בשורה לאלו שמתכננים ילדים נוספים..

Yarik N

New member
רע או אסור??

חס וחלילה, לא לכך היתה כוונתי, דיברתי מהלב על בעיה כואבת שלדעתי תלך ותגבר. אני לא מאשים אף אחד שלא הולך לאמץ, אני לא מצפה מאף אחד שיפסיקו לקיים יחסי מין עכשיו וירשמו לאימוץ. הנושא כואב לי כמי שראה את מאות הילדים בבית יתומים אחד, כואב לי שככל שהמדע מחכים בנושאי הריון פריון ולידה יותר ילדים ימצאו את עצמם לבד. ונילי, אף אחד "לא שולל" אימוץ - השאלה היא כמה ילדם נאספו לזרועותיהם של הורים אוהבים.

רותי ע

New member
זה הזכיר לי נושא אחר (להבדיל

אלפי הבדלות)- אני תמיד אומרת למה להרבות כלבים גזעיים כשאפשר לאמץ כל כך הרבה כלבים מקסימים מהרחוב? אבל, כמו שאומר הביטוי, פה קבור ה
- יחי ההבדל הגדול. לגבי ילד אני מרגישה אחרת. אני רוצה לגדל אותו מגיל 0. מרגע היצירה. אני רוצה שיהיו לו את הגנים שלי. אולי זו אבולוציה, אולי גנטיקה אבל כזו אני. ורוב האנושות (אחרת לא היתה התפוצצות אוכלוסין
). ורק אם לא הייתי יכולה הייתי מביאה ילדים בדרכים אחרות. כל דרך שהיא. אבל זה כמו בשלבים מבחינתי- הכי טוב לי זה ילד טבעי בדרך הרגילה. אם אי אפשר אז אחרי טיפולים. אם אי אפשר אז פונדקאית עם ביצית שלי. אם אי אפשר אז פונדקאית מביצית של תורמת. אם אי אפשר אז אימוץ. ולפני שיתנפלו עלי ויצעקו על גזענות- דווקא בגלל זה אני כל כך מעריכה את אלו שקשה להם להגיע להורות ובכל זאת ממשים את הזכות הגדולה. דווקא בגלל זה אני מעריצה את אלו שמאמצים. בייחוד את אלו שמאמצים ילד נוסף על ילדיהם הביולוגים-מתוך רצון להציל חיים רכים. אולי חבל שאנשים כמוך, המעדיפים לאמץ על פני הולדה, מעטים כל כך. אבל כנראה שלא משנה כמה האנושות תתקדם, בדברים מסויימים צו הטבע הוא המוביל.

אורית ג.

New member
וגם... הגנים שלי ושל בעלי ממש

מקסימים. הבעיה כאן היא שהילד עלול לקבל גם איזה גן מחמותי (ואת זה לא מגלים במי-שפיר) אמא´לה!

אורית ג.

New member
נדמה לי שכבר אמרתי את זה פעם אבל

בשבילך
ןבשביל הדיון הזה אני אחזור שוב: את בעיית הילדים הנטושים בעולם לא מוסרי ולא הוגן ולא ולא ולא לפתור על גבם של אנשים עם בעיות פריון. אנשים עם בעיות פריון הם אנשים רגילים שיש להם חשק רגיל לילדים ביולוגיים והחשק הזה הופך לכאב כשעובר הזמן והריון לא מגיע. מי שרוצה להציל נפש מבית היתומים - יכול לעשות זאת גם אם אין לו בעיות פריון והחובה החברתית הזו מוטלת על כל בני האדם. לזרוק את הבעיה לפתחם של האנשים המתקשים להוליד וללדת זה ניצול של מצבם ובעייתם. נכון הוא שצריך לחנך את החברה ככלל לנסות למצוא פתרון לילדים נטושים - אבל את כלל החברה לא את האנשים שקל להכריח אותם לעשות צעד כזה. מה עוד שעדיף למאומץ (וזה מקריאת כתבות בנושא) שיאנצו אותו מהסיבה הנכונה והיא : המאמץ משתוקק להיות הורה. אימוץ מסיבות אלטרואיסטיות - הוא אימוץ עם פוטנציאל גדול יותר לבעיות ו"התחרטויות" - והיתה לא מזמן כתבה על מאומץ שהוחזר ממשפחה אחת שאמצה מסיבות הומניות ולא בהצלחה. וכל זה בלי להוריד כהוא זה מערכן של משפחות מוצלחות שאני מכירה שיש בהן מאמצים ומאומצים.

zimes

New member
מענין, לא חשבתי על זה ככה

רק שאלה - את לא סותרת את עצמך? ז"א - נראֶה לי ששתי הפסקאות אומרות משהו הפוך: בראשונה - שיאמצו מי שכן יכולים ללדת, ובשניה - שיאמצו מי שלא יכולים ללדת, ורוצים להיות הורים בכ"ז. או שלא הבנתי?

Yarik N

New member
אוריתי, אנחנו מכירים לא מהיום

(מתי נפגשנו,? אתמול?) מה קרה לכולכם שחשבתם שאני מטיל את בעיית הילדים הנטושים על אותם אנשים עם בעיות פריון??? הנה עובדות: 1. הרוב המוחלט של ההורים המאמצים הם כאלו שלא היתה להם אופציה אחרת. 2. רוב הנשים שהגיעו לאימוץ לאחר טיפולים שונים אומרות "למה חיכינו"? 3. רוב בני ה50+ שמתמודדים עם שאלת האימוץ וגילם המתקדם עומד בדרכם, יודו שהמתינו כי קיוו שאולי הטיפול הבא יעבוד.. חברה, אני לא מאשים אף אחד, לא מעמיס שום עוולה חברתית על כתפי אף אחד, אני אומר שצר לי על הגוזלים שהוריהם נכנסו להריון בקלות בלתי נסבלת וננטשו, צר לי על משפחות שיפספסו את הרכבת כי הם ממתינים לטיפול הבא... אוריתי - אף אחד לא יכול להכריח אף אדם להיות הורה מאמץ.

מהריון דווקא נהניתי, אבל../images/Emo98.gif

מייד לאחר הלידה שנמשכה 20 שעות ונגמרה בניתוח קיסרי אמרתי לבעלי "אני לא יולדת יותר" (מאז כבר הספקתי לשכוח....) אז לגבי רחם מלאכותי הייתי משלבת - רחם אמיתי להריון ורחם מלאכותי ללידה אפשר????????

למה מה, זה טאמאגוצ´י???

אם כבר טכנולוגיה מתקדמת אז עד הסוף - מכניסים את הביצית והזרע וחוזרים אחרי 9 חודשים לקבל ילד... מה, לא?

דיאנה1

New member
למרות שהרעיון לא מפתה אותי בכלל,

ולעולם לא הייתי מוותרת על חוויית ההריון והלידה, נהניתי מאד מהדיון השנון הזה
פעם דיברתי עם בעלי על מה היינו עושים אילו היתה אפשרות שהגברים יהיו בהריון וילדו. אני אמרתי שלעולם לא הייתי מוותרת על ההריון והלידה, והוא אמר שממילא הוא לא היה מוכן לקחת את זה על עצמו... איזה מזל שאנחנו מתאימים

כמה הערות לדיון ../images/Emo13.gif

גם אני כשקראתי את הכתבה אחרי שאמרתי (בתור בוגרת IVF) שהנה מה שחשבתי בטיפולים שעוד מעט ימציאו גם רחם מלאכותי... מתקיים
אז מה שקורה הוא שיש נשים שמנסות מלאן שנים להרות והרחם שלהם לא מסוגל להחזיק הריון שלם יש אחת שלא עלינו עברה לפחות 5 הפלות בחודש 5 אם לא יותר מזה... מדוע לא לתת להן גם את הסיכוי הזה ?? ועוד הערה יש מקרים שזה הפוך ולאשה קשה להחזיק את תחילת ההריון כלומר אחרי טיפול מבחנה מוצלח רואים שההריון לא נקלט ויודעים שעם העובר היה נמצא במחבחנה יותר ההריון יקלט יותר טוב..בהמשך הכתבה מצויין שהרחם למשל יקלוט הריון ואחרי מס´ שבועות שהעובר יראה טוב הוא יועבר לרחם אמו ואז ב"ה יתכן שההריון ימשיך באופן טבעי... מדוע לא לתת גם להן את הסיכויים ????

רותי ע

New member
את יכולה להביא לינק לכתבה?

שמעתי בקצרה ברדיו והיה מעניין לקרוא כתבה מלאה על הנושא..

רותי ע

New member
תצחקו, תצחקו אבל..

בתור חובבת מד"ב לשעבר אני יכולה להגיד שדברים שקראתי כספרות מד"ב כשהייתי ילדה היום הם מציאות יומיומית. ההתקדמות של המדע והרפואה היא עצומה. אוטוטו משכפלים אנשים.. כבשים כבר הצליחו. וכמו הרבה תחומים אחרים במדע כמו בתחום הגנטיקה המטרה היא יפה ונאצלה-רחם מלאכותי יתן הזדמנות לממש את חווית ההורות לאנשים שהיום לא יכולים. אבל קחו תסריט בדיוני (נכון להיום)-שכפול אנשים+רחם מלאכותי=בתי חרושת ליצירת אנשים. מפחיד לחשוב על זה..

אמיר.

New member
זה באמת לא מצחיק...

בתור חובב מד"ב עד היום... יש להפריד בין התקדמות טכנולוגית - שמתממשת בקצב זה או אחר.. ובין שינויים בחברה - שלא ממש מציתים לחוזים למיניהם... בני אדם נשארים אותם בני אדם... -------- לגוף (???) הענין... השכפול הגנטי - טרם הוכיח את עצמו.. אפילו הנדסה גנטית נתקלת בהתנגדות עזה... רחם מלאכותי - הדרך רחוקה.. רחוקה מאד... זה אפילו לא מד"ב.. אולי פנטזיה ?

למעלה