ברכותי לראש העיר הישן חדש.

שולה ג1

New member
אי-אפשר זו התשובה הכי קלה על מנת לא לעשות

אחרי שתיפגע פעם אחת עי רוכב אופנים שיפילך לארץ ויברח מהמקום ותהיה בקרבת תאונה פעמיים שלוש נוספות תזמר זמירות אחרות.
המדרכה נועדה להולכי רגל. נקודה סימן קריאה.

ATAF151

New member
יש סכנות גדולות יותר

למשל העובדה שמכוניות חייבות לעלות על מדרכה כדי לצאת ולהיכנס לחניות ביתיות זה הרבה יותר מסוכן מאופניים, במיוחד כלפי ילדים הולכי רגל.

לא נראה לי הגיוני למנוע אפשרות של נסיעה באופניים בעיר, והרי אין אפשרות לשים שבילי אופניים במרכז העיר

שולה ג1

New member
תשובה לא רלבנטית לגמרי

תמיד יש סכנה גדולה יותר, סדר עדיפות חשוב יותר וכדומה. אז מה לא נטפל במה שיש לפנינו -סכנת דוהרי האופניים להולכי רגל תמימים ובעיקר קשישים.
הגיוני מאוד לאסור על נסיעה באופנים על המדרכה. ועל המדרכות ברעננה נוסעים לא רק ילדים לבית ספר גם מבוגרים. והרוב נוהגים בפראות
ומאלצים את ההולכים לברוח ברגע האחרון מפחד ההתנגשות. גם מיעוטם טורח לצלצל בפעמון כאזהרה לקרבתם, ורבים בכלל מדברים בפלאפון או שומעים מוזיקה.
המדרכות כידוע נועדו להולכי רגל.

ולפי תשובתך נראה לי שאתה ממש לא הולך רגל בעירנו.

ATAF151

New member
אני בהחלט הולך רגל

כמובן צריך לקנוס את מי שמדבר בסלולרי בזמן נסיעה באופניים, ובהחלט לשקול גם איסור על שמיעת מוסיקה.

אני הולך המון ברחובות רעננה ומעולם לא נתקלתי באופניים שכמעט התנגשו בי. לא הגיוני לאסור נסיעה באופניים בעיר, במיוחד כיום שיש את הטרנד הירוק של עידוד הליכה ברגל ונסיעה באופניים על חשבון מכוניות.

ZLIL6

New member
לפי החוק אין לנסוע באופניים על המדרכה

בכך הוא צודק ב-100 אחוז. מה שכן המשטרה בישראל עוסקת בעיקר במתן קנסות מהירות ולא כל כך מספיק בשמירה, גם באופנים אחרים, על חיי התושבים וחבל.
מה שלא מכניס כסף למשטרה, כנראה, לא שווה. הפתרון - שבילים נפרדים לאופניים ולהולכי רגל. הולכי רגל ואופניים על אותו שביל = סכנת חיים.

ATAF151

New member
זה כרגע לא מעשי

אין מקום להכניס שבילי אופניים בתוך העיר, זה אפשרי רק בקצוות כגון ברחוב וייצמן.

Jupiter30

New member
מאוד בעייתי

לאפשר רכיבה על אופניים על המדרכות, בעיקר לילדים. הם רוכבים מאוד מהר ויכולים בקלות להתנגש בהולך רגל.

שולה ג1

New member
נראה לי שדאגתם נתונה לרוכבי האופניים

ולא להולכי הרגל החשופים לפגיעות.
המדרכה רבותי בכל העולם מיועדת להולכי רגל.

למעלה