בתי מזוזה מעץ זית

בתי מזוזה מעץ זית

מענף עץ זית שיובש מעל שנה. החידוש הפעם הציפוי לא לכה מלכותית. הציפוי פוליטורה טבעית על בסיס שלאק בצירוף שמן פראפין. גב המזוזה נעשה בעזרת הכלי שהצגתי ורוטר. הכתיבה ועיצוב בחזית ע"י דרמל ללא תושבת אבל עם צינור ביד חופשית. פעם ראשונה אני עובד עם פוליטורה. לאחר כמה שעות הפקעת נעשתה קשה, אני חושב בגלל שמן פראפין אבל לא בטוח.

yulevi

New member
בני

תנסה ליצור מזוזות מעץ זית ותיק כי נראה שאתה עובד עם זנים שפותחו במעבדות ואין להם את הטקסטורה היפה של הזית,אנסה להשיג לך ענף כזה אך תחכה בסבלנות

הענפים שלי הם מגיזום בסביבה

קבלתי עוד ענפים מאזורים שונים בארץ, חיצונית רואים שהם מזנים שונים, אבל ממתין לייבוש. נשמח לענפים ותיקים.

arsar

New member
באחד מהקיבוצים הדתיים שבעמק בית שאן---

ישנו חבר שיוצר מזוזות מענפים מכל מין וזן שהוא יכול לשים עליו את ידיו. אחפש את הלינק שלו ואמסור כאן.

yulevi

New member
יש הרבה חן בעבודותיו של יוסי

במיוחד היצירה בעצים שונים ,רואים את ההבעה הטבעית של העץ

פגשתי את יוסי שמואלי כמה פעמים

בעיקר יש לו דוכן בכל מיני ירידי אומנות. הדגש שלא שהוא עושה מזוזות לסוגי עצים ששייכים לתרבות ארץ ישראל למשל עצי שבעת המינים. עצי ארבעת המינים לחג הסוכות. הגילוף שלו ידני ובעיקר סכינים. לאחרונה הוא סייים קורס חרטות אצל אלי אבוסירה במושב ליד ירושלים.

arsar

New member
בעצי הזית המרקם מתווסף רק עם הגיל!!!

ולכן יווצר מרקם בגזעי הזיית או בענפיו ה"זקנים" - העבים. בענפים דקים אין מרקם (לפחות אני לא ראיתי במשך כמה שנים של גיזום זיתים).

arsar

New member
בני - מילדיי החרדים למדתי שעליהם לדעת היכן--

במזוזה (מתוך החריץ) נוגעת ה"שדי" של הקלף. ממני הם ביקשו חלונית. אני סירבתי ולכן אני נאלץ לסמן את המקום ב-2/3 מהגובה, כלומר, כשליש מלמעלה. אני סימנתי את המקום ב"ש" זעירה..

אצלי כשרצו חלונית

ביקשתי את הקלף מראש כדי שאוכל לסמן. ה "ש" על גבי מזוזה זה למעשה נוהג ואין שום חובה. אני מתייחס ל"ש" לצד האמנותי שבו.

arsar

New member
כשבאתי בפעם הראשונה לעשות מזוזה לא ידעתי ---

דבר על החוקים והמנהגים. לימים קיבלתי "קיצור שולחן ערוך" ומאז כל המזוזות שעשיתי - עץ ואבן וגם שייש - מבוצעות למהדרין! רק דבר אחד סירבתי לעשות - חלונית! לדעתי ולטעמי זה טוב למזוזה שנוצרה באופן תעשייתי. מזוזה שאני מעצב לפי טעמי ובהתאם למנהגים צריכה לענות גם על הדינים, אבל לא פחות גם לחוש העיצוב. בני - אני רואה שאתה הולך בדיוק לפי כלל זה. ועבודותיך מוצאות חן בעיני אף שקשה מאד לחדש בנושא אם לא רוצים ל"השתגע"...

arsar

New member
בתצלום שבכאן קשה לראות את הגימור---

כל הכבוד על ההדר, הדמיון וההתמדה.

artagel

New member
בתי מזוזה

בני רעיונותיך ועבודותיך יפים אך יש לי הצעה ותנסה לבדוק היכן אפשר לעקם מבחנות וכך תוכל גם להסתירם .בעבר ראיתי שניים,אחד במדרחוב בנחלת בניימין והשני בקניון קסטרא בחיפה.

yulevi

New member
זה רעיון

יש ברחוב מנחם בגין 44 [בסמטה של מ.מ.סי]חנות שמוכרת ציוד למעבדות ופעם ראיתי מבחנות כאלה

igal1albag

New member
יפה מאוד ומקורי

יש אפשרות פשוטה לחמם על הגז הביתי ואז לעקם בהתאם לדרישה.

הרעיון שבית הקלף יהיה ישר

ברגע שמכניסים קלף מגולגל ומעקמים את הגליל בקשת יש סיכוי שאותיות בתוך הקלף יתעוותו. למעשה הייתי יכול לעשות חריץ בצורה של קשת יצא לי לראות מזוזות בקשת ומבחנה ישירה מצורף קישור לדוגמה הם משתמשים הרבה במבחנות, אחת הסיבות לאיטום הקלף. לגבי המחירים חטפתי שוק, קצת מוגזם.

arsar

New member
ויש עוד ענין: אם ה"קלף" הוא בס"ה--

תצלום, אז אולי לא נורא. אבל בשביל המהדרין צריך קלף כתוב ע"י סופר סת"ם! ואז אם מקפלים - יש סכנה שהאותיות לא רק יתקפלו, אלא גם ינשרו עם הזמן.

למעלה