ברשותכם, סתם רוצה לשתף

חן 007

New member
ברשותכם, סתם רוצה לשתף

למי שלא מכיר, אני חן, בת 20, גרה באילת, התגייסתי בגיוס פברואר 10, שירתתי בחיל האוויר בתור כלבנית והשתחררתי ביום חמישי אז רק רציתי לסכם את השירות שלי מההתחלה עד הסוף. אני אנסה לכתוב על כל הרגעים החשובים והמשמעותיים שהיו לי אז הכל התחיל בחופשת פסח של כיתה י"ב כשהלכתי לצו ראשון ולא היה לי כזה ברור שאני הולכת לקבל פטור ושיש דבר כזה "התנדבות" רציתי בסיס סגור ולא הפריע לי שיהיה גם רחוק מהבית ועדיף שלא יהיה פקידות נכנסתי לרופאה והבאתי לה כל מיני מסמכים רפואיים אבל לא חשבתי שכל זה יפטור אותי משירות כי אני מבחינתי מתפקדת כרגיל לגמרי ואין לי אפילו תרופות קבועות או משהו. אחרי כמה בדיקות בקלסר סעיפים ופטורים שלה היא אמרה לי שיש לי פטור. לא ידעתי מה עושים עכשיו, ישבתי מולה בשתיקה מביכה לכמה דקות. "אז מה עושים עכשיו אם לא עושים צבא?" אחר כך הלכתי למד"נית בבית הספר וספרתי לה והיא סיפרה לי על תהליך ההתנדבות. עשיתי מה שצריך, היה תהליך טיפה ארוך אבל לא מייאש ומטרטר במיוחד. כשבועיים לפני יום הגיוס המש"קית מתנדבים של חיל האוויר התקשרה אליי ודיברה איתי, אמרתי לה שאני רוצה להיות כלבנית והיא שלחה אותי לראיון עם מ.גף כ"א בבסיס שנמצא במרחק של כ-שעתיים וחצי נסיעה מהבית שלי. נסעתי, הוא היה נורא נחמד, הוא הראה לי עוד תפקידים שלא עניינו אותי כ"כ וחזרתי הביתה לאחר מכן דיברתי עם המש"קית מתנדבים ואמרתי לה שהבסיס נחמד והכל ואני אשמח לשרת שם בתפקיד שאני רוצה. היא אמרה שאין בעיה. לאחר שבועיים הגיע יום הגיוס, נסעתי עד הבקו"ם עברתי את השרשרת חיול שבסופו אמרו לנו שבבה"ד 7 אין מספיק מקום לכולנו (120 חיילים) אז חצי יעשו טירונות וחצי לא, אני הייתי מהחצי שלא. אחרי שקיבלתי את הצו התייצבות מהימ"מ התייצבתי בבסיס באיחור של אלף שנות אור, מתה מעייפות. אמרו לי שאני לא יכולה לשרת ככלבנית והציעו לי 3 תפקידים שלא התעניינתי בהם ואמרו לי להחליט בין שלושתם עד מחר. בחרתי להיות פקידה במרפאה מחוסר ברירה ואז הגיע השוק [שוק מס' 1]והבכי. לא ידעתי מה אני עושה שם ועוד בתפקיד שאני בכלל לא רוצה. ובכלל, להכנס ישר לסדיר זה שוק. דיברתי עם המש"קית מתנדבים ואמרתי לה שלא טוב לי ושאני לא רוצה להיות שם ושהתפקיד הזה משעמם אותי (רק הבהרה קטנה, אין לי בעיה עם פקידות ואני בכלל לא מזלזלת בתפקיד, אני פשוט ממש לא יכולה לשבת כל היום לטלפון ולמיין מסמכים, זה מתיש אותי יותר מעבודה פיזית מאומצת [הייתי מגיעה למצב שבבית לא עניתי לטלפונים ושבטעות אבא שלי התקשר לנייד שלי ועניתי לו "מרפאה שלום מדברת חן"]) היא אמרה לי שאפשר להגיש טופס 55 (טופס שינוי שיבוץ) רק אחרי 3 חודשים, אני לא הייתי מוכנה לקבל את זה והלכתי למש"קית ת"ש (אחרי שבוע בבסיס) ואמרתי לה שאני רוצה להגיש טופס 55. עשיתי מה שצריך, כתבתי מכתב ומכאן זאת עבודה של המש"קית ת"ש להעביר את זה לגורמים הנכונים. (אני ממליצה בחום לנג'ס למש"קית ת"ש אם רואים שדברים לא מתקדמים) אחרי ניג'וסים רבים התחילו לי כאבי ראש מוזרים בטירוף שלא פסקו והרופאים לו ידעו להגיד לי מה הם. הייתי חודש בגימלים בבית כי באמת לא יכולתי לתפקד כשחזרתי מהגימלים הודיעו לי שיש לי ראיון בקריה עם המש"קית מתנדבים ולאחר שבוע כבר עברתי לסיפוח של חודש בבסיס במרכז הארץ (נסיעה של 6 שעות טובות) בתפקיד שאני רוצה. הגעתי לבסיס וגיליתי שבניגוד לבסיס הקודם שהאוטובוס אליו עוצר ממש ליד הש.ג בבסיס הזה האוטובוס עוצר בצומת ומשם תופסים טרמפים (מאוד מסויימים) לבסיס וגם כדי לצאת מהבסיס. [שוק מס' 2] הגעתי לכלביה שם וקיבלו אותי מאוד יפה והיה לי טוב (בכל זאת, התפקיד שרציתי עם אנשים טובים) אחרי שבוע של סיפוח, הגיע יום חמישי ושחררו אותי הביתה מוקדם כי אני גרה רחוק והכל היה מקסים. אבל היה נורא קשה לי לתפוס טרמפ למחוץ לבסיס ויצאתי מהבסיס עצמו דיי מאוחר. יצאתי מהבסיס והגעתי לתחנת אוטובוס לבאר שבע, הייתי לבד, הכל נחמד. אחרי כמה זמן שאני יושבת ומחכה לאוטובוס עובר רכב צבאי עם שני קצינים ומציע לי טרמפ לב"ש. היו נורא נחמדים ואחרי כ-10 דקות נסיעה הם הסבירו לי שעליתי על רכב "חטופים" (שכידוע זה 21 מחבוש) [שוק מס' 3] הם דיברו עם המפקד שלי ואיכשהו יצאתי מזה בשלום ולא קיבלתי שום דבר. הורידו אותי באמצע הדרך ואז המשכתי הביתה. במהלך הסיפוח הייתה לי תקופה של שבוע בערך שפשוט בכיתי ובכיתי בלי הפסקה ובלי סיבה כל הזמן היה לי טוב, באמת שהיה לי טוב אבל לא ידעתי למה אני בוכה. כשהגעתי הביתה אחרי שבוע של בכי הייתי פורחת ואלרגית ופשוט זוועות. אחרי חודש של סיפוח החלטתי שאני נשארת בבסיס הזה והוצבתי שם. המפקד הודיע לי שאני הולכת לסגור שבת [שוק מס 4'], בתפקיד הקודם עשיתי חמשושים, לא ידעתי מה זה שבת בבסיס. ושזה יהיה חצאים (שבת כן שבת לא) [שוק מס' 5] עם הזמן באמת גיליתי שזה לא נורא ושזה גורם לך להעריך את הבית בטירוף וחוץ מזה הזמן עובר בטיל ככה ושבת בבסיס זה סבבה לגמרי. עם הזמן ועם השבתות כמובן שהשבתות נפלו על חגים [שוק מס' 6] שאני לא אהיה בחג בבית? עשיתי את העבודה בכלביה כמו כולם והכל למדתי מהחבר'ה המקסימים שם אבל זה לא מספיק ולא נחשב אם לא עשיתי קורס כלבנות (שיש כמה סוגים, אני יכולה לפרט למי שמתעניין). בערך בנובמבר או דצמבר היה אמור להפתח קורס ואני הייתי מיועדת לצאת אליו כמובן. הקורס היה אמור להפתח ביום ראשון, יום חמישי קודם לכן ארזתי את הדברים שלי והלכתי הביתה מאושרת ומרוגשת. ביום חמישי לפני היציאה הביתה המפקד שלי אמר שיש כמה בעיות אבל הוא יפתור אותן ויעדכן. ביום שישי בצהריים התקשרתי למפקד שלי לברר מה קורה (כי אין לי שום צו ביד) והופתעתי לקבל את הבשורה שאני לא יוצאת לקורס [שוק מס' 7] המשכתי לתפקד כרגיל בלי קורס. אחרי כמה חודשים ב-1.3 אחרי שנה שאני בצבא יצא קורס ואני בפנים... הרגשה כ"כ כייפית שסוף סוף הגעתי למה שחיכיתי לו כ"כ הרבה זמן הגעתי לבסיס בו מתקיים הקורס, לאט לאט הגיעו כולם, צעירים רובם, אתמול סיימו טירונות (ברצינות) ואני עם הכי הרבה פז"ם (בצבא ובמקצוע) כולם שאלו אותי מיליון שאלות ואני עניתי בסבלנות והכי טוב שאני יכולה כי אני מתה על המקצוע הזה. אמרתי להם שקודם כל נורא חשוב לאהוב כלבים אחרת זה באמת לא שווה. באותו יום הגיעו כמעט 20 איש, בסוף נפתח קורס של 7 אנשים. קורס מצומצם באיכותי! יום למחרת, הקורס התחיל רשמית - דיסטנס, זמנים, שעת ט"ש וכו' [שוק מס' 8] אחרי שנה בצבא פעם ראשונה שלי, באמת שלא ידעתי איך לאכול את זה. אבל באמת שקורס זאת חוויה מדהימה. חוץ מזה שהקורס הזה ספציפית הוא מעניין וכייפי היו לי מפקדים מדהימיםםםםם זה היה קורס של חודש וחצי שלא רציתי שיגמר. הכל היה כל כך כיף השילוב של הכל בקורס. באמת כיף. אני באמת ממליצה לכל מי שיש קורס למקצוע שהוא הולך להיות בו שיצא לקורס, זאת באמת חוויה. מי שאומר שהידע נרכש עם הזמן ותוך כדי ניסיון - זה נכון. באמת שידעתי את רוב החומר הלימודי בקורס עוד קודם, כי היה לי וותק קודם בכלביה ולמדתי תוך כדי עבודה. אבל קורס זאת באמת חוויה אמיתית יום לפני הטקס סיום הייתה שבירת דיסטנס כמובן ואז אמרו לנו מי מצטיין ומי מופת ואני קיבלתי מופת [שוק מס' 9] סיימתי את הקורס באפריל ואז נשארו לי רק 10 חודשים אחרי שהשנה הראשונה עברה בשיא המהירות השנה השניה פשוט זחלה בשבילי. ככל שהזמן עובר החבר'ה שהייתי איתם רוב השירות שלי משתחררים ואני נשארת כמעט לבד מה שגורם לזמן לעבור עוד יותר לאט ואני אף פעם לא הייתי מאלה שסופרים כי אני ידעתי שזה לא יתרום לכלום.

חן 007

New member
המשך....

עם הזמן בעבודה רק נהייתי יותר פרפקציוניסטית ולא ההפך, מה שקורה בדרך כלל למישהו שעובד בעבודה מסויימת הרבה זמן עשיתי את העבודה שלי יותר טוב ודאגתי שהיא תתבצע רק בגלל שידעתי שמדובר בכלבים. לא היה אכפת לי לצאת מאוחר הביתה, לסגור שבתות שאני לא אמורה לסגור וכו' בחודשים האחרונים הרגשתי שאין לי כוחות נפשיים יותר ועשיתי את העבודה שלי בכוח אבל הכי טוב שאפשר כי מדובר בכלבים ולא במסמכים ולא באנשים. הזמן עבר לאט והגיע חודשיים לפני השחרור. הגיע יום חמישי אבל לא יצאתי הביתה כי זאת הייתה שבת שאני צריכה לסגור. זאת הייתה בדיוק השבת של ה-31.12 במפקדת שלי הודיעה לי שהשלישה שלחה לה מייל שאני משתחררת ב-26.1 (ממש עוד שניה) [שוק מס' 10] ואני נורא הופתעתי, כי אני ידעתי שאני משתחררת ב-28.2 פתאום הסוף הפך להיות כ"כ קרוב ומחודשיים זה הפך ל3 שבועות, הרגשתי כ"כ הקלה, כי חודשיים באמת נשמע לי כב נורא כבד. וזאת למעשה השבת האחרונה שלי. מסתבר שהיה לי קיצור של עובד כללי כי יותר מחצי שירות הייתי רשומה כעובדת כללית. לפני שיצאתי לחפש"ש היה סיום תקופה טייסתי ואני קיבלתי תעודת הצטיינות שבועיים לפני השחרור יצאתי לחפש"ש והרגשתי שיש לי מלא דברים לעשות לכתוב לכל החברים מכתבים ולהכין להם מזכרת קטנה וגם תכננתי לחפש עבודה. אבל בשבוע השני נפלתי חולה ולא הצלחתי לעשות שום דבר. יום לפני השחרור באתי לבסיס עם ההורים עשיתי פריסה קטנה לחברים הבאתי מלא עוגות סופר טעימות שאמא הכינה וגרמתי לכולם לקבל הרעלת סוכר ולהשמין 2 קילו לפחות. (זאת אסטרטגיה מצויינת, כולם משמינים ואני עושה מנוי לחדר כושר!) קיבלתי סמל סוף סוף אחרי שהיה מיליון בלאגנים עם הדרגה ביום חמישי באתי לבסיס על אזרחי עשיתי טופס טיולים (או כמו שחיל האוויר קורא לזה - קלירנס) החזרתי את המדים המכוערים של חיל האוויר (באמת שלא אהבתי את המדים של חיל האוויר) ישבתי עוד קצת עם החברים ויצאתי לי לדרכי לעבר חיי האזרחות העליזים. באותו יום שמעתי את השאלה המתבקשת אך מעצבנת, לא מועילה ומבלבלת עוד יותר "מה את מתכננת עכשיו?" וואלה לא יודעת! באמת שלא. והכי חשוב שהכלב שלי השתחרר יחד איתי ועכשיו הוא אזרח אמיתי זאת המתנת שחרור הכי טובה שאפשר לבקש ולקבל אלה היו שנתיים מחיי.... (ממש לא, יש עוד כ"כ הרבה) ואני ממש מצטערת שזאת כ"כ חפירה , אבל בכל זאת... שנתיים. וברור שפיספסתי פה ושם דברים. לסיכום: אני באמת חושבת שזאת תקופה שחשוב לעבור עברתי כל כך הרבה ולמדתי כל כך הרבה. *אני הרבה פחות ביישנית. *למדתי לעבוד ולהכיר כל כך הרבה אנשים שבחוץ לא הייתי מתקרבת אליהם. *למדתי להעריך יותר את הבית *למדתי להעריך יותר את ההורים שלי והמשפחה *אני יותר שמה לב לניקיון וסדר. *למדתי להלחם ולעמוד על שלי. *למדתי להתגבר על מכשולים. ועוד מלא. תודה לפורום הזה שהיה כשהייתי צריכה ולעוד הרבה אנשים טובים שהיו לצידי בתקופה הזאת ושוב סליחה, חן

daniel1O

New member
היי קראתי את הסיפור

בהחלט סיפור נחמד ומעניין,אבל את דיי שנויה במחלוקת,מצד אחד מבינים מהסיפור שאת שמחה ומאושרת מכל החוייה שעברת,מצד שני מבינים שעברת סבל נוראי מכל ה"חוויה" הזאת אבל בסדר,העיקר שאת מרוצה בסופו של דבר :) נ.ב אני מת להתגייס כבר! ולצאת לקורס כל שהוא :)

חן 007

New member
....

כשהגעתי לאן שרציתי היה לי מאוד טוב. האנשים היו מקסימים והעבודה הייתה מדהימה. אבל תמיד יש רגעים טובים ורגעים פחות טובים, לדעתי זה גם חלק חשוב, אם זה עובר חלק והכל קורה כמו שרוצים אז זה פחות כיף ופחות מוערך. גם הייתה לי תקופה שבאמת לא הסתדרתי עם המפקד (אחד מה-4 שהתחלפו לי בדרך) וממש שנאתי אותו ואמרתי לו את זה בפנים, אבל זה לא אומר כלום. תמיד היו משברים ולכל אחד יהיו משברים במהלך השירות. גם בתקופה שכולם השתחררו הייתי שבורה אבל זה עבר. אבל בסך הכל כשאני מסתכלת על זה היה מדהים. ובאמת שקורס זה חוויה אמיתית וכדאי לצאת לקורס. ובנוסף, עוד דבר ששכחתי לציין ואני חושבת שיהפוך את השירות לעוד יותר חוויה וכיף זה לבקש בסיס סגור, אם אין שום פטור של לינת בית או כל פטור שמונע לינה בבסיס. באמת שזה מעצים את העניין בהרבה... ככה אתה באמת באמת מכיר חברים ואתה חיי עם אנשים 24/7 ואתה מכיר אותם יותר טוב מאת המשפחה שלך כבר. וזה באמת גורם להכיר חברים לחיים (אני עוד בקשר עם אנשים שהשתחררו כבר לפני שנה) כשאתה עושה יומיות אז אתה בא לעשות את העבודה וללכת הביתה. אתה אפילו לא זוכר איך קראו לאנשים שעבדת איתם. ואין את הצחוקים והכיף של האחרי שעות עבודה באמת שממליצה על בסיס סגור :)

hillator

New member
דווקא בנושא הזה אני לא מסכימה

אני הרבה יותר נהנת מזה שהצבא שלי הוא מ7:30 עד 17:30... ואז אני הולכת הביתה. יש לי שלל תחביבים, יש לי לימודים על הראש ומספיק דברים שאני לא יכולה לעשות בבסיס (למשל לנהל פה את הפורום). ובלי קשר לכל בעיות רפואיות לחיות עם אנשים 24 שעות 7 ימים בשבוע נשמע לי סיוט . כאילו באופן זמני בקורס זה סבבה אבל מכאן ועד שש שנים..

חן 007

New member
שש שנים זה כבר משהו אחר....

אבל אני התכוונתי לשירות סדיר... זאת בהחלט חוויה וכמובן שכל אחד וההעדפות שלי, אני לא כופה על אף אחד. וברור שלכל אחד יש את הבעיות הרפואיות שלו והבעיות שלו בכללי. אז כל אחד שיעשה מה שנראה לו. אני רק הבעתי את דעתי והמלצתי. ברור שיש מה לעשות בבית ויש תחביבים אבל אני כחלק מהתפקיד שלי הייתי מאבטחת את הצומת עם הכלב בבקרים פעם - פעמיים בשבוע והייתי רואה את החיילים שעושים יומיות שמגיעים מוקדם בבוקר כדי להגיע לבסיס בשמונה אבל מגיעים לצומת קצת יותר מחצי שעה קודם כי הכל תלוי בטרמפים, בכמות האנשים בצומת ובהרבה מזל. והיה לי כואב הלב, ראיתי אותם עייפים בטירוף וגם היציאה מהבסיס, משחררים אותם בין ארבע לחמש וחצי אבל שוב הכל תלוי בטרמפים, כמות האנשים ומזל והם יכולים להגיע הביתה בשמונה בערב מותשים. וחוץ מזה מבחינתי זה כאילו לבוא לעשות את העבודה וללכת. אין הרבה באמצע (וכמובן תקני אותי אם אני טועה) ואת במקרה שלך בטח גרה קרוב לבסיס ואפילו עם רכב, שזה באמת קלי קלות.

hillator

New member
חח לא גרה קרוב

45 דקות נסיעה על כביש שש...והנסיעות באמת מעיפות.. וכן יש לי אוטו ..
היה לי גולף שההיתי סטודנטית ולסיום התואר ההורים קנו לי רכב חדש מתנה..

hillator

New member
הבעיה היא לא בלנהוג לבסיס

הבעיה שיום בשבוע (יום ג) אני נוהגת עד לבסיס בבוקר .. ב12 יוצאת משם נוהגת לחיפה (מעבר קטן בבית להחליף בגדים) לומדת עד 9 בלילה ונוהגת חזרה (מחיפה).. זה פשוט הורג.. במיוחד שהיה לי המוגלובין נמוך לא מזמן.. הה ולמחרת אני שוב ב7 וחצי כבר בבסיס..

חן 007

New member
תתחדשי

כשיש לך עוד דברים לעשות חוץ מצבא אז אני מאמינה שיותר קל יומיות. אני הייתי בצבא נטו והעובדה שהבסיס לא היה קרוב לבית (עובדה שלא הפריעה לי) לא איפשרה לי לעשות עוד דברים חוץ מזה. בכל מקרה אני רק הבעתי את דעתי והמלצתי. שכל אחד יעשה מה שנוח לו

hillator

New member
נוסף למאמרים

סיפור מאוד יפה ומרגש! ברכות לאזרחות.. ומה עכשיו יש תוכניות?

חן 007

New member
תודה

ממליצה להוסיף גם קישור של השרשור כי בטוח יבואו עוד דברים מעניינים בהמשך

hillator

New member
יש לך מזל שאני היום ליד מחשב עם אינטרנט

אני מייד מוסיפה

חן 007

New member
לא, וגם כתבתי את זה במגילת העצמאות הקטנה קודם

אבל כרגיל עבודה, לימודים, טיול אבל לא יודעת באיזה סדר ועוד לא סגורה על כלום לא סגורה על איזו עבודה על מה ללמוד ואיפה לטייל אבל הכל יבוא בעיתו

hillator

New member
בנתיים תהני מהשחרור

ואם את תושבת אילת בכלל סבבה כי אני לא הופכת כאן לארטיק

DreamOn1245

New member
קודם כל

הרבה מזלל טוב לשחרור :) תהני מהאזרחות ותרגישי גאה על זה שהתנדבת. גם אני חושב כמוך בקשר לבסיס סגור, זה באמת יוצר חוויה שונה.. יש לי כמה שאלות אם לא אכפת לך :) 1. גם אני בחיל האוויר וגם אני אצטרך לקחת טרמפים מהתחנה לבסיס.. אז כאילו זה בכלל חוקי הדבר הזה? כי בטירונות שטפו לנו את המוח על לא לקחת טרמפים. וזה נשמע מלחיץ לאללה הקטע עם המשטרה צבאית ועוד בתחילת השירות.. 2. אני רציתי בהתחלה גם להיות כלבן, דיברתי על זה עם התא מתנדבים והם אמרו לי שכרגע זה לא אפשרי כי יש בעיות עם כל העניין של הכלבייה (גם שמעתי שזה בדרך להסגר), אז כאילו יש אמת בכל זה? יהיה לי טעם בכלל לנסות ולעבור לשם? אני גם אשמח לשמוע על הקורסים שסיפרת.. אותי אישית עניין בעיקר הכלבני גישוש. 3. בקשר לטירונות.. אז יצא בסופו של דבר שלא עשית טירונות בכלל? זה נשמע ממש מבאס

למעלה