ברשות מורי ורבותיי. יום השואה הקרב ובא.

ברשות מורי ורבותיי. יום השואה הקרב ובא.

הרבה פעמים כששומר תורה ומצוות מנהל שיחה בענייני אמונה עם אחד שאינו כזה, מגלגל האחרון את השיחה וטוען: "אז איפה אלוקים היה בשואה"? השאלה הזו שנראתה לי כ"כ נכונה בהיותי חילוני, הפכה להיות ממש כמו בדיחה גרועה לאחר שזכיתי להתחיל לחזור בתשובה. הדבר ה"מצחיק" הוא, שהשימוש הוא בדר"כ במושג "אלוקים", המסמל עפ"י היהדות את מידת הדין המתוחה… אבל, ברצינות, הרי אי אפשר לבקש הרבה מאנשים שחונכו כמוני, בבתי ספר חילוניים, וחושבים שהם לומדים תנ"ך ויודעים יהדות. הרי מה שמלמדים בבתי ספר חילוניים לגבי התנ"ך למשל בדברי הנביאים, זה רק את הנבואות "הטובות", זאת אומרת נבואות הנחמה לעתיד לבוא, ואת הנבואות "הרעות" מגבילים לנבואות שהתגשמו בתקופת החורבן, ואת התוכחות של הנביאים מגבילים לתוכחות על מידות רעות בלבד, כאילו שמעולם לא היה צריך לקיים תורה ומצוות. והאמת, שמשרד החינוך עושה את זה בצורה טובה מאוד, עד שהחילוני שמסיים את המערכת משוכנע שהוא יודע תנ"ך, ושמה שהקב"ה מבקש זה רק להיות אנשים טובים, וכשכולם יהיו טובים יבוא המשיח. "שכחו" ללמד אותנו מה הקב"ה מבטיח שיקרה לנו באם לא נקיים את התורה ומצוות. עוד בתורה הקדושה שהוריד משה רבינו מן השמיים, נאמרו 98 קללות איומות, שנחתמו בברית בין הקב"ה לישראל. קללות שקשה לקרוא אותן בשוויון נפש, אפילו אם אתה לא מקיים תורה ומצוות. מה נכתב שם? והיה אם לא תשמע בקול ה’ אלוקיך, לשמור לעשות את כל מצוותיו וחוקתיו, אשר אנוכי מצוך היום, ובאו עליך כל הקללות האלה, והשיגוך: ארור אתה בעיר, וארור אתה בשדה. ארור טנאך ומשארתך. ארור פרי בטנך, ופרי אדמתך, שגר אלפיך, ועשתרות צאנך. ארור אתה בבואך, וארור אתה בצאתך. ישלח ה’ בך את המארה, את המהומה, ואת המגערת, בכל משלח ידך אשר תעשה,–עד השמדך ועד אבדך מהר, מפני רוע מעלליך אשר עזבתני. ידבק ה’ בך, את הדבר עד כלותו אותך מעל האדמה, אשר אתה בא שמה לרשתה. יככה ה’ בשחפת ובקדחת ובדלקת, ובחרחור ובחרב, ובשדפון, ובירקון, ורדפוך עד אבדך. והיו שמיך אשר על ראשך נחושת, והארץ אשר תחתיך - ברזל. יתן ה’ את מטר ארצך אבק ועפר, מן השמים ירד עליך עד השמדך. יתנך ה’ ניגף לפני אויביך: בדרך אחד תצא אליו, ובשבעה דרכים תנוס לפניו, והיית לזעוה לכל ממלכות הארץ. והיתה נבלתך למאכל לכל עוף השמים ולבהמת הארץ, ואין מחריד. יככה ה’ בשחין מצרים ובטחורים ובגרב ובחרס, אשר לא תוכל להירפא. יככה ה’ בשגעון ובעורון ובתמהון-לבב. והיית ממשש בצהרים, כאשר ימשש העיור באפלה, ולא תצליח את דרכיך, והיית אך עשוק וגזול כל הימים ואין מושיע. אשה תארש, ואיש אחר ישכבנה. בית תבנה, ולא תשב בו. כרם תטע, ולא תחללנו. שורך טבוח לעיניך, ולא תאכל ממנו. חמורך גזול מלפניך, ולא ישוב לך. צאנך נתונות לאויביך, ואין לך מושיע. בניך ובנותיך נתונים לעם אחר, ועיניך רואות וכלות אליהם כל היום, ואין לאל ידך. פרי אדמתך וכל יגיעך יאכל עם אשר לא ידעת, והיית רק עשוק ורצוץ כל הימים. והיית משוגע ממראה עיניך, אשר תראה. יככה ה’ בשחין רע, על הברכיים ועל השוקיים, אשר לא תוכל להירפא, מכף רגלך ועד קודקודך. יולך ה’ אותך, ואת מלכך אשר תקים עליך, אל גוי אשר לא ידעת אתה ואבותיך, ועבדת שם אלוהים אחרים עץ ואבן. והיית לשמה, למשל ולשנינה, בכל העמים אשר ינהגך ה’ שמה. זרע רב תוציא השדה, ומעט תאסוף, כי יחסלנו הארבה. כרמים תיטע, ועבדת, ויין לא תשתה ולא תאגור, כי תאכלנו התולעת. זיתים יהיו לך בכל גבולך, ושמן לא תסוך, כי יישל זיתך. בנים ובנות, תוליד, ולא יהיו לך, כי ילכו בשבי. כל עצך ופרי אדמתך יירש הצלצל. הגר אשר בקרבך יעלה עליך מעלה מעלה, ואתה תרד מטה מטה. הוא ילווך, ואתה לא תלוונו, הוא יהיה לראש, ואתה תהיה לזנב. ובאו עליך כל הקללות האלה, ורדפוך והשיגוך עד הישמדך, כי לא שמעת בקול ה’ אלוקיך-לשמור מצוותיו וחוקתיו אשר ציוך. והיו בך לאות ולמופת, ובזרעך עד עולם. תחת אשר לא עבדת את ה’ אלוקיך, בשמחה ובטוב לבב מרוב כל. ועבדת את אויביך, אשר ישלחנו ה’ בך, ברעב ובצמא ובעירום ובחוסר-כל. ונתן עול ברזל על צוארך עד השמידו אותך. ישא ה’ עליך גוי מרחוק, מקצה הארץ, כאשר ידאה הנשר, גוי אשר לא תשמע לשונו. גוי עז פנים, אשר לא יישא פנים לזקן ונער לא יחון. ואכל פרי בהמתך ופרי אדמתך, עד השמדך, אשר לא ישאיר לך דגן תירוש ויצהר, שגר אלפיך ועשתרת צאנך, עד האבידו אותך. והצר לך בכל שעריך, עד רדת חומתיך הגבוהות והבצורות אשר אתה בוטח בהן בכל ארצך, והצר לך בכל שעריך, בכל ארצך, אשר נתן ה’ אלוקיך לך. ואכלת פרי בטנך, בשר בניך ובנותיך, אשר נתן לך ה’ אלוקיך במצור, ובמצוק, אשר יציק לך אויבך. האיש הרך בך, והענוג מאוד, תרע עינו באחיו ובאשת חיקו, וביתר בניו אשר יותיר. מתת לאחד מהם מבשר בניו אשר יאכל, מבלי השאיר לו כל, במצור ובמצוק אשר יציק לך אויבך, בכל שעריך. הרכה בך והענוגה, אשר לא ניסתה כף רגלה הצג על הארץ מהתענג ומרוך, תרע עינה באיש חיקה ובבנה ובבתה. ובשלייתה היוצאת מבין רגליה, ובבניה אשר תלד, כי תאכלם בחוסר כל בסתר, במצור ובמצוק אשר יציק לך אויבך בשעריך. אם לא תשמור לעשות את כל דברי התורה הזאת, הכתובים בספר הזה, ליראה את השם הנכבד והנורא הזה, את ה’ אלוקיך, והפליא ה’ את מכותך ואת מכות זרעך מכות גדולת ונאמנות, וחליים רעים ונאמנים. והשיב בך את כל מדווה מצרים אשר יגורת, מפניהם, ודבקו בך. גם כל חולי וכל מכה אשר לא כתוב בספר התורה הזאת, יעלם ה’ עליך עד השמדך. ונשארתם במתי מעט, תחת אשר הייתם ככוכבי השמים לרוב, כי לא שמעת בקול ה’ אלוקיך.

MrAnderson

New member
את מעצבת גרפית?

אני לא כזה מבין אבל.... הצבע השחור קצת אממממ..... שחור. אמונה זה דבר ציבועני
וגם קשה לרדת לשורש הרעיון של המודעות. זה צריך להיות מסר קצת יתר עדין לדעתי. אבל העיצוב של הטקסט והצורות סבבה.

להיות נימוסי או להיות ישר?

את מוכשרת אבל הקמפיין זוועה. הרעיון לא טוב כי האמונה נראית כמו תרופת אליל שמונעת התקפי לה והיא כדורי פרוזק להמונים. עם מסר כזה היהדות נראית כמו כת עם הבטחות שווא. חוץ מזה דתיים וחרדים לא חולים? הם לא מקבלים התקפי לב והולכים לבתי חולים? מה זה הגסיסה האיטית של 10 דקות שאלוהים לא נותן למי שמאמין? דתיים לא מתים? בתורה אין הבטחה לא למות. המסר מנוגד ליהדות ונראה שאת צוחקת על מי שפתח את השרשור כי בשואה מתו 6 מיליון ואת כותבת מודעה שאם מאמינים לא מתים. בחרת במתכוון את השרשור על השואה כדי לצחוק על הדתיים שהאמונה לא עוזרת? אם זה קמפיין אנטי דתי הוא גם לא טוב. את כותבת שהיהדות היא כמו תרופה להרגעה אבל המסר יותר מעליב את הדתיים מאשר מדבר על היהדות כאילו הבחירה של הדתיים ביהדות היא כמו תרופה פסיכיאטרית של פרוזק. אני חושב שאפילו ניצן מאתר חופש לא היה מעליב אותם בצורה כזאת.

אופירA

New member
מנהל
דעתי

יש בעיה בכרזות שלך - המסר לא נכון, ומכאן התגובות הנכונות של אלו שהתנגדו למסר הזה. המשפט הקטן בכרזות שלך הוא האמת העמוקה: אילו היית יודע את זה קודם... ולא כשהמדובר על האדם הפרטי - לו זה לא יעזור. אם מתכוונים לעם ישראל - אם עם ישראל היה יודע את הדברים הללו לפני שכפר בתורת האמת, לפני שהלך אחר המחדשים - אז באמת לא היה מגיע המצב שקורה היום. אבל כיוון שעם ישראל כפר (וכל העולם כולו פרק עול וניסה לנהל את עצמו בעצמו), וכיוון שהופיעו כל הבעיות הנפשיות - כעת צריך פרוזאק. האמונה אמנם לא תזיק, אבל לא תפתור את הדיכאון והבעיות. אגב, אם יעבירו את האמונה בצורה לא נכונה, עם השגיאות והטעויות שיש בדור הזה כל כך הרבה - זה גם עלולה להזיק לאדם השבור מבחינה נפשית...

rachel437

New member
"זה ידוע"

שלכל בעלי האמונה אין התקף לב, לא משתמשים בפרוזק והדאגות זה מהם והלאה.

גרוע מכל כיוון שמסתכלים על זה.

את מנסה לעשות קמפיין בעד הדת, וקודם כל זה רעיון מגוחך בפני עצמו. נכון, אנחנו חיים בעולם פרסומי שמנסה למכור הכל, החל בספרים וכלה באמונות, אבל לנסות לייחצ"ן דת? אם הדת לא עומדת בפני עצמה, גם בלי שתצטרכי להשתמש באיומים והפחדות, האם זה באמת משהו שאני רוצה לבחור לחיות איתו? וחוץ מזה, איך שאת מציגה את זה, אמונה זה לא בהכרח הפיתרון. כדי לא להיות בלחץ נפשי, למה לי ללמוד תורה, לקיים עול מצוות, לחיות את כל החיים שלי לפי ערכי מוסר עתיקים וחיצוניים לי, להילחץ (עוד יותר!) מאיומים והפחדות חדשים על כך שאני לא אקיים את המצווה הזאת או ההיא, כשכל הרווח שלי מסתכם בזה שאני אאמין שהכל לטובה אז אני לא אתאבד? את המטרה אפשר להשיג בדרך הרבה יותר קלה וישירה. להאמין בעצמך. לא באל, לא בהבטחות על העולם הבא. לחיות את החיים מתוך אהבה לחיים, לא מתוך פחד מהמוות. לחיות בריא, לדוגמה, יעיל יותר במניעת מחלות לב מאשר למלמל פסוקים שלוש פעמים ביום. נכון, אמונה עוזרת להרגיש בטוח יותר, וזה כשלעצמו מוריד את הלחץ. אבל אם אדם לא מאמין, ומרגיש שזה שקר, לנסות לאמץ את אורח המחשבה הזאת רק כדי שזה ייתן לו שקט נפשי זאת הונאה עצמית מהגרועות ביותר.

בטובת האמונה, וברעת הקמפיין

אמונה יכולה לעזור להרבה אנשים. יש בה יופי, וצדק, ועוד הרבה מילים גדולות שמתארות חיים שמחים וראויים של בני אדם. מה שניסיתי לומר הוא שהקמפיין הזה לא מתמקד בצדדים הטובים של האמונה. הוא מתמקד בלהפחיד. ופחד זה אחד המניעים הרדודים ביותר לעושת משהו, במיוחד משהו גדול וחשוב כמו חיים דתיים. באמצעות שימוש בהפחדות אי אפשר באמת לחבר מישהו לדת, במיוחד מישהו שמגיע מהעולם החילוני. מתוך העולם החילוני אפשר להתחבר לדת רק מאהבה, רק מתוך אמונה פנימית, שתתבטא בחיבור לדת. מאמין בתוכך? תחיה חיים מאמינים, ותהנה מהם. לא מאמין בתוכך? האם חיים מאמינים הם באמת התשובה עבורך? -הכותבת היא סטודנטית, בוגרת אולפנה ושירות לאומי.

אין לי מושג..

אבל זה נראה כמו להיות יהודי אמיתי. להאמין גם אם אתה חילוני .. זה לא הורג מה יש להבין... לא אני פרסמתי את הכרזות.

rachel437

New member
בכל דת יש עונשים ואיומים

לכל מי שיסטה מדרך הישר. אין שום תרוץ לזריקת ילדים לתנורים. מעניין מדוע אלוהים בחר להעניש את צאן מרעיתיו ואת הציבור החילוני שישב בארה"ב, הוא שכח להעניש.

הכל.......

אבל הכל מאלוהים אל תנסו להשמיע את דרככם בדרך פרובקטיבית נסו להבין אם לא הבנתם לא נורא היא תחזור לחדר עריכה ותכין קמפיין חדש בשבילכם. תהיו רגועים היא לא מנסה לי"חצן את האמונה. הוא נמצא בכל גם אם תאמין בו וגם אם לא..

לקשמי

New member
וזאת בדיוק הסיבה

שכל כך קשה לי, עד בלתי אפשרי להתחבר ליהדות, למרות היותי יהודיה. מה לעשות, אמנם אני מאמינה באלוהים, אך לא באלוהים שהדת היהודית מאמינה בו. אם אלוהים הוא הכל, איך יכול להיות שהוא מעניש? ובכלל, לדעתי להגיד על אלוהים שהוא מכריח אותנו לקיים אי אלו מצוות ולא- הוא ייכנס באמ-אמא שלנו, זה קצת להקטין את אלוהים ולעשות ממנו יצור קטן ועלוב שלא יכול לסבול שלא שומעים בקולו. זה לא האלוהים שאני מאמינה בו. למען הסר ספק, אני לא שונאת את הדת ולהיפך - אני קוראת את הפורום הזה די בעיון מתוך תקווה אולי בכל זאת למצוא משהו שכן אתחבר אליו. מה לעשות, נראה על פניו שהדת, לפחות כפי שהיא היום זה עוד זרם פוליטי ששואף לשליטה וכוח. אני דוגלת במשפט "אדם באמונתו יחיה" ולא מזלזלת באמונה של אף אחד. אבל מה לעשות, אני אישית ליהדות לא מצליחה להתחבר דווקא בגלל כל ההפחדות והאיומים והניסיון להגדיר (להקטין) את אלוהים או להתאים אותו לניסיונות השליטה של הדת.

EmiA

New member
מה זה "אדם באמונתו יחיה"?

כל אחד יכול להמציא לעצמו אמונה ? מה יהיה עם העולם שלנו ? איך הוא יראה ? את חושבת שאלוקים -בתור יוצר העולם -יצר אותו סתם , בלי שום סיבה ? את חושבת שהעולם שלנו הוא ה-כ-ל ? הוא ההתחלה והוא הסוף ? את חושבת שאלוקים ברא את העולם אבל לא מענין אותו מה שקורה פה ? למשל , מישהו שמעשיו מושחתים ולא יגלו אותם -לא יתן את הדין על זה ? אנחנו מבינים שהעולם נברא בשביל איזה מטרה . . אז צריך לברר מהי המטרה ! ! לא מוצא חן בעיניך איך שאנשים מציגים את היהדות ? חפשי את המקור שלה ! תמצאי דברים שלא העלת בדעתך ! היהדות זה זרם פוליטי שליטה וכוח ? נו באמת... מילא כאן במדינת ישראל , אבל כל היהודים בעולם ששומרים מצוות , יש להם אינטרסים של פוליטיקה וכח ? גם אורי לופוליאנסקי שהקים את ארגון החסד ההתנדבותי "יד שרה" עשה את זה מתוך שאיפה לכח ? גם הרב פירר שהקים ארגון דומה ומבכירי ההפניה הרפואית בארץ גם מחפש שליטה וכח ? ? מי שניזון מהתקשורת המסיתה , ולא הולך לבדוק בעצמו באובייקטיביות - בטח שיחשוב ככה ! ממש לא הוגן !

למעלה