בת מצווה ועליה לתורה

יש כל מיני מסגרות

הולכות וצומחות עוד קהילות אורתודוכסיות שמנסות לתת מענה לצורך הזה - שיתוף הבת בתפילהץ אני מכירה מקרוב קהילה שכמעט התפרקה על רקע ויכוחים בנושא הזה. קהילת "ידידיה" אאל"ט היו החלוצים בתחום הזה, והיום כמו בעבר יש שם תפילות לנשים באירועים כגון זה. יש גם קבוצה שמתקבצת מדי חודש לתפילת נשים במכון "פרדס" (שכונת תלפיות), ושם גם נערכים טקסים כאלה. אני יודעת שגם בקהילת "רעות" (בית אלישבע) יש תפילה לנשים אחת לכמה זמן. ואני מניחה שיש עוד. כמו שכבר אמרו - יש ב"שירה חדשה". אבל שם קצת הרחיקו לכת (לטעמי) בהיתרים, ויש שם תפילה משותפת עם שיתוף די גדול (יחסית) של נשים באותה תפילה. זה שונה מכל האחרים שהזכרתי שבהם נערכת תפילה נפרדת לנשים. כל אלה שמניתי הם אורתודוכסים (יש מי שיגיד ש"שירה חדשה" כבר לא כל כך, אבל הם מגדירים את עצמם ככאלה. אם תרצי שמות וכתובות לפנייה ולהתייעצות - אשמח לאתר לך כאלה. מה שצריך לקחת בחשבון זה את העובדה שאת מדברת על לבוא לקהילה שאת לא מכירה ולערוך בה את הטקס שאת רוצה. לא תמיד החיבור יוצא מוצלח. מה שהם עושים זה בדרך כלל עבור חברי הקהילה שלהם, אבל אני יודעת שלפחות לגבי חלק מהם יש פתיחות ורצון לאפשר גם עבור אנשים מבחוץ.
 
התוכלי בבקשה לפרט

אודות קהילת "רעות"? כיצד מתבטא השיתוף? אשה עולה לתורה במנין של גברים ונשים?
 
לא לערבב

"רעות" הם מן הסוג המפריד. (תפילת נשים בנפרד מן הגברים) דיברתי על "שירה חדשה" שבה משתתפות נשים ב"מה שאפשר", בלי ליצור קבוצה נפרדת. לא הייתי שם מעולם, אבל ממה ששמעתי - יש מחיצה (יושבים משני צידיה, ולא נשים מאחורי הגברים). הבימה באמצע (בין שתי העזרות) נשים מחזנות בקבלת שבת, בפסוקי דזמרה, וגם בהוצאת ספר תורה (ואולי בקטעים נוספים). הקריאה בתורה מתחלקת בין נשים לגברים. יש עוד - אני מוכנה לברר.
 

אוֹחַ

New member
לא לערבב? זה נשמע לי מספיק מעורבב.

הם נחשבים אורותודוקסיים?
 
אני חושבת שכך הם קוראים לעצמם

ובגלל זה יש מחיצה
 

masorti

New member
ואת זה את/ה קובע/ת בתור רב?

אולי אין כאן שינוי מהותי מההלכה הרפורמית.
 
אינני רב

אבל אני מכיר טוב את ההלכה האורתודוכסית החרדית. אין כאן שום דבר שמתנגד מהותית להלכה. הבעיה ההלכתית היחידה היא "קול באשה ערוה". כל מי ששומע שירת נשים הוא רפורמי?
 

giulietta

New member
העלית נקודה חשובה

חשוב לנו לקיים ארוע בתוך קהילה שאנו מרגישים קרובים אליה. יש לנו משפחה בירושלים (המשפחה ההיא
) שמקורבת לאחת הקהילות האלה ואם נעשה ארוע שבו משתתפת כלל המשפחה המורחבת זה יתן איזושהי תחושת חיבור, כך נראה לי. בכל אופן, רציתי לקבל קצת מידע מקדים על האפשרויות השונות לפני שאני פונה אליהם. מה שהבאת בינתיים הוא מספק בהחלט. תודה.
 
ואני ממליץ על הטקס הרפורמי

בתי עברה אותו. זה כרוך בשני עניינים נפרדים - קורס ביהדות של כ10 או 12פגישות של שעה, ולימוד הקריאה בתורה שנעשה בנפרד.... מקובל גם לעשות "קידוש, בבית הכנסת לאחר התפילה. היה טקס מרשים ומכובד, ובמיוחד מצאה חן בעיני הדרשה של אבא של בתי... ברעננה , כפר סבא וירושלים יש קהילות של היהדות המתקדמת, ונדמה לי גם בהרצליה וברמת השרון. הבעיה - צריך להזמין מקום הרבה זמן מראש אם מדובר בהפטרה...
 
אהה ויש עוד עניין: מי שעושה שם את ה

טקס מתבקש לבוא עם משפחתן כמה פעמים כדי להכיר את הקהילה ומנהגיה...
 
למעלה