בתחנה המרכזית בירושלים

עִידן

New member
בתחנה המרכזית בירושלים ../images/Emo48.gif

יש כמה מאפיות. אחת מהן יצירתית במיוחד. או קצת יצירתית. יש להם כמה דברים ממש מקוריים. בפעם הראשונה שנכנסתי לשם, שמתי לב למאפה שקרוי "כיס שמנת". השם הרטיט לי את בלוטות הטעם, וקניתי. היה שווה. גם בגלל הטעם וגם בגלל השם. מאז, יצא לי כבר כמה פעמים לקנות "כיס שמנת", ומפעם לפעם הרהרתי בליבי בנפלאות השם המוצלח. אתמול ביקרתי שם שוב. וכך היה: ניגשתי לשלם, ושאלתי את המוכרת: "מי חשב על השם 'כיס שמנת'?" היא (מצחקקת): "לא יודעת..." -"זה שם ממש טוב. מאוד מגרה. גם חשבתי על שם למשהו אחר בשבילכם, 'כריות חמאה'" (
תרנגולת! זה בזכותך!) -"כריות חמאה? נשמע טוב. את רוצה שנאי אקרא לבעל המקום שתגידי לו את זה?" -"אהממ... כן." (קוראת לו) בעל המקום מגיע. אני: "רק רציתי להגיד לך שהשם "כיס שמנת" מוצלח במיוחד, והוא עושה שירות ממש טוב למוצר. וגם חשבתי על שם נוסף בשבילכם - 'כריות חמאה'." -"מה? במקום צרפתי קטן?" (צרפתי קטן=סוג של קרואסון שיש שם) -"או שתמציאו מאפה חדש..." -"וואלה. אני באמת יכול להחליף את הצרפתי הקטן. כריות חמאה..." (מוציא פנקס ורושם. וזהו. הוא אפילו לחץ לי את היד והודה מקרב לב, ובטח לא הבין מאיפה הגיע המופגרעת הזאת.

את מופגערת באופן מפחיד

לספר לי על משהו חמישים-אלף פעמים ואף להכריח אותי ללכת לקנות אותו לא נחשב "הרהרתי בליבי".

גנגי

New member
טוב שם טוב משמנת בכיס

ויפה שאת ממשיכה לעשות שירות נאה לאח"לה
. כן תרבי! לו יהיו לילותייך מצויינים ולו תישני על כריות-חמאה כל ימיך!
הידעתם? בזכות עידן נשמע קולה של אח"לה גם מעבר לרשת!

../images/Emo32.gif בחור בן 17 שאני מכירה

גר בהתנחלות קטנה, שלא היתה בה מאפיה. כדי להרויח כמה שקלים, הוא נוסע בימי שישי בבוקר לירושלים, קונה במאפיה שם עוגות ועוגיות, ומוכר בחנות קטנה שפתח. הוא קרא לחנות "עונג שבת" (כי היא פתוחה רק ביום שישי). לדעתי, שם גאוני, כי הוא לקח את החסרון העיקרי של החנות והפך אותו ליתרון.

גמני

ובדיוק עכשיו (לפני שראיתי את ההודעה שמעלי) חשבתי שמן הראוי שאגיד לך את זה.

עִידן

New member
*הגיעה *המופרעת ../images/Emo48.gif

וגם שכחתי לציין שביקרתי שם למחרת, והצרפתי הקטן נשאר צרפתי קטן.

נֵץ

New member
ואני כבר חשבתי

שמופגרעת זה שילוב של (סליחה מראש) מפגרת ומופרעת. ו
בסך הכל (טוטאלי): מה זה לטרטף? למה זה לא מופיע באף מילון?

גנגי

New member
אתה צודק,

וכפולנייה מצטיינת אין לי להאשים אלא את מוגג. העוול יתוקן בקרוב, יש עוד הרבה עדכונים להכניס למילון אח"לה וזה יהיה אחד מהם. בינתיים - הזדיין בסבלנות.

נֵץ

New member
אבל מה זה באמת? (וגם רצעוד)

ואם בעניין המילון עסקינן, לעתים קרובות (מדי) אני נתקל בשגיאות ASP. זה ידוע לכם? [הלובי למען מילון אחל"ה]

גנגי

New member
אני מקווה

שבקרוב, כשיהיו עוד מילים אחדות במילון, הוא יעלה לפורום בלי תיווך, וכך ייפתרו כל הבעיות. במהרה בימינו אמן.

עִידן

New member
ובכן: ../images/Emo48.gif

גם "טרטוף" וגם "רצעוד" מתארים "צעד של ריצה". ההבדל הוא שבטרטוף מדובר בצעדים קלילים, מהירים וספורטיביים, וברצעוד בצעדים כבדים ומקרטעים. "לטרטף" משמעו לרוץ בקלילות, ו"לרצעד" - לרוץ תוך כדי חוסר תזוזה. משהו כזה.

למעלה