בשם נועה....

כדי למנוע הכשלה

החוק קובע שגם הודעה "פרטית" על אדם אחר עלולה להיות לשון הרע (בהתאם לתוכן שלה). המקרה היחיד בו אין לשון הרע הוא כאשר אדם אחד כותב לאדם שני דברים על עצמו או על האדם אליו הוא פונה, אך במקרה כזה הדברים עלולים ליפול בקטגוריית "הטרדה"...

ani Hayehida

New member
ענייני, אבל לא בטוחה שמדויק

האם מישהו יודע או צריך לדעת מה אני כותבת על מישהו אחר במיילים או במכתבים פרטיים שאני שולחת לידידיי או לבני משפחתי או לכל אדם אחר? אם מישהו אחר יודע מה אני כותבת - דרך פריצה למחשבי או קריאת דברי הדואר שלי, או ע"י העברת מכתביי לצד ג' - הרי זו חדירה לרשות הפרט, ואז יבוא אותו פורץ או חודר לרשות הפרט על עונשו. לא כך?

כמובן לא התכוונתי לפריצה

שהיא כמו האזנת סתר - ושתיהן אסורות. עלולים להיות מקרים בהם אותו אדם שסיפרו לו על אדם שלישי, ישנה את דעתו ויספר לאדם הראשון את אשר אמרו עליו. איך בכלל התגלתה פרשת סיריל קרן? בגלל גלאט ברקוביץ, והיא עוד היתה מחוייבת לחסיון על פי החוק. קל וחומר אדם רגיל שאינו מחוייב לחסיון.

הפיסקה השניה לא יצאה מדוייקת

צריך להיות: עלולים להיות מקרים בהם אותו אדם שסיפרו לו על אדם שלישי, ישנה את דעתו ויספר לאדם השלישי את אשר אמרו עליו.

ani Hayehida

New member
כן, אבל

נראה לי שקצת התבלבלת, כי אולי גלאט-ברקוביץ מחוייבת לחיסיון, אבל אני לא, ולכן מה שאני מספרת במיילים שלי אינו עניינו של ביהמ"ש - שום בית משפט, ואיש לא יוכל להרשיע אותי על כך שמסרתי מידע, כי המידע הזה אינו "חסוי". מי שיתבע אותי במקרה של העברת המידע שמסרתי לאדם שלישי, או לגורמים נוספים, יצטרך להוכיח כי אני היא שעוסקת בהפצת שמועות באופן כזה, שפוגעות באותו אדם שלישי, וכן שלשמועות הללו אין יסוד. במקרה זה, זה אינו נכון, כלומר: אין מדובר בשמועות אלא בעובדות מתוךניסיון אישי, ולכן איני חוששת מלשון הרע. אבל לכל מקרה, עדיף לא לפתוח פה את תיבת פנדורה.

מעשה בראובן, שמעון ולוי

ברגע שראובן מספר לשמעון דבר מה על לוי שאינו נכון או שנועד לפגוע בשמו הטוב של לוי, ראובן עבר על חוק איסור לשון הרע. לוי יידע שראובן עבר על החוק רק אם שמעון יספר ללוי את מה שראובן סיפר לשמעון. באנלוגיה שהבאתי גלאט-ברקוביץ היתה שמעון. האנלוגיה לא היתה טובה, כי במקרה של סיריל קרן היה עניין לציבור שביטל את לשון הרע. אם כל אמירה היתה לשון הרע, לא היו מוציאים כתבי אישום במדינת ישראל. כאשר עניין הציבור גובר על לשון הרע, מחליטה המדינה להוציא כתב אישום או לפרסם בעיתון, במקרה הטוב. כאשר מדובר בעובדות מתוך נסיון אישי, מבחן האדם הסביר קובע באיזו מידה יש כאן עניין לציבור. כפי שכתבת, מדובר בתיבת פנדורה. אם גלאט-ברקוביץ לא היתה מסוגלת לשתוק, קל וחומר סתם שמעון אינו חייב לשתוק ואינו חייב להסתיר מפני לוי את מה שראובן סיפר לשמעון על לוי. בכל מקרה, אין הבדל בין כתיבה בפורום לבין כתיבה באימייל או במסר פרטי כאשר הדברים נוגעים לצד ג'.

ani Hayehida

New member
נראה לי שבכל זאת יש הבדל...

בין סתם רכילות או דיבורים על ה"שכן", ה"חבר" או כל אדם מהישוב לבין העברת מידע לתקשורת על אנשים שמנהלים את המדינה ומעשיהם, שעלולים להיות בהם ניגוד אינטרסים ופגיעה בבטחון המדינה, או שהם נעשים תוך ניצול מעמדם. אם היו תובעים כל אדם שמדבר על רעהו או מרכל עליו, מזמן היתה הופכת המדינה למדינת משטרה ובתי המשפט לא היו עומדים בעומס. טבעו של אדם הוא שהוא רכלן, ולרוב הוא חולק בחוויותיו עם אחרים, גם אם החוויות הללו אינן נעימות. ומכאן הדברים מתגלגלים הלאה. ויש אמנם כאלה ששומרים את הסוד הנורא בבטן, אך כאן אנחנו כבר מגיעים לשאלה, אם טוב ל"שמור בבטן" דברים רעים שנעשו לך ולא לספר לאיש, ובכך לאפשר לפוגע או לתוקף להמשיך במעשיו. אני סבורה שלא. לכן אין, לדעתי, שום דבר דומה בין מעשיו של ראש הממשלה והדלפת המידע ע"י גלאט ברקוביץ לבין מעשיו של ראש חוג הוד וסיפור מעשיו בפומבי.

הכל שאלה של פרשנויות ומשאבים

השאלה אם לספר על מעשיו של ה"שכן", ה"חבר" או כל אחד אחר - נתונה בידיו של המספר. קודם כתבתי על העניין שיש לציבור, והעניין הזה קובע מה לספר. אם היה לי שכן שנוהג ללטף ילדות קטנות בחדרי מדרגות חשוכים, הייתי מספר על כך לוועד הבית או לגורם מוסמך אחר. מנגד, היה מקרה שבנק החזיר שיקים לכאורה ללא כיסוי, נתבע ע"י הלקוח על לשון הרע ונמצא חייב בדין אחרי שהתברר כי החזרת השיקים לא היתה מוצדקת. לקוח רגיל אולי היה לוקח את השיק והולך הביתה. הלקוח הספציפי הזה החליט להילחם בבנק - וזכה. כפי שכתבתי, הכל שאלה של פרשנויות ומשאבים. בכל מקרה - אינני עו"ד, ואינני קובע כל עמדה בנושא ראש חוג הוד. הדבר היחיד שכתבתי הוא שהודעה במסרים היא כמו הודעה בפורום.

milford

New member
רק הערה

קודם כל, אני לא מכירה מילים של שירים... ושנית, גם בלי קשר לאדם שעליו דברת בפורום שהוא פורום צבורי לדעתי (גם אם מדובר במשהו שהוא אמיתי לפי דבריך) אין זה המקום לדבר בפומבי על דבר כזה ולפי הסגנון שלך גם נראה שאת מנסה ל"אלף" אותי באמרך שאני לא מכירה את החיים. זו לא בדיוק צורת דבור יפה בכל מקרה, אני מציעה לך לא לחזור על דברים כאלו, לטובתך, גם על אנשים אחרים שידוע לך עליהם שהם לא כפי שהם נראים ואגב, מי שמכיר אותי יודע מי אני

ani Hayehida

New member
מצטערת, אני לא מנסה "לאלף" איש/ה

צר לי אם יש מי שנפגע פה מדברים מסוימים. הבעיה בכתיבה היא, שאי אפשר להעביר הבעות פנים ומחוות ורגשות, וכדי שמי שקורא יבין שזו בדיחה או סתם הערה או כל דבר אחר, צריך להכיר את הקורא, ולצערי איני יודעת מי את, לכן איני יכולה להתייחס אלייך. לפיכך, לא התכוונתי מעולם ללמדך על החיים, אלא חשבתי שאת יודעת, כמובן מאליו, שמדובר בשיר ילדים. אם אינך יודעת - אני מתפלאת, אבל זו זכותך לא לדעת. ואין פה מקום להיפגע מההערה. פשוט, הסברתי שהדברים אינם כפי שהם נראים. לעתים ייתכן, שאייקון אולי יכול להביע קצת רגש - כמו סימון של
- לציון בדיחה והלצה, אבל אני מחוברת לאינטרנט בחיבור איטי, וכל הורדה של אייקון אורכת זמן, אז לא תמיד יש לי חשק להתעסק בהורדת אייקונים. לדעתי, זה גם עניין לילדים, ולי אין צורך בכך. אבל אם זה יעזור לכם להבין יותר טוב למה הכוונה - אשתדל לעשות זאת. בעניין מה לכתוב בפורום או לא לכתוב - הנה את היא זו שנותנת לי עצות ו"מחנכת" אותי, כפי שניסו עוד כמה מלומדים כאן לעשות בהטפות מוסר. אז אני מבקשת שגם את תתני לי את הכבוד הראוי לי כאד בוגר, שיודע מה הוא עושה, ולא תנסי להסביר לי מה מותר ומה אסור. אוקיי תודה, ושוב סליחה אם פגעתי בך. אין לי כל עניין לפגוע באיש או באישה כאן, בייחוד לא באנשים שאינני מכירה.

milford

New member
בסדר

כל עוד את מודעת למעשיך ומוכנה לקבל את התוצאות שעלולות לנבוע מהם - אז זו הבעיה שלך ולגבי שירים - לידיעתך, כאדם חרש לא יוצא לי לשיר ווודאי שלא לשמוע שירים אז זה פשוט לא התחום שלי ולפיכך אין מה להתפלא פה

ani Hayehida

New member
בעניין שירים...

אני מבינה שאת חירשת מלידה (?). אם כן, זה מסביר את העניין. שוב, צר לי, כי אני כבדת שמיעה, שלמדה בגן ילדים רגיל, וגם בבתי"ס רגילים, ולכן אני מכירה את כל שירי הילדים שכל הילדים לומדים בגן, אפילו שאיני יכולה לשיר בלי לזייף, ןלכן נראה היה לי מובן שכל אחד - כולל לקויי שמיעה - מכירים לפחות את המילים, אם לא את המנגינה. אני מקווה, שגם את מבינה אותי עכשיו יותר טוב ורואה, שאין לי שום דבר אישי נגדך וגם לא כוונה לפגוע.

גם אני למדתי בבתי ספר רגילים

ובשיעורי זמרה הפרעתי למורה עד שהחליטו "לשחרר" אותי משיעורי הזמרה. קיבלתי פטור מלא

ani Hayehida

New member
אז היית צריך "להיפגע" מהשיר שכתבה

כיסוף: "למה צחקה מיכל"... גם היא מביאה פה ציטטות משירים, שנראה לי שאינכם מכירים, אז milford צריכה להיעלב גם ממנה. והיא דווקא כן כתבה זאת במטרה לעקוץ אותך, בעוד שאני לא.

עניתי

כשהפנתה אותי להאזין לאיזשהו שיר באיזשהו אתר. אהדתי אליה זהה אם לא גדולה מאהדתך אליה

milford

New member
שירים

אכן, אני חרשת מלידה ולמדתי במסגרת של שומעים עוד מהגן אבל לא יצא לי להכיר את השירים וגם לי מפריע שכיסוף מכניסה כל מיני צטוטים והאמת שלא ברור לי עד היום למה מתכוונים בצטוטים- אבל זו הבעיה שלי - ואני מודעת לכך שיש לי "חור" בהשכלה ... ויש לי בקשה אישית, מאחר וזה פורום לחרשים ולכבדי שמיעה ופחות או יותר פורום מוצלח אשמח אם נשמור עליו כדי שהוא ימשיך לפעול

כיסוף

New member
סליחה?

מה מפריע לך ציטוטים משירים? באמת זאת לא אשמתי, זאת אשמת העולם שהמוזיקה היא דבר הכי טבעי שיש, ואין תקנון פורום שאסור לצוטט שורה או בית משיר פעם היה מותר מילים של שיר שלם היום כבר לא זכויות יוצרים מה לעשות.
אני מוזיקה זה חלק ממה שעושה לכל בן אדם נורמטיבי ציטוטים משירים זה חלק מהכתיבה שלי אני חושבת מוזיקה, נושמת מוזיקה וגם מכניסה בשיחות שלי מוזיקה.24 שעות נון סטופ. ואין אחד שלא יודע אולי חוץ ממך. יותר מתאים אם היית חושבת לנכון לשאול או להגיד אני לא מבינה את הציטוטים אם אפשר להסביר זה היה נראה ונשמע אחרת. עכשיו זה מאוחר מדי וגם מאשר לומר הפורום המוצלח הזה? הצחקת אותי פורום מוצלח? פורום בלי מנהלים? מוצלח? אם הפורום כל כך מוצלח איך זה שהנהלת תפוז ירקה בפרצוף למנהלים כאן וכאילו אומרת להם הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת. כשהמנהלים כאן הביאו פירסום על הקהילה , כתבה אחת ראיונית בעיתון מעריב. תועדה והצלחה אז ההנהלה ידעה לפרגן להם? שהם בחרו לעזוב מסיבות אישיות שלהם. איפה ההנהלה ואיך היא מתנהגת אליהם? זבביר זאת המילה הנכונה. לא משתלם להם כנראה אחרי הכתבה האחרונה על החוזה עם המנהלים להתעסק עם פורום כבדי שמיעה וחרשים ידעת את זה? או לא? אלללק פורום מכובד. למה אף אחד לא רוצה לקחת פיקוד על הפורום את יודעת? למה הנהלת תפוז מעדיפה לראות את הפורום הזה גוסס לעיתו את יודעת? נכנסת פעם לפורום משוב לקרוא תגובות של גולשים על צורת ההתנהלות בפורומים מסויימים. כנראה שלא. איך זה שלאף אחד מהארגונים שלכם לא אכפת שהפורום יסגר? איך זה שרוב הגולשים כאן אדישים, וקמצוץ קטן אכפת לו שהפורום לא יסגר או חושב על אלטרנטיבה אחרת אני יכולה למנות ארבעה אולי חמישה שכן אכפת להם השאר מה אכפת להם שאחרים יעשו את העבודה. אדישות אדישות ועוד פעם אדישות זאת המילה. עוד לא שמעתי דבר כזה בחיים שלי יאללללה תראותים לך

כמובן הייתי שמח

אם היית לובשת בגדי עור כמו זינה הלוחמת, פוצחת בריקוד סוער על הבמה וזוכה במקום ראשון באירוויזיון. כל מילות השירים בעולם לא ישנו את מה שאת ואני - ללא קשר ל"חורים בהשכלה", ובפורום המשוב אין לי יותר מה לחפש

כיסוף

New member
אירוביזיון???????? פחחחחחחחחחחחח

ואירוביזיון בעעעעעעעעעעעעעעעעעע.. כבר לא ליגה , כוכב נולד
ליגה ליגה ליגה הראל סקעת מאמי, האחים צנחני
קורע(א)יםםםםם אותך מילפורד או אוקספורד
הסיומת דומה אבל בכל אופן זה לא מכוון אליך

צוף למאיה: ליגה

מוציא פנקס לרשום את אמרות השפר שלו ובסוף קורע אותה באקסטזי.

למעלה