בתי הכנסת בגוש קטיף

• פותח הנושא A L1
  • פורסם בתאריך

Borg1

New member
אסור להיות כמוהם!

אף אחד לא מתכוון להיות דוגמה לאף אחד! אם תוקפים אותי, בוודאי אני אתקוף בחזרה, אבל בכל פעולה אתבסס על הערכיםג€, והפרינציפים שיש ליג€. אם מישהו הרביץ לי לא אנסה להתנקםג€, אלא אגיש טביע למישטרהג€. בעצםג€, עזוב אותך מהזבריםג€, פשוט אין לך מוסג בעד מה אנכנו נלחמיםג€! המטרה שלנו היא לא להשמיד את העם הערביג€, או לכבוש כמה שיותר שטחיםג€, המטרה שלנו היא לחיות את החיים שלנוג€, עם החינוך שלנוג€, ועם התרבות שלנוג€. והחינוך שלנו לא יתן לאף חייל אפשרות לא להבדיל בין מחבל לבין מי שאינו מחבל. ועם לפתע, נפסיק ג€ לעשות את ההבדלים הפשוטים האלה, אזי אפשר לומר שנכשלנו! אבל אל תדאג, זה לא יקרה. האנשים כמוך, הם מיעוט, ובדרך כלל, אחרי שמטחרפנים לגמרי, אתם פשוט מתאבדים. כמו ברוך גולדשטיין, איגל אמיר וכו. וטוב שכך.ג€

כן, הפושע הגדול ברוך גולדשטיין.

שלא התאבד לידיעתך, אלא נרצח. ואת הגרזנים שהיו מתחת לשטיחיהם, התקשורת רודפת האמת טרחה להסתיר אבאאאאאאאאאאאא, תרחם, תרחם על הבנים שלך כבר!!!! תראה איפה הם חיים! תראה איך הם מדברים על הצדיק הזה!!!!

Borg1

New member
הייתי מתאר לך...

איך בדיוק אני מדבר על הצדיק הזה, אבל הכללים של הסורים אוסרים זאת.

AirBot

New member
תן לי לנחש

אתה אחד מהאנשים האלה שכשמישהו יוצא לעקוף אותם בכביש עקלקל עם נתיב אחד לכל כיוון, נותן גז ועובר את המהירות המותרת ב-40 קמ"ש, רק כדי לא לתת לו לעקוף אותך ... ואז מתפלא כשמייחסים לו חלק מהאשמה על גרימת תאונת השרשרת שכללה 20 מכוניות וגרמה ל-10 הרוגים. תקן אותי אם אני טועה... לא, אל תטרח. אתה יודע שאני צודק.

A L1

New member
כנס...

דבר ראשון אני לא נוהג (אני בן 14)... הבנתי למה אתה חושב שאני כזה, אבל אתה טועה! האמת שאני כזה שחייב להחזיר אם מישהו מעצבן, אבל מה הקשר לעקוף מישהו ב- 40 קמ"ש מהמותר רק בשביל להראות לו שאני יותר טובויותר מהיר - הדבר הזה ניקרא אגו, להרוס מסגדים בתגובה להרס בתי כנס זה הצלת הכבוד היהודי. דבר שני אני בטוח שאתה חושב שאני כזה ערס ששם זיין על כולם, וחושב שצריך להשמיד את כולם. זה לא נכון, אני לא אוהב ערסים בכלל ואני לא כזה. אנשים כמוך רק מחפשים את מי להאשים, אבל הם בעצמם אשמים.

AirBot

New member
נכנסתי

קודם כל, אני חייב לציין שאני שמח לשמוע שאתה רק בן 14. ואולי תשאל, על שום מה ולמה? אז כך, שבניגוד לאנשים רבים אחרים כאן בפורום, כאשר אתה מציג דעה שהיא תמימה או ילדותית בעליל לפחות תוכל תמיד להישען על גילך הצעיר כתירוץ. וברשותך, אנסה גם להסביר למה תאוריית הפעולה שלך בעייתי. אתה מבין, בניגוד לאינטרקציה חברתית בקנה מידה קטן (בין אדם לאדם אחר, בין קבוצת חברים לקבוצה שניה וכו'), תהליכים ברמה המדינית אינם פועלים לפי ההיגיון החברתי ותחושת הצדק שלך. בעיה בסיסית ראשונה בהצעה שלך היא העיקרון של הם עושים לנו לכן אנחנו נעשה להם. נכון, את ה"אנחנו" ניתן להגדיר בבירור יחסי כיוון שאנחנו מאוחדים תחת ממשל מייצג שפועל בשמנו בעולם. לפלסטינים, מצד שני, אין דבר כזה. אם החמאס מוציא לפועל פיגוע, האם תגיד שהם (כל הפלשתינים) עשו זאת? לשם הפשטות כנראה שכן, אבל הרי ברור לך שלא כך הדבר באמת. לא כל הפלשתינים משתתפים בטרור, ולא כולם אפילו תומכים בו (אמנם חלק גדול). בעיה שניה, ומרכזית יותר, היא ההשלכות שיהיו לאופן הפעולה שהצעת: א) איבוד תמיכה בינ"ל גורף, ברמה שישראל מעולם לא ידעה כמוה. ב) כתוצאה מא', סיכוי סביר מאוד לסנקציות כלכליות למיניהן. ג) הסלמה דראסטית של הסכסוך עם הפלשתינים. אנחנו הורסים מסגד, הם מוציעים פיגוע נקמה, אנחנו בתגובה הורסים מסגד/מפגיזים שכונה, וכן הלאה וכן הלאה. התוצאה? אמנם חוש הצדק שלך ישקוט סוף סוף כי תוכל לדעת שעל כל פעולה שלהם אנחנו נוקמים בפעולה שוות ערך, אבל זה במחיר של כניסה למעגל דמים איום ש-אם נלך לפי ההצעה שלך-לעולם לא נצא ממנו.

A L1

New member
כמה דברים

1. בשביל לצאת מהבוץ שניכנסנו אליו, ניצטרך לוותר על "התמיכה" הבינלאומית בנו, ונצטרך לפעול בעצמאות מוחלטת, בלי להקשיב לאף (אף אחד לא יכול להבין את הכאב שלנו, כמה סבלנו בעולם, כל הזמן רודפים אותנו 6 מיליון יהודים נהרגו בזמן שהעולם שתק, לאף אחד אין זכות להגיד לנו מה לעשות!) וצריך לפעול למען מטרה אחת, ניקיון התומכים והמסייעים לטרור (איראן, סוריה, לבנון וכו'), הצעד יהיה מאוד קשה אבל רק ככה נינצל מהבוץ שניכנסנו אליו. יפן בזמנו הייתה כמו איראן, הם כל הזמן נילחמו עם האמריקאים והתאבדו עם מטוסים וכו', שתי פצצות אטום, ומאז שקט מוחלת מצידם, זה בדיוק מה שצריך לעשות לאיראן ומדינות נוספות שתומכות בטרור. 2. לפסלטינים צריך להגיד ככה: אם עד תאריך XX/XX/XX אתם לא מפרקים את אירגוני הטרור, אנחנו ניכנסים בהם ותיקחו בחשבון שגם חפים מפשע (ממש חפים מפשע - לתמוך בטרור זה לא חפות מפשע) יהרגו כמו שאצלינו נהרגו במשך עשורים.

KsE

New member
בקשר ל-2

נניח בגיל 18 כשנניח שתתגייס לצה"ל.ואם וכאשר תעבור ההחלטה הזאת עם כל הקטע של התאריך, אתה באמת תעבור אדם אדם ותשאל אותו אם הוא תומך בטירור ואם כן אז אתה תירה בו. או שאתה תניח שכל האוכלסיה האזרחית היא תומכת בטירור ואז אוטומטית כולם טירוריסטים מה שמאפשר לך לירות בהם ללא אבחנה.

A L1

New member
אם היה מותר

אבל זה רק בחלום הכי מתוק, בטח שכשהייתי בצבא הייתי שואל אחד אחד ועם הוא היה אומר לי שהוא תומך בטרור היה מקבל כדור בראש ממני. אבל זה אסור וצריך לכבד את החוק, אני לא מתכוון לעשות את זה בצבא, רק אם היו מרשים הייתי עושה את זה בלי בעיה.

TheOrion

New member
שאלה=>

אתה בטוח שאדם הוא תומך טרור, אבל בטוח. מצד שני, כשאתה שואל אותו, הוא אומר שהוא לא. כדור בראש או לא?

A L1

New member
תיראה...

אם יש הוכחות, ועדים והכל אז כן, אבל אם לא בטוח, אז צריך לעצור אותו לחקירה. אל תחשוב שאני איזה משוגע שמוכן לרסס כל דבר שזז.

TheOrion

New member
לא אמרתי שאתה משוגע,

אבל כמו שזה נראה מההודעות שלך, אתה מוכן לשמש שוטר,שופט,מושבעים ומוציא להורג. זו בעיה מאוד קשה לדמוקרטיה.

AirBot

New member
תמימות כרונית

קודם כל, מה שאתה מדבר עליו הוא לא סתם ויתור על התמיכה הבינלאומית, אלא במקרים רבים ניתוק קשרים מוחלט עד אפילו לסכנת עויינות. כמה זמן נראה לך שנשרוד אם מדינות אירופה ינתקו את קשרי המסחר איתנו? כמה זמן אתה חושב שנמשיך להתקיים אם הן יכריזו עלינו מלחמה? בכל מקרה, "ויתור על תמיכה בינלאומית" זה בולשיט. ישראל לא תשרוד חצי שנה בלי תמיכה בינלאומית. מה עם כספי הסיוע האמריקאיים שקונים לצה"ל את רוב הנשק שלו? איך אתה מציע לנהל את כל המבצעים הצבאיים שלך בלי נשק ובלי תחמושת?

A L1

New member
"תמיכה"

אנחנו מקבלים כלי נשק מהאמריקנים אבל לא מרשים לנו להשתמש בהם, אז מה זה עוזר? עם אירופה בכלל לא צריך קשרים רק נאצים יש שם, צריך לבטל את כל הקשרים עם צרפת ומדינות נוספות עם הרבה אנטישמים - כי הם לא עושים מספיק נגד האנטישמיות. צריך לגדול, לכבוש שטחים, להתחיל להיות מעצמה גדולה שכולם אחרי זה יבואו אלינו על ארבע. ולשים פס על כולם. כמובן שזה לא יהיה אבל זה יציל את המדינה בעתיד.

Theherod

New member
איך נשרוד בלי תמיכה בינלאומית?

זה כולל סנקציות רציניות, יש לך מושג כמה כסף אנחנו מקבלים מארה"ב כל שנה? לא נשרוד בלי הכסף הזה. חוץ מזה יש את הייצוא, מכירת נשק וכו'... נכון, ארה"ב הפציצה את יפן, אבל זה היה בזמן מלחמת העולם, צד אחד שמנסה להשתלט על העולם, מול הצד השני שמנסה לשמור עליו. אצלנו זה סכסוך אישי, בקנה מידה קטן בהרבה, ולא נזכה לתמיכה עולמית. מה גם שהיפנים כועסים על האמריקאים עד היום... ולזה שאמר שגיל 14 עדיין ילדותי מדי, אז נכון שאני בן (כמעט) 15 ככה שאני לא אוביקטיבי משהו, אבל בגיל הזה אפשר בהחלט להבין את המצב, כמובן שאפשר לא להבין אותו, אבל כמו שאתה רואה, גם בגיל 30 אפשר...

A L1

New member
נישרוד נישרוד...

יש הרבה מדינות ששורדות לבד, אמנם קשה אבל אפשרי.

AirBot

New member
אל תהיה כל כך בטוח

אמנם יש הרבה מדינות ששורדות לבד, אבל כמה כאלה אתה מכיר שהן לא יותר מנקודה פיצפונת על הגלובוס, עם משאבים טבעיים מועטים בלבד ומוקפות מכל עבר במדינות אוייב? זה רק בנוגע לתמיכה כלכלית ישירה דוגמאת זאת שאנו מקבלים מארה"ב. אם מדברים על סנקציות כלכליות הרי שאף מדינה לא תשרוד איתן לאורך זמן, פרט אולי למדינות ערב העשירות בנפט שהמשאב שבידיהן כל כך יקר עד כי אף אחד לא יעלה אפילו על דעתו להפסיק לקנות אותו מהן במסגרת סנקציות כלכליות. בכל מקרה, אפילו אם התנתקות מהתמיכה הכלכלית העולמית היא אפשרית הרי שזה תהליך שיארך עשרות שנים רבות, ולא משהו שאפשר לעשות מהיום למחר. Theherod - מעולם לא אמרתי שבן 14 או 15 באופו מחייב יהיה ילדותי. כל מה שאמרתי זה שבמידה והוא מחזיק בדעות תמימות או ילדותיות, הרי שלו לפחות יש תירוץ לכך.

למעלה