים כמה גשמים טובים כדי שמשקל האדמה מהצד השני של הקיר יביא להתכופפות שלו או קריסתו.שלא לדבר על מחזורי קפיאה \ הפשרה של האדמה בחורף (המים שבקרקע מתרחבים בקפיאה).

במצב שהבריכה נמצאת בתמונה השניה שלך, אי אפשר ממש לראות מה קורה בה. אחרי שתנקה את כל הטינופת שבתוכה, תזמין קבלן בריכות - והוא יוכל לתת לך חוות דעת מקצועית על מצבה של הבריכה והעלות של שיחזור שלה.
כמעט בכל דבר שהוא בן 30 שנה - די סביר שיותר זול לבנות חדש מאשר לשפץ את הישן. מכיוון שה BUILDING CODE השתנה מספר פעמים מאז, ה ELECTRICAL CODE השתנה וגם ה PLUMBING CODE השתנה - די סביר שכדי להביא את הבריכה הזו לעמוד בתקני הבנייה העכשוויים יהיה מאוד יקר. מן הסתם יש לך שם צינורות מעופרת (יצא מהתקן), תשתית חשמל רקובה ומיושנת,והשד יודע מה עוד/

להלן הסבר על GUNITE:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shotcrete

moshehan

New member
בטון זה בטונדה

טוב לדעת, כשאני ראיתי בטון אפילו לא עלה בדעתי שזה יכול להתמוטט, הרי זה בטון כמו בטונדה
,
אני בתקווה לנקות את הבריכה בסוף השבוע הקרוב (יש מתנדבים?) , אני אזמין כמה בעלי מקצוע שבוע הבא ונראה מה דעתם על כל עניין הבריכה, אמשיך לעדכן...........

תודה

moshehan

New member
אהבתי

נראה לי שזה יהיה מתאים להמשך, אבל קודם כל נתחיל אם בריכה רגילה

למעלה