בת מצווה

עדיקים

Active member
מזל טוב
, איזו התרגשות

עוד לא הגענו לשם (למרות שמתקרבים), בארועים שאני הייתי היה באמת קטע של ילדת הבת מצווה -שיר/ברכה/ריקוד/טקס הפרשת חלה.
אפשר כמו שכתבו כאן להכין לה סרט ערוך עם קטעים לכל אורך חייה- היינו גם בארועים שהיו סרטים כאלה זה היה מקסים, להכניס באמצע ברכות של המשפחה ואפילו המשפחה המורחבת מהארץ שתשלח סרטונים זה יכול להיות ממש מרגש ויפה.
אם אתם נגד מוזיקה רועשת ולא אוהבים ריקודים אז נראה לי שכמו שכתבת קצת מוזיקת רקע שקטה זה מספיק.

Ani15

New member
הייתי בכמה אירועים כאלה בשנים האחרונות

(לא פלא: היישוב שלנו והמילייה החברתי שלנו משופע במשפחות בדרך מ- או אל- הרילוקיישן/ שבתון/ פוסטדוק וכו)
בדרך כלל זה היה מקסים, אם מזג האוויר האיר פנים, היו שמשיות לצל (אצלנו זה חשוב), היה אוכל טוב, מוסיקת רקע נעימה, ובאמצע -בדרך כלל זה בין המנות של הקייטרינג, גם מאפשר להם להתארגן - היו ברכות מההורים, מהסבים, מהאחים/יות, ומופע או ברכה מכלת/ חתן השמחה לפי כשוריו ורצונו. אם היתה מצגת, זה היה הזמן לזה. זה נחמד, קצת משעמם למי שלא ממש חבר של כל שאר המוזמנים, כמו כל אירוע כזה. אני חושבת (ומקווה) שזה משמעותי לילד שכולם באים לאירוע לכבודו, והתוכן קצת פחות חשוב.
בחלק מהאירועים האלה הזמינו פעילות במיוחד לילדים באיזור נפרד. אחד המוצלחים היה עם משחקי מחשב, דאנס דאנס, מכוניות על שלט וכד'. זה מאוד נחמד שלא צריכים לשעשע את יורשי העצר בעודנו משתעממים בעצמנו. אם מתוכננים לכם ילדים אורחים רבים, שווה לשקול. אפשרויות נוספות כוללות קוסם, מצייר קריקטורות של פורטרטים של האורחים (ילדות מתות על זה), פעילות יצירה כלשהי וכד', בהתאם לגיל הילדים האורחים הממוצע.
עוד טיפ חשוב: אם האירוע בחצר הבית הפרטי שלכם שווה לשכור מישהו (או לוודא שיש מישהו כזה מהקייטרינג) ל"תפעול הטכנולוגיה של הבית": ניקוי השירותים מדי פעם, הכוונת הקייטרינג למה שהם צריכים במטבח, שטיפת כלים, סיוע לאורחים שצריכים בדיוק עכשיו פלסטר או כוס מים דווקא מהברז וכו'. עובד כזה חייב להגיע מראש ולהכיר את הבית בפירוט (הכי טוב אם יש לכם מנקה קבועה או האופר שלכם), והוא גם יכול לשטוף בסוף האירוע. זה פינה את ההורים לארח ולהינות מהאירוע ונדמה לי שזה כדאי.

אגוזים1

New member
הרבה מזל טוב

בת מצווה בבית זה מקסים! וקטע נגינה של ילדת בת המצווה כולל אולי איזה סרטון/מצגת שאתם או היא עושים עם עוד כמה ברכות לא ארוכות מדי בהחלט סוגר את הפינה הזו. אגב, הסרטון/מצגת ממש לא חייב להיות אוסף של תמונות בליווי שיר. אפשר לעשות את זה מרגש/מצחיק/מיוחד. מומלץ!

אפשר להוסיף גם איזו פינת פעילות לילדים. פינות שראיתי (או עשינו) לדוגמא: איזור משחקי קופסא/קלפים מכל מני סוגים עם כריות ופופים, ספר ברכות עם טושים, מדבקות וכו׳ לקישוט (לברך את ילדת בת המצווה), שולחן ביליארד או שולחן משחק אחר (היה בבר מצווה), בריכה (אם יש), חידון קהוט (על ילדת בת המצווה).

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על כל הרעיונות

חידון וצייר/ת פורטרטים הם רעיונות מעולים. אחזור לעדכן איך היה...

באיחור מפדח, מזל טוב !!

הייתי בבת מצוה דומה פה בארץ.
למיטב זכרוני, לא היו הרבה ילדים והם הסתדרו עם עצמם ונכנסו הבית מידי פעם (הם הכירו זה את זה כי הם היו משפחה)
היו הופעת נגינה של בת המצווה.
הופעת נגינה של האחים
ושיר ראפ נהדר ששר לה הדוד.
אוכל טעים והרבה שקט שאפשר לדבר.
כאורחת, היה מאוד מוצלח.

אני מקנאה בך שהיא הסכימה לאירוע. הבן שלי הטיל וטו. נחגוג בגרעין המצומצם.

למעלה