טוב מאוד שהתעצבנת! סימן שהשיר השיג
את מטרתו. אמנות אמורה לעורר בנו רגשות, וממש לא בהכרח חיוביים. ולעניין: א. לא רלוונטי בעיני שגבר כתב את זה. ומה היה קורה אם אישה הייתה כותבת אותו? אז בטוח היו אומרים שמילא אם גבר שוביניסט היה חושב כך, אך כשאישה בעצמה מוכנה לבטל כך את עצמה זה עוד יותר עצוב. אך בכל מקרה, לדעתי מין הכותב אינו משנה מבחינת ערכו הספרותי של השיר ולכן אינו רלוונטי. ב. ברור שהשיר נכתב לפני אי אלו שנים, שבהם יחסי הכוחות בין גברים ונשים מלכתחילה היו אחרים. אגב, לא בשונה מהרבה מאוד יצירות מופת אחרות שבהן הגבר מציל את הנסיכה או שולט כשהאישה לצידו או מחליט החלטות לבד וכו'. אז מה, נפסיק לאהוב את שקספיר (סתם דוגמא)? אגב, ברוב המשפחות המודרניות שאני מכירה, דווקא אישה היא זו שמחזיקה את הבעל קצר, אך אין זה משנה מאום לגבי האישה הספציפית הזאת בשיר. ג. זהו תיאור מצב של זוג (או ליתר דיוק אישה) אחד ספציפי. אמנות נועדה לתאר את החיים ולא לתקן אותם. לא נטען גם באף מקום בשיר שזה המצב הטוב והרצוי (ולפי העצב שהשיר משדר אף להפך), אלא מתוארים מחשבותיה ורגשותיה של אישה אחת ויחידה. אז כשאני שומעת את השיר, בא לי לנער את האישה חזק מאוד ולהגיד לה כמה מילים חמות על התנהגותה, אך יחד עם זאת, ודווקא בזכות זה שהשיר מעורר אצלי תסכול וכעס כלפי האישה ואף עצב עליה, אני יכולה להתפעל מערכו האמנותי של השיר שאינו משאיר אותי אדישה, לטוב ולרע (רק בבקשה לא בביצוע זהבה בן!) ד. לגבי השמעה בערב יום הזכרון - נכון, השיר אינו "תפור" על יום הזכרון, אך גם לא סותר את האווירה. שירים רבים שמושמעים ברדיו אינם בהכרח נוגעים בנושאי וענייני יום הזכרון, אלא פשוט עצובים ונוגעים לנשמה. סביר שאם הייתי עורכת תוכנית ליום הזכרון, לא הייתי בוחרת דווקא בו, אך מצד שני אני לא חושבת שהבחירה בו ממש סותרת את רוח המועד.