בשורות טובות מ(וגם ב)שבוע הספר...

Death of Rats

New member
בשורות טובות מ(וגם ב)שבוע הספר...

טוב, הייתי בדוכן של כנרת והצקתי למוכרים על טרי פראצ'ט. אמרו לי ש
(תחשבו שזו חצוצרה) מתרגמים שלושה ספרים שלו. זה לוקח יובלות, ויצא עוד הרבה זמן, אבל הם כבר באמצע. הם מתלבטים אם להוציא את כולם בבת אחת או אחד אחד (אמרתי שאת כולם בבת אחת). בכל אופן, הספרים הם בסדר ש"המו"ל שלו אומר לנו לתרגם אותם", אז הבאים שהולכים לצאת הם "אלים קטנים" (הוריי! אני כבר מתה לקרוא אותו. ואין לי כוח אליו באנגלית, האמת
), לורדס אנד ליידיס (מכשפות ^_____^) ומן אט ארמס... זה אומר שאנחנו כבר בדרך הנכונה לSoul music (שזה הספר הבא מיד אחרי מן אט ארמס). אוך, אני כל כך כל כך מקווה שהתרגום יהיה טוב (רצוי של המתרגם של מכשפות בחו"ל או של ראינוע. אני אוהבת את התרגומים שלהם
). מממממממ.... וגם בדוכן של אופוס (רומח, כל ניל גיימן וכו') היה מוכר שאוהב טרי פראצ'ט, אז דיברנו קצת וניסיתי לבסוף לשכנע אותו לבוא לפורום. ממממ.... רואים, מי אמר שאני לא מפרסמת אותנו כמו שצריך?! אה\ וקניתי את "אלים אמריקאיים" בעברית משום מה. נראה לי שנאי אקרא אותו באנגלית קודם ואחרי זה אשווה את התרגום. אה, ובאופוס גם ניסיתי להגיד להם שהתרגום של בשורות טובות ו"לעולם לא עולם" לא משהו, בלשון המעטה (עריכה זוועתית באחד, השפטת פרטים בשני
). לא חושבת שזה עזר, אבל מילא... יומטוב

The Mad Hatter

New member
^___________^

איזה יופי..:) אני יושבת עכשיו עם חיוך מרוח על הפרצוף. ^__^ (הייתי אתמול בשבוע הספר פעם שניה, הפעם עם ההורים שלי {כי רק איתם אני יכולה לעשות קניות כבדות..} ועשקתי אותם היטב. ויש לי עכשיו את "עשן ומראות"! *_*)

ויימס

New member
!!!Yes! Yes!! Yes

עכשיו יהיו עוד 3 ספרים שאני אוכל לבצע איתם את הטקס החולני שלי: לקרוא אותם 10-50 פעם בעברית, לקרוא אותם באנגלית עם מילון, לקרוא אותם באנגלית בלי מילון, לקרוא אותם באנגלית בלי מילון אבל לרשום מילים שאני לא מבינה, לקרוא אותם ביחד עם הרשימה, ובסוף לקרוא את המקור יחד עם התרגום ולקטר! הידד! ואני רוצה שאיה בר תתרגם!

Greebo

New member
שבוע הספר...

היה נחמד...מאט אנשים יחסית... קניתי את קרוליין של גיימן...ובזה דיי השלמתי את כל הספרים שלו (לפחות אלו שאני יודע עליהם AKA אלו שיצאו בעיברית..). אגב גיימן...לא מזמן סיימתי לקרא את אבק כוכבים שלו בפעם השניה...ואני חייב להמליץ עליו...זה ספר פשוט כל כך חמוד ^^ מזכיר לי את הסיפור שלא ניגמר\הנסיכה הקסומה\ווילו והנסיכה או כל נוסטלגיית ילדות שאי פעם הייתה... לא אפל כמו רוב הספרים שלו... (טוב...יחסית כלומר...) וקניתי גם חזיונות מסוכנים...ספר עם אוסף של סיפורי מדע בידיוני קצרים...סיפורים ממש מעולים... נ.ב : אלים אמריקאים הספר הכי טוב של גיימן..והתירגום נחמד..לא הורס יותר מדי (אין לי עותק באנגלית...אבל קראתי 3-4 פרקים בסטימצקי פעם {אני משועמם...למה אתם מיסתכלים עלי ככה?go away!} והתירגום עשה לו טוב...).

ויימס

New member
אוי!

אבק כוכבים כל כך לא מתקרב לסיפור שאינו נגמר/ the princess bride/ ווילו!!! הוא בסדר אבל... זהו.

Greebo

New member
לא אמרתי שהוא מתקרב או שווה...

אמרתי שהוא מזכיר... זה הכל... לא צריך לצלוב אותי >_<

ויימס

New member
לא צריך- אני עושה את זה בהתנדבות!

מי אמר משהו כזה בספר של פראצ'ט? בכל אופן, אם אתה מסכים שהוא לא מתקרב, אז... בסדר...

limilu

New member
נמנמם.

הנסיכה הקסומה!
בדיוק סיימתי לקרוא אותו! זה ספר כזה מקסים! עכשיו כל מה שאני צריכה לעשות זה למצוא את הגרסה של מורגנשטרן. לא תירגמו אותה, נכון? כי אז זה מבאס...

limilu

New member
החלק השני?

*פרצוף תמיהה* מה זאת אומרת החלק השני?

ויימס

New member
ספויילר לסוף הנסיכה הקסומה.

בסוף הסרט הם רוכבים אל השקיעה והכל סבבי-בבי. לעומת זאת, בספר... 1. הפצעים של הספרדי נפתחים שוב. 2. ווסלי מאבד את ההכרה. 3. הסוס של נורית מאבד פרסה. 4. הסוס של הענק בורח. (נדמה לי, בזה אני לא בטוחה) לפחות זה מה שסיפרה לי חברה שלי שקראה את הספר. ואז הספר השני מספר מה קורה אחר כך, והיא אף פעם לא הצליחה למצוא אותו.

limilu

New member
מה, יש עוד חלק?

ולא קראתי אותו? איזה באסה. אה, וכן קראתי את הספר- כל זה היה לפני שהפצעים של איניגו שוב נפתחו, ווסטלי שוב התמוטט, הסוס של נורית (האמת היא שכשאני קראתי את זה זה היה מרגנית, אבל חפיף) איבד פרסה, ואיזזה נער-פלא ניצח את... נו שכחתי איך קוראים לו.

ויימס

New member
תגידי לי אם תמצאי את החלק השני,

סבביישן? ואני אגיד לך. נער פלא??? איזה נער פלא???

Witch Child

New member
סורי...

אין גירסה של מורגנשטרן! הכל המצאה של ויליאם גולדמן. הוא כתב את הכל... וסתם רצה להמציא סיפור רקע נחמד... אבל בקיצור הוא גאון... וזה שהוא לא מוכן להודות בכך וחותם על ספרו בשם בדוי (ס. מורגנשטרן) זה כנראה בגלל איזה תסביך נחיתות!

limilu

New member
מה, באמת?

אז כל הסיפור ילדות הזה ועל זה שאבא שלו הקריא לו את זה ואז הוא רצה שהבן שלו יקרא את זה אבל הוא קרא רק את הפרק הראשון? כל זה לא אמיתי?! אני לא מאמינה!

naring

New member
טוב, אני חדש (לא להרבה זמן)

רק רציתי להתלהב שקניתי "ראי נוע" ו"אור מופלץ" אההה... סליחה, "אור מופלא". אה, כן. גם קראתי ננסי המשאית/כנפיים/מכרות ואת "צבע הכשף" "מכשפות בחוץ לארץ" ועוד משהו ששכחתי איך קוראים לו... אה, כן. "תרועת מוות". טוב, נו. אני נשאר פה. היי! אני חדש! מה נשמע?

naring

New member
טוב, זה היה בצחוק ../images/Emo3.gif

טוב, לא מצחיק במיוחד, הא?

למעלה