בשורה לאלו שמתכננים ילדים נוספים..

רותי ע

New member
בשורה לאלו שמתכננים ילדים נוספים..

הבוקר שמעתי בחדשות על פריצת דרך שהיתה למדענים בנושא של - רחם מלאכותי. חייכתי לעצמי איך עוד כמה שנים נוסף על הדיונים הנוקבים בנושאים כמו : אפידורל בעד/נגד או הנקה בעד/נגד יהיה דיון האם בכלל להיכנס להריון טבעי או לשכור רחם מלאכותי.. מעניין אם אני הייתי מוכנה לוותר על התחושה של תינוק שגדל בתוכי.. (על הבחילות, הכאבים ושאר תחלואים הייתי מוותרת בקלות).

עם כל הקושי ואי הנוחות-לא מוותרת

על התחושה שהעובר שלי גדל,צומח ונקם בתוכי.. והבעיטות..אח,הבעיטות! אין סיכוי...

זה נשמע פתרון מצוין למי שיש לה בעיה

להחזיק הריון ברחמה. אבל אני בכל זאת חושבת שהעובר צריך לחוש את אימו ואת פעימות ליבה ולא הייתי מוותרת על התחושה הענקית הזו של תינוק שגדל בתוכי...

גם אני חושבת שזה נהדר למי שלא יכולה

להכנס להריון. אבל תסמכו על כמה נשים שייקפצו על ההזדמנות "מטעמי נוחות". זה מזכיר לי כתבה שהייתה בטלוויזיה על ההבדל בגישות בעד לידה טבעית בבית, בבית חולים או ניתוח קיסרי מבחירה. הייתה שם בחורה אחת שאמרה שהיא תלד בניתוח קיסרי ואף קבעה תאריך שמתאים לה ולבעלה מבחינת העבודה. לי זה נשמע אז והיום מחריד - מעניין מה היא תעשה עם הילד/ה כשהצרכים שלהם לא יתאימו לעבודה????

עכשיו את אומרת? כשאנחנו כבר בפנים?

סתתתתתתתתתתתתתתתתתם. בחיים בחיים אני לא אוותר על התחושות המדהימות שכרוכות בהריון, ובטח לא על ההתרגשות של הלידה.

limori

New member
עצוב לי לחשוב שאני חושבת כך

אבל אני דוקא היתי מאד מעונינת לשכור רחם מלאכותי..... אולי זו התשובה שלי כי אני בהריון עכשיו וכי אני סובלת יום יום... אבל אם באמת יש אנשים כמוני שקשה להם להנות מההריון למה לא להשתמש בתחליף????? אני מקוה שאחרי הלידה אני אחשוב אחרת

אמיר.

New member
קודם נראה - אחר כך נאמין...

משום מה זה נראה כמו ברווז.... (וגם דולי חולה במחלה ניוונית בגיל צעיר...) אני הייתי מעדיף שימצאו פטנטים להקל על אותן בחילות ושאר מרעין בישין...

דניעל

New member
אני דוקא מאמינה שעובדים על כך.

ולא כדי לפתור את הנשים מבחילות בוקר. דוקא כדי לאפשר לנשים שאינן יכולות להחזיק הריון, "ללדת" תינוק ביולוגי שלהם, מבלי להזדקק לאם פונדקאית. אני בטוחה שאם יומצא רחם מלאכותי משביע רצון, ונשים שיכולות ללדת ירצו להשתמש בו, תעלה הטענה שהתינוק מפתח קשר חם יותר עם אמא שלו אם הוא ברחמה ולא ברחם מלאכותי. אבל כמו שלידה רגילה בטוחה יותר מניתוח קיסרי, ובכל זאת אחוז הניתוחים הקיסריים נראה גבוה באופן חריג, כך יומלץ לנשים, מן הסתם, בקלות רבה מידי, להשתמש ברחם מלאכותי. ועכשיו תעצמו עיניים. אתם במקום אחר ובזמן אחר. - בוקר טוב יקירי! - בוקר טוב לך יקירתי! מה הזוהר הזה בעינייך? - אתה לא זוכר? היום סקירת מערכות. - איך יכולתי לשכוח! מתי? - עוד שעה. תביא את הרחם. - איפה הוא נמצא? - אני חושבת שבארון מעל לכיור במטבח. - הוא לא שם. - תנסה בארון הבגדים. - גם לא שם. - לכל הרוחות! אני בטוחה ששמתי אותו באחד משני המקומות האלה. אה! אתמול היתה המנקה והוצאתי אותו לרגע לחדר מדרגות. - יקירתי, אני לא מוצא את הרחם בחדר המדרגות. יכול להיות שמישהו לקח אותו? - רגע... תן לי לחשוב... בערב היה כאן השכן ממול ואמר שיש איזה בלון בצורת אגס ליד הדלת שלו, אם זה שייך לנו. יכול להיות שהוא התכוון לרחם? - איזו חסרת אחריות את! ככה נותנת לרחם שלנו להעלם! אמרתי לך שאת חייבת לסחוב אותו איתך לכל מקום! - לסחוב אותו איתי?! למה מה? - זה התפקיד של הנשים. לסחוב הריון! - יקירי, מאז שהמציאו את הרחם המלאכותי הגברים יכולים גם לשאת בנטל. המשך בפורום פמיניזם...

דינעל - יש לך עתיד ../images/Emo6.gif בכתיבה...

אני חושבת שרחם כזה הוא מאד חשוב להרבה נשים עם בעיית פריון "בלתי מוסברת". חלק מהבעיות האלו הן בהשתרשות של העוברים ברחם. אולי רחם מלאכותי יצליח לפתור את זה. בנוסף, רחם מלאכותי ישנה את המצב עבור נשים הסובלות מהפלות ולידות מוקדמות. ברחם כזה לא יהיו צירים מוקדמים שבגללם שכבתי 4 חודשים וחייתי בפחד שיקרה משהו נורא לילדים (תאומים). בסוף ילדתי בשבוע 33 + 3 אבל כשאני חושבת על הריונות עתידיים נכנס השיקול של "האם הרחם שלי מסוגל לשאת הריון עד הסוף" ובהתאם לכך - האם יש לי זכות מוסרית לסכן את החיים (ויותר חשוב, איכות החיים) של העובר העתידי (מכיון שההריון הזה היה ההריון הראשון שלי לא ידעתי שיהיו לי בעיות ולכן לא היתה כאן בעיה מוסרית). אולי עוד כמה שנים (התאומים בני כמעט שלןשה חודשים) הכמיהה לילד נוסף תאפיל על כל השיקולים האחרים...

אורית ג.

New member
לא כל כך מתמצאת בזה אבל

יתכן שילדת מוקדם כי היו לך תאומים. אם בעתיד יהיה רק עובר אחד (בכל זאת לא שכיח כל כך שיש תאומים) אולי לא תצטרכי את הפטנט... וגם לא לשכב 4 חודשים (בטח הספקת לסרוג המון סוודרים
)

במחלקת הריון בסיכון שכבו גם נשים

עם עובר אחד וצירים מוקדמים... אבל אני מקווה שאת צודקת ובכל מקרה נתייעץ עם מומחים לפני ההריון הבא.

אמיר.

New member
ראשית - רק בריאות...

צריך לברר מדוע קרה מה שקרה.. מי אמר שזה יחזור על עצמו ??? (מנסיון - לא שלי - זה לא חוזר).

לאדם כמוני זה פיתרון נהדר!!!

ואני לא צוחקת. הרי הכליות שלי חוטפות שוק מההריון עצמו. אבל אם אני ובעלי נוכל לייצר את הילדים שלנו מחוץ לגוף (אני לא רוצה פונדקאית. יותר מדי בעיות הלכתיות) זה יאפשר לי "ללדת" עוד ילדים!

עוד בקשר לרחם... תינוק כזה לא צריך

שני הורים, זאת אומרת הוא לא מתפתח מביצית וזרע אלא פשוט מתא של אדם עם DNA זה כל מה שצריך. יוכלו להתחיל היות גם אבות חד הוריים.

Yarik N

New member
יש מבצעים? קנה שני רחם

קבל טיטולים חינם??? לפני שנתיים הייתי רץ לקנות רחם....היום אני מעדיף ל"בזבז" את כל הכסף ולהציל עוד ילדון מבית ילדים מזוויע ומעתיד לא ברור. נראה לי שהאיזון בעולמנו של ילדים ללא הורים ושל הורים ללא ילדים הולך ומופר אט אט, חלומו של כל אדם (מלבד אלו שאימצו כבר) הוא ילד ביולוגי, וככל שהמדע מתפתח יותר ומייצר עבור אותם זוגות חשוכי ילדים פתרונות, בנק זרע לנשים חד הוריות, ביציות ורחם לגברים חד הוריים, פחות ופחות ילדים יהיו מאומצים בעולמנו וחבל! למה המדענים לא מפתחים מעין רחם כזו שתוכל לגדל בתוכה הורה לכל ילד? (אולי כי לילדים אין כסף לשלם? )

נראה לי טבעי לגמרי!

אני חושבת שזה טבעי לגמרי שרוב ההורים רוצים קודם כל לנסות להיות הורים ביולוגיים, ורק אח"כ פונים לאפשרות של הורות מאמצת. ניסחת את ההודעה שלך כאילו שזה דבר רע או אסור. אני שואלת בכנות - למה? מה רע ברצון להיות הורה דרך הרחם שלי ודרך הגנים שלי קודם כל? אני לא שוללת את האפשרות לאמץ ילד כשכפיר יהיה קצת יותר גדול. אבל כן, בין לאמץ ילד ובין להוליד ילד מהגנים שלי ושל בעלי, אני חייבת להודות שאני מעדיפה את הגנים. לעומת זאת, אם הרחם המלאכותי יהיה אופרציונאלי אני אשתמש בביצית ובזרע, ולא בפיסת DNA. שכפול גנטי הוא קצת יותר מדי מעורער עבורי.

למעלה