בשבילך העבניות בשבע שקל

לדעתי זו שאלה מאוד עקרונית וחשובה

שימוש בכרטיסי אשראי - כן או לא ובאיזה מינון. יש יתרונות לכאן ולכאן. אני הייתי ממליצה לאנשים שהם בתחילת התנהלותם הכלכלית, להתחיל עם מזומן. בזמנים שבהם אמצעי התשלום הסתכמו אך ורק בכסף מזומן, לא היה מושג כזה "תשלומים" או "אשראי" או "דחיית תשלום", אנשים היו מנהלים את רכישות האוכל, הבגדים וההוצאות האחרות שלהם בהתאם למה שהיה להם באותו רגע. יש בזה יתרון גדול - מה שיש לך זה מה שאתה מוציא, וכך אתה לומד כמה אתה צורך מבחינה כלכלית ולא יכול לחרוג מכך. בשימוש באשראי ישנם יתרונות, לדוגמא - יש יתרון לריכוז כל התשלומים בכרטיס אשראי, מה שחוסך עמלות שורה בדף החשבון, יש אפשרות לדחיית תשלום בחודש עם הכנסה נמוכה, זה נוח ועוד. אבל יש גם חסרון אחד גדול - השימוש באשראי מצריך יכולת תכנון, שליטה, מעקב ובקרה על התקציבים, מה שלא כל אחד יכול לעמוד בו, בוודאי לא בתחילת ההתנהלות הכלכלית. אני רואה את עצמי כמישהי שיודעת לנהל את ענייניה הכספיים בצורה טובה, עברתי תקופות עם אתגר כלכלי (כמו חיפוש תעסוקה של כמה חודשים) ולמדתי להתנהל בצורה טובה מהבחינה הזאת. אבל גם אני, כשאני ניצבת בפני תקופה לא בטוחה (למשל מעבר לדירה חדשה לפני חודשיים), כשיש לי המון הוצאות וקשה לי להעריך אם אוכל לעמוד באיזון החודשי של הכנסות מול הוצאות מבלי לחרוג בהוצאות, בזמן כזה אני מעדיפה לעשות שימוש נרחב יותר בכסף מזומן. אגב, מה שבטוח לא מומלץ, זה לחיות על מינוס. אבל זה כבר נושא לדיון בנפרד.
 

ailag

New member
../images/Emo45.gif

יש שיטה בדיאטות של רישום כ-ל מה שאוכלים. כשמתחילים לרשום מבינים: אולי בעצם לא כזה הכרחי שאני אוכל את הדבר הזה או האחר.. אז לרשום מה שמוציאים באשראי ולא לחכות לחשבון עלול לעזור. מצד שני, החסרון של אותה שיטת דיאטות הוא שמתחילים לחפף ולהסתיר דברים מהרשימה, ואז גם מרגישים רע עם עצמנו וגם אוכלים הרבה. זה עלול לקרות עם האשראי. (דיסקליימר: מעולם לא ניסיתי דיאטות כאלו. או כל דיאטה. חוץ מהמוזרות-ולא-ממש-יעילות שאני ממציאה)
 

דור לוי

New member
עדות אישית-כמעט הכל במזומן

אנחנו ממשיכים לשלם בכרטיסי אשראי: א. רק מה שבכל מקרה צריך לשלם - עיריה, חשמל וכד'... ב. רק מה שמקבלים הנחה בגלל השימוש בכרטיס האשראי-כמעט רק תחנות דלק בשרות עצמי, וגם זה ברחובות כבר יש תחנה (דלק שעריים) שבה התדלוק במזומן זול מהתדלוק באשראי (התחנה מתחלקת בחסכון בעמלה עם הלקוח). עדות אישית: מאז התחלנו בנוהל הזה (כמדומני כשלושת רבעי שנה- שנה) מדי חודש אנחנו מוציאים פחות כ 2000-3000 שקל (בממוצע כמובן)...
 

EyalPolo16V

New member
לעולם לא להפקיד בבנק !

לשים מתחת לבלטות !
תגיד לי, איפה אתה חי?
 

NoKiA2003

New member
אני מעדיף לקנות בחצי חינם או במגה

אני כמעט ולא אוכל בבית אבל כל ערב אני מכין טוסטים אז הרכישות שלי מסתכמות בגבינה צהובה עמק 300 גרם, חלב, מעדנים (בעיקר גיל, מילקי ודנונה פירות) לחם אחיד פרוס, מלפפונים חמוצים, עגבניות שרי, גבינה למריחה (עם זיתים או עגבניות מיובשות), תירס, קורנפלקס (דליפקאן), קפה (בד"כ רד מאג או פרנץ וניל). שכחתי משהו? אה, ביום שישי פינקתי את עצמי בנקניקיות טבעול קפואות. בד"כ אני משלב עם הקניות גם מוצרי ניקוי וזה מסתכם בסביבות 500 ש"ח לקניה מרוכזת של פעם בחודש (עם השלמות של 100 ש"ח). דברים קטנים ואוכל מבושל אני לוקח ממהורים.
 
לא מתוך כוונה רעה

הנוהג שלי הוא להציע קפה לאנשים שבאים ואומרים "שלום, אני חדש, מעניין אותי מה שהולך פה", פשוט כי בכך הם מעידים על רצונם להיות חלק מהפורום וזו דרך נחמדה לתת להם מחווה קטנה כבר על ההתחלה. אבל מעבר לזה גם באים אנשים, מציצים, מעירים הערות או כותבים תגובות לחלק מהשרשורים, אך לאו דווקא נשארים (וברור שזה לגיטימי לגמרי, אדרבא), ואז כוס הקפה היא פחות רלוונטית. מכל מקום, אשמח אם תציג את עצמך (רק אנא תשרשר את ההודעה לשרשור של פיטפוט ולא לשרשור הזה), ויותר מאשמח להציע לך כוס קפה
.
 

karnaf7

New member
קניות גדולות, אני עושה בערך

אחת לחודשיים, זה כולל: קפואים - בשר, בורקס, מלוואח, נקניקיות וכו'... (נשתמש במושג צבאי): קשות - ספגטי, אורז, שימורים, קפה. חומרי ניקוי. ובירות (דירת רווקים, לא?) בשביל ירקות, אני הולך לירקן ליד הבית, הוא ממש זול. ואת הדברים היומיומיים אני קונה במכולת או בסופר השכונתיים הקניות הגדולות נעות בין 500 ל 1000 ש"ח וזה בדרך כלל אחת לחודשיים. את הגדולות אני קונה בסופר סנטר שביד אליהו - לא הכי זול אבל בהתחשב בעובדה שאין לי אוטו ואני זקוק למשלוחה, זו האופציה הכי זולה.(המשלוחה חינם)
 

newKiticat

New member
האממ

כשמכינים כתבה כזו צריך להתחשב במינימום. מינימום לבן אדם אחד לשבוע? מבחינתי- לאוכל 2 חבילות לחם לשבוע. 5 גבינה לבנה עם זיתים חבילת פיראוס חבילת טבעול (שזה יקר בטירוף..) 4-5 קילו עגבניות בשבוע. 4-5 קילו מלפפונים קצת חסה. קצת גמבות. חבילת אורז/פסטה. 2 קופסאות רוטב עגבניות 2 קופסאות תירס לייט. קופסאות פטריות או פטריות טריות (שזה מבחינתי פינוק של ממש) חבילת שוקולד/גלידה משהו מתוק. שמעו- יש דרכים לעשות קניות בזול. מבצעים! פשוט להקציב מראש כמה שקלים לצבירת מוצרים שנמכרים בשלישיות או במבצעים מיוחדים. תמיד יש. אני תמיד קונה אם אני יודעת שאלו דברים שאני אמצא להם שימוש ואכן- תמיד מוצאת שימוש. חוץ מזה- אם מישהו עובד בתחום המזון, או בחברה שלו יש אוכל בצהריים- עדיף לאכול אז את הארוחה הגדולה והמרכזית והעיקרית. כך זה ישתלם.
 

EyalPolo16V

New member
איפה הבשר ? הבשר מאוד מייקר

ואי אפשר בלי בשר .... לפחות לא אני
 
למעלה