בשורות טובות

BearHelm

New member
בשורות טובות

מישהו קרא את זה? זה של פראצ`ט וניל גיימן

ויימס

New member
אה... כולנו?

אחלה ספר. קראת ואתה רוצה לחלוק חוויות או שעדיין לא ורוצה חוות דעת?

ויימס

New member
מנצל"ש

כרגע היכתה בי ההבנה (אאו) שלא עשית טקס קבלה, נכון...? ובכן, הנה הוא... אני גאה בו מאוד ומאוד מנדנדת לאנשים איתו: 1. מהי הדמות האהובה עליך? מהם התהליכים הפיזיים, נפשיים ומנטליים שעברה הדמות לאורך הסדרה? 2. מהו הספר האהוב עליך? מדוע? מי הן הדמויות הפועלות? היכן הספר מתרחש? 3. ספר לנו על קטע אהוב/ יפה/ נחמד/ שהשפיע עליך רבות ושינה את גורלך? 4. תודה. 5. ראיתם? צימצמתי את הסעיפים על ידי כך שהרחבתי את השאלות! הוריי לי!

BearHelm

New member
ובכן,תודה על הטקס החם ואוהב.טוב

מאוחר מאשר לעולם לא.טוב: 1.אני מת על גריבו החתול של נאני אוג.והיה ממש חמוד שהוא הפך לאדם.אפילו אם זה זמני.2.הספר זה בשורות טובות המתרחש על כוכבנו באנגליה וארה"ב.זה פשוט יפה המשחק עם העולם כיום ומה שמסתתר בו.3.זאת היתה שאלה קשה אבל אני חושב שגזר לימד אותי שאדם לא נמדד איך שהוא נראה אלא איך שהוא חושב ומתנהג.אני מקוה שעברתי את הבוחן.

Athaclena

New member
אני רוצה עוד סעיף בטקס הקבלה!

אני רוצה לדעת את מהות הניק! כאילו, ברור מי אלה ויימס וdeath of rats, וגם למה הם בחרו את הניקים האלה, אבל מה עם כל השאר פה? אני רוצה לדעת! אז אני כתבתי לאחרונה את שלי (על שם חייזרית מגניבה), ואני רוצה הסברים של אנשים אחרים, ויותר חשוב - להוסיף את זה לטקס!

RainBird

New member
הטקס. כשהגעתי לא היה עדיין, אבל בשביל הרקורד, שלא יגידו שלא עשיתי. 1. הדמות האהובה עלי בספרי טרי פרצ'ט היא: סבתא וות'רווקס. היא הניצחית, שאינה ניתנת לניצחון. 2.הספר שנגע בי הכי הרבה היה אחיות הגורל, למרות שבהחלט קארפה, היה מושלם. בעיסוקי המאגיים, (כן, אני מכשפה, לא מכשף! אין לי שדים וקבלה ושטויות כאלו, אלא המון צמחי מרפא, גבישים, וסימנים של העתיד) היה חסר לי החלק של סטטוס. יש כמה ארדנות (Ardane-עצות חכמות) שמדברות על המכשפה, אבל, אני- נותרתי בלי בצעם ידיעה, או מראה של איך מכשפה צריכה להתנהג, והעולם באמת, מחולק לנני אוגים, אסמות, ומאגריות. ובאמת, יש יותר מידי מאגריות. אני הייתי מאגרט זמן רב למדי, עד שהתחלתי לפזול לכיוון של אסמה (מודרני כל זה... פעם היה לנו גוש של חלב נרות וכמה סיכות והיינו צריכים להיות מרוצים). 3.חלק שהשפיע עלי, היה הסיפור של הגנב שגנב ממכשפה.(כל פעם שהיא ראתה אותו ברחוב היא הסתכלה עליו מוזר, וחייכה. עד שהוא לקח את חייו במו ידיו. מעבר ליבשת, להיות מלח, ולא היה גנב יותר.) 4. אין בעד מה. 5. ראינו. 6. שיר של אוליבר שנטי. השם ממש מצא חן בעיני. ארדן.

ויימס

New member
יפה יפה! מישהו עונה על הטקס מרצונו

החופשי, וללא כל איום מצידי! אני כל כך מרוצה! ...שימו לב כמה מעט מילים יש בעברית לעומת אנגלית. בעברית יש: מכשף, קוסם, מג, וזהו. ובאנגלית יש: witch, wizard, magician, sorcerer, warlock

The Mad Hatter

New member
האמת היא,

שתמיד רציתי לעשות את הטקס, אבל אני פה כבר יותר מידי זמן...P:

Athaclena

New member
אחת ההסכמות היותר גורפות פה

זה שזה הספר הכי טוב. בעולם. ואם לא זה, אז פשוט שהוא מאוד מאוד מאוד טוב. זו גם נקודת המפגש בין שונאי הגאימן לאוהביו, ולאלה שתקועים באמצע (הצילו! אני בודדת וגלמודה פה!) כי אני אחת שבתמימותה מסתדרת עם גאימן ודי אוהבת אותו אבל לא מעריצה אותו, ולא שונאת אותו. ואף אחד לא מבין אותי
. ואני חייבת להגיד שבבקצב הזה אני אצטרך עותק חדש של בשורות טובות עוד מעט, כי הוא מתפרק לי. וקניתי אותו חדש רק לפני 6-7 שנים!

BearHelm

New member
הפיתרון הוא או להודיד מהאינטרנט וכל

פעם להדפיס מחדש או לקחת מהספריה לכמה שבועות וללמוד את זה בעל פה.איך היתה העבודה אתמול.

Athaclena

New member
הבעיה היא יותר עם להשאיל אותו

לאנשים אחרים בלי לפגוע בו... אבל עכשיו הוא לרוב יושב בשקט בבית, מוקף בעוד ספרים ומעלה זכרונות נוסטלגיים על הימים שבהם הוא היה צעיר. העבודה היא הגהה שאני עושה בבית, אני ממשיכה איתה היום. אני מקווה שאני אגמור עם זה בזמן הקרוב כי די נמאס לי...

The Mad Hatter

New member
אל דאגה,

אינך גלמודה P: גם אני לא יודעת אם לשנוא את גיימן או לאהוב אותו. כי מצד אחד יש את "בשורות טובות" ו"לעולם לא עולם" המצוינים בעיני, יש את "קורליין" הדי...אה, בינוני? ו"אבק כוכבים" ו"אלים אמריקאיים" שאישית ממש לא אהבתי ולא הייתי מסוגלת לסיים אותם. כך שעד עכשיו אין לי מושג אם להגדיר את עצמי כחובבת-ניל-גיימן. אבל למה אנחנו צריכים להגדיר את עצמינו? אני פשוט אוהבת את "בשורות טובות" ו"לעולם לא עולם" וזהו. ^_^

BearHelm

New member
אכן יש לגיימן כמה ספרים טובים.את

אבק ומראות מישהו או מישהי קרא יש שם סיפורים טובים ורעים.אבל גולת הכותרת היא הסיפור בו הוא מציג את שלגיה בתור רשעית ואת אמא שלה בתור הטובה.ממש חזק.

Athaclena

New member
אין ספר של גאימן שאני ממש לא אוהבת

יש כאלה שאני לא מבינה... את אבק ומראות לא קראת אבל את הסיפור המסוים הזה דוקא כן.

The Mad Hatter

New member
נשמע מעניין...

הסיפור על שלגיה. לא קראתי את אבק ומראות, אבל פורסם (בynet, אם אינני טועה) אחד הסיפורים מהספר-על חתול-מלאך (נתנו בפורום קישור לפני הרבה זמן) שהיה נחמד. לא משהו גאוני, אבל סיפור חביב.

dino_din

New member
אגב, "לעולם לא עולם"

שאני אישית חושב שהוא הספר הכי טוב בעולם, נבחר באיזה כתבה של YNET לאחד מעשרת (או שמא חמש עשרה) ספרי הפנטסיה הטובים בכל הזמנים.... אישית, אני מסכים !!!!! שבת שלוש, דינו.

Athaclena

New member
הרגשתי חוסר הבנה משווע בספר הזה

אולי אולי כי קראתי אותו בעברית, יכול להיות קשור? אני קוראת בעברית בערך פעם בשנה, ואני לא רגילה לזה... או כמו שמישהו באיזה ספר אמר (לא זוכרת! אווווף!) you can count them on the fingers of one elbow, זה כל כך מעט ספרים שקראתי בעברית. ואני לא בטוחה שזה מרפק, סתם זרקתי חלק-גוף שאין לו אצבעות. עם כל זה, נזכרתי עכשיו שבחודש האחרון בדיוק קראתי 2 ספרים שלמים (!!!!) בעברית. אבל זה באמת לא רגיל...

למעלה