עקרוני עקרוני, אבל לא לאבד פרופורציות
אם הגעתם עד מצב שהוא נעלבבבבבב וישן בסלון - משהו התחרפן לכם בדיון הזה. וכנראה שיש מתיחות ביניכם הרבה מעבר לפעם האחת הזו.
אני מסכים איתך שחינוך הילדות לאחריות ולכבוד וכו זה דבר חשוב, אבל כשזה מתחיל לעלות לטונים צורמים - צריך לדעת מתי לוותר ואיך למזער נזקים.
ראשית, על הילדה שלו באמת אין לך הרבה say. ניסית להגיד מה שהיה לך, לא כל כך הצליח להשפיע. ניסית להסביר לאביה, וגם שם לא ממש הצליח. - לדעתי בכיוון של הילדה הזו כדאי בנקודה הזו לעזוב את העניין.
הרי לא תצליחי לשנות את המצב אלא אם כן בצעדים דרסטיים מאוד בסגנון של "או שהיא תשלם את עשרות השקלים שהיא חייבת או שאני עוזבת את הבית !!!!!! ".
לגבי ההתנהגות שלו - נראה לי שנדרשת שיחה צפופה בזמן שהוא רגוע ונינוח, אולי באיזה מסעדה רומנטית נחמדה כך שיהיו אנשים מסביב ולא יהיה לו נעים לצעוק ולעשות הצגות גדולות של היעלבויות. שידבר לעניין ותגיעו להבנות חשובות ביניכם. גםעל חינוךהילדות, גם על צורת ההתנהלות ביניכם, ובכלל.
ולגבי חינוך הבת שלך, הייתי חושב על העניין כאילו קרה עם חברה טובה שלה ולא עם אחותה. כמובן רק מבחינות מסויימות. כלומר לא הייתי מציע לה לחשוב על זה כך, כי הבת שלו היא אחותה, נ ק ו נ ד ה!
אבל בינך לבינך, בגיבוש הדרך לנהוג מול ביתך - נראה שלי שזו הדרך הטובהביותר לראות את המצב.
אם היית הולכת עם חברה של ביתך וההורים שלה, וקרה מקרה כזה של כסף שהחברה שכחה, וביתך שילמה במקומה, וההיא לא מחזירה, וההורים שלה מגבים אותה ולא עוזרים לך לסגור את העניין בצורה הנכונה לטעמך. -מה ההית עושה אז?
נראה לי נכון לדבר עם ביתך. שהיא היתה נחמדה כשהציעה לעזור לחברתה. ושחבל שההיא לא עומדת בהתחייבויותיה כי זה לא יפה וככה לא עושים בכלל.
אבל חשוב שהילדה שלך תלמד מכך כמה נקודות חשובות.
- שלא תמיד אנשים עומדים בהבטחותיהם, וצריך ללמוד להעריך מי ומתי עלול להבריז לנו.
- שצריך לקחת בשבון כשעוזרים למישהו - שאולי לא יחזיר לנו בכלל ולכן לא לתת יותר משאפשר לספוג כהפסד.
- וכל תובנה אחרת שנראית לך מתאימה.
חשוב גם לשאול את הבת שלך ולדובב אותה קצת שתספר לך מה היא חושבת על העניין, איך היא רואה את זה, ולאיזה מסקנות היא הגיעה.
שלא יתברר לך מאוחר מדי שהיא הגיעה למסקנות חמורות מדי, החליטה החלטות קיצוניות מדי, ירדה מאוד בדימוי העצמי שלה, וכדומה.