בתור מתלבט - מה המצע של קדימה?

מפלגה עם תוצאות?

מי שמע על קדימה על לפני חודשיים? ובכלל רשם המפלגות אישר אותכם רק לפני שבוע, כך שעל איזו "מפלגה עם תוצאות" אתה בכלל מדבר?

ובכלל ההתנתקות היתה בכלל רעיון

של מצנע, ששרון דווקא התנגד לו בתחילה ואפילו בבחירות האחרונות יצא במצע נגדי למצעו של מצנע שקרא להתנתק מרצועת עזה, כך שאפילו זה לא רעיון מקורי של שרון, אלא רעיון של יועצי התקשורת שלו שהעתיקו אותו ממצנע.

"מבחן התוצאה" זאת לא סיסמה

זאת מציאות . במבחן התוצאה עמד ראש הממשלה שרון בהצלחה למרות הכל . במבחן התוצאה עמדו חברי הסיעה החדשה קדימה בהצלחה , מול כל הנסיונות הפופוליסטיות והחתרניות כולל "מבית בוער " של כאלה שאומרים דבר ועושים אחר כדי לא להיפגע . ובכ"ז "נוע תנוע" קדימה

מבחן התוצאה?

בוא תספר לי על מבחן התוצאה? מה יצא לנו מכל זה? שמעת פעם על הסיפור בגדי המלך החדשים? עד שהילד לא צעק לחבורת המטומטמים המבוגרים שהמלך הוא עירום, אף אחד לא העז לאמר זאת בפומבי, שמע יחשבו אותו לטיפש, כן רק "אנשים חכמים" יכלו לצפות בבגדי המלך החדשים, שהיו בעצם אוויר. כמה שהסיפור הזה מתאים לכם בקדימה וכמה שהמפלגה הוירטואלית הזאת עוד תאכזב אותכם בגדול, אין לי ספק שעל זה התגוננות רחוב ננהל עוד הרבה דיונים בעתיד. גם אלה משינוי חשבו בדיוק כמוך לגבי טומי לפיד ומפלגת שינוי לפני שלוש שנים, ותראה אותם עכשיו, הגועל, האכזבה והייאוש ניכרים בפניהם, ואין צורך אפילו לשאול אותם למה...

שלום ממתיק סוד1 ערב טוב

לפני שאענה על "מבחן התוצאה" , ראוי שתדע ששנים לא מעטות (אגב אני חי וגר בישוב מעבר לקו הירוק ) , תמכתי , חשבתי והאמנתי כי ההתיישבות בשטחי היו"ש וחבל עזה היו חשובים לנו כעם . עם השנים ועם השינויים הפוליטיים במדינה (שכפי שאמרתי וחזרתי פעמים רבות מאוד אני מאשים בהם רבות את הימין בארץ ובעיקר את הליכוד) , היה צורך לקבל החלטות בהתאם לשינויים אלה שהתחוללו . השינויים בתפיסה המדינית פוליטית שהתרחשו בארץ בעשורים האחרונים , היו כאלה שחייבו שיוניים בגישה שהיתה רווחת בארץ . שרון , כמי שנשחב לאיש "החזק" בכל הקשור להקמת ההתנחלויות , כמי שנחשב למצביא ענק בתולדות ישראל , כמי שנחשב ל"בולדוזר" בגישתו המעשית בכל דבר ודבר שנגע בו (תשתיות , שיכון וכו'... ) הוכיח את עצמו גם במעמד ראשות הממשלה . ההבנה שהכיוון אליו הולכת ישראל במיוחד לאחר : הסכמי קמפ דייויד של בגין והחזרת סיני , פסגת מדריד , הסכמי אוסלו , הסכמי וואי והמהלכים המדיניים של "שמיר , רבין/פרס , נתניהו , ברק כל אלה לא הותירו ברירה אלה לקרוא את המפה מחדש ולקבל החלטות גם אם היו כואבות ומאוד . הכאב על "אובדן האמונה " בכל הקשור לארץ ישראל השלימה פילח בליבם של רבים מתושבי ישראל אשר הבינו לבסוף כי עם כל השינויים ראוי ורצוי להגיע לידי הבנות והסכמות אחרת "נפסיד יותר כעם " . לענין מבחן התוצאה , ידידי , אתה יודע כפי שרבים ואולי כולם כאן בארץ יודעים , הרגישו והאמינו גם אם לא אמרו כאבו של שרון בתקופת ההתנתקות נראה למרחוק , הכאב על האנשים ,על האדמה ועל החזון שבו האמין בעבר , אותו כאב שגם אני כמו רבים אחרים חשנו והרגשנו עמוק עמוק בלב . אם אחבר את התחושה הזאת , עם ההבנה שמשהוא לא טוב קורה במדינה בעשורים האחרונים במיוחד מאז סוף שנות השמונים ועד היום או נכון יותר בחומרה יתרה בעשור האחרון תראה כמוני או לפחות תנסה להבין את התחושה שלי והאמונה בצדקת דרכו (גם אם לא זאת היתה הכוונה ) . האלימות , הפשע , העוני , הכיתוב העדתי , הכיתוב בין המעמדות , הפערים החברתיים הכלכליים כמו במערכת החינוך הובילו אותי לחשוב שהמדינה פועלת בכיוון אחד "למען האדמה" ושוכחת שאדמה ללא אנשים אינה ראויה ואין מה לעשות בה !!!!!!!!!!!!! העובדה שראיתי את "חבריי" למילואים הופכים "לאנשים שאיני מכיר " בתקופות שונות של האינתיפאדה , היכולת שלהם לפגוע והלגיע לידי איבוד צלם אנוש בתקופות שונות של מילואים בשטחים הבהילו אותי "אנחנו הופכים להיות כמותם"!!!!!!!! פחדתי מזה יותר , מהעובדה שהצידוק לדרכינו הולך ונמוג עם ההימצאות שלנו שם . מה שחידד את התחושה יותר היתה ההבנה שהבעיההדמוגרפית רק הולכת ומתעצמת , במיוחד לאור העדפתו הטיפשית של שר האוצר נתניהו בצמצום גידול המשפחות !!!! הורדת המענקים והטיפול במשפחות מרובות ילדים היוו סמן נוסף לתחושה שכבר שנים גרמה לחוסר נינוחות במשפחה ערבית "נורמאלית" ישנם 14 - 25 נפשות בעוד במשפחה נורמאלית יהודית ישראלית 3 + כלב או חתול במקרה הטוב אם לא "חיסלו את החתולים קודם" !!!!!! הקיטוב בחברה , רק חידד עוד ועוד את התחושה שיש להפנות משאבים לחיזוק החברה בישראל גם או בעיקר ע"ח דברים אחרים . הדברים אולי נשמעים מעט לא "מסודרים" אבל אני סומך עליך אתה נשמע אינטילגנט להבין את דבריי . לכן , ראוי ראש הממשלה לכל מילות התודה על מהלכיו שהיו אמיצים , הגונים , חזקים וראויים . זה , זה בדיוק מבחן התוצאה העמידה האיתנה על האמונה בצידקת הדרך בהתאם לזמן והמקום

ElvisAlive

New member
זה כדי שאנשים כמוך לא יחליטו

שלשרון יש אלצהיימר מה שלא נכון והיה פוגע בשרון למרות שיאן לו כלום. דרך אגב עמיר פרץ גם לא הראת את התיק הרפואי שלו. הרבה אנשים בגילו לפעמים בלי התראה מוקדמת מקבלים דום לב ומתים.

ElvisAlive

New member
חחח אתה גם לא יודע לקרוא

תראה לי מקום אחד שכתוב ששרון חולה באלצהיימר. ולא שכתוב שיש לו מחלה שנפוצה אצל חולה אלצהיימר.

חחח נפלת בפח של עצמך.

תראה לי חוכמולוג, איפה בדיוק טענתי שלשרון יש אלצהיימר? איפה בדיוק השתמשתי בדבריי במילה הזאת בכלל?

ElvisAlive

New member
תקרא שוב

כתבתי ש"הסתירו" כדי שאנשים לא ישחבו שיש אלצהיימר ואתה אמרת שרופאים החליטו.

ElvisAlive

New member
שמע אני ממש מצטער

שאני לא מצליח לתקשר איתך פשוט יש לך בעיה בהבנת הנקרא והמוח שלך לא קולט. כמו של של המתמודד שלך.

Haemek

New member
חבל שהוא לא היה כל כך נחרץ

מול האויב, ובמקום לפגוע באויב, הוא הלך ופגע במלח הארץ, באלה שהוא שם שם, באלה שאחזו בחקלאות מהטובות בעולם ועקר אותם. והוא ידע שהם לא יעשו דבר, כי הם בסדר! מילא היה הולך על מתנחלי חברון, הזבל שבאדם. אבל לא, מהם הוא פחד, הוא ידע מה מצפה לו, למרות שהוא וכולם יודעים שדווקא אותם יש להעיף. הוא העדיף מטרה הכי נוחה, הוא ידע שהם, חבל עזה, הם מלח הארץ, הם לא יעשו לו דבר, הם יכנעו. ואז לפתע תראו כמה נחרץ הוא. מצא למי להיות נחרץ. והנה "יש תוצאות". לא בשביל זה בחרנו בו, כדי שיהיה חכם ונחרץ על מלח הארץ. את מתנחלי חברון הוא היה צריך לפנות ולא את אלה. חכם בלילה! "מבחן התוצאה" אלק" גם אני יכול לתקוף כלב קטן ונאמן ולא מגיב, ולטעון שהנה, נצחתי, והרי מבחן התוצאה. חכם בלילה נגד חלשים שהוא שם אותם שם!

מסלינה

New member
שאלות בקשר לתוכנית הפעולה שפורסמה

1. "האינטרס בקיום ישראל כמדינת לאום יהודית מחייב לקבל את העיקרון שסיום הסכסוך יהיה בקיומן של שתי מדינות לאום על בסיס המציאות הדמוגרפית, שיחיו בשלום ובביטחון זו לצד זו" באיזה אופן תבאו לידי ביטוי "המציאות הדמוגרפית" בתוכניות העתידיות של קדימה? האם התוכנית תלויה בהסכמת הפלסטינים להכריז על מדינה? האם תושבי שתי המדינות שיחיו בשלום ובביטחון זו לצד זו יכנסו לשטחה של המדינה השכנה חופשי חופשי - בכלל לא יעברו - יהיו קריטריונים? האם תינתן להם האפשרות להתאזרח במדינה השכנה, על פי כל מיני קריטריונים? 2. ".....ולכן על הפלסטינים להתפרק מהטרור באופן שלם ומוחלט קודם להקמתה". כמה פיגועים, כמה קאסמים וכמה מחבלים הנתפסים בדרכם לבצע פיגוע לחודש נחשב להתפרקות מוחלטת? איך בכלל מודאים שהיא אכן פורקה מטרור? זה לא נראה לכם קצת לא ראלי? ברור שהם לא יתפרקו מטרור. אם תוכנית קדימה תלויה בכך אז היא לעולם לא תתממש. דווקא תוכנית "ההתנתקות" יצא לדרך בגלל שלא ניתן היה לצפות להפסקת הטרור. 3. בקשר לעקרונות לקביעת גבולות המדינה: מה בקשר לאזורים המאוכלסים בפלסטינאים? האם הם יעברו לפלסטין, או ישארו בתוך שטח ישראל במקרה שלתושבים יש אזרחות ישראלית? 4. "למטרה זו ישראל תשלים את גדר הביטחון במהירות האפשרית באופן שיקנה ביטחון מרבי לאזרחיה, תוך התחשבות בצרכי האוכלוסייה האזרחית הפלסטינית בניסיון למנוע ממנה סבל מיותר" הגדר הזאת כבר היתה צריכה להיות שלמה והרמטית. תוך כמה זמן קדימה מתחייבת לגמור את הסיפור הזה, ועד כמה הגדר תהיה הרמטית?

למעלה