בתי כועסת מאד כי אני בפורום הורים

לב אם

New member
הי טורי מסטר

זה היה תהליך ארוך, ממושך ולא קל. צריך להבין שאצלנו ההתחלה היתה מנקודה הרבה יותר נמוכה, כי הילדה האשימה אותנו בכך שלא הגנו עליה מפני תקיפה מינית מקרוב משפחה - זה שלא ידענו בכלל על העניין, זה כמובן לא מהווה שום שיקול מקל בתחושה האישית. לכן היה צריך להתגבר על המון המון משקעים שחורים וקשים. נעזרנו גם בגורם מקצועי שהיה המטפל "מהצד שלה" (לא טיפול משפחתי אלא אישי). רק לאחר שהשיג את אישורה לכך הוא הפגיש אותה אתנו - ובמפגשים נאמרו דברים קשים מאד, שלא היתה לה יכולת להגיד לנו סתם כך. למזלנו היתה לבת גם חברה טובה, שעזרה לה מאד להבין שהורים זה דבר חשוב ושאנחנו אוהבים אותה - בהתחלה לא הכרנו אותה. אבל לפני הפעם הראשוני שבתנו התארחה אצלה ללילה דרשנו להגיע אליה הביתה ולפגוש אותה ואת אמא שלה - ואכן פגשנו ילדה נהדרת ומשפחה חמה ומקסימה, והיינו רגועים בהמשך. מה שחשוב בתהליך הזה לשני הצדדים: 1. כל צד צריך לכבד את הגבולות של הצד השני ולוותר איפה שרק אפשר. דוגמאות: - אם לך חשוב שלא ניכנס לך לחדר, אז תדאגי לסדר אותו פעם בשבוע. - אם את רוצה לצאת למסיבות, אז שנכיר מישהו מהמשתתפימ וחליט על שעת סיום מקובלת על שני הצדדים. - קרחת/בגדים קרועים/צבע בשיער/איפור מוגזם זה בסדר - כל דבר שהוא בלתי הפיך לא בא בחשבון - (קעקוע, סמים, פירסינג) 2. חשוב מאד להבליג לע עלבונות ולנסות להבין מה המסר מאחוריהם ולהגיב עליו ולא על העלבון - ברור שאני לא מלאך וגם אני יצאתי מהכלים לא פעם, אבל לפחות השתדלתי 3. לא לשמור חשבונות - אם כבר יש מריבה , אז לריב נקודתית ולא ללכת אחרוה עם כל ההסטוריה של כל המריבות הקודמות ("את אף פעם לא ...) 4. הכי חשוב: לקבל את השני כפי שהוא - והמסר הזה לשני הצדדים גם לאמא, שצריכה לקבל את בתה כפי שהיא עם הקשיים ועם ההתלבטויות, גם לבת שצריכה להבין שהוריה לא יהפכו פתאום לפנקיסטים. 5. והכי הכי חשוב - גם בימים הכי קשים כשנדמה שהילדה בכלל לא מקשיבה, לזכור לנסות לתת נשיקה, חיבוק, להזכיר לה שאוהבים אותה ושאנחנו תמיד כאן בשבילה - לעולם לא לסגור דלתות. גם במריבה הכי גדולה תמיד תמיד זה ישאר הבית החם שלך שאליו את יכולה לחזור. - בסוף , באיזשהו רגע, המסר מתחיל להקלט, ויש נסיונות חזרה לחיק המשפחה.

לב אם

New member
ורק כדי להסיר ספק

(כמו שאומרים עורכי הדין) יש לי יותר מבת אחת. לכן אם משהו נראה לא אמין ולא אמיתי - זה פשוט כי כל אחת היא עולם משלה וסיפור שונה.

Gizmo15

New member
לפי דעתי, הסיפור נועד לכישלון.../images/Emo28.gif

מצטערת על הכותרת הבוטה, אבל בתור ילדה-נערה שהיה לה נתק עם הוריה שעכשיו מתאחה, לא נראה לי שהייתי מסתדרת עם התאחות כמו זו שסיפרת עליה. ומדוע? כי לפי איך שאת מתארת- המצב הוא בשליטתך. אם היא לא רוצה שייכנסו לחדר- שתסדר אותו. אם היא רוצה ללכת למסיבות- שתעמוד בתנאים מסוימים. מערכת השיקום בנויה על סדרה של איומים שמטרתם להשתלט על בתכם. באמת שאינני מכירה אותה, או אתכם, ואינני יודעת מה גילה, אולי היא צריכה שתשלטו בה. אני חייבת לומר שבשיקום אצלנו המצב קצת שונה. אם ההורים שלי רוצים לדעת לאן אני נוסעת (כדי לדעת איפה לחפש אותי במקרה שהם ידאגו), ואם הם רוצים שאקח איתי פלאפון למקרי חירום- הם חייבים להבטיח לא להתקשר לחברות שלי, ולא לשאול שאלות- לקבל רק את המידע שאני נותנת להם. אני לא מסדרת את החדר כשלא בא לי. אם הם ייכנסו אליו- לא מפריע לי. כי בניגוד לאורנית, אמא שלי לא מחטטת לי בדברים (למרות שהיא עלולה למצוא שם דברים חמורים מהרבה מאשר אלו שאורנית יכולה למצוא אצל ביתה). אם הם רוצים שלא אברח מהבית- הם צריכים לאפשר לי חופש פעולה לנסוע לאן שאני רוצה. ומדוע אצלנו אני שולטת במצב? כי מאסתי במצב כמו שאצלכם. אני לא מקבלת את השליטה של הוריי. ומדוע בתך לא עושה אותו דבר? כנראה שאני, בניגוד אליה, פשוט לא צריכה את הוריי. אני מרוויחה כסף בעצמי, לא לקחתי מהם כסף מעל 9 חודשים, לא בשביל קניות, לא בשביל נסיעות- ונסעתי המון. לא ביקשתי שיכינו לי אוכל, אני מסוגלת לבד. לא ביקשתי שיעזרו לי בלימודים או בכל דבר אחר- אינני צריכה עזרה. אפילו לגהץ כבר למדתי. ואם חברות שלי רוצות שאבוא אליהן- הן שולחות את ההורים שלהן להביא אותי. את מבינה? זה העניין, ברגע שבתך תרכוש לעצמה עצמאות (זה כמובן ניחוש שלי), היא לא תצטרך יותר לקבל את התנאים שלך, היא תתמרד, היא תתעלם ממך, היא תברח מהבית (את כל השלבים הללו עברתי), עד שתביני שאת יכולה להציב כללים רק כשמדובר באיום אמיתי (עם הסמים אני מסכימה, פירסינג זה הפיך) ולא תאבדי אותה. אני לא אומרת זאת בתור יציאה נגדך, אני רואה שאת אישה אינטיליגנטית וממה שהתרשמתי את אמא נהדרת ופתוחה. אחרת לא הייתי כותבת לך את כל זה- לא הייתי משקיעה עבורך. אני חושבת שכדאי שהכללים שלך ושל בתך לא יהיו כללים שאת "מציעה" והיא "מאשרת" בלית ברירה, אלא באמת שכל אחת תרשום איך המצב צריך להיות לפי דעתה ותמצאו מקום טוב באמצע- והכוונה לא לאמצע שקרוב יותר אלייך. מקווה שתקחי את דבריי בחשבון.

לב אם

New member
מדובר על סיפור הצלחה

צר לי לאכזב אותך, אבל לא דיברתי על בת עשרה בהווה. בתי כבר השתחררה מהצבא וחיה חיים עצמאיים משלה - את המרד היא כבר מיצתה, והיום כשיש לנו קשר טוב היא מודה לי על שהייתי לרשותה גם בקבלה וגם בהצבת גבולות. בתקופה שהיא היתה בגילך, מן הסתם לא הייתי יכולה לדבר בבטחון כזה על ההצלחה של השיטות שלי, כי הייתי די בטוחה שדברים רבים לא הצליחו לי. אני חושבת שאחד הדברים שהקלו עליה לגדול לאישיות עצמאית ובטוחה בעצמה, היא היכולת שפיתחה לחיות עם כללים שחלקם (הקטן!) מוכתב על ידי התחשבות בצרכי האחרים סביבה, וההבנה שבדברים החשובים כל הזמן היתה בידה זכות הבחירה בדרך משלה.

ציפור26

New member
אני מרגישה קצת זקנה../images/Emo3.gif

או לפחות מדור אחר (מה שבטוח...) אני באה ממשפחה מרובת ילדים, שבה אחד בתוך התחת של השני (סליחה...) בהרבה מובנים. בשל כך היה תמיד ברור לנו, שעל אף מריבות וצעקות שנשמעות בכל השכונה אנחנו מכבדים את הפרטיות אחד של השני. זה קטע מטורף בעיני שאמא יכולה להיות חברה בפורום אחד, הבת קוראת את מה שהיא כותבת והחברים מצטרפים לחגיגה. כמובן שגם להיפך - הבת בפורומים שונים והאם יכולה לקרא. כמו שלא היינו ממנים חוקר פרטי שיאזין לשיחות נפש של אחרים, כך גם אין מקום לציטוטים על הרשת. ביני לבין הורי היה נתק קשה והם מאוד דאגו לי. עד היום כשאמא שלי מדברת על זה היא מזכירה שתמיד ידעה איפה החבאתי את היומן האישי שלי (טוב אמרתי שאני מדור אחר) אבל גם כשהיתה מאוד מודאגת, היא מעולם לא קראה בו. היא חושבת שמגיע לה על זה צל"ש. ומה אני אומרת לה? שאם היא היתה קוראת בו, היא היתה צריכה להתמודד לבד עם מה שקראה! וזה נראה לי היה העונש שלה. יכולתי לכתוב עד מחר שאני שונאת את ההורים שלי (בת 16 למה אתם מצפים?) זה אומר שהיא צריכה לקרא את זה? זה אפילו לא אומר שזה נכון! יכולתי גם לכתוב דברים נוספים, על מצוקות שיש לי. ואם בחרתי לכתוב את זה ולא לשתף אותה, והיא היתה מגלה את זה לבד בדרכים לא כשרות... אז הנתק היה באמת אמיתי, והאמון היה הולך לאיבוד. אני תומכת בדבריה של לב אם. הלוואי והאמא והבת יוכלו לשבת בחדר ולדבר, כוחות נפש רבים דרושים על מנת לשים את הזעם בצד. אולי אפשר להתחיל במחווה קטנה שתחזיר חלק מהאמון - להבטיח לכבד את הפרטיות, להתנצל על טעויות שודאי נעשו. בברכת שבת שלום...

As I Am

New member
מסכימה איתך לחלוטין. ../images/Emo103.gif

ושלא תחשבי שאת מכזה דור שונה... אני אישית כותבת יומן, רגיל, ובנוסף - יומן על גבי האינטרנט [בלוג], ואמנם לא דאגתי להצהיר זאת בפניה, אך אני די משוכנעת שאמא שלי יודעת על קיומם של שניהם, ומעולם לא קראה באפאחד מהם. בנוסף, היא מודעת לכך שאני כותבת בפורומים בתפוז, יודעת אפילו את הכינוי שלי פה, אבל לא עוקבת אחריי ולא מחפשת אותי פה ובטח שלא הולכת וקוראת תכנים אישיים של חברים שלי כדי לברר פרטים עליהם ועל הקשר שלי איתם. מה שקרה פה, הוא מקרה בו האם מצאה זאת כמותר, מוצדק ואף נדרש שתקרא את התכנים שציינתי למעלה, ומפה התפתחו אי-הבנות, הגזמות והקצנות אל חלקן אנחנו עדים בפורום הזה. את כותבת גם שזה לא מתקבל שהבת תכנס הנה ותקרא את התכנים שהאם כותבת, אבל בזמן שהתכנים שהיא כתבה היו קשורים לחייה האישיים והפרטיים, מה שהאם עושה כאן הוא להכניס כלכך הרבה גורמים ואנשים אחרים מלבדה ומלבד בתה לעניין, וזה, בעצם, מה שגורר את ההתכתבויות הרבות בפורום משלל אנשים שספגו פה האשמות כבדות ללא כל הצדקה. כי אם הם לא יבואו ויגנו על עצמם, מי כן?

לב אם

New member
אני חושבת שהתגובות שהיו פה בפורום

היו תגובות מאד יפות - שניסו להסביר לאם את טעותה בפירוש הדברים ואולי יוכלו לפתוח פתח להדברות בין הצדדים. ומצד שני חשוב להזכיר שכוונתה כנראה היתה לכתוב בעילום שם, כביכול מקרה תיאורטי. כנראה הפרטים נכנסו בטעות, ועל זה אני מצירה.

Gizmo15

New member
הדבר אינו מסתכם בקריאה בפורומים

שבתה כותבת בהם, אלא ממשיך לכתיבת מסרים לחבריה, קריאת מסרים פרטיים של בתה והודעות פרטיות של בתה וקיום קשר בכפייה עם חבריה- קשר טלפוני, יש לציין. מה, אם אורנית משמיצה, מותר גם לנו. רק שאנחנו מדברים מתוך ידיעה ולא מתוך השערות.

oranit g

New member
תודה לכל מי ששלח מסרים מעודדים

הורים יקרים ומתבגרים חביבים תודה לכם על התמיכה זה מחמם את הלב. אני ממש נרגשת לקרוא את המסרים החמים שאני מקבלת והיום במספר רב . התגובות החמות והמעודדות שלכם מחזקות אותי ואני מרגישה שפעלתי נכון. חלק מבני הנוער שכתבו לי כל כך בוגרים בנפשם ומגלים אחריות מדהימה וזה מרגש ואני מבינה שבאמת איכפת להם. הרי זה ברור לכולם שבתי זה הדבר היקר ביותר לי כאם ולנו כהורים. עם בני ובתי הבוגרים יותר מערכת היחסים נהדרת. גם הם עברו את גיל ההתבגרות אבל מעולם לא הסיתו אותם נגד ההורים והבית היה ויהיה תמיד פתוח ובכיף נכון שפה ושם יש אנשים שממש לא מוצאים חן בעיננו אבל זה מאד נדיר ותמיד מבוסס על עובדות כאלה ואחרות. אין לי כוונה לפגוע במי שלא צריך אבל אתם צריכים להבין שאם נערה צעירה עוברת שטיפות מח והדבר משפיע לרעה על האווירה בבית ועל התיפקוד שלה שבת, אחות, תלמידה ,חברה, הכדה וכו' זה דורש תגובת הורים ובשביל זה אנחנו פה. גם לתמוך וגם קצת לכוון. ברור לנו כהורים שכל ילד לומד מנסיונו והדרך לעצמאות רצופה מכשולים ואכזבות. גם אנחנו היינו בני נוער ולא נולדנו הורים. אני מתייחסת לעוצמות ולתדירות וברור לי / לנו שגורמים חיצוניים מסיטים אותנו בכח מהעיקר לטפל. אני שמחה שאתם דואגים לבתי ואוהבים אותה והאמינו לי אנחנו יותר. בסופו של דבר זה ביתה ופה היא צריכה לחיות ובכיף ולפרוח ולהנות בתיכון ומה תורמות ההסתות...מאומה סתם מעכירים את האוירה. מי שקובע בבית הזה גבולות אילו ההורים ולא החברים. אני גם יודעת שיש בתים ללא שום גבול...הכל מותר וכשר. אני מוצאת שזו טעות בפרט בגיל הצעיר ועד שהחברה יעמדו לבד על הרגליים וידאגו לעצמם. מתי זה קורה??? אז שוב תודה לכולם שבת שלום

Hipnotic

New member
אני מסכים איתך בחלק מהדברים.

נכון, ההורים קובעים את הגבולות בבית ויש בתים שאין בהם ממש גבולות. אבל יש גבול לגבולות. לגרום לבת שלך סבל, לצוטט לה לשיחות טלפון, לקרוא בלוגים של חברים שלה, לפנות לחברים שלה במסרים, אימייל וכו', למנוע ממנה לבוא כל פעם לראות את האנשים שהיא אוהבת ושהם אוהבים אותה מאוד חזרה, למנוע ממנה לצאת מהבית הרבה ביחוד היא לא יכולה לכתוב במכתבים דברים אישים או לכתוב יומן או כלום כי את קוראת שם. אם את רוצה שהיא באמת תאוהב אותך, תנסי לתת לה יותר חופש, תפסיקי לקרוא דברים אישים שלה שהיא מפרסמת (היא כבר לא, כי היא לא רוצה שתקראי אותם). תני לה להיפגש עם החברים שלה... כלומר את נותנת לה להיפגש עם החברים שאת מחליטה שהם טובים לה. הבן אדם עצמו בוחר לעצמו את החברים, את צריכה לסמוך עליה שאם היא בחרה להיות חלק מהפורום ורוצה לבוא למפגשים זה אומר שטוב לה שם והיא נהנת במפגשים. מסיבות ומפגשים זה דבר נפרד, אני מבין שאת לא רוצה שהיא תלך למסיבות מהסוג הזה, בסדר. אבל למה למנוע ממנה ללכת למפגשים שהם מפגשי חברה חברותיים, מהנים וכיפים? אני ממש מנסה לגרום לך להבין ושלבת שלך יהיה טוב ושהיא תהיה מאושרת. האושר שלה חשוב לי מאוד, היא מאוד יקרה לי.

Hipnotic

New member
יש לי כמה דברים להגיד לכולם בשירשור

טוב שלא הגזמתם. מאיפה לכם שזה באמת אורנית? לדעתי אתם סתם ממש פארנואידים.

לב אם

New member
../images/Emo88.gif סיום השרשור

אני חושבת שהיה פה דיון פורה, חשוב ומעניין ומקווה שיביא בהמשך להדברות טובה יותר בין ההורים למתבגרים, ולהבנה טובה יותר מכל צד את הצד השני. אולם, מאחר שהדיון התפתח על גבו של מקרה פרטי מסוים, ולאחר שכל הצדדים כבר קיבלו הזדמנות להתבטא ולהגיב, אנא בואו נפסיק לדוש במקרה הזה, וניתן למשפחה הזדמנות לדון בדברים בצנעא , להגיע להבנות והסכמות, ואני קוראת לכל המעורבים ללכת צעד אחד לקראת הצד השני, גם אם הדבר כרוך בקושי מסוים. נשמח לקבל מידע על התפתחות חיובית, אם תהיה, ולעמוד לרשות הרוצים להתייעץ ולקבל תמיכה בעתיד ככל שידרש.

למעלה