ב"שיחות" 1 כתוב על לעשות/ליצור חיים

ש ו נ י

New member
ב"שיחות" 1 כתוב על לעשות/ליצור חיים

ולא רק לעבוד למחייתך או לקיום גופך איך עושים דבר כזה? בדו-שיח בין ניל לה' ניל אומר לה' שאדם "צריך" לעבוד אם הוא רוצה לפרנס את משפחתו ואת אשתו המצפה לכך ממנו, ושהוא חש אחריות לעשות זאת, גם אם לא ממש בא לו, וגם אם זה לא מה שהוא רוצה ואוהב באמת לעשות. הרבה פעמים ישנה סתירה עצומה בין מה שאנחנו באמת אוהבים ורוצים לעשות ובין החיים שהיינו רוצים לחיות, לבין מה שניתן להשתכר ממנו. פעמים רבות אנו מוצאים אנשים שעושים דברים שהם לא אוהבים או אפילו שונאים רוב חייהם, למחייתם, כי "צריך" לקיים את הגוף (או לפחות כדאי, כי אנחנו רוצים) וחשים מתוסכלים לא מרוצים וחיים חיי ייאוש שקטים. איך עושים חיים ולא רק מקיימים אותם? למה הכוונה? אני לא חשה שקיבלתי תשובה מהספר, בכלל לא! בעצם ה' ענה לניל (כך לפחות אני הבנתי) שאם אדם מגדיר עצמו כאחד שמוכן לעשות הכל, אפילו לוותר על אושרו, כדי לקיים את משפחתו - לפחות שיאהב מבחירה את עבודתו ולא יבחר לסבול ממנה. איכשהו התשובה הזאת ממש לא סיפקה אותי. אם אין צריך וכולנו עושים מה שאנחנו רוצים (מה שאני לא מרגישה שהוא נכון, כי רוב האנשים היו רוצים לעשות משהו אחר ומכורח המציאות נאלצים לעשות דברים שהם פחות מעדיפים או אפילו מאוד לא אוהבים לעשות) למה רובנו נאלצים לעשות עבודות לא כיפיות לעבוד עבור בוסים תובעניים ומעצבנים לעשות דברים שאנחנו לא אוהבים במקום מה שאנחנו כן אוהבים, כדי להשתכר, כי הרבה פעמים מה שאנחנו אוהבים לא מכניס בכלל ... אם אין צריך ואם אין תביעה/דרישה וכולנו רוצים לחיות ולקיים את הגוף למה, כדי להמשיך לחיות ולהתקיים לפחות פיסית, לעתים אנחנו במקום מסויים קטן או גדול צריכים להקריב את הנפש שלנו, את השמחה שלנו, את הכיף שלנו, ובמקום קטן או גדול יותר - למות בעודנו בחיים? למה? על זה לא קיבלתי תשובה מהספר! תודה!

גריני

New member
למות בעודנו בחיים...

זה נשמע ממש רע! אני לא יודעת לענות במקום ניל, אבל יכולה לספר לך על עצמי, אולי זה יבהיר משהו. כמו שאת יודעת, עבדתי המון שנים באותו מקום, כאשר 5-6 השנים האחרונות היו פחות או יותר סיוט (מבחינת חוסר עניין בעבודה). באיזשהו שלב, לפני כ- 4 שנים, אחרי שמאוד סבלתי והיה ברור לי שאין ברירה אלא להישאר שם, פשוט החלטתי יום אחד שעד שעה 3 אני מתפרנסת ואח"כ מתחילים החיים.... האמיני לי שוני, מאותו היום השתנו חיי! אולי לזה התכוון אלוהים כשאמר שצריך לאהוב את מה שעושים, ואם אי-אפשר לאהוב - אז ללמוד לקבל. אני חושבת שהחיים שלנו כאן רצופים בפשרות. אז יש דברים שלא רצוי להתפשר עליהם, אבל לפעמים אין ברירה וצריך! אז יש לנו את המכשיר הזה שנקרא חשיבה, ובעזרתו אפשר לעשות כל מיני דברים. והמצבים האלה שאת מתארת, שאנחנו "תקועים" במקום שלא כיף לנו - זה בדיוק הקטע של שיעורים! אם יהיה לנו כיף ונהדר - לא נלמד דבר! הלוא כולנו, או רובנו, לומדים רוב הזמן מטעויות. לא יודעת למה זה - אבל זוהי עובדה!

ש ו נ י

New member
אבל אם אנחנו יוצרים את מה שאנחנו

רוצים כל הזמן וכל יצירה שלנו היא מבחירה (אלק) ואם אנחנו (יענו) יכולים הכל, כי אנחנו חלק מה' וה' הוא כל יכול ואם כל החיים פתוחים לפנינו, ובכוח המחשבה אנחנו יכולים ליצור מה הבידור? אז הכל בלוף ובולשיט אחד גדול לא? סתם עובדים עלינו בעיניים גם התשובות שלך לפני כן לשאלות שלי ושל אופיר... הממ.. עם כל הכבוד, רחוקות מלתת מענה. לא אישי, אבל בכל זאת תודה

orensany

New member
אם לקרוא לי אופיר זה מה שעושה לך

את זה אזי את רשאית......וכך מהיום שמי יהיה בפי שוני אופיר

blessברכה

New member
איזה איש חביב אתה! תבורך.../images/Emo24.gif

אני מתהלכת בבית כסהרורית, עצבנית, חסרת אונים, ניקרעת בין נסיעה למרכז הארץ (בדחיפות, אבי מאושפז בבית חולים) לבין להשאיר את הילדים כאן. עשה לי פשוט טוב, חימם לי את ה-
, לקרוא את הודעותייך. אתה פשוט ניפלא גם כאופיר וגם כאורן....
ברכה

גריני

New member
נו, מה לעשות?

רשמתי לעצמי 2 מינוסים....
(איזה מזל שנגמר הקטע של מכות עם סרגל על כף היד
)

seeyou

New member
למה נאלצים לעשות עבודות לא כיפיות

לעבוד עבור בוסים תובעניים ומעצבנים? כמה שאת צודקת! אבל במחשבה שניה שאנו קטנים-ילדים,הרבה לא מבינים מה אנו רוצים מה אנו אוהבים ממשיכים לגדול על ברכיים של הסיפורים-אגדות... בכלל לא ההוריים ולא הממסד לא מכין אותנו לחיים האמיתיים! בוסים חייבים להיות "תובעניים ומעצבנים" אחרת הם לא יהיו בתפקיד כזה! אצל נמלות לכול אחד יש תפקיד מוגדר לחיים-גם אצל דברות! בני אדם עדיין מגששים במקומם בפאזל החיים!

גריני

New member
בוסים "תובעניים ומעצבנים"

צריכים להיות כאלה - אם יש לנו שיעור כזה, של איך לחיות עם בוס כזה. לא כולם צריכים להיות נתונים למרות של בוסים כאלה. בוס תובעני ומעצבן נמצא לפעמים בתפקיד של הורה, כאשר השיעור שלנו עם ההורים נגמר - כי התבגרנו ואנחנו כבר לא נתונים למרותם.

seeyou

New member
כבר לא נתונים למרותם.?../images/Emo140.gif

יש משהו במה שאת אומרת....... אבל רק אחרי שיהיו לך ילדים משלך תתחילי להבין את ההוריים! ברור שיש יוצא מן הכלל! הקשר הורה ילדים זה לכול החיים - חד כווני!! -! הוה הרגיש ומרגיש דברים שהילד לא יכול-לא מסוגל...הוא לא יכול להבדיל בין הורה אמיתי לסתם אדם זר!! הוא לא חש את הקרבה באופן ביולוגי. תמיד יש חלוקי דעות בגלל פער הדורות-כבוד הדדי-מרות-נורמות חברתיות... אפשר לנפץ את לוחות הברית!!! יש תקדים!!

גריני

New member
הבהרות

1. יש לי ילדים, ואפילו גדולים - כאלה ש"כבר לא נתונים למרותי"
2. הכוונה היתה שבגיל מסויים אנחנו כבר לא עושים חשבון להורים, וכאן נכנס לתמונה תפקידו של הבוס- כי לבוס אנחנו כן "עושים חשבון". בגיל מבוגר, כאשר מערכת היחסים עם ההורים משתנה, כך שהם נהיים יותר חברים שלנו מאשר "בוגרים מפקחים" - ממלא תפקיד זה הבוס.

רשף כשף

New member
תשובה על המוות, לא מהספר

לא הייתי כמה ימים ופתאום אני רואה כמה יפה ושמח כאן, שמחה להצטרף לחגיגה. מברכת את החדשים (אורן) ואת אלו שהתחדשו בשם חדש ויפה (ברכה), את הנמצאים וגם את מי שכרגע לא נמצא אבל חושב עלינו... לגבי המוות, זוהי דיעה שגיבשתי ולא מהספר שיחות עם אלוהים, אבל אכתוב אותה בכל זאת משום שלדעתי זה יכול לענות על השאלה. "למות בעודנו בחיים"- ומהו מוות? מוות הוא פרידה, פרידה ממה שאינו משרת אותנו יותר. למשל דפוסי התנהגות ששייכנו לנו במשך השנים ולפתע אנו שמים לב שאין צורך בהן יותר משום שטוב יותר בלעדיהם, אך הפרידה מהם קשה וכואבת. פרידה מעקשנות, מהחשיבות העצמית, מפחדים ישנים, מסמלים, מאנשים... כל רגע שעובר אנחנו "מתים"- אנו משתנים ומאבדים דבר אחד לטובת משנהו, ומה שהיה בנו קודם לשינוי, הדברים מהם נפרדנו, הם מתו עם השינוי, וגם אנחנו מתנו איתם. מתנו ונולדנו מחדש, בכל רגע ורגע. שימו לב לנשימות שאתם מאבדים, לדברים שיוצאים מפיכם, לתובנות החדשות שאתם מגיעים אליהן בכל רגע ורגע, אלו הלידה והמוות שלכם. להיוולד כל בוקר מחדש, עם כל מילת פרידה למות מעט...

orensany

New member
אני לא ממש

חושב שזה קשור לנושא שמדובר עליו אבל: אני ממש אבל ממש מפחד למות1!! רובכם גם כן אני מתאר לעצמי הו..אני יודע שאין מה לפחד ממוות והנשמה שלך ממשיכה אבל רגע האלווו אני כאן אורן שני אני קצת אתגגעגע לעצמי יש לי קטעים חמודים ששייכים רק לי ואני לא רוצה לאבד אותם אורן הוא רק התנסות אבל אני לא רוצה שאורן יהיה איזה פראזה שתונח מאובקת על המדף של ההתנסויות של נשמה מספר D43HA

orensany

New member
-

בטעות לחצתי שלך....אני יודע שזה האגו שלי שמדבר עכשיו ...אבל לפעמים כשאני מרשה לעצמי לחשוב על העובדה שאני אפסיק להתקיים או לפחות אפסיק להיות המרכז אני מתחרפן!! ממש הבטן שלי מתכווצת ומתמתחת באותו זמן הרש מסתובב לי ונשאר מפוקס כל הזמן אז רק באתי לומר לכם או יותר לנכון לומר לכן מכיוון שרובכן כאן בנות המין היפה וחוק הלשון האקדמאי דורש לדבר ברהים לפי רוב שאני פוחד למות.

ש ו נ י

New member
אורן נשמה, אתה לאאאאא תמות אפפעם

(יו, מה יהיה?) אבל מילא, נגיד שכן (אבל לא, אבל נגיד שכן
, אם אתה מתעקש כלומר
) ממה אתה מפחד ב"מוות"? מה מפחיד ב"מוות"? אני מאמינה שאין סוף, ואני לא רוצה לחזור על עצמי מליון פעם, אבל אני מאמינה שמאחר ואנחנו נשמות ולא גוף, חלק מהנצח, חלק מהקדוש ברוך הוא, והקב"ה לא מת אלא הוא החיים ועל כן גמנחנו; אז אין מוות. אז... ממה אנחנו מפחדים בדיוק??? הממ עבורי דווקא הקושי מונח בלחיות פה הממ...

גריני

New member
אני בעד חופש בחירה

גם בנושא המוות... צריך להעביר חוק שם למעלה: מי שרוצה - ימות ומי שלא - שיישאר כאן עם ביבי ואריק ואהוד ושמעון...
(אויש, שכחתי את ערפאת... גם הוא בטח יהיה כאן לנצח
)

ש ו נ י

New member
יש מי שאומר שהעולם הזה הוא הגיהנום

בהתגלמותו (ועל זה יש שאומרים - OH YEH? YOU AINT SEEN NOTHING YET BUD) חחחחחחחח אז אם פה הגיהנום, זה מסביר את הנוכחות הנצחית של ערפאת ימח שמו פה, וזה שכמה שחלק מאתנו מבקשים מה' שייקח אותו, ואלק לא לוקח. ת'אמת מי יכול להאשים אותו? מי צריך אחד כמו ערפאת אצלו? (ת'אמת שה' ברא אותו, אבל בכל זאת הוא לא ממש רוצה/צריך אותו אצלו
)

orensany

New member
הי

אני אוהב את החיים פה בשביליל זה ממש לא גהנום אני כל כך לא מצטער על זה שאני כאן חווה וחי ונושם אוויר מלא בגשם שמטפטף לי בהנאה על הצוואר והאדים שיוצאים לי סמיך מהפב כמו הייתי דרקון שרוצה להרגיש הכל אני אוהב את כל זה המוות ממש לא קוסם לי אני מפחד מביטול העצמיות שלי שיקרה כאשר תנחת עליי מהלומת המוות

למעלה