בשעה טובה ומוצלחת טריו 680 בהשקה

ארצו

New member
בשעה טובה ומוצלחת טריו 680 בהשקה

אקסל משיקה את ה-Treo 680 בישראל חברת אקסל טלקום, המוכרת ללקוחות פלאפון בזכות מכשירי ה-POZ, השיקה אתמול את מכשירי ה-Palm Treo 680 בישראל. ה-680 הוא מכשיר מבוסס PalmOS 5.4.9, והוא התפתחות של ה-Palm Treo 650. המכשיר הוא הדגם החדש ביותר של Palm המריץ PalmOS, ויצא לשוק בערך באותו הזמן שהושק ה-Treo 750 בעל מערכת הפעלה Windows Mobile 5. הוא כנראה יהיה המכשיר האחרון של פאלם המריץ PalmOS בצורה הנוכחית, כי גם בפאלם כבר הכריזו שהגירסה הבאה של PalmOS תהיה בעלת ליבת לינוקס. מדובר במכשיר GSM/GPRS/EDGE התומך ב-PUSH MAIL מול שרתי מיקרוסופט EXCHANGE 2003 (כזכור פאלם קנתה זכויות שימוש בטכנולוגית ה-Server Activesync של מיקרוסופט והיא מיישמת אותה במכשיר). המעבד הוא XSCALE עם שעון של 312MHz, ולמכשיר תמיכה בבלוטות' ואינפרא אדום, אך אין בו WIFI. לדברי אנשי אקסל, כל בעיות התמיכה בעברית של הדגמים הקודמים של הטריו פתורות לחלוטין במכשיר הנוכחי. מחיר המכשיר בחנויות: 3,999 ש"ח. לקוחות שיביאו PDA מכל סוג ובכל מצב יקבלו הנחה של 400 ש"ח במקום. להודעה לעתונות המקורית של חברת אקסל, פנו לעמוד הכתבה. הערת המערכת: למרות שזה עדיין לא הדגם אליו אני מחכה, אני שמח לראות שאקסל התחילה לשווק את ה-TREO. אקסל הוכיחה רצינות רבה בשיווק של ה-POZ, עם תמיכה פנטסטית למשתמשים ועבודה מתמדת שליפור המוצר. אני חושב שכניסתה לשיווק של מכשירי TREO תתרום המון גם לחברה וגם להצלחת ה-TREO בישראל. עכשיו אני מחכה שיגיע סוף-סוף ה-750...... נו? Monday, April 16, 2007, 07:42AM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Helio [לעמוד הכתבה]

ארצו

New member
עמוד הכתבה

הערת המערכת: למרות שזה עדיין לא הדגם אליו אני מחכה, אני שמח לראות שאקסל התחילה לשווק את ה-TREO. אקסל הוכיחה רצינות רבה בשיווק של ה-POZ, עם תמיכה פנטסטית למשתמשים ועבודה מתמדת שליפור המוצר. אני חושב שכניסתה לשיווק של מכשירי TREO תתרום המון גם לחברה וגם להצלחת ה-TREO בישראל. עכשיו אני מחכה שיגיע סוף-סוף ה-750...... נו? Treo 680 - הסמארטפון החדש של פאלם למשתמשי ה- GSM: קל יותר, מחובר יותר, מקלדת מלאה ו... עברית -------------------------------------------------------------------------------------------------- הטלפון החכם פאלם Treo 680, מציע למשתמש הישראלי מגוון יישומים משרדיים דוגמת דואר אלקטרוני, קבלת והעברת הודעות, גלישה באינטרנט, כמו גם יישומי תמונות מוסיקה - והכל בעברית מלאה של איירון -------------------------------------------------------------------------------------------------- חברת אקסל טלקום, המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי טלקומוניקציה מתחום ה- Data וה-Voice, משיקה בישראל את הסמארטפון פאלם Treo 680 של חברת פאלם, המובילה העולמית בתחום מחשבי כף היד והטלפונים החכמים. המכשיר החדש משלב את יכולות ואיכויות הפאלם המסורתיות עם יישומי טלפון מהמתקדמים בסוגם. הטלפון החדש, בעיצוב העכשווי ונטול האנטנה החיצונית, המיועד למשתמשי ה- GSM (סלקום ואורנג') ותומך ב- EDGE (דור 2.5) קל ודק יותר משאר בני המשפחה שקדמו לו (שוקל רק 156 גר'), ומפגין מסך מגע ענק (16 ביט - 65,536 צבעים) ומקלדת QWERTY מלאה. לראשונה, משולבת במכשיר העברית של חברת איירון. עבור המשתמש העסקי, מציע ה- Treo 680 החל מדואר אלקטרוני (כולל Push Mail), דרך הודעות SMS/MMS, גישה לאינטרנט ועד מגוון יישומי מידע, דוגמת אנשי קשר, לוח שנה, מזכרים, משימות, שיחות ועידה מרובות משתמשים ועד תמיכה בקבצי אקסל, וורד ו- PDF בעברית (ופאואר פוינט באנגלית) ואף נותן אפשרות להזין עשרות אלפי רשומות ביישומי המידע האישי – יתרון על מוצרים מתחרים עם מערכת הפעלה Windows Mobile. לשעות הפנאי ובין לבין הפעילות העסקית, ניתן לעשות בו שימוש כנגן מוסיקה MP3, כולל Streaming Media, דוגמת רדיו אינטרנט וכמצלמת VGA ללכידת סטילס ווידאו. יתרונות נוספים: המכשיר המצוייד במעבד Intel XScale (312 MHz), עושה שימוש בטכנולוגיות אלחוט Bluetooth ואינפרא אדום ומכיל 64 מגה בייט זיכרון לא מחיק. באמצעות חריץ ההרחבה, ניתן להוסיף עד 8 ג'יגה בייט (כרטיס זכרון מסוג SDHC). מערכת ההפעלה הידועה, Palm OS, במכשיר הנוכחי, היא 5.4.9 (וחשוב לזכור שכיום יש למעלה מ- 30,000 כותרי תוכנה לפאלם, החל ממשחקים ועד כלי עזר). לדברי יניב קורן, מנהל מוצר פאלם בחב' אקסל, אם בעבר, לפני כניסת חברת אקסל לתמונה, סבלו דגמי הסמארטפונים של פאלם, ממחלות ילדות, דוגמת בעיות תמיכה בפונקציות בסיסיות בשפה העברית, כגון העברת כרטיס סים עם נתונים בעברית או שליחת דואר אלקטרוני בעברית, הרי שבמכשיר הנוכחי הבעיה כלל אינה קיימת והתמיכה בעברית עובדת כראוי ומאפשרת לנצל בצורה הטובה ביותר את כל יכולותיו המתקדמות של המכשיר". נתון חשוב נוסף בסמארטפון החדש עבור המשוחח בטלפון הוא קלות השימוש והמעבר הפשוט בין מסכים. "אמנם ניתן להשתמש בסטילוס או במסך המגע", אומר קורן, "אבל, זהו מכשיר שנולד לשימוש ביד אחת בלבד. הוא אינטואיטבי ומהנה לתפעול". קורן אף מדגיש את העובדה שיש בשוק כיום מגוון עצום של אביזרים משלימים למכשיר, החל מנרתיקים מהודרים, אוזניות סטריאו משולבת בדיבורית ועד דיבוריות קבועות לרכב וערכות ניווט לוויני לארץ ולעולם. "בסך הכל מדובר על פתרון תקשורת וניהול זמן מהמתקדמים שאפשר למצוא כיום בישראל - עם תמיכה בעברית - עבור כל מי שרוצה לעזוב את הטלפון הישן שלו לטובת סמארטפון מתקדם. מה שבטוח הוא שהמכשיר גם מהווה שידרוג טבעי ומוצלח ביותר לכל משתמשי פאלם הנוכחיים - החל ממשתמשי ארגוניות בסיסיות מסידרת Zire ועד משתמשי קצה עליון במכשירי Tungsten ו-Treo בדגמיו הקודמים". מחיר: 3999 ש"ח. לקוח שיחזיר מחשב כף יד מכל סוג בכל מצב מקבל זיכוי של 400 ש"ח מהחנות - במקום. להשיג ברשתות האלקטרוניקה והמחשוב הנבחרות, דוגמת באג ואופיס דיפו ובערוצי שיווק ברחבי הארץ.

רבותי, $399 (ויש גם בפחות) בארה"ב, שמישהו

יביא לכם ועברית ניתן לקנות ברשת $60 סה"כ ($1=4.06) = 1863.54 ופה................................... כאילו, דא............................(עם זיכוי), 3599? אז נכון, אין עברית על המקלדת, נכון לא יהיה שירות (אולי) בארץ הגרויסע מעיישה, אבל לא.................הגזמתם כאילו? כדאי לחזור לחבר את הרגליים לקרקע.

libal

New member
אם ניקח בחשבון שעלות מכשיר

היא כמו לצרכן הפשוט (דבר שאינו נכון - אבל מצד שני יש עלויות משלוח) אז המחיר 400$ הוא 1,620 ש"ח, יש להוסיף מכס ומע"מ 33% (אם אני לא טועה) מגיעים ל2,155 ש"ח . עברית ולוח מקשים - אין לי מושג כמה עולה לחברה - נגיד 50% תוספת של 270 ש"ח למוצר מגיעים ל 2,425 ש"ח כולל מע"מ . רווח 1,575 ש"ח לכל מכשיר 65% - יפה מאוד. אני רץ לקנות מניות של אקסל...

conman

New member
אני לא הולך לחשב כמה אקסל מרוויחה עלי...

פשוט כי זה לא מעניין אותי. אותי מוליך החישוב הפשוט... טריאו זהה בחו"ל - 400$ (למרות שבאיביי בקלות אפשר למצוא גם ב300). עברית - 60$. ביחד - 460... לפני שנתיים קניתי את הטריאו 650 בחו"ל. אז לא היתה לי אחריות, ולא מקלדת בעברית (קניתי את העברית). תוך יומיים בערך למדתי את כל המקלדת על עיוור, ותודה לאל, לא היתה לי שום בעיה הדורשת שירות או אחריות. בזמנו ה650 עלה לי 550$, את העברית קניתי במחיר מגוחך (17 דולר נראה לי, במסגרת אחד המבצעים), כלומר בערך 2438 שקל. בארץ המחיר היה 4999 ש"ח.... יקיריי, אני מעדיף לקנות בארץ. גם תמורת 100-150 דולר יותר... אבל אני לא מוכן לצאת דביל... תמחרו בתבונה. זהו.

yaniv79

New member
החישובים שלכם מוטעים ומטעים

ישראל מסווגת תחת השלוחה האירופאית של פאלם ובאירופה קיים פער מחירים מסויים מול ארה"ב של רוב הספקים בעולם. יש עלויות מכס, מס קניה, מע"מ, משלוח ועלויות ייבוא, חבילת תוכנות בעברית ( רישיונות לעברית, מילון ולוח שנה ), מקלדת חומרה עברית, עלויות נילווית נוספות כגון תירגום המדריך, העמדת מרכז שירות, תמיכה, תיקונים ( חלפים ) ולא לשכוח שאנחנו לא DELL ולא מוכרים רק ישירות. יש מערך שיווק ומכירה גם באמצעות רשתות מחשבים וציוד משרדי שמן הסתם גם מרוויחות על המכירה ורק אחרי חישוב כולל מתקבל מחיר השוק. כאשר רואים את כל התמונה התימחור הגיוני ואפילו זול לעומת מתחרים (HTC, IMATE, HP) שמוכרים טלפונים חכמים שמספקים פיתרון מלא. אנחנו מודעים לעובדה שאנחנו נמצאים בכפר גלובלי ואפשר לייבא מכשירים מחו"ל אבל מוצר מתוחכם שמשרת אתכם במהלך כל שעות היום מומלץ לרכוש עם נותן שירות מסודר הכולל: 1. חבילת תוכנות מקיפה בעברית ( שכוללת תמיכה מלאה בכל יישומי המכשיר, אם תרכשו עברית של Piloc לא תוכלו לשלוח הודעות דואר בעברית ולא ניתן להעביר נתוני SIM בעברית - זה רק חלק קטן מהשיפורים ) 2. מקלדת בעברית ואנגלית ( ולא חריטה שהורסת את הפאנל ) 3. שירותי תמיכה טלפונית. 4. תמיכה חינם לכל החיים באמצעות דואר אלקטרוני או באמצעות אתר www.palm.co.il 5. מדריך מלא + מהיר בעברית 6. מעבדת שירות שמשתמשת בחלפים מקוריים ומעניקה שירות תיקונים במקום למכשירי Treo ( זמן המתנה ממוצע 40 דקות ) 7. התאמות ייחודיות שיהיו במכשיר בארץ בלבד ( עברית צרובה, הגדרות אזוריות מקומיות כמו ספקי אינטרנט ועוד ). 8. ספק כוח אוניברסלי - בארה"ב מסופק רק מטען אמריקאי ויש להוסיף עלות מטען לחישוב שלכם. 9. אפשרות לקניה בתשלומים. כרגע ניתן להרשם למכירה דרך באג שם ניתן להחזיר כל סוג של מחשב כף יד בכל מצב והמחיר של ה680 הוא 3599 ש"ח ומקבלים כרטיס 1 ג'יגה מתנה. תודה והמשך שימוש מהנה לכולם, יניב

conman

New member
אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך...

למה צריך שירות תיקונים? המחיר (ללא טרייד אין) 3999 ש"ח, בימינו אנו של דולר בשפל מטורף הוא בערך 1000$, אל תתפסו אותי על הסנט. 680 בארה"ב - 400$. זה הפרש של 250%!!! נניח אני קונה שם מכשיר, קונה עברית, ואחרי 2 דקות שימוש המכשיר שובק חיים... עדיין זול לי יותר לזרוק אותו לפח ולקנות חדש... אני עדיין אשלם פחות מאשר בארץ... ושוב, אין ספק שאני מעדיף לקנות בארץ. יותר נוח לי, יותר שקט לי, ומשפט שסבתא שלי היתה אומרת.. "כולם צריכים להתפרנס". אבל... לא בכל מחיר... אגב, palm.co.il נראה נפלא.

yaniv79

New member
גם אתה לא מתבלבל... 400$ זה לפני הכול..

אתה אפילו לא מחשיב משלוח בחישוב שלך. מבחינתך יש מחיר חנות בארה"ב וזהו. לא תשלם על משלוח, מכס, עברית, מקלדת ( אתה אולי לא מעוניין אבל הרוב לדעתי כן ), מילון, לוח שנה, ספק כוח ושאר הדברים שציינתי שלא כולם חובה אבל בהחלט נדרשים על מנת לשווק את המוצר בצורה מסודרת ( מדריך בעברית, תמיכה ושירות וכו' ). ולגבי האתר, תודה רבה. יניב

libal

New member
יניב - אתם לא קונים את המכשיר ב400$

לפי דעתי ב30% פחות. כך שכולל משלוח עולה לכם פחות מ400$ . ועלויות המיסים הם כ33% ממחיר המוצר . ועלויות העברית כוללת מקלדת - באם נגזים כ300 ש"ח . חבר הכל ועדיין יהיו לכם רווחים עצומים . משום מה זה חוזר על עצמו במכשירים משולבים (לא רק אצלכם).

libal

New member
אגב באירופה מחיר המכשיר 350 יורו

כ 10% יותר מארה"ב .

כנסו ושימו נא לב לכל ה"מערכות"

אותן אנו הקונים הפוטנציאלים צריכים "לשמן": מרכז שירות, תמיכה, תיקונים ( חלפים ), אנחנו משלמים לכם עבורם, לא? מערך שיווק ומכירה, middle men, ו....................רק אחרי חישוב כולל מתקבל מחיר השוק. התימחור הגיוני ואפילו זול לעומת מתחרים - come on man, be logical ..... יניב היקר, עזוב, אותי וגם את את האחרים (שהיו אולי לקוחות פוטנציאלים), לא שכנעת, ה"שומן" לא מצדיק, תהיה ריאלי ותודה אם לא לנו לפחות תהיה ישר עם עצמך ותגיד "נכון חבר'ה, אני מסכים איתכם, גם אני צריך להביא משהו הביתה", יהיה יותר מציאותי מלנסות ולעשות ממכשפה דוגמנית.

AYELET1

New member
לא מתכוונת להיכנס לכל השרשור, רק דבר אחד

אם לא היתה תמיכה ומרכז שירות היו אינספור טענות... וסה"כ מוצדקות. אלו דברים שלא מעט אנשים צריכים אותם (לאו דווקא אלו שמסתובבים בפורומים היעודיים. אלו הפריקים שיודעים ממילא לא מעט) ומעבר לזה, אתה קונה מכשחר חדש אתה מצפה למרכז שירות.

TAKEphONE

New member
עוד נקודה קטנה -

החישוב שאתם עושים פר-מכשיר מוטעה במקצת - חלק גדול מההוצאות שיניב ציין הן גלובליות: - הקמת מרכז שירות. - הכנת מקלדת עברית. - העברית עצמה - אני מניח שההוצאה על פיתוחה היתה "בקבלנות" ולא פר מכשיר. - ועוד... היות וכמות המכשירים שיירכשו בארץ אינה (בלשון ההמעטה) כמו כמות המכשירים הנמכרים בחו"ל - ההעמסה על כל מכשיר גבוהה יותר. מה לעשות - השוק פה קטן, לכן המחירים גבוהים. אני שומע רק טובות על השירות של יניב, ועל העברית החדשה. אני חושב שלכל הפחות אפשר לותר על המתקפה החוזרת ונשנית הזו...

conman

New member
בדיוק להפך

אני אדבר רק בשם עצמי, אבל הסיבה ל"מתקפה החוזרת ונשנית הזו" היא נטו בגלל יניב... הלא יכולתי בשקט ובקלות (ולצערי זה בדיוק מה שאני מתכנן לעשות) לרכוש את המכשיר בארה"ב, לגייר בארץ ושלום על ישראל. הסיבה שאני בכל זאת בוחר להדבר עם יניב היא בגלל שהייתי מעדיף בכל זאת שאני אהיה לקוח שלו, אבל שוב, לא בכל מחיר.

TAKEphONE

New member
כל אחד עושה את שיקוליו, כמובן

גם אני לא בטוח שלא הייתי מעדיף לקנות מכשיר בחו"ל (למזלי קיבלתי מכשיר מפאלם - כמפתח). מדובר בעסקים, ואנחנו לא מנפנפים בסיסמאות כמו "קנו כחול לבן" - השיקול היחידי שכל אחד צריך לעשות הוא כדאיות כלכלית. ישנם גם כאלו שמוכנים לשלם יותר עבור הפתרון המלא, כולל התמיכה השירות והאחריות. (כמו שאני שילמתי בזמנו כמעט פי שניים על מחשב ThikPad כי הובטח לי גם שירות הכולל מחשב חלופי תוך יום). הטענה שניסיתי להעלות היא נגד כל אלו שמתנסחים כאילו הראל / אקסל / יניב גונבים כסף מהקונים ישירות לכיסם... התמחור שהם עושים הוא "מלמעלה" - כמות המחירות (שאינה בשמיים בודאי) * מחיר המכשיר אמורים לכסות את ההשקעה הכללית, ולא רק את עלות כל מכשיר בנפרד.

רן בראל

New member
אולי אם המחיר היה קרוב יותר למחיר חו"ל

היו מוכרים יותר מכשירים...

TAKEphONE

New member
אולי נכון לגבי פאלמים "רגילים"

אבל איני בטוח שהשוק (הפרטי) למכשירי טראו הוא בגודל המתאים... אני אכן הייתי מנסה לעורר את השוק העיסקי כדל להגדיל את נפח המכירות - לפנות לחברות וגופים ולנסות לעניין אותן בפתרונות ורטיקאליים תוך שימוש ביכולות הרבות של המכשיר. אני בטוח שיש מספיק מפתחים כאן, ומספיק "צורך חבוי" אצל לקוחות כדי ליצור גרסה מקומית של "כלכלת פאלם".

השוק הפרטי הוא בטוח לא גדול מספיק

לשכנע גופים עסקיים גדולים בישראל להכניס טריאו 680 אליהם זו משימה אפשרית אך לא פשוטה. הבעיה היא שרוב המנהלים לא מבינים מהחיים שלהם כלום בתחום הזה ומה שהם כן יודעים זה להגיד את המילים "פוקט-פיסי" ו- GPS......

למעלה