ברית מילה

ברית מילה

מעניין אותי דעות של האבות בנושא. מלתם את בנכם? היה על זה דיון או שהיה ברור שועשים ברית? ספרו קצת איך אצלכם התקבלה ההחלטה, וכיצד נערכה הברית?

מחשבות

New member
יש לי רק בנות ומשום מה נראה לי

שלא הייתי יוצא למלחמה על ברית המילה אם היה לי בן. יש מספיק מלחמות להילחם עליהן והן מתרבות בהתנדבות.

shno

New member
כאבא לבת

טרם עמדתי בפני ההחלטה. נכון להיום העמדה שלי היא נגד ברית מילה (לחלוטין - לא דתית ולא רפואית). גם אם אישתי לא במאה אחוז איתי בנחרצות הגישה - היא לא נוטה אוטומטית לעשות ברית, ולכן כן נצטרך לחשוב ולדבר על זה כשיגיע היום - אבל זה בהחלט לא מובן מאליו שעושים ברית...

אצלנו....

עשינו ברית ללא התלבטות. ההתלבטות היחידה הייתה בין מוהל רב לרופא - שנפתרה מהר מאוד בהחלטה על מוהל רב. למה מוהל ולא רופא ? כי כולנו עברנו את זה (הגברים שבינינו), אף אחד לא זוכר את זה והטראומה היחידה שנשארת היא להורים
. בניגוד לרופא ששמענו שמשתמש בחומרי אילחוש (כאלה ואחרים) ולא רצינו לחשוף את הקטנצ'יק לחומרים כאלה בגיל צעיר כל כך (ונכון שחלקכם יגידו שלחתוך ללא חומרי הרדמה זה יותר נוראי - אז פשוט תקראו 2 שורות למעלה
). הברית הייתה אצל ההורים בסלון ל - 16 איש והיה אינטימי ומקסים. הזמנו אוכל מקיטרינג כך שאף אחד לא היה צריך לבשל או לנקות צלחות לאחר מכן. והחיתוך עצמו ? לא יודע....לא הסתכלתי......

נעמה771

New member
בא לך לפרסם את שם המוהל ?

מועד הלידה מתקרב ואני בהתלבטות קשה האם מוהל או מוהל כירורג, וזו לא החלטה קלה בכלל. דרך אגב זו הפעם הראשונה שלי בפורום ואני אדווח לבעל עליו...

איל35

New member
כאבא לבן בעתיד הקרוב כן אמול

את בני. הסיבה העיקרית היא חברתית. אני ישראלי חילוני וללא זיקה לדת. לא יהיה הוגן כלפי הילד מבחינתי לתת לבני שטרם נולד סיבות להתגוננות יתר בחברה אנו חיים. כתינוק, ילד, נער ואחר כך כגבר בוגר ישראלי, קשיים חברתיים לא קלים עלולים לצאת באם הוא לא יעבור מילה. הוא יעבור מילה ע"י רופא.

בעלי היה נגד. לא בנחרצות אבל הוא

אמר שאם זה תלוי רק בו הוא היה מוותר. אני העדפתי לימול (לא מטעמי דת או אמונה). מלנו.

אום נטע

New member
בעלי נגד. ועד היום הוא בא בטענות

להוריו שחתכו לו ... ויש לנו רק בנות

אנחנו לא התלבטנו ומסיבה דתית...

אני רואה שכל אלה שעשו כאן מיד ממהרים להתנצל שזה מסיבות חברתיות כאלו ואחרות, אז אני בפה מלא אומר שאצלנו זה היה מסיבות דתיות ב ל ב ד (ואננו דתיים..חילונים מאמינים) מעבר לזה תשובתי ממש זהה לזו של פיצי , אלא שאני גם הסתכלתי על החיתוך (לא שראיתי יותר מידי...)

hirshfe

New member
חילוני מאמין זה פקציה

אם אתה חילוני, אתה לא מאמין - זה הגדרה אם אתה מאמין ונוסע בשבת אבל אתה שומר כשורת, צם בכיפור וכו וכו - אני לא בטוח מה אתה - אבל לא חילוני.

hirshfe

New member
התלבטתי הייתי ממש נגד

נישתי לעניין את אישתי, אבל היא העדיפה לטמון את ראשה בחול בעיקר בגלל השונות החברתית אז חבר רוסי שלי אמר לי שהוא סבל מהתעללות בגלל היותו שונה - וזה סתם את הגולל אבל רק לפני חודשיים, גילתי שחבר אחר שלנו (ודווקא לא רוסי) לא עבר ברית ואצלו לא התייחסו לזה, כי הוא פשוט לא סיפר והסתבר שבמקלחות המשותפות לא קלטו את זה

limorune

New member
לא עשינו גם

ובכלל בן הזוג הוא שהעלה את הנושא ולא רצה לעשות. קראתי והתעניינתי בזה והגעתי להחלטה שבהחלט לא מתאים לנו לבצע מילה. לא חושבת שמישהו יתעלל בו בגלל זה ושזו סיבה מספקת להחליט עבור תינוקי קטן שחותכים לו בלי שיש לו כל שליטה בעיניין.(באותה מידה יכולים להתעלל בילד כי יש לו אף ארוך, אזנים בולטות או כי סתם חלש מבחינה חברתית לכן חשוב לי שיהיה שלם (תרתי משמע) עם עצמו). אם כשיגדל ירצה מילה יצטרך להחליט לגבי עצמו וכמובן שניקח אותו לרופא הכי טוב...

מחשבות

New member
כל הגישה הזו של חותכים לו ועושים

לו והוא לא יכול להתנגד וכך הלאה היא שטות ממדרגה ראשונה. אצל היהודים מקובל לעשות. אתם לא רוצים? לא צריך. לא צריך להוסיף לזה אידיאולוגיה הפוכה ולהגחיך את הענין. גם אם הילד ירצה מאוחר יותר לעשות ברית זה נשמע תמוה בלשון המעטה. וכשירצה בגיל 25 גם תדאגו לו לרופא טוב? גם תחליפו לו תחבושות?

schlomitsmile

Member
מנהל
לא רק אצל היהודים הורים באשר הם "עושים לו/לה", ולאו דוקא בענייני ברית. כל יום אנחנו עושים החלטות שמשפיעות מאד על חיי הילד, בלי לשאול אותו. זה חלק מהאחריות ההורית, אי אפשר לברוח מזה. ובעניין הברית- גם לא לעשות, זה לעשות לו משהו בלי לשאול אותו.

limorune

New member
לפחות זה הפיך...

ואם ירצה יוכל לעשות בעתיד. ואתה מדבר על החלטות יומיות שכוללות ניתוחים או פרוצדורות כירוגיות ( לפעמים ללא הרדמה) ללא כלצורך רפואי? נדמה לי שלא...

schlomitsmile

Member
מנהל
אין מה להשוות ברית בגיל 8 ימים לברית של גבר. לתינוק פעוט, (בהנחה שעושים סקר מדוקדק ושמים אותו בידיים מקצועיות ומנוסות בלבד) זה לא גורם יותר מאי-נוחות לימים אחדים. לגבר זה ניתוח כואב שלוקח זמן להחלים ממנו, וגם מבחינה רגשית- זה שינוי שצריך לעכל, בעוד שהתינוק עדיין לא מודע לגופו, ולכן אין לו קושי עם זה. איך אני יודעת? כי כשהבנים שלי היו במצוקה, הם בכו בכי מסויים, ואני יודעת לזהות ולהבדיל בין בכי של מצוקה לבכי רגיל של "אני רעב/לא נוח לי". בברית ואחריה, לא היה בכי של מצוקה (בברית עצמה כמעט לא היה בכי,היה אילחוש). כן, אני מדברת על החלטות יומיומיות, בשלל עניינים:בריאות, חינוך, ועוד ועוד. החלטות שיש להן השפעה מכרעת על חיי ילדינו, אולי יותר מאשר אם ישמרו על אותה פיסת עור או לא. בגדול, נראה לי, שההחלטה הזאת באה ממקום של רגש ואידיאולוגיה של ההורים(אצל מי שמל כמו גם אצל מי שלא מל). לכן מעניין אמנם לשמוע גישות שונות, אבל אף אחד לא צודק/טועה, אף אחד לא זכאי לטעון שהוא ושכמותו פועלים על-פי האינטרס של הילד, בעוד הצד השני לא נוהג כך.

מחשבות

New member
אני מסכים שזה היה יכול לתת זווית

אחרת למבט, אבל בחברה גזענית, אולי הגזענית ביותר על פני כדור הארץ, כמו שלנו, הייתי נזהר להפוך את עניין המילה לקרדום לחפור בו. מי שמכיר אותי יודע שאני מאמין שרק דגים מתים שוחים עם הזרם. לפעמים רצוי להיות דג מת.

למעלה