ברשותכם, סתם רוצה לשתף

חן 007

New member
היי....

קודם כל שיהיה לך מלא בהצלחה ושתזכה לשירות כיף ומועיל ושאתה מרגיש טוב עם מה שאתה עושה. ולשאלותיך :) 1. הרבה בסיסים של חיל האוויר הם בסיסים שצריך לתפוס טרמפים לבסיס מצומת מסויים, אז כמובן שזה חוקי אם יש יותר מבסיס אחד שמתקיים ככה. אסור לתפוס טרמפים ממקומות שלא הוגדרו לכך. הטרמפים שאתה עולה עליהם הם מאוד מאוד מסויימים. לא כל טרמפ הוא טרמפ שאתה יכול לעלות עליו. בדרך כלל בימי ראשון יש הסעות מסודרות בשעות הבוקר כל כמה זמן עד 12 בערך ככה שאפשר לעלות על ההסעות ולא להסתבך עם טרמפים. ובנוסף, יש נגד/קצין תורן שעוזר בתפיסת טרמפים, דבר שיכול להקל אבל אני ממליצה לוודא גם אתה מול הנהג בנוסף לעבודה של הקצין ליתר ביטחון יש כמה קריטריונים לטרמפ שאתה רשאי לעלות עליו, אחד מהם חייב להתקיים: מדבקה מסויימת (לכל בסיס יש עיצוב אחר למדבקה) שמודבקת על שמשת האוטו שמאשרת לקחת איתו טרמפ. אם אין את המדבקה אתה מבקש אישור כניסה, אם אין לו אישור כניסה את מבקש תעודת רב סרן ומעלה. ובנוסף, אתה שואל אותו לאן הוא מגיע ומפתח שיחונת קטנה כדי לוודא ששום דבר לא חשוד. בהתחלה זה קצת לא נעים לבקש ממישהו שאתה לא מכיר להראות תעודות אבל זה רק כדי שתגיע לבסיס בשלום וכדי שחס וחלילה לא תעלה על טרמפ ביקורת ולא תעשה את הפעולות האלה וישר תקבל 21 מחבוש. 2. יש כמה סוגים וקורסים בכלבנות כמו שאמרתי. *כלבני 05 - עוברים קורס של 6-7 שבועות בו לומדים אילוף בסיסי, וטרינריה, אבולוציה ופסיכולוגיה של הכלב. לאחר מכן משובצים בכלביות בבסיסים השונים ועובדים עם הכלב האישי ומטפלים כלבי הגדר. לאחר תקופה מסויימת יוצאים לעוד קורס שלאחריו הכלבן מוסמך להפעיל כלב תקיפה ובנוסף לומדים חומר וטרינרי מתקדם. בסוף השירות אפשרי לקחת את הכלב הביתה. שבוע שעבר בדיוק הסתיים קורס וכרגע זה הקורס האחרון לבנתיים בגלל שרוצים להוציא את כלבי הגדר מהמערך. * כלבניי גישוש - קורס של חצי שנה בו לומדים להנהיג כלב גישוש היודע לעלות על עקבות ולתקוף בעת הצורך. לומדים הרבה פסיכולוגיה, שפת גוף, איך לדעת שהכלב בכיוון הנכון או סתם מבולבל וכו' קורס מאוד פיזי ומאומץ אבל שווה. בסוף השירות לא ניתן לקחת את הכלב אלא אם כן הכלב כבר מבוגר או מכל סיבה אחרת לא יכול להמשיך בתפקיד. * קורס חדש חדיש - חנ"מ, עדיין לא יצא לפועל אבל אמור לצאת קורס ראשון ממש בקרוב. אין לי הרבה מידע עליו אבל ממה שידוע לי הקורס הזה גם אמור להיות כ6 חודשים במהלכו הכלבן לומד להנהיג כלב שיודע לגלות חומרי נפץ ומטענים. אם אתה מתעניין באחד מהם, אני חושבת שכדאי לך לנסות ולהתעקש. באמת שזה כיף ואני יכולה לנסות לעזור אם צריך. 3.כן, לא עברתי טירונות. הייתי יכולה לבקש לעבור טירונות יחד עם המחזור הבא אחרי אבל לדעתי כל הקטע זה שזה יהיה ממש בהתחלה ויסביר לי פחות או יותר לאן אני נכנסת. אחר כך זה כבר סתם.

DreamOn1245

New member
תשובה

1. זאת הנקודה, שזה לא נעים לבקש ממנו תעודה כי הוא עושה לי טובה אחרי הכל.. 2. אז איך שהבנתי רק כלבי הגדר יוצאים מהמערך? כל שאר נשאר בלי שום בעיה? זה אומר שקיבלת איתך את הכלב שלך? :) איזה כיף זה בטח.. אני פשוט לא מסוגל לראות מצב כזה שאני אשתחרר בלי הכלב שהעברתי איתו 3 שנים מהחיים שלי.

חן 007

New member
....

1. אין מה לעשות, אתה מעדיף לקבל 21 מחבוש בהפתעה? וחוץ מזה האנשי קבע יודעים שאלו הנהלים וגם הם צריכים להענות להם. 2. לגבי הכלבני גישוש והחנ"מ ממליצה לך בחום לדבר עם התא מתנדבים ולראות מה אפשר לעשות. קורסים מאוד מעניינים וכמובן שמכל הקורסים יוצאים עם תעודה שיכולה מאוד לתרום באזרחות אם אתה מתכוון להמשיך באותו כיוון. וכן, הכלב שלי עכשיו איתי בבית וזאת המתנה הכי מושלמת שאפשר לבקש. גם אני לא יודעת מה הייתי עושה אם הכלב לא היה משתחרר איתי.

למעלה