גם אני הייתי לוקח את הכסף.
למרות שאני בא מהענף ויודע כמה טיפ חשוב לעובד. עדיין, בארץ הוא נהייה קטע של תרבות, וכמו כל דבר בארץ - נהפך לדבר מובן מאליו. טיפ הוא לא מחייב . לחלוטין לא. הוא פונקציה של שירות. בתור לקוח: מלבד חברים שעובדים בבר\מילצור\שליחויות ששם אני תמיד מפנק מכל הלב, עובדים שאיני מכיר - הטיפ הוא תלוי שירות. אני מתחיל תמיד מ10% עוד לפני שאני מתיישב. אם המלצר\ברמן סבלני אדיב והשרות טוב - הערך עולה. אם מתחילים פאשלות , הוא מתחיל לצלול. היו כבר מקרים, ואפילו בדאנס ברים או מסעדות - שיצאתי בלי להשאיר טיפ. המלצר ההמום שאל שנהוג להשאיר טיפ, ובלי להסס עניתי לו שנהוג לתת שירות כמו שצריך. אפילו פעם אחת הגיע מנהל המשמרת - וכיאה למנהל משמרת הפנים את נושא השירות, ואפילו (לטענותו) הוא יסב את תשומת ליבם של הבעלים - כי לא יכול להיות שצריך לבקש כמה פעמים ממלצר דברים, ואין עומס, והוא פשוט לא מגיע. מילא היה עומס. אני אף פעם לא מגיע ממקום של זילזול. אני לא אשאיר טיפ מבזה, כי זה משפיל אותי כבנאדם ולא את מקבל הטיפ. אני גם לא משאיר אגורות. לרוב אני מפנק ומעגל למעלה. פעמים ספורות לא השארתי בכלל. זה ממש לא טאבו בשבילי כלקוח שאני מחויב לטיפ. בתור עובד \ ברמן: אני תמיד משתדל להיות בקשר עם הלקוח. להראות נוכחות כל הזמן, אבל בטוב טעם, ובלי לגלוש לפסים של הטרדה. אם בסוף הערב אני רואה שלא נשאר טיפ אני פועל ככה: תמיד , אבל תמיד אני מתחיל בשאלה הפשוטה: האם הכל היה בסדר? או אם אני במצב רוח טוב אני אפילו אומר : נו אז מתי אתם באים שוב? אם הם זורמים איתי - אני אומר שנהוג להשאיר טיפ עבור השירות (בהנחה שהוא היה טוב). אם הם אומרים שלא נהנו ממשהו - אפילו מהמקום או מהמנות אוכל - שזה לא קשור לשירות בכלל - אני מפנק אותם בצייסר על חשבון הבית (LONERIDER שלא יעלו לך רעיונות לראש) . לרוב כולם משאירים ואפילו יותר מהאי נעימות. אם מישהו משאיר פחות מ10% אני אף פעם ולעולם לא יעיר. אחייך בנימוס ואגיד תודה רבה. היה לי פעם קטע שעל 68 שקל עיגלו לי ל70, אבל רק כי הלקוח היה ממש קרציה - ובגללו שפכתי 3 קוקטיילים שלא היו לטעמו, והבירה לא היתה מוגזת , רגע לפני שהוא קם, וראיתי שהוא השאיר 2 שקל - קראתי לו ואמרתי לו שהוא שכח לקחת את העודף. כולם הסתכלו עליו והיה לי ברור שהוא לא יגיד בכל רם - שזה הטיפ. מאז לא ראיתי אותו בבר. וטוב שכך. לקוחות שאין להם ערך - שלא יבואו. אגב הערה חשובה: בהרבה מדינות בעולם לא נהוג הקטע של הטיפ, לכן אם מדובר בשולחן תיירים - ולא הושאר כלום , וזה קורה, אני מציין בנימוס שנהוג בארץ להשאיר... בכל מקרה, ולסיכום , כל מקרה הוא לגופו. ככה אני הייתי מתנהג, ויכול להיות שאחרים היו עושים אחרת.