ב"הזמנה לדין"מותר לנאשם להזמין עד...

ב"הזמנה לדין"מותר לנאשם להזמין עד...

שהיה איתו בזמן העברה? האם יש זמן לשופטים למתן אפשרות כזאת והאם צריכים להודיע מראש? אני מדבר על כך שלאשתי נרשם דו"ח והיא הנאשמת ואני הייתי לידה באוטו ובגללי נרשם לה הדו"ח המטופש ש... השתעממתי הוצאתי מהתיק בזמן שהיא נהגה בכביש חיפה תל אביב נגן הסרטים הנייד שלי והסתכלתי בו. ( אני אספן סרטים ) זאת כל העברה שלה.. תאמינו או לא.... בגלל שאני הסתכלתי. מה דעתכם ומה אתם חושבים השופט יחליט? תודה. גיל.

shlang

New member
יש תקנה חדשה בנושא

אם היא בתוקף אינני יודע, אבדוק מאוחר יותר להלן התקנה החדשה: חל איסור תצוגה של מחשב או של טלוויזיה הנראית ממושב הנהג בזמן הנסיעה ואם ישנה יותקן ברכב מנגנון לניתוקה. ההוראה לא תחול על מערכת בקרה או ניווט. וזה בדיוק מה שקרה לכם.

guya72

New member
זה בתוקף, אבל

קצת הגיון לא יזיק. אולי עכשיו גם יתנו דוח בגלל שהנוסע במושב הקדמי משחק טטריס או אולי משחק במשחקים שקיימים בטלפון הנייד ?? (זאת הרי גם כן תצוגה...).

האם אפשר להסיק מ"מנגנון לניתוקה" ש...

היא צריכה להיות מותקנת ברכב באיזה שהיא דרך ולא לאיזה מכשיר נייד שה"טרמפיסט מחזיק ומסתכל לשמושו האישי" שלא קשור כלל לאוטו? ד"א ..הק"מ בדו"ח זה בדיוק מתחת למחלף נתניה דרום, עניין של 100 מטר בלבד כי הוא עצר אותנו כבר סמוך מאוד למחלף, ואשתי נסעה בנתיב הימני והשוטר ראה אותה מסתכלת לכיווני שדרך אגב, זה לא מצוין בכלל בדו"ח שהיא הסתכלה לכיווני (אלא רק עניין סעיף 28 א' ) בגלל שהיא פחדה /היתה צריכה להיזהר ממכוניות שמשתלבות לנתיב שלה מנתיב הירידה לכיוון הכביש הראשי שהיא נסעה בו. וכן זה קרה במוצ"ש בעומס תנועה אופיני לשעת הנסיעה - 8 בערב ובנוסף היו מאחורה 3 ילדים קטנים כך שההיתי חייב לשבת קדימה... אני חושב על כל מיני אפשרויות לסיבות לטובתי לגבי החוק הבאמת מוזר הזה. גיל.

guya72

New member
לפי ההבנה שלי,

הפירוש אמור להיות כפי שציינת. אינני טוען שההגיון צריך לבוא מצד המחוקק, אלא דווקא מצד השוטר שאוכף את החוק. החוק עצמו מאוד הגיוני, אבל לא צריך להסחף בעת האכיפה (לפי הפירוש של השוטר, אסור לי להשתמש בטלפון נייד אם אני נוסע שיושב במושב הקדמי).

asaforon

New member
בישבה הראושנה בבית המשפט (ישיבת ההקראה)

תוכל לכפור; את העדים עלייך להביא לישיבה הבאה שתקבע ע"י השופט (ישיבת הוכחות).

לא ידעתי.אם אני רוצה להעיד זה יהיה במועד אחר?

ובכלל... מהתיאור למעלה הרי התיקים שמובאים לבית דין הם על נהיגה לא זהירה, נהיגה רשלנית או בקלות רוח, או הם על תאונות דרכים . כאן הרי אני, זה שלא נוהג - שיושב ליד הנהג, לא היה מורכז בנהיגה ולא הנוהג/ת . אז מה יכולים להיות הטיעונים של המשטרה במשפט הזה. הרי בדרך כלל עברות שלא קשורות לנהג עצמו, למשל חוסר באפוד זוהר, לא באים בכלל לדיונים בבתי הדין? יתר על כן, גם עברות תנועה כמו נסיעה במהירות מופרזת, לא באים לדיונים בבתי המשפט. וכאן אין עברת תנועה! זה שאני הוצאתי משהו מהתיק והסתכלתי בו - זאת עברת תנועה? ואני לא זה שנהגתי. מה דעתכם? גיל.

למעלה