ברצוני להכין מעין מחסום "שער לחניה" התכנון כזה:

fish75

Member
2 צינורות 2.5 צול (החלק החיצוני של רגליים בניין),אורכן 1.5מ' :חצי מטר יהיה באדמה עם בטון:בין שתיהן יהיה פרופיל ממ20×40 עם חורים בקצוות : 2 הצינורות ימולאו בבטון בתוכם יהיה נעוץ ...מכאן כבר לא מוצא רעיון איך לחבר :צד אחד צריך משהו מסיבי חשבתי על בורג עבה הבעיה צריך "קוצים" למטה ובצד השני משהו עבה עם חור בתוכו:רעיונות מה אצטרך לקנות ?(אין ברשותי רתכת ולא ממש יודע לרתך )..תודה ..הת 20250322_175723.jpg

רשר

Well-known member
מנהל
ממאוד פשוט - הגדר יעד ותחליט
לדוגמה שכן הכין בהתנדבות שרשרת לחניה בחתך חוליה כ 15 מ"מ עם מנעול כבד ו 4 ג'מבו בכל צד לעיגון לבטון,
כדי למנוע גניבת רכב זה די טוב (חוץ מדיסק נייד) אך כדי למנוע תפיסת מקום החניה זה הרבה מעבר לשרשרת 4 מ"מ ומנעול פשוט ועוגן טבעת לבטון,
חשוב על השרשרת לתלות 1-2 לוחות זוהרים (בחנויות חומרי בניין יש לרוב שילוט פלסטי "אין כניסה" או דומה),

fish75

Member
הוחלט שרשרת..אך מחירים מאוד יקר(בדיגיטל/גוגל 200 שקלים ל1 מטר אולי בגלל שמחוסם?).אבדוק בחומרי בניין...מאיזה קוטר לא ניתן לחתוך עם מספריים ברזל והאם חייב מחוסם? אם היתה לי רתכת :קצה אחד של השרשרת הייתי מרתך;היות ואין לרשותי רתכת אז כנראה שאקנה גם 2 מנעולים כבדים

רשר

Well-known member
מנהל
חשוב איך אתה או בני ביתך יצליחו לתפעל שרשרת כבדה,
בת השכן(50) שכתבי עליו מצליחה אך די בקושי "למשוך, להכניס את קשת המנעול לגופו, להכניס מפתח" מול המשקל שמושך,

fish75

Member
איזה סוג שרשרת אני צריך? צריך כשלוש וחצי מטר אז אני אקנה ארבע מטר..ראיתי משהו כזה מצורף תמונה Screenshot_20250324-183316_Chrome.jpg ..לא יודע אם ניתן לחתוך זאת באמצעות מספריים ברזל, בעיה שנייה אנקול של מנעול כבד לא יכנס לחורים...15 מ"מ לא מצאתי בגוגל..אעבור למחסן חומרי בניין ואחפש שם ..כעקרון לרכב יהיה בנוסף מנעול הגה עם אזעקה

רשר

Well-known member
מנהל
לא ברור מה אתה רוצה -
לנעול את הרכב בפנים = שרשרת כבדה ומנעול בהתאם
למנוע כניסת רכב אחר = שרשרת קלה ומנעול קטן פשוט
כל שרשרת וכל מנעול יפתחו בקלות עם ציוד מתאים כשיש רצון מלפני ה"רוצה"
עוגן טבעת להברגה ישירות לבטון https://eshop.wurth.co.il/עוגנים-ודיבלים/עוגן-חורץ-בטון-עם-טבעת-לעבודה-בגובה

הכן וו S וסגור צד אחד על חוליה מס' 3 מקצה השרשרת - כך אפשר לתלות את השרשרת ולפנות 2 ידים לנעילת המנעול עם טבעת הקיר וחוליה מס' 1,

fish75

Member
לנעול את הרכב בפנים.צריך שרשרת כבדה ומנעול בהתאם (במקרה שלי 2 מנעולים :אחד קבוע כי אין לי איך לרתך).לא יודע איזה מנעול ואיזה שרשרת לקנות.לגבי הרעיון שנתת עם וו s...רעיון מעולה...תודה

למעלה