בתאילנד זועמים על קביעת המגזין "פורבס" כי מלך

פספורט

New member
קנו ? סובסידיה לשכבות החלשות אינה שוחד...

התעמולה של הבנגקוקים שהכפריים מטומטמים ובוחרים בממשלה שמשחדת אותם די מצליחה , אבל הרבה בלוף יש בתעמולה הזאת , גם ככה המחירים האמירו , סובסידיה לשכבות החלשות אינה שוחד . המשטרה ובעיקר והצבא המושחת אכלו הרבה חרא במהלך כהונתו של טאקסין , הוא הרחיק אותם ממועצות המנהלים ומשליטה על חברות גדולות . טאקסין העביר בקורת על המלך בצדק שהתערב במהלך הבחירות ופרשנים אומרים שהוא חתר לבטל את בית המלוכה לאחר שהמלך ימות , כל זה קומם עליו גם את בית המלוכה . כך חברו יחדיו האופוזיציה שלא משלימה עם שני הפסדים , המשטרה , הצבא ובית המלוכה , כולם פועלים מתוך דאגה לתחת שלהם ולכולם אינטרס משותף להפיל את מפלגתו של טאקסין . הכלכלה במצב טוב , אמנם היתה ירידה קלה בצמיחה (5.3% ברבעון השני) בעיקר בגלל האטה בהשקעות הזרות עקב המצב הפוליטי תודות לאופוזיציה ולבית המלוכה . אז שלא יעבדו עליכם...

rambling

New member
אז מה זה שוחד בחירות?

רק אם יחלקו להם כסף ברחוב? אם הכלכלה במצב טוב אז למה מבזבזים טריליונים על חבילות הטבות ותמריצים כל יומיים "לפתור את הבעיה הכלכלית" על ידי גרעונות הולכים ומצטברים של כמעט פי שלוש! מהתקופה המקבילה הקודמת? ברור שלכולם אינטרס להגן על התחת שלהם, חוץ מלסאמאק וטאקסין שרק מעוניינים בטובת העם

rambling

New member
Government's cash balance deficit surges

התפספס אחד הלינקים בתגובה. יש מחיר לסובסידיות שתומכות בבסיס הבוחרים שלהם ומישהו ייצטרך לשלם את החשבון בסופו של יום. בינתיים הם צוברים חובות וההכנסות קטנות, ככה זה כשהכלכלה במצב טוב?
http://enews.mcot.net/view.php?id=2838 BANGKOK, Feb 15 (TNA) – The Thai government experienced a major deficit of more than Bt150 billion in cash balance in the first four months of Fiscal 2008 as a result of accelerated state spending on investment, according to the Fiscal Policy Office. FPO spokesman Somchai Sajjapong revealed that the government's cash status in January was in deficit for the fourth consecutive month by Bt34.62 billion. Overall, in the first four months of Fiscal 2008, the government had experienced a deficit of Bt150.27 billion, up 185 per cent from the same period of the previous fiscal year, he said. Of this, Bt121.39 billion is a budget deficit and Bt28.88 billion is an off-budget deficit. The large increase in the cash balance deficit was attributed to the acceleration of state spending in investment, which surged by 237.3 per cent. Mr. Somchai said revenue earned by the government in January totaled Bt100.71 billion, down Bt6.32 billion or 5.9 per cent from the same month last year, partly because some Bt10.02 billion was set aside for local administration units and that excise tax collection on vehicles and revenues from state enterprises was lower than last year. Simultaneously, the government's budget disbursements totaled Bt158.4 billon, up 63.2 per cent from the same month the year before. Budget disbursements for investment increased by Bt40.83 billion or 336 per cent and that for regular spending by 25.3 per cent. (TNA)-E005

Benkok

New member
הכלכלה במצב טוב?

34 באהט לדולר זה מצב טוב? עליה של 30-50 אחוז בממוצע במחירי המוצרים לייצוא זה טוב? אתה מדבר על סובסידיות, מה טוב בזה שנותנים לילדה שמרוויחה 8,000 באהט בחודש כרטיסי אשראי שיכולים להכניס אותה למינוס של 30 אלף? שיש לה אייפון אבל היא לוקחת אדבנס על המשכורת פעמיים בחודש ולא תצליח להחזיר את זה בחיים? זה טוב? מה טוב בזה שנותנים למשפחה שמכניסה 20 אלף באהט בחודש לקחת משכנתא ולשלם 10,000 בחודש ל20 שנה, כדי שבסוף תהיה בבעלותם דירה ששוה בערך 40 אחוז ממה שהם שילמו עליה? מישהו צריך לשלם על כל ה"סובסידיות" האלה בסוף...

פספורט

New member
כמעט בכל העולם הדולר נחלש

והתחזקות המטבע המקומי פוגעת ביצואנים , המצב הזה אינו ייחודי לתאילנד והרבה מדינות נפגעות מכך כולל ישראל . מתן אשראי גבוה נועד להגביר את הצריכה הפרטית (בעיקר כאשר יש חולשה בביקושים המקומיים) כדי להניע את גלגלי המשק ולהגביר את הצמיחה, זה חלק ממדיניות כלכלית נכונה . אם לוקחים בחשבון את המשבר בכלכלה העולמית , ניתן לומר שהכלכלה בתאילנד במצב טוב , ברבעון האחרון היתה האטה מסוימת בצמיחה עקב אי היציבות הפוליטית שהמשכה עלול באמת לפגוע בכלכלה בצורה משמעותית . האופוזיציה בתאילנד חסרת אחריות , הם אינם מוכנים לקבל את הכרעתו של הבוחר ומנסים בכל דרך לכופף את הדמוקרטיה , חבל שהמלך נותן יד לכך בעיקר בגלל שנאתו לטאקסין .

rambling

New member
ראייה קצרת טווח

סאמאק והיועצים שלו עצמם מודים שיש בעיה כלכלית (תקרא את הלינקים). הם לא מבינים שהכלכלה במצב טוב? בטווח הקצר כשמזרימים ביליונים למשק, מקפיאים מחירים באופן זמני ונותנים תמריצים אז זה נראה כאילו הכלכלה בסדר עם צמיחה של 5% (ואינפלציה של 8). מכסים על הבעיות על ידי זריקת כסף לכל כיוון והגדלת הוצאות ואשראי חסרת אחריות. כמה זמן נראה לך שהממשלה תוכל להגדיל גרעונות כל חודש כמו שהם עושים? בטווח הארוך זה יחזור כמו בומרנג ויערער את המשק אבל לסאמאק לא אכפת כל עוד זה עוזר להחזיק אותם בשלטון עוד זמן.

פספורט

New member
צ'ינוואט: המנהיג ששינה את הכלכלה התאילנדית

כלכלנים צחקו על ראש ממשלתה המודח של תאילנד, והרשויות רוצות להעמידו לדין על שחיתות. אבל תוכניתו של טקסין צ'ינוואט לחילוץ הכפריים התאים מעוני צוברת תאוצה . בכלכלה הוא הצליח מורשתו הכלכלית של טקסין נחשבת לעמידה יותר: את הגישה הכלכלית של פעולה מלמטה למעלה, שנהפכה לפופולרית ונפוצה בעולם המתפתח, הוא מיתג כ"טקסינומיקס". טקסין הציג אותה כתוכנית לחלץ את התאילנדים הכפריים, שהם רוב הבוחרים התאילנדים, מעוני וממצוקה. היוזמות של טקסין שיקמו במהירות את החורבן שגרם המשבר הפיננסי באסיה בשנים 1997-1998, והפכו את הצמיחה החזקה של תאילנד למושא קנאתן של השכנות. המבקרים המעיטו בערך התוכנית של טקסין וראו בה פופוליזם זול, אבל גם המפקפקים השתכנעו במהירות כשמחיקת חובות לכפריים והלוואות עסקיות לעסקים קטנים הפיחו רוח חיים בעסקי הייצור והשירותים של המגזר הכפרי, ואף שיפרו את מצבם הקשה של שירותי הרווחה התאילנדיים. לכך תרמה בעיקר הקמתה של מערכת שמספקת טיפולי בריאות בסיסיים בעלות כמעט אפסית - מה שאפשר למשקי הבית הכפריים לחסוך פחות לעת צרה, ולהוציא יותר. טקסין קרא לזה פיתוח "דו־כיווני" - יצירת שוק מקומי נמרץ לצד מגזר היצוא. החוב הציבורי של תאילנד אמנם עלה, אבל הזינוק בשיעורי הצמיחה ובהכנסות ממסים פיצה על כך. כלכלת תאילנד התרחבה בכמעט 6% בשנה בין 2001 ל־2006, התלות בהשקעות זרות וביצוא פחתה, ואפילו פער ההכנסות במדינה הצטמצם, בעוד בכל מקום אחר באסיה התרחבו הפערים הכלכליים. כל המזרח מעתיק מטקסין ההיגיון מאחורי השיטה של טקסין נהפך עכשיו לתובנה מקובלת: באינדונזיה כבר מיישמים את העקרונות; ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, יצר כך מיליוני משרות באזורים כפריים; נשיאת הפיליפינים גלוריה מאקפאגל ארויו הצהירה: "אני חסידה חסרת בושה של הטקסינומיקס"; ואפילו סין הולכת בעקבות טקסין - אנליסטים סינים וזרים סבורים שבייג'ינג תחשוף בקרוב חבילת תמריצים ענקית שמטרתה לעזור למגזרים הלא מפותחים של כלכלתה. אתה הבנת את זה ברוך ???

rambling

New member
עתיד מובטח

בתור משווק של טאקסין
דבר ראשון יש הבדל בין המצב כיום, גם בתאילנד וגם בעולם, לבין המצב בשנים שהוא היה רוה"מ. כשכל העולם צומח זה לא חוכמה להראות כלכלה חזקה. בין השנים האלו כל הכלכלות באזור צמחו, אפילו שוק מפותח כמו סינגפור צמח 7%. דבר שני, הצמיחה הכלכלית בתקופת טאקסין לא הופכת את המדיניות הכלכלית היום, של רוה"מ הנוכחי סאמאק לנכונה. כתוב בכתבה שהבאת: החוב הציבורי של תאילנד אמנם עלה, אבל הזינוק בשיעורי הצמיחה ובהכנסות ממסים פיצה על כך. כלכלת תאילנד התרחבה בכמעט 6% בשנה בין 2001 ל־2006, התלות בהשקעות זרות וביצוא פחתה, ואפילו פער ההכנסות במדינה הצטמצם, בעוד בכל מקום אחר באסיה התרחבו הפערים הכלכליים. חלש ביותר! Poverty in Thailand has fallen rapidly for the past 30 years due to exceptional economic growth rates. From 1977 to 1996, the economy grew an average of 7.6 percent per year, and per capita income rose from about 17,500 baht to 75,103 baht in 1996, according to research by prominent Thai economist Medhi Krongkaew. מ-1977 עד 1996 לפני המשבר האסיאתי, שלושים שנה צמיחה של 7.6 אחוז. או אולי גם זה בגלל טאקסין? אני רואה שהפרופגנדה של הצמיחה הכלכלית עובדת יפה על מי שלא מבין בכלכלה והכפריים שהתמכרו לחלוקת הכספים שלו.

rambling

New member
אם אתה באמת רוצה להבין את הרקע

והתפתחות תאילנד מבחינה כלכלית בתקופת טאקסין אז המאמר שהבאתי ממנו דוגמית נמצא כאן: http://www.asiasentinel.com/index.php?Itemid=31&id=563&option=com_content&task=view שווה קריאה. הרבה יותר רציני מאשר לדקלם סיסמאות. יש דברים שהוא עשה בסדר ויש שלא. להגיד שהוא אחראי לצמיחה גדולה והביא לשינוי כלכלי שלא נראה לפני זה וכו' וכו' בוא נשאיר למי שכותב נאומים וכתבות פופוליסטיות. דרך אגב רק להבהיר, אין לי שום אינטרס אישי במדיניות של אף אחד מהצדדים מעבר לזה שלא הייתי רוצה לראות את תאילנד במצב כלכלי קשה. המצב הכלכלי שלי לא קשור לחלוטין למצב כאן, אני לא מייבא, לא מייצא, לא מייצר, לא מוכר, לא קונה, כלום. מקסימום שער חליפין משפיע עלי וגם זה בקטנה.

פספורט

New member
לא ממש חשוב לי

אני את שלי אמרתי או יותר נכון דקלמתי סיסמאות ,בהחלט יתכן ואני טועה אבל לא מתכוון להתחיל לנבור במאמרים כלכליים ועוד בשפה האנגלית זה לא עד כדי כך חשוב לי . לא חשבתי שיש לך אינטרס אישי , אני מבין שזאת דעתך , לא מסכים איתה אבל בהחלט מכבד אותה , גם של בן וגם של פ82 , לשם כך נועד הפורום להחלפת דיעות , אבל מבחינתי מיציתי את הנושא .

פספורט

New member
הפרלמנט מתכנס לדיון חירום

המחאה בתאילנד מתגברת: הפרלמנט מתכנס לדיון חירום ראש הממשלה: רק השיחות יוכלו לסיים את המשבר. חודשו הטיסות לאי פוקט לאחר ששובשו בעקבות ההפגנות . "אני לא פוחד, אלא מודאג מהכאוס במדינה", אמר אתמול סמאק בתוכניתו השבועית בטלוויזיה, והביע תקווה כי השיחות בפרלמנט יובילו למוצא מהמשבר המתמשך, שהעלה את החששות מפני הפיכה צבאית נוספת והוביל לירידות שערים חדות בשוק ההון התאילנדי. במקביל, צעדו אתמול כ-1,000 תומכים של הממשלה וקראו לסמאק "להמשיך להיאבק" נגד המפגינים. התחדשו אתמול הטיסות לאי התיירותי פוקט, לאחר ששדה התעופה של האי - השני בגודלו אחרי השדה בבנגקוק - היה נתון בהסגר במשך יומיים בעקבות ההפגנות. אלפי תיירים נתקעו וכמה מדינות פירסמו אזהרות מסע, המאיימות לפגוע בתדמית של אחד היעדים התיירותיים המובילים באסיה. סמאק הבטיח לבחון מחדש את אמצעי האבטחה בשדה התעופה. איש אינו יודע כיצד ייפתר המבוי הסתום, אולם התסריטים האפשריים כוללים: הפיכה צבאית, פעולות דיכוי של המשטרה, בחירות בזק, או אפילו התערבות של המלך, שהתערב בעבר בכמה מחלוקות פוליטיות במהלך 60 שנות המלוכה שלו.

למעלה