ברצוני לברר, אני רוצה לחקור בנושא כישוף אהבה.

mb3inh

New member
אינני אומר שישנו ענף

הפסיכולוגיה שאיננו מתייחס לחקר הנפש,אני אומר שמה שמוגדר היום כפסיכולוגיה הוא מקצוע המלומד במוסדות להשכלה גבוהה,או תיכונית.אני מתכוון בעצם שפסיכולוגיה היום היא אך ורק מספר תיאוריות ואיננה באמת פסיכולוגיה במובן הפשט אלא דבר מאוד מצומצם.

gwizard

New member
אז מה ?

זה הרי ידוע שאם רוצים באמת ללמוד נושא ליסודו אז חייבים לעשות תואר שני ושלישי. אז, כאשר אתה מתחיל לכתוב תיזה, אתה מגיע לתכלס. מבלי להעליב, אתה הרי עדיין ילד (נפגשנו במפגש) אז מה אתה יודע על פסיכולוגיה ולימודים גבוהים ?

mb3inh

New member
אני לא רוצה להזכיר

שילדים אכן יכולים לגשת ולילמוד לימודים גבוהים,הדוגמא הטובה ביותר היא ג'ימס סידס יליד המאה ה-19 שבגיל 16 קיבל פרופסורה במתמטיקה. אמת אני אינני בעל היכולות ללמוד באוניברסיטה,ועל כן אין כל כך טעם בדברים,אך ישנם לא מעט ילדים(יחסית)בבית ספרי שלומדים באוניברסטיה. אך אינני נותן לידע הזה(האוניברסיטאי) כל משמעות ועל כן אעזר בגדול כל הכותבים הלא הוא יוהן וולפגנג פון גתה,כדי להסביר את דבריי. "כך למדתי,אהה,ובחשק גדול, רפואה,משפט ופילוסופיה, ובלהט דומה,כמה צר להודות, שקדתי גם על התיאולוגיה. ונותרתי עלוב וחסר בינה, ולא החכמתי כמלוא הנימה. מגיסטר,קוראים לי,גם דוקטור נכבד, וכבר עשר שנים בלי תכלה אני נד, ימינה ושמאלה וקדמה וים, גורר את עדת תלמידי באפם, מבין שלעד לא נדע מאומה! והלב נאכל בי בלא נחמה. אמנם השכלתי מכל השרלטנים דוקטורים,כמרים,לברלרים,כתבנים, ספק לא מיסרני גם לא מוסר כליות, לא אפחד משטן או משאול תחתיות. .... אפנה לכישוף ואבדוק אם אוכל בכח הרוח וסוד המילה למצוא את הדרך לחקור במופלא וביזע אפיים עוד אתיגע להשיח במה שאינני יודע; אשכיל להבין מה את העולם חובר יחדיו בכח נעלם, לחזות בפלאי החומר וזרעיו במקום להעלות גרת דברי שווא" (מתרגומה הנפלא של ניצה בן ארי) גתה נותן לנו ניתוח מושלם של מהות הלמידה הפורמלית "השכלתי מכל השרלטנים" ובכל זאת"נותרתי עלוב וחסר כל בינה". אגב קריאה היא דרך נפלא ללמוד ולהיווכח כי מה שנלמד במסגרת האוניברסיטה בתחום הפסיכולוגיה רחוק מן המציאות. מלבד זאת בחיי ביקרתי,לדאבוני הרב,ובעל כורחי,אצל מספר פסיכולוגים,לא אחד מהם תרם לחיי.

MetalSinagouge

New member
ידע בשביל ידע הוא חסר תועלת.

אני הייתי מתאבד במקום כל הפוסט-מודרניסטים הקשקשנים האלו שמדברים במילים גבוהות כדי להסתיר את הניהיל הטוטאלי שבאמת משתמע מדבריהם. כמו שמארק טווין אמר, אל תתן לבית ספר לדפוק לך את ההשכלה. כמה נכון, במיוחד בנקודה המסויימת הזו של מרחב החלל-זמן.

gwizard

New member
מסכים איתך

כמישהו בעל IQ 130 שאין לו בגרות אני לא יכול שלא להסכים איתך

PurpleFilth

New member
כמי שטרחה בשביל לקבל תעודת בגרות

להתקבל לשערי האקדמיה, למרות שאין לי מושג מה האיי קיו שלי, אני חייבת להגיד: יפה לכם עם כל ההצהרות האלה, קודם תלמדו, אחר כך תהיה לכם זכות לפתוח את הפה. בהשכלה, כמו במאגיה, זה לא משנה כמה את מוכשר אם אתה לא מוכן להתאמץ בשביל זה.

MetalSinagouge

New member
עדיין לא קיבלתי את המסמך ת.ב הרשמי, אבל...

אני מעריך שיהיה לי ממוצע של 102 לפחות, אם לא יותר, זו הייתה טפיחה קצרה על האגו, תודה. אין לי מושג מה הIQ שלי, והעובדה שהממוצע שלי הוא יחסית גבוה לא מעיד על IQ, אלא על חרישה מטופשת וחסרת טעם, חוץ מבכל הקשור לאנגלית שאת זה פשוט קלטתי. אם אני חושב -כמה- זמן ביזבזתי על: א. קריאת טקסטים מפגרים בספרי האנגלית של התיכון (ואחרי שקוראים קצת קראולי, כל ספר אחר הוא בדיחה). ב. לימוד של מתמטיקה שאין לי מושג למה אני לומד אותה (ורק אח"כ גילית על תורת הכאוס). ג. תנ"ך- Need I say more? ד. כל שאר המקוצעות ההומניים? ה. מדעים- רק בביולוגיה הרגשתי שיחידת המעבדה היא באמת מעבדה ולא "התאם את התוצאות לתיאוריה שלמדת". ומ-כ-ל הזמן הזה לא למדתי דבר אחד מהדברים שאני מתעניין בהם בזמני הפנוי. לפחות עכשיו כשאני נעדר מהבית מ7 עד 4 אחה"צ אני מקבל על זה מינימום.

mb3inh

New member
זה כלל לא קשור למאמץ או לכישרון

לכל הידע הזה אין שום משמעות(לנלמד במערכות הפורמליות). אגב גתה למד. גם אני.

gwizard

New member
למה ?!

אני ללא בגרות וללא פסיכומטרי התקבלתי ולמדתי תואר ראשון במנהל עסקים ופסיכולוגיה באוניברסיטה פתוחה. אז נשאלת השאלה, למה התאמצת כל כך קשה ?

PurpleFilth

New member
לא אמרתי שהתאמצתי כל כך קשה,

וזה גם יהיה שקר להגיד שעשיתי את זה. אמרתי שטרחתי. למה טרחתי? כי עם כל הכבוד לאוניברסיטה הפתוחה, אני מעדיפה ללמוד ארכיטקטורה בטכניון. ואם לי לא הייתה בגרות, לא משנה כמה אייקיו יש לי, לא הייתי מתגאה בזה.

Lynnearia

New member
ובנימה אופטימית זו

הרשו לי להביא ציטוט משעשע של שופנהאואר יורד על (גלו בעצמכם): Should any misgiving assail you, remember that we are in germany, where what would have been impossible in any other country, has been found possible: where a dull-witte, ignorant, pseudo-philosopher, whose ieffably hollow verbiage disorganizes peoples' brains completely and permanetly, a scribbler of non-sense - i am speaking of our dearly beloved Hegel.

MetalSinagouge

New member
אמר איזה משורר ביטניק פעם ש75% מכל

הספרות והפילוסופיה זה ניסיון של אנשים לאשש את מה שהם חשבו מלכתחילה.

הבהוויוריזם למשל מתעסק יותר בהתנהגות

ובחיזוקים חיוביים ושליליים ופחות בתהליכים נפשיים ....כמו אילוף למשל

gwizard

New member
התנהגות

תורת ההתנהגות (הבהוויוריזם) עוסקת בהתנהגות של בני האדם. התנהגות בני האדם נובעת (בין היתר) מאופי כל אחד ואחת מאיתנו. אופי היא פונקציה נרכשת ומולדת בו זמנית אשר קשורה בקשר ישיר לנפש האדם. כל דבר הנוגע לאדם קשור בסופו של דבר לנפש האדם והתהתליכים המתחוללים בתוכה. עכשיו רק נשאר להגדיר מהי בדיוק נפש ואיפה היא נמצאת

Dana107

New member
למה לענות בצורה כזאת ?

הוא שאל בסך הכל וענית בצורה מאוד לא יפה

poweroflove

New member
עדיין לא עניתם לי על השאלה...

האם אתם מכירים מישהו שיכול לעשות?

RainBird

New member
בערך כל מי שענה לך כאן "יכול לעשות" ואני מאמין שכולם, לא יעשו.

למעלה