ברכות.......

לוקה

New member
וואלק תביא סיפורים, אל תתחמק ../images/Emo3.gif

מדאם הא, הלכת ישר למקור, ללמוד מיד ראשונה. תשים מיד סיפור על סוזי לפני אני שולף סיפורים "אפלים" מהילדות. למה "אסקימו לימון" זה בדיוק הילדות שלי בתל-אביב, כולל ההיא ה"מגמרת".

גל-עמית

New member
תגובה ללוקה........ ../images/Emo39.gif ...

וגם למגי ולכל החביירים.... אמנם צהרי יום ו´ עכשיו....שלאפ-שטונדה....אבל זה נותן לי קצת שקט ולכן גם ריכוז מה.... אז ככה, כשישבנו כל החבר´ה לראות את אסקימו לימון הראשון...היינו בשוק. כשיצאנו, לרובנו היו דמעות בעיניים...מעניין שגם בחיפה (כמו בת"א) היה בדיוק אותו דבר...ממש...אני גם למדתי ב"משמרת שנייה" ועזרתי למוכר הקרח להעלות קרח הביתה עם שק או עם ה"מזלג"..(תלוי בגודל.....בלוק, חצי, שליש...) עם ה"פורד" הישן הירוק, הגעתי בסוף הסיבוב לביה"ס....ובאיזו גאווה....וגם היה לי דוקרן משלי....מוחבא אצל הנהג.....וגם כל הסיפורים מסביב....עם נשים...כמו ב"אלכס חולה אהבה"....וכו´... אני לא בורח....על סוזי - בהמשך....

magy

New member
הרוצים, היה לענבר......

לסיפורים עם בשר........ ומיתרון הבטיח שיגיע בימים הקרובים.....

גל-עמית

New member
...רוצים...סוזי......./images/Emo13.gif.....

סוזי.............. סוזי הייתה סרסורית/סרסורה תבחרו.....בעיר התחתית של חיפה. היו לה 4 זונות. אזור הפעולה שלה היה באזור הגן שמסביב לממגורת "דגון", מול "קפה וסילי"...(לכל מי שמכיר את האזור).... אי התנועה של רח´ קינג גורג´ (שד´ העצמאות של היום)- היה כר דשא רחב.שחיקנו שם גם "סטנגה".... בבתים הגבוהים, גרו עולים חדשים ואנו הילדים הותיקים התארחנו גם אצלם. המרפסת הייתה תצפית נהדרת על מה שהולך למטה וגם מקום להעברת ביקורת על הביצועים ומתן הערכות.... סוזי שמוחה היה חד כתער, קלטה את הפוטנציאל החבוי בנו ולי הציעה להיות תצפיתן. על מה? או.... מכיוון שהיא עסקה גם בהגדלת ההכנסה, לא היה לה מספיק זמן להשגיח על העובדות שלה וגם למנוע הטרדות של ה"ויליסים" הירוקים של המשטרה... כאן אני נכנסתי ל"עסק". הייתה לנו שריקה מיוחדת ("טקילה"-זוכרים?) וזה היה הסימן שהשוטרים בסביבה....גם הייתי אחראי לאספקת "מצעים"....קרטונים גדולים וכד´... התמורה לא אחרה לבוא. זה החל עם טבלאות שוקולד "סושרד"...ולאחר "בדיקה" גם הסבר שהדבר הזה שתלוי לנו - הוא לא רק כדי להשתין....אלא גם למקור אחר של תענוג...וככה החלה "ידידות מופלאה" שלי עם סוזי...שנמשכה כחצי שנה בערך....בן כמה הייתי? לא תאמינו - כמעט 14......

לוקה

New member
../images/Emo45.gif גל עמית ../images/Emo3.gif

רוצים עוד מה"ידידות המופלאה", בזמנך החופשי, הכל נכנס לתיוק לספר הנוסטלגיה הגדול שיתפרסם כשיהיה מספיק חומר. מחר אביא סיפור דומה משלי. אגב ה"ויליסים", לאבי היתה סקודה, לא כזאת כמו היום, לא אשכח איך בסיבובים היינו מחזיקים את הדלתות שלא תפתחנה, מכונית מפחידה, ואחרי זה מכונית מצחיקה בשם "לארק" שהיתה סוס עבודה.

גל-עמית

New member
"לארק" ורכבים אחרים...... ../images/Emo28.gif

...אני למדתי נהיגה על "לארק-סטודיבייקר" - זה השם המלא. שנת 64, עם מוט הילוכים (3..) מתחת להגה.... אני זוכר גם את הרכבים מדגם "מוריס".....עם ה"וינקרים" הידניים..... את האטובוסים "פורד"....שהיה לנו קשה כילדים לפתוח את דלת היציאה האמצעית....עם ידית הקפיץ.... זוכרים את ה"שאסונים"? עם בטן המנוע שהייתה "משזפת" את רגלי הנהגים... הכרטיסן מאחור...חצאי הגרוש מקרטון עם סמל מד"א עליו...האסימונים הגדולים מברונזה עם החור והפטנטים לחייג ללא שימוש (חוט קשור, פס מתכת של תריס...)...ה"לבניות" עם הכפית הארוכה....ועוד ועוד.....

ענבר.

New member
../images/Emo45.gif יופי. אל תפסיק.

נעשה מזה ספור אחד גדול בסוף או אולי סרט...

גל-עמית

New member
א-פרופו גלמידי.......

איני זוכר עם סיפרתי לך אבל בביה"ב הים-תיכוני שלמדתי בו (בת-גלים שאח"כ עבר לשפרינצק....) למד איתי בחור......בחור אני כותב? ....ענק. גולית... שם משפחתו היה גלמידי. הסנדוויץ´ שהוא היה מביא לביה"ס. היה מספיק לכל הכיתה לשלושה ימים.....זה היה כך: לקחו לחם שחור, קטמו לו את השפיץ, רוקנו את הבצק מהבפנוכו שלו ומלאו אותו בכל מה שהיה בבית באותו בוקר.... תדמיינו לכם...ומאז נוצר מונח: "סנדוויץ´-גלמידי"......

לוקה

New member
לנו היה גם אחד כזה

קראו לו דוכי, יענו מורדכי, אבל ההוא היה בסגנון לחם לבן, פתחו רק בצד אחד, רוקנו את הבפנוכו, חצי חבילה מרגרינה, 2 קפסאות סרדינים(טונה לא היה), חצי ארגז מלפפונים וחלבה, איך חלבה עם כל זה אל תשאלו, לדוכי פתרונים. כשהיה שם ביס הגורילה, זה הפעיל את הצופר של האזעקה מהויברציות, תמיד אמרתי לו "תאכל בן אדם רק מהצד הפתוח", אבל הוא עקשן היה נותן ביס גם מהצד השני ואז נפתחו המעברים וכל ביס היו מתפזרים שפריצים של התערובת הקטלנית הזאת על השולחנות, על הלוח על הקירות, מזה ריסוס שבא למות, וכולם היו יושבים מסביבו לחזות בהצגה כמו בגן חיות, והוא היה מזה גאה בעצמו. טוב, זה היה דוכי, בחור בגודל מקרר ווסטינגהאוס עם לב זהב.

נסיעה טובה ../images/Emo39.gif

מגי נסיעה טובה והנאה רבה מהמוסיקה "של פעם". ואם בנסיעות עסיקנן
ו...בנוסטלגיה מי זוכר את הקורקינט אותו בנינו במו ידיינו ??? כזה עשוי מעץ ואליו מחוברים מייסבים ?? איזו עבודה הושקעה בעניין ואיזו הנאה כשפאר היצירה גם נסע. אחח נוסטלגיה.

magy

New member
ושוב נפל על ראשנו אסון נורא

הפיגוע בירושלים.. שלא מרשה לנו לנוח מן הזוועות ליותר משעות ספורות.... בא לי לחזור אל ימי הקורקינט....ולהשאר שם. האם בעוד עשרים שנה, השנה האחרונה, תהייה הנוסטלגיה ???? צר לי להגיד, שלהתרפק עליה, יהיה קשה מאדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד לא מוצאת את המילים לתאר את כאב הלב.. על הקורבנות......

estee10

New member
אהלן מגי

מה עם התמונות? תשלחי לי אני חובבת תמונות מושבעת. איך היה בצפת? מקווה שהכן נסעת והתאווררת ושהכלייזמרים לא הכזיבו. איזה כיף היה בפלורידה the sunshine state דשים מאימי ואחיותי.

magy

New member
תודה קוזינה....

לא נסעתי לצפת....כתבתי פה למה... אין תמונות....אבל הדבקתי פה תמונה ישנה מאד של סבא וסבתא שלי.. אימי ואחיה.....(דודי).....ממש ישן....כשעוד היו ילדים ברומניה.... התמונה שרוטה מאד....אבל..רואים בה פרטים....

רותי ב.

New member
ברכות גם ממני,

פורום לרוחי.
ורעיון ענק. ממני, מתרפקת ללא תקנה.

magy

New member
ברוכה המצטרפת , רותי..

אם תקראי בהודעה הראשית, הרעיון לא היה שלי.....אבל התוצאה...תהיה באמת אחלה.... זה כמו מעיין השופע ככל ששותים ממנו ..... קיראי גם לחברייך לבוא אלינו להתפרק ולהתרפק... יום טוב לכם..........

למעלה