בשבילך העבניות בשבע שקל

בשבילך העבניות בשבע שקל ../images/Emo94.gif

במאמר של הערכת העלויות למגורים, אחד הנושאים שלא היתה להם התייחסות היה ההוצאה על מזון, ולא בגלל שאני חושבת שהאוכל במקרר מופיע שם בעזרתם האדיבה של גמדים קטנים וטובי לב. לכל אחד יש את ההעדפות שלו, את סדר היום שלו, את אופן הבישול וההכנה המועדף עליו, וכל הדברים הללו מהווים גורמים משמעותיים במה שיוצא בסופו של דבר ההוצאה החודשית על המזון. אבל אחרי שאמרנו את כל זה, עדיין כנראה שלכולנו יש חלב ונייר טואלט, קצת עגבניות ומלפפונים ואיזשהו סוג של לחם בבית. את כל הדברים הללו היינו צריכים לקנות, וזה עלה לנו כסף. המאמר הבא שהייתי רוצה לכתוב הוא על הערכת עלויות ואסטרטגיות לתכנון קניית המזון, בצורה כזו שתביא לחסכון בכסף. דוגמא לאסטרטגיה כזו היא קנייה מרוכזת פעם בשבוע בסופר מוזל, לדוגמא, במקום לרוץ כל פעם למכולת השכונתית היקרנית כשנגמר משהו. אז כאן אני אשמח אם תספרו:
איך אתם עורכים את קניות המזון?
כמה זה בערך יוצא לכם לשבוע/חודש?
כמה ואיזה מזון אתם בגדול מחזיקים, ולאילו ארוחות? (האם רק לארוחות קלות, ואז זה-גבינות-ביצים-ירקות או מה שזה לא יהיה, או גם לארוחות כבדות יותר, ואז האם זה כולל בשר, דגים או מה ) . בגלל שכאן יש פחות תשובות שהן חותכות (כן/לא שחור/לבן) אני אשמח לשמוע על איך אנשים שונים ניגשים לתחום הזה, וזה רק יעשיר את המאמר.

SaintJohn

New member
הנה תוכניותיי הגסטרונומיות לעתיד

את המגורים העצמאיים שלי אני אתחיל רק בעוד חודש וחצי (עם תחילת שנה"ל האקדמית כמובן), אז אין לי מידע על הרגלי צריכת מזון קיימים שיכול לעזור, אבל אני יכול להגיד כבר עכשיו שיהיה לי מאוד חבל אם תוכן המקרר שלי יהיה לוקה בחסר. חשוב לי מאוד לאכול טוב ונכון. אני לא רואה את המקפיא שלי ללא בשר כזה או אחר, ותמיד יהיו במקרר כמה ירקות וקצת פירות בסיסיים, גבינה, ביצים, חלב. בנוסף לזה - לחם וקופסאות שימורים כגון טונה (חובה), תירס, ובחורף יהיו מרקי אינסטנט. כסף לא יתבזבז (יותר מידי) על ג'אנק פוד, זה בטוח. זה המצב הרצוי. מה יהיה המצב המצוי? אני אישית מאוד מקווה שהמצוי יהיה דומה לרצוי. אני אעשה מאמצים להצטמצם עם כל מה שמיותר בשבילי, כדי שאני אוכל לקנות את ההכרחי. כל התגובה הזאת בנושא אוכל עשתה אותי רעב
, אני הולך לאכול

JustMeNow

New member
קדימה אוכל!

קניות המזון: קניה מרוכזת פעם בשבוע בסופר ואם יוצא לי אז פעם בשבוע בשוק. לשבוע: 100 ש" פחות או יותר אם אני לא מתפרעת בקפואים וכלת בחוץ (פיצה המבורגר) מחזיקה מגוון גדול יש לי חיבה לשימורים: פטריות, רסק, אפונה, שעועית, תירס, טונה וכו'. פסטה/אורז/פתיתים לחם נקניק מזולה קורנפלקס ביצים חלב משתדלת לא להתקע בלי בצל פלפל ירוק פטרוזיליה וסלרי פירות- אם נחה עלי הרוח בשר אני כמעט ולא אוכלת. בד"כ קצת בשר טחון לבולונז או חזה עוף למוקפץ. קפואים- חוטאת לפעמים בכל מיני ה"טגן ערבב" 5 דקות ו...ואללה. (לפעמים יש מבצעים טובים) ובכלל ירקות קפואים- שעועית ירוקה ברוקולי גזר גמדי תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק, פפריקה חריפה, כורכום, אבקת שום ואורגנו אני דואגת שיהיה לי כל מה שארצה בבית כדי שאם יבוא לי על קורנפלקס או אורז עם פטריות- לא אצטרך לעשות השלמות (השלמות זה יקר- תמיד יוצאים עם יותר ממה שהתכוונת! בד"כ אני מכינה דברים מהירים ופשוטים אורז משודרג (כל מיני ורסיות) פסטה ברוטב עגבניות/בולונז פתיתים מוקפץ קוסקוס מקופסא (בעיתות משבר) אם מתלהבת- דג נסיכת הנילוס ותפו"א אבל זה רק אם אני נשארת בסופ"ש ויש לי עצבים להשקיע שעתיים שלוש יש כל מיני חנויות (מכולות של רוסים ועובדים זרים או שוק) שאפשר למצוא בהם קילו אורז ב 4 ש"ח, מנות חמות ב 1.5 ש"ח, פסטה 3 ב 10 ש"ח וכו' ו...עוקבת אחרי מבצעים שמתפרסמים במקומונים לראות אם שוה לי לעשות קניה גדולה ומשתלמת במכולת/סופר מרוחקים

את עושה קניות ב-100 ש"ח לשבוע??

כולל ירקות, מצרכים וחומרי ניקוי? Please תלמדי אותי איך את עושה את זה, כי זה יחסוך לי 300-400 ש"ח לחודש. ואני צמחונית כך שלא נוגעת בבשר או בדגים.

EyalPolo16V

New member
אני עושה קניות במקרר של ההורים

בהרבה הזדמנויות
זה חוסך הרבה כסף

JustMeNow

New member
חחחחחחח

הייתי עושה את זה מגיעה הביתה שולפת שקית פתיתים מהמזווה כמה פחיות שימורים של פטריות קצת אורז קציצות של אמאף שניצלים של אבא

EyalPolo16V

New member
../images/Emo45.gif ככה אני עושה. הכיטוב ../images/Emo6.gif

נ.ב. המחירים בסופרמרקטים ברמת אביב יכולים להיות גבוהים בעשרות אחוזים מסופרמרקט של אותה רשת בנתניה. רוצים מספר השוואות? ביסלי : רמת אביב 8.20 , נתניה : 5.30 חומוס צבר : רמת אביב 14 ש"ח , נתניה : 2 ב14. כמובן שהמחירים במקרר בבית של ההורים הם הכי זולים בארץ
אבל לא תמיד אני מגיע לשם

ailag

New member
תגיד

הסופר של הסטודנטים, זה שליד פוקוס, טוב יותר לא? בקושי קניתי שם .. הפפסי שם 4 שקלים לבקבוק וזה נראה זול יחסית (?) - מה עם שאר הסופר?

EyalPolo16V

New member
ואללה לא יודע

אני מתעצל ללכת לקניות בלי רכב, ואין שם אף פעם חנייה. אז אני הולך לקו-אופ / שופרסל שסמוכים אליי.

ailag

New member
ולא סתרתי את עצמי ../images/Emo3.gif

הלכתי לשם כמה וכמה פעמים, כי זה קרוב לאוני' ואני שותה הרבה מבקבוקי ליטר וחצי. לא קניתי שם אוכל כמו שקונים בסופר.

EyalPolo16V

New member
אז אולי אנחנו לא מדברים על אותו מקו

ם אני אבדוק את הנושא הזה בקרוב.

JustMeNow

New member
גנבים!

איזה הפרשי מחירים! בקרית שמונה בסופר אחד אפשר לקנות מוצר של טבעול (שניצל תירס) בסופר אחד ב 28 ש"ח ובסופר שני- 2 יח' ב 40 ש"ח! תמיד חייבים לבדוק!

JustMeNow

New member
לא כללתי חומרי ניקוי וכביסה

אבל זה לא יוצא הרבה פלמוליב לימון הישן (מתה עליו) מחזיק אצלי הרבה זמן ועולה 10-12 ש"ח שטיפת רצפות- משתמשת בסנו אבל גם מחזיק לפחות חודשיים (קונה אריזות גדולות) נייר טואלט לבנאדם/שניים לא נגמר תוך פחות מחודש ועולה 30 ש"ח שמפו שאני אוהבת זה קרליין והוא עולה 10 ש"ח, כנ"ל הקונדישינר (בניגוד להד ושולדרס שעולה איזה 30/40) לחם וחלב עולה יחד איזה 15 ש"ח ירקות קונה בשוק קילו בצל/פלפל ירוק ב2/3 ש"ח (מגיעים לקראת הסגירה) פטרוזיליה וסלרי- עוד 2 ש"ח כל אחד ומבחינתי זה הירקות שאני אוכלת בשבוע. (לא אוהבת ירקות אחרים) פטריות קונה בשימורים- שוב 3 ב- 10 ש"ח רסק עגבניות 500 ג'- 7 ש"ח קילו אורז אני קונה תאילנדי ב 4 ש"ח (יותר טעים) ומפציצה אותו בירקות אז אם אני יכולה לאכול שבוע שלם רק את האורז...כלום כסף פסטה יש מקומות שמוכרים 3 חבילות של 500 ג' ב- 10 ש"ח. 1.5 קילו פסטה- תתאמצי- לא תחסלי בשבוע! אטריות אורז- 4 ש"ח. מספיק לפעמיים/שלוש למוקפץ אה- ולצהריים- אני אוכלת בעבודה מנות חמות תאילנדיות שעולות 1.5 ש"ח אחת (מנות נודלס) כמו שאמרתי- לא פנאטית בשר גדולה אבל כשיוצא קונה חזה עוף למוקפץ, שמה 100 ג' (זה עולה פחות מ 10 ש"ח!) וסבבה ברור שהכמויות שכתבתי כאן מספיקות ליותר משבוע! בד"כ לא קונה שתייה (5 ש"ח לקולה 1.5 ליטר- קונה חם ושמה במקרר) אגב- מחירים בקרית שמונה שונים ממחירים בת"א? יש דרישה לפרסם מתכונים ועלויות? בכיף

אני כבר...

חמישה חודשים משכיר דירה ועדיין לא ממש ברור לי כמה כסף אני מוציא על אוכל ושתייה בחודש? בהתחלה עוד איכשהו ניסיתי לחשב אבל אחר כך איבדתי את הכיוון

דור לוי

New member
לעולם לא לשלם באשראי

בטח לא לחלק לתשלומים - הכל במזומן (למעט אולי בתחנות דלק שנותנות הנחה).

לזה יש לי השגה

אני מאוד מסכימה לגבי החלק עם התשלומים: זה לא טוב לשום דבר. ה"סכנה" הגדולה בכרטיסי אשראי, לטעמי, היא אבדן של מעקב צמוד על ההוצאות, אבל זה בפירוש לא חייב להיות כך. אם יש לאדם תכנון חודשי, והוא יודע כמה הוא צפוי להוציא על מוצרי צריכה כמו מזון ודלק, אין הכרח שהמטבע שעובר מיד ליד יהיה דווקא "ממשי". עם זאת, אני מודה שישנו יתרון בשימוש במזומן בכך שאם צריך לעשות קניה גדולה יחסית, אם נצמדים לעקרון הזה היא חייבת להיות מתוכננת לפחות במידת מה מראש (כדי שהסכום יהיה), ותכנון קניות עוזר להפחית במקצת את ההוצאות.

לי יש מה לומר על ההסבר הזה

בעוד אני מקבלת את תקפותו, אני רוצה להתייחס גם לדבריו של אלווין טופלר (ספציפית מתוך "מהפך העוצמה"): בעבר הקונספט של כסף כפי שהוא כיום לא היה קיים כלל: הכסף עצמו היה בעל ערך (עשוי ממתכת יקרה, או לחילופין סחורה). השינוי חל מכיוון שהמתיישבים באמריקה לא קיבלו היתר להטביע מטבעות משלהם, וכך נוצר הכסף אשר לו אין ערך משל עצמו (נייר או סגסוגות זולות). כיום אנחנו עדים גם לזילות של אופי המטבע הזה (אני באופן אישי נתקלתי במקומות בהם לא יכולתי לשלם במזומן, עד כמה שזה נשמע מוזר.), וחלק גדול יותר מהמסחר מתבצע באופן אלקטרוני, וכחלק בלתי נפרד מכך: השימוש בכרטיסי אשראי. להמנע לחלוטין מהם שקול בעיני לסוחר שהיה עומד בהתעקשותו לא לקבל דולרים, אלא רק משהו בעל ערך משל עצמו. אני לא חולקת על כך שייתכן והשיטה שלך חוסכת כסף, אני רק סבורה שעבור אנשים שרוכשים כלים ראשונים בהתנהלות עצמאית כלכלית זו לא בהכרח עצה נבונה. כרטיסי האשראי מטיבם הם לא "טובים" או "רעים", צריך ללמוד להשתמש בהם בתבונה. לכן, למשל, חשוב כ"כ האלמנט של תכנון אסטרטגיית הקניות, כמו שכאן אנחנו דנים במזון. לדעת מה אתה קונה, איפה אתה קונה את זה וכמה זה עולה לך, מבטיח לך שליטה בהוצאות שלך, ואז אתה יכול להתיר לעצמך להשתמש באמצעי המסחר המועדף עליך.אני מסכימה כי אם אדם מסיר מעצמו את האחריות האישית ופשוט "קונה", או אז הוא ללא ספק צפוי לראות גידול בהוצאות שלו, וייתכן שאז תשלום במזומן הינו אמצעי לבקרת נזקים. ובכל מקרה, אני מאוד שמחה שאתה מביא את הזווית האישית שלך לכאן, כי כך זה מאפשר לקורא להחליט מה בסופו של דבר מתאים לו. כמו שאמרתי כשפתחתי את השרשור, אין כאן עניין של שחור ולבן.

דור לוי

New member
הדברים משולבים:

1. קצת הייתי קיצוני בהתחלה כשאמרתי לעולם, אבל סייגתי זאת בהמשך לגבי המקרים של: א. חוסר ברירה. ב. קבלת הנחה בעקבות תשלום באשראי. 2. לגבי דוגמת הדיאטות: ייתכן שעצם הוצאת כסף מדי פעם (לא תדיר מדי כי יש עמלה שורה על המשיכה) מהכספומט גורמת לראות את הכסף זז, ולחשוב האם ההוצאה באמת נחוצה. 3. לגבי הסרוב לקבל מזומן: האמת שלא חשבתי להשקיע את הזמן לבדוק את זה, אבל זאת הזדמנות טובה לנסות לברר את התשובה. אינני משפטן, אבל אם אני מבין נכון מזומן הוא הלך חוקי וזו עבירה לסרב לקבל תשלום במזומן (בניגוד לצ'קים שזו התחייבות שלך לשלם בעתיד). עדיין, כשתעלה השאלה לגבי סוחר ומקרה ספציפי, אני לא בטוח ששווה את האנרגיות לנהל את המאבק הזה... ולמי שהיה ציני בהמשך לגבי הבלטות והבנק: אני בהחלט יודע איפה אני חי, ואני חי טוב (ואולי זה מה שמאפשר לי להשקיע זמן בהתנדבות בקידום מאבקים חברתיים לשינוי במסגרת פורום רפורמה כלכלית), ולא ניכנס לפרטי חשבון הבנק שלי...

למעלה