בשלות לכיתה א'

פ123

New member
בשלות לכיתה א'

בוקר טוב, אספר בקצרה: בני יליד חודש דצמבר, לטענת הגננת אינו "בשל" לעלות לכיתה א' ותיבלה זאת במספר קשיים מוטריים כאלה ואחרים בעיות ריכוז קשב וכו, וכי היא מבקשת שנפנה לריפוי בעיסוק. ערכנו לו מספר איבחונים אשר שללו כל בעיה מכל סוג שהוא עם הילד. הילד אכן "תינוקי" מעט אך לא בצורה ניכרת משאר בני גילו. שאלתי: ניסיון של הורים שהומלץ להם לא להעלות את הילד לגן ובכל זאת העלו והם מוצים מהחלטתם בדיעבד שמענו והרבה. האם קיים ניסיון הפוך של הורים שהעלו את הילד למרות המלצת הגננת ובמבחן המעשה היה נכון להשאיר אותו שנה נוספת בגן? אשמח לשמוע מניסיונם של 2 האופציות שתאורו ולחוות דעתכם בכלל.

חני ב

New member
בוקר טוב

שנייה לפני שאני טסה לבי"ס: אני אחת מאלה שלא רציתי לעלות את הבן לכתה א'. גם הגננת היתה בדעה שלי וגם אחרי אבחון החלטנו יחד שהוא לא בשל מבחינה רגשית. עשינו בשכל. מה שאני שמעתי מכאלה שלמרות אבחונים כן החליטו לעלות את הילד, שהילד "סחב" איתו את חוסר הבשלות שנים רבות אח"כ.

vered4

New member
זה ילד בכור?

כי לפעמים עם ילדים בכורים, נדמה לנו שהם צריכים "להספיק" הכל בזמן. ממש מחכים שהם- יזחלו, ילכו, ידברו, ויעלו לכיתה א'. הבת שלי ילידת נובמבר בכלל לא חשבו על לא להעלות אותה. אבל, מבחינה רגשית היא היתה מאוד לא בשלה להתמודד עם קשיים מסוימים. אז למרות שזה לא השפיע לימודית- היא סחבה את הקושי הרגשי עד לחטיבה.

בוקר טוב

בני יליד דצמבר אף הוא שנה ושעברה הגננת כן המליצה להעלות אותו לכיתה א כמובן עם תמיכה של חוגי וטיפולי קשב וריכוז למינהם,לא חלמתי להשאיר אותו שנה נוספת בגן מה גם שהוא ניראה גדול מגילו וגם נבון וחכם היום בדיעבד אני מצטערת מה היה לי כל כך למהר? הוא הכי רקטן בכיתה ועדין מאוד תינוקי וזקוק להמון תשומת לב שאותה הוא משיג בדרך הכי יעילה "מכות"הוא הבין מהר מאוד שמי שמתפרע בכיתה\בביה"ס מקבל הרבה תשומת לב הן מהמורה הן מהתלמידים וגם מזמינים את אמא ואבא כל שני וחמישי בקיצור הוא בראש תשומת הלב הכיתיתי ול בצורה החיובית מבחינת יכולות הוא מעל הממוצע אז מה? קשה לנצל יכולות אלה כשהוא עדיין לא בשל למסגרת ביה"ס הנוקשה והיא נוקשה איך שלא מסתכלים על זה יחסית לן המלצתי-מאימהות שכן השאירו שנה נוספת כולן מדברות על רווח נקי אם הייתי יכולה להחזיר את הזמן לאחור הייתי עושה כך אם הילד "תינוקי"גם בעיניך יגרם לו סבל במסגרת ביה"ס מקווה שעזרתי במקצת אמא

מלמלה

New member
חיכו שנה בגן

גם ביתי ילידת דצמבר והיתה לא בשלה רגשית קוגנטיבית ומוטורית לא היתה בעיה גם אני עשיתי סקר רחב שאלתי הורים, אחים מורים וילדים שהיו גדולים או קטנים פרט לאם אחת שהבת שלה מאוד גדולה פיזית כולם המליצו להשאר בגן שנה נוספת גם אלה שעלו צעירים האחיינים שלי שהיו בני עשרה אמרו שזה מדכא להיות קטן - כל בני הכיתה הולכים לסרט שלך אסור מתחילים רשיון נהיגה ואתה מחכה שנה מתגייסים שנה לפניך - כדאי לזכור "קטן" נשאר קטן לכל 12 שנות הלימוד...

GOG 1

New member
אצלנו

הילדה ילידת תחילת ינואר, לא העלתי על דעתי שהיא תעלה, לא יודעת גם אם זה אפשרי. וגם היום כשהיא בת 6 בגן חובה, לא ממש בטוחה כמה היא מוכנה, אתמול קיבלנו את הטופס רישום לכתה א', הקטנה כ"כ התרגשה. התחילה לבכות... אני עוד לא יודעת לכתוב הכל, ולא לקרא... כמובן שהרגעתי אותה שבבי"ס ילמדו אותה הכל, שהיא לא אמורה לדעת הכל לפני כיתה א'. אבל הבשלות הזו של לשבת הרבה זמן, הבשלות החברתית היציאה מהגן החמים עם החצר הפרטית.. גם היא דורשת מיומנות חברתית לא קלה. אני בעד להשאיר ולהגיע מוכנים יותר.

עמית@

New member
קשה מאוד לדעת מבלי להכיר את הילד.

זו החלטה מאוד אישית. רק את כיולה לדעת האם הבן שלך מסוגל להתמודד עם המשמעת והאחריות הכרוחי במעבר לבית הספר, אין צורך לרוץ וגם אין צורך לגונן יתר על המידה, אבל כאמור- זה מאוד אינדיווידואלי.

סימה40

New member
אני באופן אישי

מכירה משפחות קרובות עם בנים קטנים, שלא היו בשלים רגשית אפילו בלי שום בעייה של מוטוריקה או חוסר קשב, השאירו את הילד עוד שנה בגן והיום מברכים עלל זה. המעבר מגן לכיתה א' הוא מאוד משמעותי במיוחד במקומות שאין בהם חטיבה צעירה, ממשחק ממושך של 4 שעות ביום הם עוברים ללימודים. וזה לא פשוט בכלל, כן הם צריכים להיות בשלים לכך. אני באופן אישי הייתי משאירה עוד שנה בגן, הוא רק ירוויח. ואני רואה את התוצאות בשטח.

noa128

New member
בוקר טוב אילן ../images/Emo143.gif

אני השארתי. גם בני הבכור יליד דצמבר, והיוזמה להשאיר באה ממני, ונתקלה בתשובת הגננת שבאמת ילידי החודשים האלה מומלצים לרוב להישאר. היום בני הוא בין הגדולים בכיתה, ואני העדפתי שיהיה ראש לשועלים ולא זנב לאריות, אני זוכרת שאז גם לקחתי בחשבון את עניין ההתבגרות המוקדמת של בנות - ושאפתי גם באספקט הזה לצמצם לו את הפער עם הבנות שמתבגרות מוקדם יותר מהבנים, ובני גילם נותרים מאחור. היום הוא עומד באותו מקום פחות או יותר עם בנות כיתתו הצעירות ממנו בשנה מבחינת בשלות רגשית. אני ילידת נובמבר, גם אחי ואחותי. אז, פעם, היית צריך באופן מובהק 'לפגר' אחרי הכלל כדי להישאר עוד שנה בגן , ואנחנו עלינו לא' חודשיים לפני יומולדת 6 ואכלנו את זה כל השנים - כי היינו תמיד הכי קטנים בכיתה, וההסתגלות הייתה לנו קשה יותר. לדעתי - תן לו את העוד שנה בגן להתחזק, להתחיל יותר טוב את כל המסבלול של בית ספר. ויום נעים שיהיה לך,

michal@gal

Active member
מנהל
אני ממליצה להשאיר

הבת שלי ילידת דצמבר. הגננת המליצה להשאיר, האבחון הפסיכולוגי המליץ להעלות לכיתה א'. היות וזו היתה ביתנו הבכורה, החלטנו לשלוח מוקדם לכיתה א'. היתה טעות. הגננת מכירה את הילדה הרבה יותר טוב מהפסיכולוג שראה אותה שעתיים. הילדה לא היתה בשלה, והיה לה מאד קשה בתחילת השנה עד ש"פתאום" היתה קפיצת התבגרות והיא התחילה להסתדר. אני בטוחה שאם היא היתה מחכה עוד שנה בגן, היא היתה עושה יותר בנחת את קפיצת ההתבגרות וזה היה עושה לה רק טוב. חוץ מזה, היא הקטנה ביותר בכיתה, וזה מאד מפריעה לה. הבת השניה היא ילידת ינואר, הגיעה לכיתה א' כמעט בת 7. ההסתגלות שלה לבית הספר היתה הרבה יותר קלה. אז נכון שיש הבדלי אופי בין הבנות, אבל חלק גדול מהקלות בהסתגלות אני תולה בכך שהיא הגיעה הרבה יותר מוכנה מבחינה רגשית.

kimc

New member
גם לדעתי

כדאי יותר מלשקול את השארתו לשנה נוספת בגן הבן שלנו ילד סוף דצמבר כאשר בשנה הקודמת כשעמדנו לפני ההחלטה באם להשאיר או "לקדם" הלכנו עם המלצת הגננת ולדעתי הרווחנו המון שקט נפשי של הילד שהתבגר משמעותית בשנה הנוספת בגן, צבר המון ביטחון ומילד שהיה מונהג בגן הפך להיות אחד המובילים בשנתו השנייה. אז לעתי לפחות כדאי את הפולניות לחסוך מהילד ולתת לו את תחושת הכן המגוננת שנה נוספת לפני שיצא ל"עולם האקדמי"...

למעלה