בשרשור, שבסוף על פי בקשת שכותבת,

שמופית

New member
אתי@, אני מסכימה איתך !

בדיוק חזרנו עכשיו מפגישה עם האדריכל שלנו והעלתי בפני תמיר את השאלה הזו, והוא אמר "לדעתי מרכז הבית משתנה כל הזמן"
אז נכון שבמטבח הילדים לפעמים עושים שיעורים, ונכון שחדר השינה של ההורים יכול להפוך למטה המשפחתי, ונראה לי שאצלנו חדר העבודה ימלוך גם הוא... כך שאנחנו מנסים לתכנן בית פונקציונאלי, שישרת אותנו ולא אנחנו אותו...

אתי@

New member
בהצלחה ../images/Emo45.gif המזל שלכם הוא שאתם

יכולים לתכנן בית כזה, כיון שאין לכם את מגבלות המקום כמו שיש למי שקונה דירה בעיר.

גם השימוש בחדרי הבית יכול להשתנות

שלום לכולם!!! אם זוג צעיר בונה את הבית והוא , מן הסתם, לא יעבור כל 5 שנים דירה... אז צריך לקחת בחשבון התניידות מסויימת ושינוי ב"צריכה" של הבית. חלק מזה הוא גם שינוי מרכז הבית. ואסביר: זוג בלי ילדים מסתפק בחדר שינה , סלון, ומטבח ואם חושבים טיפה קדימה, אז עוד חדר לילד הראשון. בעתיד תתרחב המשפחה וצריך לקחת זאת בחשבון! אני מעדיפה תכנון כולל של התוצאה הסופית וביצוע בשלבים. זוג עם ילדים קטנים רוצה לישון קרוב אליהם, כדי לשמוע אותם ושהם יוכלו להגיע בלילה בקלות. (לא מומלצות מדרגות בין חדרי השינה...) אבל כשהילדים גדלים.. מי רוצה להיות בכלל קרוב לכל הרעש הזה... כשהילדים גדולים ומביאים חברים בערב ההורים מעדיפים לגור בקומה העליונה, אם יש שתי קומות. אבל כשהגיל מתקדם כבר קשה לעלות במדרגות... ואולי עדיף שחדר ההורים יהיה בקומת הקרקע? נכון שאי אפשר לפתור הכל כאן ועכשיו, לכן אני מאמינה שבית המתוכנן למשפחה שתעבור את תהפוכות הגיל הרגילות , צריך לקחת בחשבון שחדרים שונים בבית תהיה להם פונקציה שונה בתקופות שונות. אולי חדר הטלוויזיה של הילדים כיום, יהיה חדר ההורים בעתיד? ואז היכן חדר הרחצה? היכן להשאיר מקום לתוספת בניה בעתיד? איפה יתכנסו כל בני העשרה בבית? איפה היום נמצאים כל הידים? אולי יהיה צורך בחדר עבודה בעתיד? (את רק לומדת עכשיו לתואר שני, אבל יגיע זמנך...) צריל לתכננן את מערך החדרים וגודלם תוך מחשבה והתחשבות בעתיד, אבל כדאי גם להשאיר מקום לכל מה שאין לנו סיכוי לדעת... להשאיר אפשרות של גמישות... ולסיכום: סיפור שממחיש: בניו יורק של אמצע המאה הקודמת (זאת שלפניה, בעצם), התכנסו חכמי העיר וטיכסו עצה. על פי סטטיסטיקות שנערכו בעקבות גידול האוכלוסיה היה צפוי שבעוד מאה (1950..) לא יצליחו לאסוף את כל החרא של הסוסים ושכבה של 2 מ´ תאיים לקבור את העיר... לימים, הומצאה המכונית..... וניו יורק ניצלה!!1 ותחשבו על זה!

דוגמה אהובה שלי, להמחשת טעות

המחשבה סטטיסטית הפשוטה! החפך מהמשפט :מה שהייה, זה מה שיהייה! (שמעתי מפיו אדריכל, שמתכנון ישראל 2020 ! אוי וה ווי לנו...) רק להוסיף דבר קטן, לכל מה שכתבת: לי יש תקווה (וגם כמה דוגמאות), שאפשר לתכנן דירה/בית לפונקציות המשתנות בזמן חיי אדם, לא קל, אין ספק.

אפשר לתכנן כך, אך צריך אמונה

אפשר גם אפשר לתכנן מבנה כזה!!!!!!! הבעיה היא פחד הלקוח מלקיחת יותר מידי משתנים בחשבון. את ביתי הפרטי תכננתי על בסיס "בדואי" לחלוטין. (קליינטים מאוד פתוחים...) במשך השנים רק המטבח והסלון ישמרו על הפונקציה ההתחלתית שלהם. ולסלון יש אפשרות להרחבה מטורפת!! ( אם למשל אהיה שגרירת כבוד של מאדים ואצטרך לארח המון חייזרים לקוקטיילים...) מחיר נוסף שיש לשלם על תכנון כזה הוא מערכת נקודות חשמל כמעט כפולה, המתאימה שלתי פונקציות לפחות. וזאת כדי שבזמן הנוודות בין החדרים לא יהיה צורך ביותר מידי הריסה וחציבה. אפילו נקודות אינסטלציה הוכנסו בחדר העבודה הנוכחי שיהיה פעם חדר רחצה -הורים...

BOLDER

New member
אצלי זה בכלל קל

אני גר בבתי "שרון" שהם בניה קלה מיובאת וסטנדרטית במקור (2 יח´ של 60 מ"ר) אבל היתרון הגדול הוא היות הבית במקור חלל אחד גדול. אז הפכנו לחלל אחד גדול, ריצפנו את כל ה120 מ"ר ויצאנו להקמת קירות . כל זה היה בשנת 95. מאז שינינו את הכל כולל חדרים חדרי שרותים מטבח ואפילו את הסלון העברנו מהחלק האחור לקדמת המבנה. עכשיו, בעקבות ילד נוסף העומד להצטרף לחוגגים במשפחתינו אני משנה שוב . והכל בקלות מהירות וללא צורך בשיפוץ מאסיבי. הכל גבס רבותי וגבירותי ושווה כל דקה! קובי

למעלה