בת זוג שלא משקיעה

בת זוג שלא משקיעה

שלום,
אני אשמח לשמוע את דעתכם, עם בעיה שיש לי עם בת הזוג שלי,
אנחנו יוצאים חצי שנה, וכמעט אף פעם בת הזוג לא יוזמת מפגשים, או לא מתכננת שום דבר.

זה בא אפילו לידי ביטוי, שהיא לא יוזמת שיחות טלפון, אם אני לא מתקשר היא לא תתקשר במשך יום שלם...

לא מפתיעה אותי באיזה מתנה קטנה או משהו בסגנון...

אם אני לא יוזם, אז אנחנו לא נפגשים או לחילופין לא נעשה כלום.
אבל היא יוזמת עם חברות שלה מפגשים ופעילויות.

אמרתי לה מספר פעמים ואף רמזתי לה, שהיא צריכה להשקיע וליזום, עד לאחרונה הייתי יוזם, מחזר, ומארגן ומתכנן, עד שנשברתי , כי אי אפשר רק לתת מבלי לקבל - והפסקתי ליזום אלא רק מגיב...

נכון להיום נוצר ריחוק מסויים, למשל שבוע לא נפגשנו בגלל שלא יזמתי שום דבר,
לרוב אם אנחנו נפגשים זה עם החברות שלה.

איני זוכר מתי יצאנו רק שנינו, למשהו שהיא תכננה או יזמה.

האם זה סביר, או הגיוני ורק אני זה שמגזים...

האם זה יכול לבשר על העתיד, שאם כך בתחילת הדרך היא מתנהגת זה רק יחמיר ויחסינו ילכו לכיון שלילי.

אני אשמח לשמוע את דעתכם

תודה

מה אתה אוהב בה?

מה יש בה - או מה היא עושה, לצורך העיניין - שכן עושה לך טוב?
&nbsp
הדדיות בקשר באה בדרכים שונות.

a wild rose

New member
זוגיות היא קשר הדדי

ואם אין הדדיות, לא נראה שזו זוגיות בריאה. לי נראה שכדאי שתבין שזה כנראה לא זה... כנראה שאין מה שיעורר אותה להשקיע, ואין שום סיבה שאתה תשקיע באופן חד צדדי.
&nbsp
או במילה אחת next

אשמח לדעת עוד קצת

אהלן בחור טוב!

כיף לראות שיש בחורים כמוך בעולם. בחורים טובים :)
תגיד, אם חברה שלך תיזום טלפונים ו/או מפגשים אתך, מה זה יאפשר לך? מה תרגיש? מה זה אומר?

נמשיך אחרי שתענה,
שלך, אורטל זיו

זה עושה הרגשה טובה שמחזרים אחריך

שתביני שאנחנו ביחד, אנחנו עפים באויר, ממש טוב לנו וכייף לנו
יש לנו כימיה אדירה.
אבל הסדר עדיפות שלה לוקה בחסר, אני כל הזמן מנסה לומר לעצמי אולי בגלל שהיא חסרת נסיון ולא רגילה לזוגיות רצינית
כי כשהיא נותנת אהבה היא נותנת מכל הלב.

אבל ליזום מפגש או להציע משהו שנעשה ביחד..כלום
כאילו זה תלוי בי

מה שאתה בעצם מבקש

זה להרגיש שהיא רוצה אותך, כמו שאתה רוצה אותה.
באיזשהו מקום, אתה יודע את זה, כי אתם עפים ביחד.
אבל אתה רוצה שהיא תפגין את זה.

עכשיו לשאלה הבאה -
יש לך מושג למה סדר העדיפויות שלה הוא כזה? למה היא לא יוזמת?
האם דיברתם על זה או שאתה רק מנחש מעצמך שזה בגלל שהיא חסרת נסיון?

שלך, אורטל

שתי אפשרויות

1- היא מה שנקרא כוסית ישראלית טיפוסית. חונכה מגיל צעיר שהיא נסיכה ומתנהגת בהתאם. היתרונות במצב הם שאתה יכול להתהדר בכוסית משלך וליהנות מחסדיה מעת לעת: צחוקה המתגלגל, חיוכה שובה הלב, ציצים מהממים, הזכות להיות גבר-גבר עם כל המשתמע מכך (לשלם עבורה, להביא אותה, להחזיר אותה, להתעניין בה, לפנק אותה...) וגם טפיחה קלה על האגו (בכל זאת, צמודה אליך כוסית...). החסרונות הם שמדובר בעבודה קשה ואנטנסיבית.
2 - היא לא נורא מתלהבת ממך, אבל אין לה משהו יותר טוב לעשות כרגע ולכן לא חותכת ממך.

בשני המקרים יצאת פיתה.

Feuilleton

New member
(בלת"ק) אולי היא פשוט חושבת

שזה שאתם ביחד זה מספיק, והיא אל מודעת לזה שצריך גם לתחזק זוגיות ולהשקיע בקשר. מבחינתה אתם ביחד, ואפשר לנוח על זרי הדפנה.

גם לי נראה כך...

הבעיה שהערתי מספר פעמים וזה עוזר לחודש וחוזר על עצמו

השאלה אם יש למישהו ניסיון או רעיון בנושא

נשמע שזה פשוט האופי שלה

אני מאמינה גדולה בתקשורת ואני חושבת שאתה צריך לשתף אותה במה שאתה מרגיש.
לא שיחה של האשמות והתקפות ו"את לא בסדר", אלא לומר מה אתה מרגיש, מה חסר לך, מה תשמח אם יהיה בקשר.
&nbsp
אם כבר הערת לה על כך- אני חושבת שעלייך להבין שלא תצליח לשנות אותה ועלייך או לקבל את זה ולהפנים שהיא לא מאלה שיוזמים או שתחליט שזה לא בשבילך. 2 ההחלטות לגיטימיות וההגיוניות.
&nbsp
&nbsp

בתחילת הקשר שלי

הייתי מתנהגת ככה (היום 4 שנים, אז התנהגתי ככה בערך בשנה הראשונה). אני לא מכירה את בת הזוג שלך לכן קשה לי להגיד, אבל יכולה לספר מהחווייה שלי שהייתי עושה את זה באופן מודע כי מאד ניסיתי שלא להתאהב בבחור או להקשר אליו, בנוסף נפגעתי בעבר מבני זוג שהייתי מתקשרת ויוזמת יותר מהם והבטחתי לעצמי שזה לא יחזור על עצמו. נסה להבין מאיפה ההתנהגות שלה נובעת כי יכולות להיות המון סיבות, אפילו כאלה שקשורות לזה שהיא מחוברת אליך מאד אבל מפחדת (ואולי סיבות אחרות, מאכזבות). אם תגלה מה הסיבה תדע גם מה לעשות.

A לוןA

New member
גם המצבר הכי גדול בעולם

מתרוקן בסופו של דבר אם לא מטעינים אותו.
&nbsp
מניסיון, אחד מהשניים-
או שבסוף ישבר לך ותחתוך
או שגם אתה תפסיק לתת לאט לאט ותשקעו לתוך שיגרה דלה.
&nbsp
זה לא מסמן טובות, בכל מקרה.

אמנם זוגיות היא קשר הדדי, אבל

בדר"כ יהיה צד אחד שיעשה יותר. לפעמים יש חלוקה כלשהי- אתה זה שיוזם הכל כי זו האישיות שלך, והיא תורמת לזוגיות משהו אחר שהיא טובה בו. לדעתי זה בסדר גמור. זה יכול להיות טוב אם אתם משלימים אחד את השני ומקבלים אחד את היתרונות והחסרונות של השני.
אתה צריך להבין שזוהי האישיות שלה, שהיא לא יוזמת וכנראה גם לא תיזום. אם תגיד לה שזה מפריע לך, אז יכול להיות שאם היא אוהבת אותך- היא תתאמץ להשתנות. אבל עם הזמן היא תחזור לעצמה (בלי להפחית מעוצמת האהבה כלפיך), כי ככה היא. אם אתה אוהב אותה ומוכן לחיות ככה- תהנו.

מצד שני- יכול להיות שמדובר גם בניצול מסוים. שנוח לה שאתה מפנק אותה, אין לה יותר מדי רגשות כלפיך והיא מעבירה את הזמן בטוב. אבל זה לא משהו שאנשים זרים בפורום הזה, אני או אחרים, יכולים להגיד לך. אתה צריך לחשוב טוב אם העניין פה הוא אישיות שונה שאתה מוכן לקבל למען הזוגיות, או שמדובר בניצול והעברת זמן, או שאתם סתם לא מתאימים כי אתה גם צריך שיפנקו אותך וישקיעו בך- וזו גם סיבה מאוד לגיטימית להיפרד.

מילקי 10

New member
מניסיוני...

אני הייתי ככה בקשר עם החבר האחרון לא כי לא הייתי מעוניינת (הייתי מאודדדד מעוניינת) כי פחדתי מדחיה. כך היה בהתחלה, הוא יזם את הרוב.
בימים שלא נפגשנו לא הצעתי כי אם הוא לא הציע כנראה שהוא לא יכול/רוצה ואם אני אציע הוא יסרב והטראומה תחזור.
קשה לי להעיד לגביה אבל מבחינתי זה היה עניין של טראומה ופחד מדחיה.

vjoded

New member
הדיעה שלי לא תהיה פופלארית

אתה הפכת למובן מאליו בשבילה.
&nbsp
אם היא לא יוזמת כלום, אז אתה צריך עוד פחות ליזום, תעלם לה, על כל צעד שהיא עושה אחורה, אתה תעשה 2 צעדים אחורה.
&nbsp
אני מאמין שיש לך רגשות חזקים אליה ולא תוכל להתאפק שבוע מבלי להתקשר אליה,
קשה להתנגד לרגשות האלה, יהיה לך קשה להתאפק, אתה צריך להסיח לעצמך את הדעת ולהתחיל להתעניין בנשים אחרות.
תחדש קשרים עם ידידות/יזיזות/אקסיות מהעבר שלך, תשאף להיפגש איתן, אפילו לשכב איתן, על מנת להסיח לעצמך את הדעת ממנה.
גם אם אתה מאוד אוהב אותה, זה ישפר לך את ההרגשה, ייתן לך הרגשה שאתה גבר שווה, שלא חסרות לך אפשרויות ואתה לא תלוי בה.
במצב הזה, רצוי מאוד שבאמת יהיו לך כמה שיותר אפשרויות.
&nbsp
אם היא תתקשר, ותשאל לאן נעלמת? מה קרה שאתה לא מתקשר?
תמציא תירוצים שהיית עסוק, לימודים/עבודה/שקר כלשהוא, תתנצל בצורה לא משכנעת שתגרום לביטחון שלה להתערער.
אל תעשה את הטעות להגיד שלא התקשרת כי לא רצית להפריע לה, זה משדר חוסר ביטחון!
אתה מקסימום, תתנצל שלא יצא לך להתקשר בגלל שהיית עסוק בכל מיני עניינים שלך(שהיא תרגיש שיש לך עניינים יותר חשובים ממנה בסדר העדיפויות).
&nbsp
אתה אל תיזום שום טלפון אליה יותר, כשהיא מתקשרת, אל תענה מיד, תחכה לפחות חצי שעה-שעה ורק אז תחזיר לה צלצול, תגיד לה שלא יכולת לענות בגלל מקלחת/ארוחה/שקר כלשהוא, תדבר איתה שיחת חולין סתמית, קצרה, קלילה, בנחמדות: "הי, מה קורה? איך מה חדש? אצלי הכול בסדר, כרגיל, מאוד עסוק ב^&%^%^" ואז תסיים את השיחה מבלי להציע לה כלום, מבלי להגיד לה שהמצב מפריע לך ומזיז לך בכלל, היא צריכה להשתכנע שטוב לך ככה ושאתה לא מתגעגע אליה, זה יערער לה את הביטחון ויגרום לה לחשוש לאבד אותך(בהנחה שיש לה רמה כלשהיא של רגשות כלפייך).
&nbsp
תשתדל שהיא לא תבין שאתה עושה לה בכוונה, כי אז היא תחזיר לך, והמצב יחמיר.
בשיחות איתה אל תעז יותר ליזום פגישות איתה, חכה שזה יבוא ממנה, אפילו אם חודש לא תפגשו ותדברו בטלפון פעם בשבועיים!
&nbsp
לגבי להעיר לה ולומר לה כמה שזה מפריע לך, את זה אתה תעשה ביום שהמצב יתהפך והיא תכעס עלייך שאתה לא משקיע ולא יוזם ולא מתעניין ולא מתקשר"
&nbsp
אם היא אוהבת אותך, מה שהצעתי לך יעבוד והמצב יתהפך, אם זה לא יעזור, אז כמעט בטוח שהיא מאוהבת/דלוקה על מישהוא אחר, אולי האקס, אולי גבר חדש, אולי אפילו בוגדת בך, יש סיכוי שזה המצב ואם אתה לא רוצה להיפגע, כדאי שתכין לעצמך אלטרנטיבה, כי ככה לקום ולעזוב אותה ולהישאר לבד יהיה לך מאוד קשה ואתה עלול להישבר, לצאת פגוע נורא.
&nbsp

למעלה