ברכות לעיברי לידר

DJNYC

New member
ברכות לעיברי לידר

חזק ואמץ ישר כוח על היציאה מהארון. במוספי סוף השבוע.. או כבר עכשיו בדוכני וואלה.

dodobird

New member
אוי... לא טוב לי...../images/Emo5.gif

אוקיי. נתחיל בהודעה- כותב ההודעה לא נתקל מימיו באופן אישי בהומופוביה קשה משום סוג. היחיד היה הבוס שלי לשעבר שפשוט הצחיק אותי כשדיבר איתי על כמה הומואים דפוקים וכו´ וכל כך התאפקתי לא לצחוק לו בפנים... אבל לא משנה. קראתי את הכתבה, ואז עשיתי את הטעות של לקרוא את התגובות. יש לי בחילה. בחיי. ותתפלאו- אין לי בעיה עם התגובות של ההומופובים. נהפוך הוא. הם פשוט לא נחשבים בעיני- אני לא כולל תגובות כמו "הומואים מסריחים נושכי כריות" בתוך ההתיחסות שלי. הבעיה הקשה שלי היא דווקא עם ההומואים. אלוהים אדירים- שירגעו שם האנשים! כל מי שמראה איזושהי דיעה נגד יציאה פומבית מהארון, מסווג כהומופוב. וזה החלק הפחות קשה. הקשה ביותר היא הצדקנות. עברי לידר הוא אומן, והרלוונטיות של הנטיה המינית שלו בכלל לא ברורה. אני מבין את אותם אנשים שמתבטאים קשה נגד יציאות כאלה. מישהו אמר לי פעם דבר שאתם בטח יודעים. אחת הסיבות שהומואים מושכים אש היא המוחצנות שלהם. ה"דווקא". ה"נלך ונתנשק ברחוב גם אם לא בא לנו רק כדי לנקר עיניים". ה-over התעסקות הזה היא בעוכריהם של האנשים שמנסים להשתלב בחברה. וזה כל כך עצוב. אני יודע שאני נשמע כמו הומופוב מטורף כרגע אבל זה נושא שיושב לי קשה מאוד. וכן, אני יודע- יש צורך לאנשים בדוגמא וכו´. זה פשוט נראה לי עקום. יש עוד קטע- נגיד שיש אנשים שקשה להם עם זה. עם ההתעסקות הזאת, כל הזמן בזמן האחרון בנושא. למה לעשות את זה באופן כל כך חסר התחשבות? אולי, לפעמים, כדאי לחשוב "הממ... מה שאני עושה גורם למישהו אי נוחות קשה (בלי להיכנס למה הוא צריך לעשות כדי לא להרגיש לא נוח)". טוב. פרקתי. סיימתי. אני מרגיש טיפה יותר טוב. אתם מוזמנים להיכנס בי כאוות נפשכם
יום טוב לכולנו. גלעד

זורבבל

New member
תתפלא אבל אני דווקא מסכים

לדעתי יש אכן יש יותר מידי "דווקא" וטיפוס מהיר על בריקאדות כאשר משהו שמריח טיפה הומופובי מתקרב לאיזור. ולגבי להכנס בך - חסרה לי הכתובת

לירוי25

New member
מסכים? לא יודע..

קודם כל גלעד אין מה להכנס בך. זאת דעתך ואני מקבל אותה. למה לצאת מהארון בכזה שואו? פעם שאלתי בחור שיצא לי לשוחח איתו באאוט. הוא היה מבוגר ממני בכמה שנים, וכשהבעתי את סלידתי משני קוקסינליות שעברו מולנו, הוא אמר" "רק שתדע שבזכות האנשים האילו, אתה יכול להרשות לעצמך לעמוד כאן בחופשיות". בהתחלה לא הבנתי על מה הוא מדבר, קליטה של פלורסנט מה לעשות? אבל בדרך הביתה חשבתי על זה, ויודעים מה? הוא צודק! מה שלנו נראה עכשיו כפשוט ומובן מאליו, לפני 10 שנים ואף פחות לא היה קיים! ללכת ברחוב יד ביד? זכויות? הכרה? אימוץ ילדים? כל אילו היו רק חלומות, ובזכות אנשים כמו עיברי לידר, שמראים שלהיות הומו אין פירושו לפתות ילדים קטנים בין השיחים עם סוכריה שאינה נגמרת. ושעצם העובדה שהוא הולך לישון עם גבר ולא עם אישה לא גורעת מהאיכות שלו כבן אדם, אזרח או אמן. יש משהו בהתעסקות הזאת גלעד שקצת מעיקה, מסכים איתך! אבל אם לא נלחם על הזכויות שלנו, כל אחד בדרכו הוא, אף אחד לא יתן לנו אותן על מגש של כסף. בוא נזכר בסיפור על הדייל מאלעל, בבחור שהחבר שלו נהרג בצבא ועכשיו הוא מוכר כ"אלמן צה"ל" ומקבל את הזכויות המגיעות שלו. כמו כן ציינת כי יש להתחשב במה שמפריע לאנשים אחרים, אין ספק! אני יכול להגיד לך שאני מקפיד על שכנות טובה עם הסביבה, אני לא תולה תמונות של בחורים ערומים על לוח השעם שיש לי במשרד, לא לובש בגדים צעקנים ולא עושה הרמות (בשום מצב שהוא!) בכדי לא לגרום לאי נוחות. אבל יחד עם זאת סבא שלי לא אהב שעשיתי עגיל בכל אוזן ופירסינג בגבה, ובהמשך גם חמצנתי את השיער, גם ההורים שלי די התנגדו, אבל עשיתי! לא בכדי לעצבן אלא כי זה עשה ליטוב! גם זה חשוב,לא? כשאני הולך עם החבר שלי ברחוב ומחזיק לו את היד או מחבק אותו, אני לא מסתובב עם דגל גאווה ביד או על החולצה, ולא בכדי לנקר עיניים! ממש לא! אבל אני אוהב אותו בכל ליבי ופועל על פי הרגש. ומה תגיד על אילן שיינפלד וקפה "תיאו"? גם זו סוג של מלחמה בסביבה לא הכי אוהדת. למרות שבמקרה הנוכחי אני מאמין בשני צדדים למטבע, אבל עדיין. תחשוב על זה.

MARMELAD

New member
סיפור קטן -

ולהבדיל אלפי הבדלות - אני לא עברי לידר ולא קוקסינלית... כשאני הייתי נער מתבגר באילת, היחס להומואים היה זוועה. איומים, קללות, הפחדות, אפילו אלימות פיסית. אותם ארבעה חמישה הומואים שהכרתי, כולל אותי, נאלצו להתחמק מבני השכבה, פחדו ללכת הביתה לבד ברגל, הבריזו משיעורי ספורט - כי שם הם היו מוקפים בהומופובים בלבד - ובכלל.. אלו לא היו ימים טובים לקהילתנו הצנועה. עברו כמה שנים. אני כבר לא מסתיר את הנטיות שלי. לא שפעם הסתרתי אותם ממש - אבל גם לא דיברתי עליהם. באילת כבר כמה שנים יש מסיבות לגייז ואירועים גיי פרנדלי - מחר, למשל חוגג יו"ר האגודה את יום ההולדת שלו - דווקא באילת. לאחרונה נפתח סניף האגודה. וכמובן - הגיעו ימי האינטרנט שבהם לא משנה עם הומו הוא מאילת, ת"א, או ארם-נהריים. על המחשב כולם יכולים לדבר ולהיות שווים. והתוצאה? חבר טוב שלי, כיום בן 18, מחוץ לארון מגיל 16 - ולא רק שהוא לא מפחד ללכת לבי"ס - דווקא יש לו המון חברים, בנים, מהשכבה.ץ מי היה מאמין שזה יקרה כשאני הייתי בבי"ס? ולהזכירכם זה כולה לפני 7-8 שנים. אז יש שינוי. כל אחד שיוצא מהארון, כל אחד שצועק ברחוב, כל אחד שתולה דגל, גם אם קטן, הופך את ההומוסקסואליות לפחות מפחידה. ככה עושים שינוי.

Flicker

New member
אהמ אהמ

פעם תסבירו לי למה זה כל כך צפוי שההפניה תהיה לחדשות ב"וואלה", גם כשהידיעה הופיעה אצלנו ב-GoGay כמה שעות לפני... אבל בטח, יותר כיף לקרוא את זה אצל הסטרייטים ואז לקרוא את כל הנחמדים שמגיבים שם וכותבים שעכשיו צריך לסקול אותו באבנים. בכל אופן, אצלנו יש גם תמונה בלעדית שלו עם החבר. אה, וכל אחד גולש מקבל קרמבו. (טוב נו, זה לא באמת
)

my self

New member
אולי כי וואלה יותר פופולרי

ודניאל ראה את הקישור שם ולא בגוגיי? אגב, ראוי לציון הניסוח הרהוט: "למרות המצב הפוליטי וכל זה". ועדיין לא השתכנעתי שמטרת הראיון אינה יחצ"נות של האלבום החדש. נו טוב, כנראה שלפעמים תרבות הרייטינג מניבה הישגים.

Flicker

New member
אני לא מאשים

אני רק תוהה למה לא לקרוא ידיעות על הומואים באתר של הומואים.

Flicker

New member
כן

כי כשהידיעה פורסמה באופן בלעדי אצלנו ורק לאחר כמה שעות הועתקה (בהתחלה מילה במילה ורק אחר כך כידיעה העומדת בפני עצמה) לוואלה, זה די מעצבן אותי להסתובב היום בכל הפורומים ולראות איך כולם חוגגים את העובדה שוואלה קצת שמים לב להומואים מדי פעם.

וזה משיג את ההפך......../images/Emo120.gif

אי אפשר לטעון מצד אחד שעדיף לתת hits רק לאתרים גאים ולא כלליים, ואז לבוא בטענות לגופי תקשורת שהם לא מפרסמים ידיעות על הקהילה. "זה בכלל לא אני עשיתי, וחוץ מזה היו עוד שעשו את זה איתי".

MARMELAD

New member
אתרים גאים ואתרים כלליים:

לכל אחד מהם יש את המטרה שלו, מבחינתי. האתרים הגאים משקפים לי איך נראית הקהילה - והכללים משקפים לי איך מסתכלים עליי מחוץ לקהילה. אני לא יכול להרשות לעצמי לגלוש רק בוואלה או רק בגוגיי. אני מתעדכן גם פה וגם שם, מבחינתי שניהם שווים בסדר החשיבות. ולמי נותנים את הקרדיט? למי שרואים אצלו קודם. אין כאן הנחות לאתרים של גייז. אם באמת כתבה מפורסמת קודם כל באתר גאה - אז הקרדיט מגיע אליו. אם הכתבה פורסמה באתר כללי - הקרדיט לאתר הכללי. אבל בואו גם לא נשכח, שגם אם כתבה מסויימת הייתה בגוגיי שבוע, יש לה יותר חשיבות עם היא מופיעה בוואלה/תפוז/YNET.

לפי דעתי לא צריך

לעניין אף אחד מהי העדפתו המינית של מישהו אחר, גם אם אותו מישהו הוא אמן מפורסם. מה? בגלל שעיברי לידר הוא זמר מוכר הוא חיב למישהו דין וחשבון על מעשיו בחייו הפרטיים? קראתי את הכתבה והיה משהו שהפריע לי. למה המערכת של וואלה מצאה לנכון לברך אותו בגוף הכתבה על יציאתו מהארון? אם הוא היה מתראיין רק על הדיסק החדש ולא מזכיר את חייו הפרטיים הם היו מברכים אותו על הישארותו בארון? כשמביאים כתבה צריך להביא עובדות ולא להכניס דעות אישיות שלא קשורות לכתבה המקורית. בשביל זה יש את האפשרות להוסיף תגובה אישית בסוף הכתבה. ואם מדברים על התגובות, נורא הצחיק אותי שמלא אנשים שכתבו תגובה אוהדת ישר טרחו לציין שהם סטרייטים. ממה הם מפחדים, שבטעות ישייכו אותם לקבוצה שלפי תגובתם אין להם בעיה איתם? טוב, גמרתי לשפוך את הלב (אני פשוט שונאת שעושים עניין מנטייה מינית, אתם צריכים לשמוע אותי כשמתחילה שיחה על הנושא אצל ההורים שלי בבית. אני ישר הופכת לסניגורית ממדרגה ראשונה) ביי לכולם וסוף שבוע נהדר.

marco

New member
כל יציאה מהארון חשובה

כדי להראות שאנחנו לא לבד. כדי לחבר את המושג "הומוסקסואל" לפנים מוכרות ואהובות ולא לסטיגמות שליליות. כדי לא להתבייש במי שאנחנו. כדי להראות לאלה שעוד יש להם ספק, שהומואים מגיעים מכל השכבות, העיסוקים, הצבעים והסוגים. אני לא תמים ולכן יודע שיציאות מהארון כאלה נובעות לרוב משיקולים מסחריים ויחצ"ניים. אז מה, טוב לדעת שהנושא תורם ולא מרתיע. גם אני, הקטן, מברך את עברי.

MARMELAD

New member
מסכים עם מרקו לחלוטין !

אחת הטענות שנשמעות נגד הומואים היא שהם כולם כמו "האלה ממצעד הגאווה..." עם הנוצות והמכנסון. היציאה של עברי יכולה לשנות מעט את הסטיגמה. וכל אחד אחר שייצא מהארון - יעשה רק טוב לקהילה.

אני לא אומרת לא לצאת מהארון

אני אומרת שלא צריך לעניין אף אחד מהי העדפתו המינית של מישהו, גם אם הוא מפורסם. אני בהחלט בעד יציאות מהארון כי כל אחד שמחליט לחיות את חייו בחופשיות לוקח את הקהילה עוד צעד קדימה, אבל פשוט חבל לי שאנחנו עדיין חיים בעולם שבו מקטלגים אותך לפי מיניותך ולא לפי אישיותך. וכן, גם אני מברכת את עברי על החלטתו ולא משנה אם זו החלטה פרטית או עסקית.

אז אני לא מפחד...

שישייכו אותי לקבוצה שאיתה אין לי בעיה ואני לא אציין את נטייתי המינית
הפריע לי מועד הפרסום אבל אין מה לעשות כשיש מיתון צריכים לעשות הכל כדי למכיר. נאיבי יהיה מי שיאמר שלא היה כאן אינטרס כלכלי למרות שעמוק עמוק בלב אני מקווה כי זה לא היה המניע העיקרי לפרסום. אני באמת לא רואה שום ענין רציני בנטייה מינית בדיוק כמו שאני לא רואה הבדל בצבע העור של האדם. אז גם אני גמרתי לשפוך את הלב. בהחלט סופשבוע נהדר. (מרמלד - גם סטרייטים מקבלים מוצץ ??
)

MARMELAD

New member
אתה? בהחלט.

ועל פי תוכן ההודעה מגיע לך
של כבוד. תתחדש. ולגבי אינטרסים כלכליים - אין לי שום בעיה איתם. לא מפריע לי שהנ"ל יצא מהארון דווקא לפני שיווק דיסק חדש. כאילו שזה משנה מה הסיבה - יציאה מהארון היא יציאה מהארון. לא?

MARMELAD

New member
וחוץ מזה

ממש יפה לך לכתוב בפורום שלי בזמן שאני מנסח את דעתי על גארבג´ בפורום שלך.

טל קר

New member
זה כבר משמח שיציאה מהארון יכולה

על פי דעה זו, *לקדם* מכירות, ולא *להקטין* מכירות. זה לא כבר מעיד על שיפור מסוים?

למעלה