בשורות טובות-מי כתב מה?

The Mad Hatter

New member
אבל חבל לזרוק הכל...

אם סיפור לא מוצא חן בעיניך, קפוץ לסיפור אחר. ואולי קצת הגזמתי עם אי-הבנת הפואנטה. זה לא מוגזם כמו שזה נשמע ובסך-הכל הסיפורים שבאמת לא הבנתי בקובץ הסיפורים הזה מעטים מאד. ורובין הוב-לא נראה לי שאני אחזור לקרא. זה לא ממש הסגנון שלי, נראה לי..P:

smadarbi

New member
יש שם

כמה סיפורים שווים,אבל באמת צריך לאהוב את הסגנון של גיימן.

dino_din

New member
אני די מחבב את הסגנון ולמרות זאת

ממש לא הצלחתי לקרוא את "מראות". כלומר - יש לי בבית את "אלים אמריקאים" שהוא קצת מוזר אבל חמוד , "קרוליין" - שבהתחלה לא אהבתי אבל אחרי קריאה שניה התחבב עלי מאוד, "אבק כוכבים" שהוא מצויין וממש אהבתי, "בשורות טובות" שהוא כמובן אחד הטובים שקראתי (אבל זה בשיתוף עפ פראצ'ט כך שזה לא גיימן טהור) וכמובן את "לעולם לא עולם" שהוא ברשימת חמשת הספרים האהובים עלי ביותר בכל הזמנים (שזו אולי לא חוכמה גדולה כי ברשימה הזו יש בערך שלושים ספרים, אבל בכל זאת... זה מבהיר את אהבתי אליו). בסך הכל אני חושב שרוב הספרים שלו אהובים עלי מעל הממוצע ובכל זאת, את "מראות" אני פשוט לא מצליח לקרוא... מה שהוביל אותי כאמור לחזור לרובין הוב לתקופה קצרה...

ויימס

New member
ואני החלטתי לקחת הפסקה מלקרוא

את אור מופלא בלופים,והחלטתי לקרוא מחדש את אלכסנדר לויד, וגם דברים של מרגרט וייז וטרייסי היקמן שלא קראתי עד כה (אבל לא זקיפים, זה משעמם).

limilu

New member
זה לויד אלכסנדר../images/Emo11.gif

אני קוראת אותו עכשיו. אוי, הנוסטלגיה. טרן כזה מתוק, הא?

ויימס

New member
אלכסנדר לויד נשמע יותר נורמלי.

האמת שאני מעדיפה את גלודור. "פרצתי בגופי חומות של רמחים!" (שישה מיתרים פוקעים בנבל)

INFERN0

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה אלה הקטעים היחידים שהרסו לי את הספר (אלים אמריקאים) והם כל כך מיותרים לעלילה

ויימס

New member
אתן כל כך צודקות, זה בדיוק מה

שאני חושבת, חוץ מלעולם לא עולם שהיה אפל כיזה פשוט טבעו של הספר, בדרך כלל הוא סתם דוחף קטעים דוחים בשביל להיות מ-גניב. זה למה אני לא אוהבת אותו. גם קורליין היה בסדר, אם אני לא טועה.

Greebo

New member
מה?!

אלים אמריקאים הוא, לדעתי, אחד הספרים היותר טובים שקראתי.. ו"ה"ספר הכי טוב של גיימן... אהבתי מאוד את הסוף...דבר שלא אהבתי כל כך ב"לעולם לא לעולם".. לא זכורים לי תיאורי מין מופרזים.. ומה הבעיה עם אבק כוכבים? ספר מעולה..

FaceLessMor

New member
לא אמרתי ש...

הוא לא טוב מאוד... אבל הקטעים האלה היו פשוט כל כך מיותרים וחסרי טעם לדעתי שהם סתם הרסו לי ב overall את הספר וחבל... כי חוץ מהם מאוד נהנתי ממנו

merde

New member
אם לומר את האמת,

ניל גיימן הוא לא סופר אפל כל-כך, ביחוד לא בלעולם-לא-עולם, וביחוד לא בהשוואה לסופרים אחרים. מעבר לכך, הבעיה היחידה שיש לי עם התיאורים שלו היא לא תיאורי המין והאלימות המופרזים והגרפיים, אלא בחוסר ההשקעה המשווע כשזה מגיע לסיפור עצמו. אני חושב שיש שתי אפשרויות, או שהוא מחפף בצורה מדהימה, או שהוא סתם לא מסוגל לבטא את עצמו כראוי. כמובן זאת רק הדיעה שלי, אני לא אוהב לדבר לריק, אם רק היה לי פה את אחד הספרים שלו הייתי מדגים לכם עם ציטוטים נבחרים מהספר. בכל אופן, חשוב לציין שאני אוהב את הספרים שלו בזכות הרעיונות המקוריים והיצירתיות הבולטת שלו בתחומים מסויימים.

smadarbi

New member
מוות

קראתי שוב את הספר ואכן צדק בדבריך- המוות לא פראצט טיפוסי , לפחות לא מוות של הספרים המתדקמים, יותר כמו מוות מצבע הכשף למעשה חוץ מזה שהמילים שלו מודגשות(והחלק שהוא משחק משחק וידאו ואומר שהוא אף פעם לא לקח את אלוויס...)לא נראים לי של פראצ'ט, המוות שלו בדרך כלל מתאור בתור תפקיד ולא בתור מישהו שמנסה לנצח במלחמת גוג ומגוג.

ויימס

New member
זה נכון שהוא כמו המוות של צבע הכשף.

לא הבנתי את זה עד עכשיו. חוץ מהקטע של "מה האורות המהבהבים האלה?" (לא היה לי כוח להדביק הדגשים וסדגשים, תדמיינו שזה נשמע כמו עופרת ודלתות מתכת במעמקי תהום וכל מיני שטויות כאלה), שאז הוא היה ממש דומה למוות המוכר לנו.

limilu

New member
שמתם לב לזה ש...

כל פעם כשפראצ'ט מתאר את הקול שלו משולבת בזה עופרת או גרניט או דלתות שנטרקות? מצטערת שלא הייתי פה הרבה, אתמול חזרתי מאילת.

Athaclena

New member
יותר מזה: שמתם ../images/Emo23.gif לזה ש...

למוות מתוארות 2 סוגי כתב יד. במקום אחד כתוב שהוא כותב באותיות גותיות ומוותיות, ובמקום אחר כתוב שהוא קרא ספר גרפולוגי, בחר את הכתב-יד שמעיד על איש משפחה אוהב ואימץ אותו.

ויימס

New member
נכון. באיש הקציר יש לו כתב גותי.

במורט יש לו את הכתב הנורמלי. הסניליות של טרי מכה בשנית- ועוד בהפרש של 5 ספרים בלבד. אבל אולי ניתן לתרץ את זה בכך שכשמוות לא משתדל לכתוב יפה אז יוצא לו הכתב יד הגותי.

The Mad Hatter

New member
ואפשר גם להגיד-

שכשמוות גידל את איזבל, הוא ניסה שיהיה לו כתב של איש משפחה אוהב וכשאיזבל הלכה והתחתנה עם מורט ומוות היה שוב לבד עם אלברט הוא סיגל לעצמו כתב גותי. ואני חושבת שזה ממש נחמד שמוות משתנה כל הזמן כי מצד אחד הוא דמות שלא אמורה להשתנות ופראצ'ט כותב אותו כך שהוא *רוצה* להשתנות מספר לספר והוא באמת משתנה. וזה נחמד נורא. ^_^ אבל זו רק אני..:)

למעלה