שלום ממתיק סוד1 ערב טוב
לפני שאענה על "מבחן התוצאה" , ראוי שתדע ששנים לא מעטות (אגב אני חי וגר בישוב מעבר לקו הירוק ) , תמכתי , חשבתי והאמנתי כי ההתיישבות בשטחי היו"ש וחבל עזה היו חשובים לנו כעם . עם השנים ועם השינויים הפוליטיים במדינה (שכפי שאמרתי וחזרתי פעמים רבות מאוד אני מאשים בהם רבות את הימין בארץ ובעיקר את הליכוד) , היה צורך לקבל החלטות בהתאם לשינויים אלה שהתחוללו . השינויים בתפיסה המדינית פוליטית שהתרחשו בארץ בעשורים האחרונים , היו כאלה שחייבו שיוניים בגישה שהיתה רווחת בארץ . שרון , כמי שנשחב לאיש "החזק" בכל הקשור להקמת ההתנחלויות , כמי שנחשב למצביא ענק בתולדות ישראל , כמי שנחשב ל"בולדוזר" בגישתו המעשית בכל דבר ודבר שנגע בו (תשתיות , שיכון וכו'... ) הוכיח את עצמו גם במעמד ראשות הממשלה . ההבנה שהכיוון אליו הולכת ישראל במיוחד לאחר : הסכמי קמפ דייויד של בגין והחזרת סיני , פסגת מדריד , הסכמי אוסלו , הסכמי וואי והמהלכים המדיניים של "שמיר , רבין/פרס , נתניהו , ברק כל אלה לא הותירו ברירה אלה לקרוא את המפה מחדש ולקבל החלטות גם אם היו כואבות ומאוד . הכאב על "אובדן האמונה " בכל הקשור לארץ ישראל השלימה פילח בליבם של רבים מתושבי ישראל אשר הבינו לבסוף כי עם כל השינויים ראוי ורצוי להגיע לידי הבנות והסכמות אחרת "נפסיד יותר כעם " . לענין מבחן התוצאה , ידידי , אתה יודע כפי שרבים ואולי כולם כאן בארץ יודעים , הרגישו והאמינו גם אם לא אמרו כאבו של שרון בתקופת ההתנתקות נראה למרחוק , הכאב על האנשים ,על האדמה ועל החזון שבו האמין בעבר , אותו כאב שגם אני כמו רבים אחרים חשנו והרגשנו עמוק עמוק בלב . אם אחבר את התחושה הזאת , עם ההבנה שמשהוא לא טוב קורה במדינה בעשורים האחרונים במיוחד מאז סוף שנות השמונים ועד היום או נכון יותר בחומרה יתרה בעשור האחרון תראה כמוני או לפחות תנסה להבין את התחושה שלי והאמונה בצדקת דרכו (גם אם לא זאת היתה הכוונה ) . האלימות , הפשע , העוני , הכיתוב העדתי , הכיתוב בין המעמדות , הפערים החברתיים הכלכליים כמו במערכת החינוך הובילו אותי לחשוב שהמדינה פועלת בכיוון אחד "למען האדמה" ושוכחת שאדמה ללא אנשים אינה ראויה ואין מה לעשות בה !!!!!!!!!!!!! העובדה שראיתי את "חבריי" למילואים הופכים "לאנשים שאיני מכיר " בתקופות שונות של האינתיפאדה , היכולת שלהם לפגוע והלגיע לידי איבוד צלם אנוש בתקופות שונות של מילואים בשטחים הבהילו אותי "אנחנו הופכים להיות כמותם"!!!!!!!! פחדתי מזה יותר , מהעובדה שהצידוק לדרכינו הולך ונמוג עם ההימצאות שלנו שם . מה שחידד את התחושה יותר היתה ההבנה שהבעיההדמוגרפית רק הולכת ומתעצמת , במיוחד לאור העדפתו הטיפשית של שר האוצר נתניהו בצמצום גידול המשפחות !!!! הורדת המענקים והטיפול במשפחות מרובות ילדים היוו סמן נוסף לתחושה שכבר שנים גרמה לחוסר נינוחות במשפחה ערבית "נורמאלית" ישנם 14 - 25 נפשות בעוד במשפחה נורמאלית יהודית ישראלית 3 + כלב או חתול במקרה הטוב אם לא "חיסלו את החתולים קודם" !!!!!! הקיטוב בחברה , רק חידד עוד ועוד את התחושה שיש להפנות משאבים לחיזוק החברה בישראל גם או בעיקר ע"ח דברים אחרים . הדברים אולי נשמעים מעט לא "מסודרים" אבל אני סומך עליך אתה נשמע אינטילגנט להבין את דבריי . לכן , ראוי ראש הממשלה לכל מילות התודה על מהלכיו שהיו אמיצים , הגונים , חזקים וראויים . זה , זה בדיוק מבחן התוצאה העמידה האיתנה על האמונה בצידקת הדרך בהתאם לזמן והמקום