ב 10 שנים אחרונות מה עדיף, דירה או מניות?

האמת שאיני מכיר אף

אחת מהקרנות שציינת. בבורסה אני משקיע בענף מאוד ספציפי וזה ענף הביומד. מתוכו אני מושקע בכמה חברות ממש בתחילת דרכן שיש להן פטנטים פורצי דרך, שאני מקווה והם יצלחו את אישורי ה- FDA, ערכן יעלה באלפי אחוזים..חלק מהחברות שאני מחזיק הן גם חברות צעירות אבל מבוססות ובתהליך גדילה משמעותי (גם בענף הביומד) שהן למעשה העוגן שלי בתיק ההשקעות. בנדל"ן אני משקיע כאמור רק בנכסים מניבים. בהצלחה, משקיע בב"ש

כן

גם אני משקיע בחברה כזאת, שלפני עשור עבדתי בה במו"פ. ההשקעה שלי בה היא בקטנה, כי אני לא מועסק "אובר קווליפייד" אחרי 3 פוסטים, וצריך תזרים מזומנים למחיה.

ברור

בשביל להיות פרופסור, צריך לכתוב הרבה מאמרים בעיתונים חשובים כמו (J Mol. Biol.) לעבוד מאוד קשה במחקר, וצריך מוטיבציה גבוהה. היום זה לא פשוט בכלל.

כעת אני מבולבל

אז אתה מועסק (כפרופסור) או לא? הצלחת לבלבל אותי בשני הודעות. טוב להכיר כאן עוד אחד מהתחום, אבל JMB? לא שהוא רע, אך יש טובים ממנו.... משקיע בב"ש

תשובות

ראשית כל נעים מאוד להכיר. שנית אני לא פרופסור, למרות שלימדתי מבוא לכימיה, זה היה במסגרת פוסט דוק (מה לעשות, בכדי ללמד קורס בסיסי כמו מבוא לכימיה לא צריך להיות פרופסור). לא טענתי ש JMB הוא הכי טוב. בטח Nature עדיף.

3718

Member
לדעתי שתיהן די מוצלחות, הבעיה היא במיסוי

25% מס על הדיבידנד ...

בריט 1 לפעמים המס הוא מעל ל- 30%

למשל בתאריך 06.04.11 המס היה 33.5%, בתאריך 17.04.08 המס היה 38.3%, ובתאריך 26.04.07 המס היה 48%

3718

Member
אכן המיסוי של ריט על דיבידנד הוא שונה

אבל הממוצע ארוך הטווח הוא 25% . מיסוי דיבידנד של ריט על חלק השכר דירה ברווח הוא לפי המס השולי שלך, שבמקסימום הוא 48% . אם אתה מגיש דוח למס הכנסה את יכול לקבל חזרה את ההפרש. על חלק הפחת ורווח ההון יש מיסוי שונה שמתאים לרווח הון.

gili667

Member
אם נכניס לנתונים את ההתאמות הנדרשות יצא הפוך

ההתאמות הנדרשות: דירה קונים במינוף - דהינו הרווח על ההון גדול יותר רב הקרנות אינן משיגות את המדד - דהינו התשואה נמוכה יותר בברסה התנודתיות של הברסה גורמת לאנשים לצאת ולהכנס ולכן מגיעים גם להפסדים גדולים כשעושים זאת לא בעיתוי הנכון אך לא זה מה שחשוב מה שחשוב הוא: 1. בברסה תנודות מאד גדולות 2. בנדלן התנודות פחותות ולמעשה לא כל כך רלונטיות עבור המשתמש האישי וגם עבור המשקיע המחפש תשואה 3. בדירה תמיד אפשר לגור , עוד לא נוצר האגח/מניה שניתן להשתמש בו 4. למשקיעים חשוב שיוכלו להחלי שוכר שלא ישלם למחזיקי אגח/מניות אין את האפשרות הכסף אובד היתרונות הם גם חסרונות , על פחות סעיכוןאמורים לקבל תשואה פחות גבוה אך התשואה הגבוה מלווה גם בסיכון שמשמעו שרבים יראו תשואה נחותה יותר שניהם טובים , אלו אפיקים שונים , מה שחשוב הוא לדעת מתי ואיך להשתמש כמו לדעת לבחור מתי להשתמש בפטי ומתי במקבת ומתי במשור ומתי במשורית בחירת הכלי הנכון בזמן הנכון הוא החשוב שימו לב שהנגיד ממליץ להשקיע באגח מדינה , התשואה בדירות גבוה בהרבה

יאיר גו

New member
ועוד תוספת קטנה

בשוק ההון תידרש להוצאות נוספות גם אם תרויח וגם אם לא - עמלות קניה/מכירה/הפצה (שמגלמות בתוכן תשלום לספקים נוספים כמו לשירותי online וכו'), אחוזי ניהול אם הכסף מנוהל ולבסוף מיסוי מהמדינה על הרווח, אם ישנו. חוץ מעמלות ניהול אלו הן חובה ולא ניתן להתחמק מהן. מקבילים כאלו יש גם בשוק הנדל"ן - דירות יש לתחזק, ישנם מיסי קניה ומכירה. ההבדל הוא שבנדל"ן הרגולציה נמוכה וישנו עיוות מס משמעותי לטובת אפיק זה - ולרוב ניתן להרויח ללא מיסים כלל ובנוסף ישנן אפשרויות להתחמק ממס שלא קיימות בשוק ההון.

ההשקעה המנצחת - להיות עלוקה בקבע

ואחרי יציאה לפנסיה בגיל המופלג של 43 אתה הופך להיות טפיל קבע ומשקיע נדל"ן דרך "חבר"

למעלה