ברשותה של המנהלת-מי שרוצה טיול קצר

boaz31

New member
ברשותה של המנהלת-מי שרוצה טיול קצר

בלב ת"א יראה בבקשה מעט על 2 סמטאות =פלונית ואלמונית

pinzo01

New member
עוד נלך ידידי בשבילי גן מאיר ......

אפשר להמשיך את הסיבוב לכיוון גן מאיר על שלל סיפוריו ומשם לעלות לרחוב ביאליק אל הפסיפס היפיפה של גוטמן ומשם לבית ביאליק ,בית ראובן וכמובן הסיפורים והאוירה של שנות ה-30 של אותם ימים

אנימו

New member
פינזו - גם שם טיילתי רבות בילדותי

והצטלמתי לא מעט על הספסלים. מזכיר לי שבתכניתי לבקר בבית ראובן ובית ביאליק!

pinzo01

New member
אל תוותרי על רחוב אלנבי

ברוב המקרים אנו עוברים שם ומבטינו נשאר בגובה העיניים אך רק אם נרים מבט על המבנים מאחורי הפיח והעזובה מתגלים בניני תפארת ששיני הזמן נגסו בהם למגינת ליבם של אדריכלי העבר מגידוביץ ברסקי ורבים אחרים

אנימו

New member
פינזו-אתה מזכיר לי סיור שערכתי לפני

12-14 שנה ברובע העתיק של ליסבון שהיתה מוכרת לי היטב . חברתי ניגשה לפתע לאחד מקירות הבתים וגירדה עם ציפורנה שכבת לכלוך רצינית והתגלתה למטה קרמיקה יפיפיה מעוטרת בסגנון האופייני לאיזור. הבתים לא שופצו שם במשך שנים והלכלוך וזיהום האויר יצרו שכבה עבה כל כך שאי אפשר היה לראות את כל האמנות והאדריכלות המופלאה. יתכן שהיום המצב שופר כי פורטוגל הצטרפה לשוק האירופי, כספים התחילו לזרום פנימה, כבישים ודרכי גישה נסללו והכל התפיסה והאוירה השתנו והקידמה פרצה פנימה לטוב ולרע.. אבל לא הייתי שם מאז אז לא יכולה להעיד עדות ראיה. אם מישהו ביקר לאחרונה - יעלה ויעיד.

pinzo01

New member
אופס התבלבלו התמונות

התמונה למעלה היא שייכת לבניית שכונת "חברה חדשה" לא מוכרת לכם ? זו השכונה שניבנת לאורך רחוב דרך הים (גם השם הזה לא כ"כ נפוץ ) עם כניסת אלנבי לארץ ישראל שונה שם הרחוב לר"ח אלנבי היא משנת 1915-1914 והתמונה מר"ח ביאליק אני מקווה שאצליח לעלותה

אנימו

New member
פינזו -את התמונה הזו אני מזהה.מבנה

יפיפה. "חברה חדשה"נוסדה ע"י עקיבא וייס שנולד במאה ה-19 (לא זוכרת עכשיו שנה מדוייקת)שהיה גם אדריכל ואחד מדיירי אחוזת בית כמדומני. החברה אכן קנתה קרקעות לאורך חוף הים.

pinzo01

New member
עקיבא וייס

לא בדיוק אדריכל אלא יותר יוזם וחולם אחד ממתנגדיו הבולטים של מאיר דיזנגוף (פוליטיקה פוליטיקה ...) היה בין ראשוני אחוזת בית בנה את ביתו במו ידיו יחד עם בניו אך את בתו ""אימלל" שנתן לה את השם אחוזת בית מכיון שהיתה הילדה הראשונה שנולדה בשכונה היא קבורה לא רחוק ממנו בביה"ק בטרומפלדור

אנימו

New member
פינזו-אביו של וויס לא הסכים ללימודי

אדריכלות אבל בסופו של דבר האיש למד בבגרותו. ככה זכור לי ממה שקראתי . השם של בתו - באמת לא מלהיב אבל אולי ברוח הימים ההם נחשב למיוחד....

p a l o m a

New member
לבתו של עקיבא וויס קראו לא פחות

ולא יותר אחוזה-בית וויס. היא היתה מורה לציור. והתלמידים קראו לה "קוקורוזה" (תירס ברוסית...) היא מעולם לא "הקימה משפחה" מתה ערירית וקבורה בבית הקברות טרומפלדור בתל אביב. מי שעדיין לא היה שם , חייב לסייר במקום.. בית קברות היסטורי, כל "רחובות תל אביב" קבורים שם...

p a l o m a

New member
אוי סליחה פינזו, לא שמתי לב שכתבת

וחזרתי על פרטים שאתה כבר ציינת.. "המהירות מן השטן"....

אנימו

New member
בועז- תודה תודה על הטיול המופלא

באתרי תל-אביב הישנה. חבל שפלומה לא יכולה להציץ . אפנה תשומת לבה. היא בת בית באיזור הזה! אני מכירה באופן אישי את האריה! ישבתי עליו פעמים רבות בילדותי כי בבית שמאחוריו התגוררו חברים של הורי שנהגנו לבקרם בשבתות. בסגנון של אותם ימים, התגוררו עם המטבח במשותף עם עוד 2 משפחות...היו ימים.
לקרוא את הלינק ול"סייר" במקום.

boaz31

New member
חן חן לך אנימו-../images/Emo47.gif

בתמונה עצי שקמים מול הסמטאות הנ"ל

bimbo.

New member
הסיפור על משפחת שפירא נוגע ללב.

אני מכירה היטב את המקום, אבל לא ידעתי שיש לו היסטוריה כל כך מרגשת...

שבת שלום בועז, יופי של כתבה, אני

מעכברי העיר תל-אביב, ומכירה היטב את האריה, ואת כל הסביבה שם, היה נפלא להזכר. שם בסביבה היה פעם מרכז מכבי, היה להם מגרש לכדור-סל, היתי מבקרת שם מדי פעם לרגל תחרויות שהשתתפתי בהם.

boaz31

New member
לאה שלום הוספתי עכשו את עצי השקמים

בתשובתי לאנימו

בועז, נפלא, כי בדיוק מול העצים היה

שם סניף של ויצו, אחותי שנולדה בחודש השביעי (באותה תקופה לא היה איקובטורים)העבירו אותה לשם, לטיפול מיוחד, שמו אותה בתוך צמר גפן, וחיממו אותה ע"י מנורות מיוחדות, מכיון שגרנו בדרום תל-אביב, ואמא שלה לא יכלה ללכת להניק אותה, היא היתה שואבת את החלב, ואני הייתי הולכת ברגל כל יום עד לשם ומביאה לה את החלב, באחד הפעמים ביקשתי לראות אותה, היה שם רופא נחמד והוא הכניס אותי לראות אותה, הייתי אז בת 12 ,טוב להזכר!!! .

מנורה

New member
תל אביב תל אביב אוהבת לטייל

באזור לדשדש בשווקים להתבונן בבתים הישנים ובעצים העתיקים ונזכרת בריחות ובימים שהינו צעירים בעלי יליד ת"א והרבה נוסטלגיה יש לנו מהמקומות האלה. אחד הרגעים המרגשים אותי כל פעם מחדש חוף ת"א כש
מתחיל בנחיתה עירית ת"א אורכת סיורים בעיר עם מדריכים מצויינים

למעלה