ברלין, כמה כיף וטעים היה.

bruno01

New member
עוד קצת המלצות אוכל שלא קשורות ישירות במסעדות

השוק ב-MAUER PARK בימי ראשון שווה ביקור אם אתם מחפשים בגדים (יקרים יחסית) של מעצבים צעירים, או בגדי יד שניה, ובעיקר כלי מטבח ישנים במחירים זולים. הוא גם שווה בגלל האווירה של הפארק שמקיף אותו, שמלא בהופעות כיפיית בכל הכיוונים. יש בשוק גם פוד קורט גדול שנראה טעים, אבל לא אכלתי בו.

שווה לנסות למצוא איזשהו asian supermarket ולחקור אותו קצת. אני נכנסתי לאחד כזה והתמוגגתי ממש. חוץ מפירות מנגוסטין טריים שהגעגועים שלי אליהם היו אדירים, קניתי גם פלפלי סצ'ואן, אבקת מאצ'ה, מיץ יוזו ועוד כמה דברים, במחירים מעולים ממש, וקינאתי בכל המלאי של הירקות האסייתים שאפשר להשיג שם.
גם בסופרמרקט רגיל שווה קצת להצטייד, ואני חזרתי עם ריבות ליים, ממרח שוקולד קראנצ'י, שפורפרות של מחית עגבנית, נוזל מרוכז של ציר בקר (אמיתי, עד כמה שהצלחתי להבין מרשימת הרכיבים בגרמנית) ועוד כל מיני.

ומילקי לא הבאת מברלין?
כל הכבוד על הדיווח המושקע.

אני ממתינה עדיין לדיווחי המנהלת מפריז...תן שם דחיפה.
אני טסה מחר לשאמוני - שעה משוויץ, שעה מאיטליה והרבה שעות בצרפת. הצידנית כבר מוכנה. על זה נאמר, נוסעת לעשות קניות בשלוש ארצות.

bruno01

New member
אוי לבושה, אפילו לא טעמתי שם אחד

תהני!
אם היה לי עוד מקום במזוודה, כנראה שהייתי קונה עוד המון, אבל זו הפשרה של לטוס לואו קוסט...

למען האמת

ישבתי אתמול ואמרתי אני אקרא רק אחד ואז אחזור לעבוד.
&nbsp
מפה לשם קראתי את כולם ברצף כי היה פשוט תענוג לקרוא אותך ולראות את התמונות שצילמת.
&nbsp
האחים הקטנים טסים שבוע הבא, אני מעבירה להם את השרשור הזה.
&nbsp
תודה על ההשקעה!

אודרי11

New member
נראה נהדר...

ואם מותר לי להוסיף עוד המלצה לטובת היוצאים לברלין..

מעדניית Rogacki נמצאת בשרלוטנבורג, ממש ליד מדרחוב ווילהלמסדורף...מקום נפלא לגרגרנים, וגם לטעימות קלות.

londi81

New member
וואו! תודה רבה!

עברתי לברלין לא מזמן, וזה בדיוק אבל בדיוק מה שהייתי צריכה!
&nbsp
מהמם

bruno01

New member
איזה כיף לך!

למקרה שאת לא מכירה, שווה לך להציץ בבלוג הזה שקיבלתי ממנו המון מידע, והוא ממשיך להתעדכן כל הזמן.

יש גם את הבלוג הזה שעוד לא לגמרי חקרתי אותו, אבל נראה שהוא מדבר אפילו על עוד דברים מעניינים חוץ ממסעדות.

ולבסוף, הבלוג הזה, שהכותבת שלו אמנם כבר עזבה את ברלין והפסיקה לכתוב אותו (אבל פתחה בלוג חדש על ברצלונה), אבל יש בו מאגר די מועיל של מידע על מסעדות העיר.

Gרר

New member
ווואו

וואו וואווווו ווואווו ווואוווו ווואאווו ווואאאאוו..

החתולית

New member
למרות שחלק מסיפורי הארוחות מוכרים לי

היה תענוג לקרוא ולראות שוב את התמונות.
בפעם הבאה שאני נוסעת, אני נותנת לך לתכנן לי את הטיול :)
&nbsp
כמובן שהשירשור עולה לקישורי הפורום.

bruno01

New member
שילוב של רגל והתחבורה הציבורית המצוינת.

הלכנו לא מעט כל יום (בין 10 ל-15 ק"מ) כדי לחוות את העיר גם בהליכה, אבל אפשר ללכת הרבה פחות ולנסוע הרבה יותר. בכל מקרה העיר גדולה מדי מכדי לראות את כולה ברגל.

התחבורה מצוינת, לא יקרה, ומגיעה כמעט לכל מקום בלי הרבה הליכה. אפשר להסתדר מצוין כמעט רק איתה.

passioneta

New member
חשוב לציין את ריבוי המדרגות בכניסה והיציאה מהרכבת התחתית

יתכן ויש גישה למעלית כלשהו אבל זה לא היה ברור\מיידי ואבא שלי כשביקר שם די התקשה.

bruno01

New member
בכל תחנה שאני מצליח לזכור

(כולל הקטנה יחסית בשכונת המגורים שבה התגוררנו) יש מעלית שמיועדת למתקשים ולבעלי אופניים או עגלות ילדים).
יכול להיות שבתחנות שקצת מרוחקות ממרכז העיר זה לא ככה, אבל במרכזיות בהחלט יש פתרון.

בכל מקרה, אפשר להתנייד גם עם אוטובוסים וחשמליות, גם הם מגיעים לכל מקום.

inבאלי

New member
רבה על הדיווחים

קראתי בבלוג ונהניתי מאד מהפירוט ומהתמונות. זה בדיוק מסוג הדיווחים שמגבירים את החשק לשוב לביקור נוסף בברלין, כפי שאתה כתבת בעצמך.

השבוע, אגב, אירחתי חברה ברלינאית ובין השאר (כרגיל) דיברנו על ההבדלי העלויות כשיוצאים לאכול. כשקראתי את העלויות שציינת, זה במיוחד בלט לי.

amity001

New member
תודה רבה על הדיווח המושקע

עושה חשק לחזור למרות שרק היינו שם...

למעלה