גאידמק הערב לתקשורת: כסף קונה הכל!

אתה מתכוון כמו שמוסרים 'חבילה'?

אולי כבר עטוף בתכריכים?

טשאפק

New member
ענייני מס?! הוא חשוד בסחר בלתי חוקי

בנשק. שלא כמו מרקסיסטים של פורומים שכולם דיבורים, גיידמאק וחבריו גם עזרו בפועל, על-פי החשד, למנהיג מרקסיסטי, נשיא אנגולה באמצע שנות התשעים, במשלוחי נשק.

Fasz

New member
זו ספקולציה, פרט לכך, הצרפתים

עזרו בנשק לצד השני אם איני טועה. אז היכן הצדק?

טשאפק

New member
בדקתי את הודעתי

וראיתי שלא נשמטו ממנה המילים "על פי החשד". החשד הוא, כאמור, בענייני נשק ולא (רק) ב"ענייני מס".

יש בעיתונות כל מיני סיפורים ומעשיות

למשל, בעיתון תל-אביב נכתבו הדברים הבאים: "בשנת 93' רכש מממשלת רוסיה את חובה של ממשלת אנגולה, לשעבר בעלת בריתה של המדינה הקומוניסטית. עיסקה חכמה ביותר שבעקבותיה הפך מורשה חתימה בחשבון הבנק הלאומי של אנגולה. ב-95' התחדשה מלחמת האזרחים במדינה האפריקנית והנשיא, דוש סאנטוש, חיפש נואשות שווקים חדשים לרכוש בהם כלי נשק לצבאו. גאידמק וחברו פייר פלקון (בעליה של חברת ברנקו הצרפתית) היו במקום הנכון בזמן הנכון. הם תיווכו בין הנשיא האנגולי ובין צ'כיה ורוסיה בעסקאות נשק שערכן נאמד בכחצי מיליארד דולר ומהן גזרו כמובן קופונים נאים. בדצמבר 2000 מונו שני שופטים חוקרים בצרפת לבדוק חשדות על העלמות מס ושוחד ששילמו, לפי החשד, גאידמק ופלקון, אזרחי צרפת, לז'ן כריסטיאן מיטראן, בנו של נשיא צרפת דאז. פלקון ומיטראן נעצרו ונשפטו ונגזר עליהם מאסר. החשד נגד גאידמק בנוגע לשוחד הוסר בידי בית המשפט העליון בצרפת, אך החשדות בדבר עבירות המס נשארו על כנם. גאידמק טען בראיון כי יש לו חילוקי דעות עם שלטונות המס בצרפת על הסכומים שנדרש לשלם. גאידמק, ששהה אז בלונדון, נזכר בשורשיו היהודיים ונמלט לישראל. "מעולם לא הייתי סוחר נשק, אבל העיתונות הדביקה לי את הכינוי הזה ומאז הוא רודף אותי", אמר בראיון למלמן. "את הנשק סיפק משרד ההגנה של רוסיה ואני רק שילמתי את הכסף מהחשבון של אנגולה. לאמיתו של דבר, אני שנוא נפשם של סוחרי הנשק, כי בעצם גרמתי להפסקת המלחמה באנגולה לאחר 25 שנים. בגלל הנשק שהגיע מרוסיה הצבא הביס את המורדים וההרג צומצם מאוד". שלטונות צרפת, על כל פנים, לא השתכנעו והוציאו נגדו צו מעצר וצו הסגרה בינלאומי. שגרירות צרפת בישראל מתחמקת מלאשר את העובדה, אולם באתר האינטרנט הרשמי של משטרת צרפת נרשם: "ארקדי גאידמק, חשוד עיקרי בעיסקת 'פלקון'. אנחנו דורשים להסגירו וישראל, שאליה הוא נמלט, בוחרת לא לעשות זאת כי העבירות שבהן הוא נחשד אינן כלולות בהסכמי ההסגרה שלה עם צרפת"." http://www.tam.co.il/15_7_2005/sport1.htm הכתבה ב'הארץ' מעניינת, לא רק מבחינת הרכלנות שבה, אלא גם בגלל השקרים והאבסורדים הכלולים בה: "פלקון וגיידמק התוודעו ב-1993 לנשיאה המרקסיסטי של אנגולה, אדוארדו ז'וזה דוס סנטוס. אנגולה היתה נתונה אז במלחמת אזרחים עקובה מדם. דוס סנטוס, שחשש אז שצבאו עומד על סף התמוטטות, נזקק נואשות לנשק. הבעיה היתה שהאו"ם הטיל אמברגו על מכירת נשק לכל הצדדים. פלקון וגיידמק הסכימו לספק לממשלת דוס סנטוס נשק למרות האמברגו. עלות עסקות הנשק שביצעו - כחצי מיליארד דולר. בזכותן הפך גיידמק מאיש עשיר למיליארדר ואל ארבעת דרכוניו התוסף גם דרכון דיפלומטי של אנגולה." תמהני כיצד גיידמק הפך ל'מיליארדר' מדמי תיווך בעסקות שעלותם חצי מיליארד. מה שחמור יותר הוא הדיווח השקרי וההטעייה שמבצע יוסי מלמן בדברים שהוא כותב על אנגולה: "הבעיה היתה שהאו"ם הטיל אמברגו על מכירת נשק לכל הצדדים. פלקון וגיידמק הסכימו לספק לממשלת דוס סנטוס נשק למרות האמברגו." זאת פשוט 'לא אמת', כפי שבגין היה נוהג לומר. מעולם לא היה מצד האו"ם 'אמברגו על מכירת נשק לכל הצדדים', אלא להיפך: היה אמברגו *על המורדים* שמימנו את רכישות הנשק שלהם מיצוא יהלומים בלתי-חוקיים, אבל לא על *ממשלת אנגולה*. הינה דברים מאתר האו"ם בנושא: What is the United Nations doing? The tragic conflicts in Angola and Sierra Leone, fuelled by illicit diamond smuggling, have already led to action by the Security Council. Under Chapter VII of the United Nations Charter, targeted sanctions have been applied against UNITA in Angola and the Sierra Leone rebels, including a ban on their main source of funding -- illicit diamonds. Diamond sanctions have also been applied against Liberia but are not yet in effect. ANGOLA: Following UNITA's rejection of the results of the United Nations monitored election in 1992, the Security Council, acting under Chapter VII of the United Nations Charter, adopted resolution 864 of 15 September 1993, imposing an arms embargo along with petroleum sanctions against UNITA and establishing a Sanctions Committee consisting of all the members of the Council to monitor and report on the implementation of the mandatory measures. Following the signing of the 1994 Lusaka Protocol, UNITA refused to comply with its terms. In response to UNITA's refusal to disarm and implement the Lusaka Protocol, the Security Council adopted resolution 1127 of 28 August 1997, which imposed mandatory travel sanctions on senior UNITA officials and their immediate family members. A year later, the Security Council adopted resolution 1173 of 12 June 1998 and resolution 1176 of 24 June 1998, prohibiting the direct or indirect import from Angola to their territory of all diamonds not controlled through the Certificate of Origin issued by the Government of Angola, as well as imposing financial sanctions on UNITA. By resolution 1237 of 7 May 1999, the Security Council established an independent Panel of Experts to investigate violations of Security Council sanctions against UNITA. Following the publication of the Panel's report (document S/2000/203), the Security Council adopted resolution 1295 of 18 April 2000, by which the Panel's recommendations were taken up and a "Monitoring Mechanism" was established to collect additional information and investigate any relevant leads regarding sanctions violations, with a view to enhancing the implementation of the measures imposed on UNITA. The five expert members were its Chairman, Ambassador Juan Larrain (Chile), Christine Gordon (United Kingdom), James Manzou (Zimbabwe), Ismaila Seck (Senegal) and Ambassador Lena Sundh (Sweden). The Mechanism submitted its report to the Committee on 20 December 2000 (S/2000/1225). By resolution 1336 (2001), the Security Council extended the mandate of the Monitoring Mechanism for a period of three months. On 20 February 2001, the Security Council held an open meeting to discuss the report of the Monitoring Mechanism. http://www.un.org/peace/africa/Diamond.html בקיצור, לצרפתים היתה בעייה אחת עם גיידמק: שהוא בתור אזרח צרפתי לא קיבל אישור מממשלתו לבצע עסקאות נשק. זה עניין פנימי ביניהם שלא צריך לעניין אותנו והסכם ההסגרה בין ישראל לצרפת לא חל עליו כמו שהוא לא חל על עבירות מס.

כך ייעשה למי שרוצה לקנות את המדינה

וזו בכלל בושה וחרפה שהאדם הזה זכה במקום השני בטקס אנשי השנה של מדינת ישראל. זה רק מוכיח את אימרתו של גאידמק "כסף קונה הכל".

trigotrigo

New member
לא מגיע לו, על תרומתו לחברה?

די כבר לראות כל תרומה של אדם עשיר כניסיון לקנות את העולם.

אותי לא קל כל כך לקנות בכסף

אני מסתכל תמיד מעבר לכסף, אותי הרבה יותר מעניין מאיפה הכסף הזה הגיע לבעליו ולמה הוא משקיע במה שהוא משקיע ותורם לאן שהוא תורם. ובמקרה של גאידמק שתלוי ועומד כנגדו צו הסגרה בינלאומי, זה ברור כשמש למה.

נראה לי שטעית בכתובת

אם כבר שוורץ זה שמש העמים, אני זה סוציאל דמוקרטיה. קומוניזם בעיני זה לא פחות, אם לא יותר גרוע מקפיטליזם. שני השיטות המיושנות הללו הם שני הצדדים המעוותים של אותה המטבע. כך שאני בדיעה שהגיע הזמן להחליף את המטבע ולהשתמש במטבע חדשה ונקייה מכשלונות העבר של שתי השיטות הגרועות הללו.

ממתיד סוד

אויל פשוט תחליף תכינוי שלך ל "סוציאל-דמוקרטיה" ואז כולנו נבין הכל.. לא צריך להגזים הקומניזם הרבה יותר קיצוני מהקפיטליזם. אבל למה להשתמש בסוציאל דמוקרטיה? אמרת קפיטליזם וקומניזם זה שיטות קיצוניות. אז הינה האמצע למה שלא תשתמש בסוציאליזם?

ארקדי גיידמאק תובע את עיתון "הארץ"

ואת יוסי שריד על הסכום של 45 מליון שקל, בעקבות מאמרו של יוסי שריד "1 הסקסופוניסט 2 הפסנתרן 3 הגיטריסט 4 אקורד סיום". הנהלת פורום "מפלגת קדימה" מבקשת להבהיר כי לדעתי ארקדי גיידמאק הוא בנאדם טוב, זך וטהור, רק הייתי מעדיף אם הוא היה זך וטהור בצרפת ולא כאן.
.

אולי כדאי לשלוח את קדימה לצרפת?

קדימה הפקירה את תושבי הצפון במלחמה וגיידמק לפחות דאג להם. חוץ מזה כדאי שקדימה תתחיל להתעסק בשחיתות שלה המתחילה מראש הממשלה וחברי הכנסת שלה הנתונים לחקירות פליליות.

trigotrigo

New member
אולי נשלח אותך לצרפת?

ככה אתה מרוויח חופשה, ותהיה במרחק של הליכה רגלית משביל הטרולים בנורבגיה...

../images/Emo45.gif רק שאני הייתי מצרף אליו עוד...

כמה "אנשים טובים" כמוהו, שייהנו איתו מ"הנופש" בצרפת.

trigotrigo

New member
../images/Emo45.gif כמו שצריך

שיתבע אותם. וחבל שרק אנשים בעלי אמצעים יכולים לתבוע על הוצאת דיבה, זה מנגנון שצריך לשקול איך לשפר..

trigotrigo

New member
התביעה של גאידמק היא מימוש החופש

שלו, למה שזה יהיה פחות לעומת חופש הביטוי של יוסי שריד? כמו שזכות מוציא הדיבה להוציאה, זכות המודב לתבוע.

למעלה